Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Zniknął wątek, w którym domagano się jawności banowania, zawarowanej przecież w regulaminie, oraz pytanie, czy Kalimorfa i Narslim zostali zbanowani. Na moje pytanie, co tego rodzaju bezczelna praktyka ma oznaczać i czy po stronie redakcyjnej działają na tym Forum ludzie dorośli, czy jakieś niewyrobione kulturalnie szczeniaki otrzymałem od p. Rachwalda następującą wiadomość na priv:

„Ryko, administracja poleciła przekazać, ze "szczeniaki" sobie wyprasza. Wpis będzie wycinany tak długo, aż opanujesz powszechnie przyjętą formę zwracania się do innych.

AR”

Najwyraźniej ilość piwa spożytego na Monachijskim AS odarła niektórych z resztek dobrego wychowania i odpowiedzialności, obnażając prawdziwą naturę.

Zniknął wątek, w którym domagano się jawności banowania, zawarowanej przecież w regulaminie, oraz pytanie, czy Kalimorfa i Narslim zostali zbanowani. Na moje pytanie, co tego rodzaju bezczelna praktyka ma oznaczać i czy po stronie redakcyjnej działają na tym Forum ludzie dorośli, czy jakieś niewyrobione kulturalnie szczeniaki otrzymałem od p. Rachwalda następującą wiadomość na priv:

„Ryko, administracja poleciła przekazać, ze "szczeniaki" sobie wyprasza. Wpis będzie wycinany tak długo, aż opanujesz powszechnie przyjętą formę zwracania się do innych.

AR”

Najwyraźniej ilość piwa spożytego na Monachijskim AS odarła niektórych z resztek dobrego wychowania i odpowiedzialności, obnażając prawdziwą naturę.

ja mam pytanie do " redakcji ". Dlaczego watek " słuchawki wysokiego lotu " został zamknięty, skoro ostatni w nim wpis jasno mówi, że pomimo trollowania zamknięty nie zostanie?

Pana z fajką uprzejmie proszę o zbanowanie mnie z tych zgliszczy, jakie zostały po Audiostereo.

Fakt, że kładę na was laskę jest, mam nadzieję, wystarczającym powodem.

Miłego pykania.

• Redaktorzy

Wątek o słuchawkach został zamknięty przez moderatora, poprosiłem o ponowne otwarcie. To nie jest czynność, którą mógłbym wykonać od ręki, ale dziś powinien być znów dostępny.

Co do jawności banowania, jest założony specjalny wątek. Z powodu "szczeniaków", a także wielu innych wpisów utrzymanych w podobnym stylu i skierowanych do innych forumowiczów, kolega władający tym wyszukanym językiem stracił możliwość wypowiedzi na razie na tydzień.

Bardzo słuszne decyzje proszę szanownej Redakcji!

Co do wątku o banowaniu użytkowników również świetny, szkoda że Redakcja od razu go zamknęła i nie można tam wyrazić wpisów z poparciem. Trochę szkoda, ja wolę dialog i dyskusję niż obwieszczenia i zarządzenia bo te drugie mają zbyt jednoznaczne pejoratywne skojarzenia.

>>Dzisiaj administrator ZMUSZONY był zablokować na 7 dni konta kilku osób. Użytkownicy "Piotr Ryka" i "maciek_m" zostali zawieszeni za trollowanie, osobiste ataki i (przykro o tym pisać) czarny PR przeciwko forum audiostereo dokonywany zarówno tutaj, jak i na innych forach internetowych.

A ja się chyba adminowi zawieruszyłem. Nie trafili cichym strzałem w tył głowy. :-)

Zbanowani m.in to:

Piotr Ryka

camle

clo2

Maciek_M

Rafaell

p.f.pawlikowski

kalimorfa i kilku innych.

Niektórym zmieniono hasła.

Kasowane są niewygodzne wątki lub wpisy. Po cichutku i bez rozgłosu. Jak za komuny.

>Redakcja, 28 Kwi 2008, 09:14

>Wątek o słuchawkach został zamknięty przez moderatora, poprosiłem o ponowne otwarcie. To nie jest

>czynność, którą mógłbym wykonać od ręki, ale dziś powinien być znów dostępny.

>

>Co do jawności banowania, jest założony specjalny wątek. Z powodu "szczeniaków", a także wielu

>innych wpisów utrzymanych w podobnym stylu i skierowanych do innych forumowiczów, kolega władający

>tym wyszukanym językiem stracił możliwość wypowiedzi na razie na tydzień.

Dlaczego nie ma czerwonych kartek? Dlaczego inni forumowicze nie wiedzą, czy ktoś, kto został zbanowany ich olewa czy właśnie został zbanowany - co dosadnie było kiedyś uwidocznione czerwoną kartką i nikt nie miał wątpliwości. Czy programiści SITE S.A. mają jakieś problemy techniczne z wprowadzeniem tego typu oznaczeń?

Pozdrawiam,

proponuję zakładkę Poligon Don Kichota

dla osobników walczących z uznawaniem wpływu kabli, akustyki pomieszczeń, jakości tłoczenia płyt etc.

na reprodukcję/percepcję muzyki.

Na owej zakładce 2 tematy:

- dla wierzących

- dla niewierzących

Może pozwoli to skanalizować trolli obu wyznań.

Gość ata77

(Konto usunięte)

Barakuje w zakladce opinie, elementy, kategorii Subwoofey. To przeciez odrebna czesc systemów audio.

Moja propozycja jest dopisanie takiej mozliwosci "szukania" bo jazda po firmach jest mocno uciązliwa. Pozdrawiam.

Droga redakcjo!!

Zamiast sie zajmować przygłupim Atoposem i jego przesiąknietymi Heroiną klonami lepiej niech redakcja w Dziale OGŁOSZENIA zwiększy dopuszczalny limit na fotki do takiego samego jaki jest w normalnych postach czyli zamiast 700x700 i maks50kb to 900x900 i maks 100kB!!

Niewiem jakim programem mam obrabiac fotki do tak małego rozmiaru ..a nastwiłem cyfrówkę na minimalne 600x800!

Z wyrazami szacunku Piotr Sobczak -Piotrek608

Ostatnio szukałem jakiejś informacji na Forum.

Bardzo przeszkadzało mi to, że nie można przeglądać wątku bez podziału na strony.

Kiedyś taka możliwość była dostępna, a teraz nie.

Przewijanie kolejnych stron szczególnie przy rozbudowanym wątku jest mocno upierdliwe.

Jasne, ale co to w końcu obchodzi administrację? Administracja nie jest od ułatwiania życia użytkownikom, tylko od utrudniania życia "konkurencji". Brak stronicowania to w końcu również ułatwienie dla tych, którzy chcieliby sobie przekopiować jakiś wątek, na przykład na inne forum.

zwolennik łagodności

• Redaktorzy

Poinformowano mnie, że stronicowanie będzie mogło być wprowadzone dopiero po przejściu na nowy "silnik", co zacznie być niedługo robione. Obecny, dźwigając pozostałe wprowadzone zmiany, nie jest w stanie tego wytrzymać (przeprowadzono próby). Tak, że kolegów forumowiczów, potrzebujących tej funkcji do śledzenia wątków, przepraszam za niedogodność, która potrwa jeszcze pewien czas, zaś ci, którzy mają zwyczaj kopiować całe wątki do domowych archiwów, będą na razie jeszcze niestety musieli robić to po stronicy.

No widzisz Lenam... mały klaps dla Ciebie...

Przed napisaniem czegokolwiek przypomnij sobie zamierzchłe czasy i tekst piosenki Jacka Kaczmarskiego "Przedszkole", który wklejam ze specjalną dedykacją dla Ciebie i ku przestrodze dla innych...

Grzecznie pozdrawiam.

W przedszkolu naszym nie jest źle

Zabawek mamy tutaj w bród

Po całych dniach bawimy się

W coraz to inny trud

Pani nam przypatruje się

Pilnuje gdzie zabawy kres

W przedszkolu naszym nie jest źle

Kiedy się grzecznym jest

Bo jeśli nie - zaraz po pupach po pupach po pupach biją nas

I krzyczą - patrz szcze patrz szczeniaku gdzieś ty wlazł

Albo po łapach po łapach po łapach trzepią i

W kącie się łyka łzy

Za oknem tyle świata lśni

Do szyby więc przyciskam nos

Wszystkim zachwycałbym się gdy -

Gdyby nie Pani głos

Bo mamy w pociąg bawić się

Pani nas ciągnie tam i tu

I chyba sama nie wie gdzie

Powtarza tylko: czu-czu-czu...

My za nią przewracając się

I na zakrętach lecąc w bok

Patrzymy jak się pociąg rwie

Krzyczymy czu-czu gubiąc krok

A Pani ciągle biega i

Za Nią już tylko jeden dwu

Bo reszta pod ścianami tkwi

I leżąc krzyczy: czu-czu-czu!

Pani się zatrzymuje zła

Pierwszego z brzegu łapie i

Tym pierwszym zwykle bywam ja

Bo jestem krnąbrny oraz zły

Więc zaraz da mi da po pupie po pupie po pupie zbije mnie

Krzycząc - czemu szcze czemu szczeniaku nie bawisz się

A ja z pociągu z pociągu wypadłem tylko i

W kącie połykam łzy

Lecz nic nie mówię cóż to da?

Coś tylko we mnie w środku drży

W kąciku siedzę cicho-sza,

Myślę że smutno mi

Lecz z czasem minie też i to

W przedszkolu naszym tak już jest

Że zapomina tu się zło

Tu troskom szybki kres!

Więc znów bawimy wszyscy się

Pod czujnym okiem Pani, i

W przedszkolu naszym nie jest źle!

(Szczególnie, gdy się śpi!)

A chujna jest i tyle. Czy tego Wielebna Redakcja nie widzi? Mój ulubiony dział MUZYKA leży i zdycha. Śladowa ilość nowych wpisów, najzacniejszych userów wymiotło, k**wa, a tak tu bywało fajnie...

Mam chociaż nadzieję, że tego co 'się uzbierało' do tej pory nikt nie usunie, toż to prawdziwa kopalnia wiedzy i rekomendacji - czy to w jazzie, klasyce czy każdej innej muzyce 'mniej popularnej' (no ale i tej bardziej popularnej przeca też). Póki co - zrobiło się z tego forum (wciąż mówię przede wszystkim o zakładce muzycznej) coś między biblioteką a muzeum (po lekkim 'przemeblowaniu', z którego prawie nikt nie jest zadowolony). O ile ktoś i tego jeszcze bardziej nie spieprzy...

To pisałem ja, aTom. Ciekawe na ile dostanę bana... ;)

O, widzę moderacja działa :)

No to jeszcze raz:

A chujna jest i tyle. Czy tego Wielebna Redakcja nie widzi? Mój ulubiony dział MUZYKA leży i zdycha. Śladowa ilość nowych wpisów, najzacniejszych userów wymiotło, k**wa, a tak tu bywało fajnie...

Mam chociaż nadzieję, że tego co 'się uzbierało' do tej pory nikt nie usunie, toż to prawdziwa kopalnia wiedzy i rekomendacji - czy to w jazzie, klasyce czy każdej innej muzyce 'mniej popularnej' (no ale i tej bardziej popularnej przeca też). Póki co - zrobiło się z tego forum (wciąż mówię przede wszystkim o zakładce muzycznej) coś między biblioteką a muzeum (po lekkim 'przemeblowaniu', z którego prawie nikt nie jest zadowolony). O ile ktoś i tego jeszcze bardziej nie spieprzy...

To pisałem ja, aTom. Ciekawe na ile dostanę bana... ;)

Nie ma co się dziwić!

Po wprowadzeniu nowego reżimu bocznica wymarła, stereo w opłakanym stanie, i, jak widać z postu powyżej, inne zakładki także...

Ale za to jaki porządek, czystość, brak awantur i używania brzydkich wyrazów...

Jak błyskawicznie zamykane są tematy, jak szybciutko otrzymuje się bana...

Innymi słowy... Pogratulować!!!

Skoro redagować nie bardzo jest co (bo wpisów coraz mniej), to Redakcja postanowiła wychowywać. W końcu trzeba jakoś wyrobić normę na etacie ;-)

Redakcji podpowiadam - jakby co, zawsze można poredagować zaprzyjaźnione forum bukmacherskie ;-)

Panowie kiedy będzie w końcu dostępna funkcja wyświetlaj cały wątek na jednej stronie? We wcześniejszych wpisach redakcji było wyraźne zapewnienie, ze ta funkcja zostanie przywrócona jak: "uporacie sie z dużym obciążeniem serwera" Firma Site SA jest chyba stosunkowo profesjonalną firmą i jakoś mi sie wierzyć nie chce, ze do tej pory nikt sobie nie poradził z takim problemem. A jakoś wcześniejszemu właścicielowi serwisu nie przyniosło to dużego problemu, a znam go osobiście. Może warto nie wpuszczać w "kanał" waszych KLIENTÓW, czyli użytkowników tego forum i po prostu napisać, ze brak tej funkcji jest potrzebny do generowania większej ilości odsłon i tyle, a nie obiecywać i NIE wywiązywać się z własnych obietnic .... Przecież takie działanie to czy wcześniej, czy później sie zemści, bo reklamodawcy też nie są głupkami.

>jacch, 11 Maj 2008, 22:54

>A ja nie chcę wyświetlania wątku na jednej stronie.

>Protestuje przeciwko takiemu wyświetlaniu !!!

Jacch, nie mozesz sie nie zgodzić... wcześniej miałeś takie wyświetlanie i nie protestowałeś... a teraz protestując w ten sposób stajesz sie mnie wiarygodny... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.