Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

romeksz: dodałem możliwość ustawienia na 100.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/wielka-akcja-swiatecznej_90378.html

Zostałeś zbanowany w tym temacie. Nie możesz go przeczytać.

ok, zostałem zbanowany przez autora wątku i nie mogę tam pisać. ale dlaczego nie mogę nawet czytać?

• Administratorzy

Poprawione. Już możesz.

Regulamin to tylko taki zbiór niezbyt spójnych i zupełnie nieprecyzyjnych zdań. Każdy może go interpretować tak jak mu w danej chwili wygodnie. Problem w tym, że normalny użytkownik może go sobie tylko interpretować, ale nożycowi dostają do ręki narzędzie, przy pomocy którego bardzo łatwo eliminują niewygodne dla siebie i innych poglądy. Dopóki regulamin nie będzie prosty i jasny dla każdego, bez marginesu dopuszczającego rożne interpretacje, doputy królować tu będą towarzystwa wzajemnej adoracji niszczące wszystko, co staje im na drodze.

O co chodzi z tą Waszą przeglądarką? kiedyś wszystko działało bez zarzutu...

Nie używałem jej ładnych kilka miesięcy, ponieważ nie działała, widzę, że nic się nie zmieniło w tej materii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20069-0-40408900-1326125096_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łoooo ciup !

• Administratorzy

No i co, znowu naginanie regulaminu?

Nie zrozumiałeś. Romeksz ma nadal bana tam gdzie miał. Zmieniliśmy jedynie działanie wtyczki, tak by blokowała samo pisanie postów, a nie czytanie danego tematu.

O co chodzi z tą Waszą przeglądarką? kiedyś wszystko działało bez zarzutu...

Nie używałem jej ładnych kilka miesięcy, ponieważ nie działała, widzę, że nic się nie zmieniło w tej materii

Wpisywałeś z PL znakami? Google automatycznie to poprawia, a nasza wyszukiwarka nie. Wpisałem z polskimi "wytłumienie CD" i odnajduje mi ten sam temat co Google.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Nie zrozumiałeś. Romeksz ma nadal bana tam gdzie miał. Zmieniliśmy jedynie działanie wtyczki, tak by blokowała samo pisanie postów, a nie czytanie danego tematu.

Zostałeś zbanowany w tym temacie. Nie możesz w nim dodawać odpowiedzi.

teraz jest super - czytać można :)

thx.

• Użytkownicy+
Fajna zabawa. Dla zabicia czasu? Kolejny, i kolejny temat, gdzie TE SAME jak widzę OSÓBY wypowiadają się na temat polityki lub religii. Zakładając nowe tematy bezsensowne chcecie zaistnieć? Może starczy tego rzucania błotem wszak to forum audiofilskie jak sądzę dla ludzi wrażliwych na piękno i szukających dobrych pomysłów, i rozwiązań

Ukryta Zawartość

Dorzuciłbym do tego, że dokładnie te same osoby, mają wiele do powiedzenia o moderacji i administracji ... Pisałem o tym, kilka postów wyżej:

Na bocznicy są wartościowe wątki, tylko jak ktoś się ma przebijać przez 20 stron, żeby znaleźć temat np. o fotografii, to daje sobie luz. Mnożone bezmyślnie wątki o moderacji, a także religijne i polityczne, spychają inne tematy b.szybko.

Taki mały przykład...

Mamy lokal, a w nim grupę "bywalców". Mamy też lepsze dania i trunki, ale słabo schodzą. Cóż dziwnego, jak ktoś wejdzie i zobaczy tą grupkę, z ich niewybrednym językiem, to mu ochota na ostrygi i białe wino, przechodzi błyskawicznie. Chcemy podnieść standard, a wtedy bywalcy biją na alarm, grożą odejściem, robią dużo szumu itp... bo nie mogliby sikać w kącie. Oczywiście, jest też część normalnych klientów, którzy po prostu nie lubią zmian, a poza tym, chcą być w większości. Kto się zorientuje najszybciej, gdy rozpoczynamy remont? Ano bywalcy oblegający bar, a później głupio już jest się wychylać, jak XX zagłosuje. To są znane mechanizmy i nie można się dać zastraszyć takiej manipulacji. Poza tym, 50 osób głosujących w ankiecie, nie reprezentuje tego forum. W ciągu jednej godziny, mamy zalogowanych ok. 1000 osób, a w sumie jest ich kilkadziesiąt tysięcy. Tak więc grupka 50 osób (a właściwie, to kilkunastu prowodyrów), szantażuje całe forum. Musimy się zdecydować, czy otwieramy "lokal" dla setek normalnych ludzi, czy dajemy się szachować małej grupie.

Ukryta Zawartość

Piękna przemowa. Szkoda tylko, że to kolejne mydlenie oczu. Przytoczone statystki niczego nie dowodzą, ponieważ większość nie dostrzega problemu. Tak jest niestety wszędzie.

Zamiast wypisywać coś w co i tak nikt myślący nie uwierzy, proponuję prostsze rozwiązanie - zamknąć bramkę przeprowadzając tzw. selekcję - dobrzy zostają, złych nie wpuszczamy (czytaj banujemy po wsze czasy). Najlepiej zacząć od razu, a noworejestrujących się dokładnie prześwietlać do 5-tego pokolenia wstecz.

Coś mi to przypomina, po raz kolejny ......

P.S.

Nie poczuwam się do bycia prowodyrem, w wątkach na bocznicy (poza sprawami moderacyjno-organizacyjnymi) nie biorę udziału. Jedyną moją przywarą jest niesłyszenie kabli i sprzeciw wobec praktyk branżowców uprawiających tu proceder nazywany "wzmacnianiem" (oczywiście nie dotyczy to wszystkich branżowców(. Nie wchodzę w każdy wątek, aby się pokłócić dla samej kłótni, jak to próbuje mi się wmówić. Piszę niewiele, ponieważ jaki sens ma pisanie w takiej atmosferze i wśrod tylu bzdur, z którymi się tu można spotkać, a wytknięcie których kończy się banem. Widać pewne rzeczy są tutaj komuś nie na rękę. Zauważyłem również, że wiele wartościowych osób przestało tu zaglądać i to wcale nie z powodow, które wymienia nasza gwiazda moderacji, ale wręcz przeciwnie, wlaśnie ona jest tego bezpośrednią przyczyną. Nie będę tych osob wymienial, ponieważ sobie tego nie życzą Napiszę jedynie, że jest wśród nich wielu takich, którzy w bezpośredni konflikt z moderacją nigdy nie wchodzili. Radziłbym zatem przemyśleć dobrze swoje posunięcia, a także to co się wypisuje, w myśl zasady "najpierw pomyśl, potem zrób". Ponadto powtarzanie w kółko tej samej argumentacji jest o tyle nieskuteczne, że pomijając jej zasadność nikt myślący na nią nie zwróci uwagi, bo jest po prostu "odgrzewaniem starych kotletów" niczego do sprawy nie wnoszącym.

palton media rzadza sie teraz ankietami i grupami reprezentatywnymi- podobno

zrob odpowiednia ankiete aby mozna było udowodnic ze Twoja koncepcja podziału bocznicy ma większe poparcie bo na razie to bazujemy jedynie na twoim przeczuciu opartym na doswiadczeniu chyba w gastronomii

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

palton media rzadza sie teraz ankietami i grupami reprezentatywnymi- podobno

zrob odpowiednia ankiete aby mozna było udowodnic ze Twoja koncepcja podziału bocznicy ma większe poparcie bo na razie to bazujemy jedynie na twoim przeczuciu opartym na doswiadczeniu chyba w gastronomii

hej ...

W ramach tradycji (o której gdzieś wspominałeś), wróćmy do dwóch programów TV. Jeśli coś ma być bardziej czytelne, nowoczesne i po prostu funkcjonalne, musi być coraz bardziej wyspecjalizowane. Wątki na bocznicy, są wymieszane bez ładu i składu. Na dodatek bełkot spowodowany zacietrzewieniem, w wątkach polityczno-religijnych i moderacyjno-administracyjnych, spycha wiele ciekawych tematów w otchłań kolejnych stron.

Padło zdanie (zdaje się Witka), że ktoś chcący pogadać o fotografii, żeglarstwie, sztuce, filozofii, sporcie itp, będzie szukał for specjalistycznych. Część pewnie tak, ale ludzie lubią pogadać o takich sprawach, chcą to robić ze swoimi kolegami, znajomymi, z którymi jednocześnie dzielą podstawowe swoje hobby - audio. Być może, gdyby była taka możliwość, to pogadalibyśmy sobie razem z Climaxem i innymi o filozofii, sztuce ect. Nie musielibyście trollować w merytorycznych tematach ...

Masz rację, moje doświadczenie z gastronomii, jest decydujące. Ostatnio chciałem zrobić jakąś rybę. Otworzyłem książkę kucharską, zobaczyłem gdzie jest rozdział ryby i ... sum był pyszny :) Proste?

Tylko wczoraj, miałem kilka wpisów na PW, że ludziska chcieli coś napisać w wątku, z ankietą o mojej osobie i ... ręka zadrżała. Jak nazwać to inaczej, niż teror narzucony przez garstkę bywalców?

Bardzo dobrze zrozumiałem, bo albo ktoś ma bana (nigdy nie pochwalałem bo to dziecinada) takiego jak "wstukaliście" w programie na początku albo....

o kurna, no to jak to jest z tym banem, są bany słabsze i mocniejsze - co jeszcze? (cuda na kiju)

hej ...

W ramach tradycji (o której gdzieś wspominałeś), wróćmy do dwóch programów TV. Jeśli coś ma być bardziej czytelne, nowoczesne i po prostu funkcjonalne, musi być coraz bardziej wyspecjalizowane. Wątki na bocznicy, są wymieszane bez ładu i składu. Na dodatek bełkot spowodowany zacietrzewieniem, w wątkach polityczno-religijnych i moderacyjno-administracyjnych, spycha wiele ciekawych tematów w otchłań kolejnych stron.

Padło zdanie (zdaje się Witka), że ktoś chcący pogadać o fotografii, żeglarstwie, sztuce, filozofii, sporcie itp, będzie szukał for specjalistycznych. Część pewnie tak, ale ludzie lubią pogadać o takich sprawach, chcą to robić ze swoimi kolegami, znajomymi, z którymi jednocześnie dzielą podstawowe swoje hobby - audio. Być może, gdyby była taka możliwość, to pogadalibyśmy sobie razem z Climaxem i innymi o filozofii, sztuce ect. Nie musielibyście trollować w merytorycznych tematach ...

Masz rację, moje doświadczenie z gastronomii, jest decydujące. Ostatnio chciałem zrobić jakąś rybę. Otworzyłem książkę kucharską, zobaczyłem gdzie jest rozdział ryby i ... sum był pyszny :) Proste?

Tylko wczoraj, miałem kilka wpisów na PW, że ludziska chcieli coś napisać w wątku, z ankietą o mojej osobie i ... ręka zadrżała. Jak nazwać to inaczej, niż teror narzucony przez garstkę bywalców?

palton

sadze ze demonizujesz znaczenie tych paru bywalców, pisza bo lubią

owszem nieraz sie ozywiaja zwłaszcza kiedy PIS robi kolejna nagonke jak teraz z Owsiakiem :) ale zwykle im wystarczaja 2-3 watki typu religia/polityka

osoby ktore do ciebie pisza ze boja sie niby pisac w watkach opanowanych przez forumowych terorystów to zapewne jeden i ten sam forumowicz ktory uwielbia kontakty na PW :)i mnie przynajmniej pisał dokladnie to co Tobie

moja propozycja zostaw bocznice i doklejcie zakładke hobby albo rózne/varia/rozmaitosci bo jesli mamy tam umieszczac tematy ważne tyle ze nie audio to na szyld- bocznica nie zasługuja a osoby zainteresowane szybko tam sie przeniosą

pzdr

Taki mały przykład...

Mamy lokal, a w nim grupę "bywalców". Mamy też lepsze dania i trunki, ale słabo schodzą. Cóż dziwnego, jak ktoś wejdzie i zobaczy tą grupkę, z ich niewybrednym językiem, to mu ochota na ostrygi i białe wino, przechodzi błyskawicznie. Chcemy podnieść standard, a wtedy bywalcy biją na alarm, grożą odejściem, robią dużo szumu itp... bo nie mogliby sikać w kącie. Oczywiście, jest też część normalnych klientów, którzy po prostu nie lubią zmian, a poza tym, chcą być w większości. Kto się zorientuje najszybciej, gdy rozpoczynamy remont? Ano bywalcy oblegający bar, a później głupio już jest się wychylać, jak XX zagłosuje. To są znane mechanizmy i nie można się dać zastraszyć takiej manipulacji. Poza tym, 50 osób głosujących w ankiecie, nie reprezentuje tego forum. W ciągu jednej godziny, mamy zalogowanych ok. 1000 osób, a w sumie jest ich kilkadziesiąt tysięcy. Tak więc grupka 50 osób (a właściwie, to kilkunastu prowodyrów), szantażuje całe forum. Musimy się zdecydować, czy otwieramy "lokal" dla setek normalnych ludzi, czy dajemy się szachować małej grupie.

Mylisz się Palton.

Tych kilkunastu bywalców baru wie jaka wódka jest dobra a Ty jako barman chciałbyś serwować tym tym nowym piwo - nie zgadzamy się z tym i na Ciebie warczymy bo piwo które serwujesz to siuśki i gdzie tam mu do dobrej wódeczki.

Tym wpisem udowodniłeś że jesteś lizus, nie jesteś człowieku zbawcą - opamiętaj się.

Na AS w 2010 roku byłeś jeszcze normalny a teraz Dink na Ciebie źle wpływa i robi Ci wodę z mózgu - i co dostane za to bana lub ostrzeżenie?

• Użytkownicy+

palton

sadze ze demonizujesz znaczenie tych paru bywalców, pisza bo lubią

owszem nieraz sie ozywiaja zwłaszcza kiedy PIS robi kolejna nagonke jak teraz z Owsiakiem :) ale zwykle im wystarczaja 2-3 watki typu religia/polityka

osoby ktore do ciebie pisza ze boja sie niby pisac w watkach opanowanych przez forumowych terorystów to zapewne jeden i ten sam forumowicz ktory uwielbia kontakty na PW :)i mnie przynajmniej pisał dokladnie to co Tobie

moja propozycja zostaw bocznice i doklejcie zakładke hobby albo rózne/varia/rozmaitosci bo jesli mamy tam umieszczac tematy ważne tyle ze nie audio to na szyld- bocznica nie zasługuja a osoby zainteresowane szybko tam sie przeniosą

pzdr

Ok. Sprawdziłem pierwszą stronę, a więc ostatnie 6 dni...

1. Wątków o moderacji i administracji mamy 8 - słownie osiem!.

2. O polityce jakieś 13!

3. O religii 4-5

Jozwa, za którym tęsknicie (ja również zresztą), mówił zawsze o jednym wątku, w każdym z tych trzech tematów. Musisz to pamiętać, więc może przyznasz mi rację ?

Niektóre trudno zakwalifikować, np. Owsiaka. Właściwie, to dyskusja polityczno- religijna.

Napisałem, że dostaje często takie PW. Jestem moderatorem, więc to logiczne, że dostaje takie wiadomości, częściej, niż Ty. Do tego, rozmawiam o takich sprawach osobiście, czego byłeś świadkiem u Climaxa. Nie wiem, czy chcesz mnie obrazić, ale pisząc, że te osoby, to ten sam forumowicz, tak robisz. Jak niby, miałoby to wyglądać ? Musiałby ktoś pisać z wielu klonów, lub sugerujesz że kłamię.

Nad propozycją wydzielenia zakładki Hobby, można by się zastanowić.

i co dostane za to bana lub ostrzeżenie?

Nie, nawet jakoś Ci pasek ostatnio wybielał ...

Witek zrozum, tu naprawdę nie chodzi o to, co ja myślę. Cytuję Wam wpisy ludzi, cytuję PW, mówię o realnych rozmowach (wyżej wspominam o tej u Climaxa, może Cir potwierdzi). Zrozum, że jest duża grupa, która tak się wypowiada. Jeśli mi nie wierzysz, to przynajmniej załóż taką możliwość, sam dla siebie, a także na potrzeby tej dyskusji.

Pomyśl, gdybym chciał forsować swoje wymysły, to bym tu się z Wami użerał ?

Piękna przemowa. Szkoda tylko, że to kolejne mydlenie oczu. Przytoczone statystki niczego nie dowodzą, ponieważ większość nie dostrzega problemu. Tak jest niestety wszędzie.

Podważanie argumentów, popartych cyframi ... czysta erystyka.

Zamiast wypisywać coś w co i tak nikt myślący nie uwierzy, proponuję prostsze rozwiązanie - zamknąć bramkę przeprowadzając tzw. selekcję - dobrzy zostają, złych nie wpuszczamy (czytaj banujemy po wsze czasy). Najlepiej zacząć od razu, a noworejestrujących się dokładnie prześwietlać do 5-tego pokolenia wstecz. Coś mi to przypomina, po raz kolejny ......

Mi też.. który to raz już używasz takich insynuacji ?

Prawo Godwina

W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony oraz uważa się, że osoba, która użyła porównania dyskusję "przegrała".

Wprawdzie reguła nie wspomina o innych potępianych ideologiach lub osobach, lecz analogiczne jest zjawisko przyrównywania do komunizmu i komunistów na polskich forach.

P.S. Nie poczuwam się do bycia prowodyrem, w wątkach na bocznicy (poza sprawami moderacyjno-organizacyjnymi) nie biorę udziału.

Tylko w ostatnim czasie, założyłeś cztery tematy dotyczące moderacji. W kilku pozostałych, pełnisz główną rolę. Twój obiektywizm jest daleko posunięty ... jeśli ktoś pluje na moderację, zaraz zostaje Twoim przyjacielem.

Jedyną moją przywarą jest niesłyszenie kabli i sprzeciw wobec praktyk branżowców uprawiających tu proceder nazywany "wzmacnianiem" (oczywiście nie dotyczy to wszystkich branżowców(. Nie wchodzę w każdy wątek, aby się pokłócić dla samej kłótni, jak to próbuje mi się wmówić. Piszę niewiele, ponieważ jaki sens ma pisanie w takiej atmosferze i wśrod tylu bzdur, z którymi się tu można spotkać, a wytknięcie których kończy się banem. Widać pewne rzeczy są tutaj komuś nie na rękę. Zauważyłem również, że wiele wartościowych osób przestało tu zaglądać i to wcale nie z powodow, które wymienia nasza gwiazda moderacji, ale wręcz przeciwnie, wlaśnie ona jest tego bezpośrednią przyczyną. Nie będę tych osob wymienial, ponieważ sobie tego nie życzą Napiszę jedynie, że jest wśród nich wielu takich, którzy w bezpośredni konflikt z moderacją nigdy nie wchodzili. Radziłbym zatem przemyśleć dobrze swoje posunięcia, a także to co się wypisuje, w myśl zasady "najpierw pomyśl, potem zrób".

Kabli sobie możesz nie słyszeć. Tyle tylko, że trollujesz w tematach merytorycznych, gdzie nikt nie pyta się o to, czy kable mają wpływ, tylko jaki mają. Piszesz również, w dowolnym wątku, o "Elbiku", Nirwanie i wzmacnianiu. Nawiązujesz do tego, w zupełnie abstrakcyjny sposób, bo temat najczęściej kompletnie nie jest z tym związany, na dodatek złośliwie przekręcając nick.

Nigdy nie twierdziłem, że nie ma osób, które by "wzmacniały". Tyle tylko, że ciężko to udowodnić, a my nie możemy się opierać na domysłach. Tak więc wpisy, które bez poparcia dowodami, sugerują takie rzeczy, muszą być wywalone.

Ponadto powtarzanie w kółko tej samej argumentacji jest o tyle nieskuteczne, że pomijając jej zasadność nikt myślący na nią nie zwróci uwagi, bo jest po prostu "odgrzewaniem starych kotletów" niczego do sprawy nie wnoszącym.

Cóż, jeśli ktoś nie może tych kilku spraw zrozumieć ... a ja wciąż mam nadzieję. Chcę dać szanse, choć większość mówi mi, żeby nie gadać, tylko robić swoje.

Nie, nawet jakoś Ci pasek ostatnio wybielał ...

"wybieliłeś" i OK (chyba zasłużyłem) ale jeśli myślisz że będe teraz pokłony bił to trochę sie mylisz, jak uważasz że powinienem być za "wybielenie" wdzięczny i trzymać morde na kłódkę.... dodaj te dziesięć procent będziesz miał problem z głowy.

• Użytkownicy+

"wybieliłeś" i OK (chyba zasłużyłem) ale jeśli myślisz że będe teraz pokłony bił to trochę sie mylisz, jak uważasz że powinienem być za "wybielenie" wdzięczny i trzymać morde na kłódkę.... dodaj te dziesięć procent będziesz miał problem z głowy.

No i jak tu rozmawiać ? Po ostatnim pytaniu o bana, przekornie Ci wybieliłem pasek. I tyle, nic więcej. Zresztą w ostatnim czasie, świąteczno-noworocznym, wybieliłem kilkadziesiąt pasków.

Do meritum, możesz założyć, że wiele osób myśli tak jak ja to opisuje ? Co wtedy ? Jakie masz propozycje ?

Do meritum, możesz założyć, że wiele osób myśli tak jak ja to opisuje ? Co wtedy ? Jakie masz propozycje ?

Nie wierzę bo człowiek świadomy tak jak pisałem wybierze forum specjalistyczne, do głowy by mi nie przyszło żeby przechodząc obok sklepu np. metalowego wstąpić i zapytać o podwójny wyłacznik podtynkowy z podświetleniem bo akurat wybrałem sie na zakupy.

• Administratorzy

Bardzo dobrze zrozumiałem, bo albo ktoś ma bana (nigdy nie pochwalałem bo to dziecinada) takiego jak "wstukaliście" w programie na początku albo....

o kurna, no to jak to jest z tym banem, są bany słabsze i mocniejsze - co jeszcze? (cuda na kiju)

Nie ma słabszych i mocniejszych. Wtyczka działa jednakowo dla wszystkich. Wcześniej działała tak, że blokowała całkowicie dostęp do danego wątku, co nie miało zbytnio sensu. Sporo osób prosiło nas o jej zmodyfikowanie, tak by właśnie można było czytać temat bez odpowiadania (tak zresztą działało banowanie w tematach na klasycznym audiostereo). Przychyliliśmy się do tej prośby.

Wcześniejsze działanie wtyczki mogło sprzyjać powstawaniu klonów.

Mi też.. który to raz już używasz takich insynuacji ?

Właściwie to nie wiem, czy jest sens na to odpowiadać, ale skoro zadaleś sobie tyle trudu z wklejaniem fragmentów moich wpisów zrobię to.

Piszesz insynuacji.....

Nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz, ale muszę z przykrością przyznać, że w tym co tutaj napisałeś też są rzeczy, które niewiele mają wspólnego z prawdą. Piszesz:

"Tylko w ostatnim czasie, założyłeś cztery tematy dotyczące moderacji."

Otóż jest to nieprawda. Wątek poświęcony moderacji był tylko jeden. Drugi z moderacją ma związek, ale jest poświęcony Twojej osobie. Wątek z ankietą na temat zmian na bocznicy nie ma nic wspólnego z moderacją. Wątek pt. "Czyste mono" raczej też nie. Wątek o wzmacnianiu też nie jest wątkiem o moderacji, a na dodatek zalożony został prawie pół roku temu - jakieś dziwne masz poczucie czasu.

I co z tego wynika? Ano przeczyta to ktoś, kto nie orientuje się w sprawach forum i co sobie pomyśli? Będzie miał zupelnie mylny obraz sytuacji.

Dalej piszesz:

"Twój obiektywizm jest daleko posunięty ... jeśli ktoś pluje na moderację, zaraz zostaje Twoim przyjacielem."

A na jakiej podstawie to stwierdzileś? Zupełnie mnie nie znasz, a piszesz, jak byś znal mnie od lat. Otóż musisz wiedzieć, że jestem typem samotnika i mam niewielką grupę przyjaciół, zwykle działam w pojedynkę, więc zdanie powyższe to kolejne pudło.

Następny tekst:

"Tyle tylko, że trollujesz w tematach merytorycznych, gdzie nikt nie pyta się o to, czy kable mają wpływ, tylko jaki mają. "

To jest również dalekie od prawdy (co łatwo sprawdzić) i pokazuje jedynie, że opierasz się nie na faktach a na jakimś wyimaginowanym wizerunku mojej osoby, który powstał w Twojej wyobraźni i stanowi, jak widać podstawę podejmowanych wobec mnie działań. Przyznaję, że o kablach nie potrafię pisać z powagą, ponieważ nie da się ich traktować poważnie, ale trudno nazwać pojedyncze wpisy, utrzymane w żartobliwym tonie za trolling. Jest znacznie więcej dużo bardziej aktywnych ode mnie osób, do których określenie troll pasowałoby bardziej.

O panu E. powiem tylko tyle, że jest to dla mnie osoba, która bardziej pasuje do tzw. "tabloidów" niż do dowolnego medium, które chce uchodzić za poważne. I trzeba mieć klapki na oczach, aby nie widzieć tego co jest jasne jak słońce. Tobie żal jest biednych użytkowników, nieustannie atakowanych przez trolli takich jak ja, a mnie szkoda tych, którzy dają się nabierać na pseudozachwyty nie mające nic wspólnego z rzetelnością w ocenach.

Napisałeś wcześniej, że "porządny" użytkownik nie zauważa, że na forum istnieje ktoś taki jak moderator. Muszę Ci napisać, że do początku roku 2011 też o tym nie wiedziałem. Tzn. wiedziałem, że ktoś taki działa, tak jak na każdym forum, ale nie miałem z taką osobą styczności. Dopiero, gdy Twoja osoba znalazła się w gronie moderatorów sytuacja uległa zmianie. A trzeba Ci wiedzieć, że moje poglądy nie zmieniły się zw roku 2011, ba nawet śmiem twierdzić, że złagodniałem i nie jestem już taki ortodoksyjny. Jeśli będziesz miał chwilę czasu to przejrzyj sobie historię moich ostrzeżeń, zwracając szczególną uwagę na to, kto mi ich udzielał i za co. Z mojego punktu widzenia wygląda to tak: napiszę coś kontrowersyjnego, ale bez wulgaryzmów, obrażania i ordynarnych wyrażen. Wpis wisi sobie caly dzień. I nikomu nie przeszkadza, jakoś nie zwracając uwagi innych moderatorów. Potem w okolicach północy pojawiasz się na forum i rano dowiaduję się, że mam urlop z powodu jakiegoś żartu. A w innych miejscach wiszą sobie spokojnie wpisy pełne wugaryzmów i ordynarnych sformułowań. I nic się z nimi nie dzieje. Coś tu jest nie tak.

Zupelnie też nie rozumiem, po co zacytowaleś tzw. prawo Godwina. Nie traktuję forum jako gry lub zawodów, więc nie widzę tutaj "wygranych" ani "przegranych". Forum to nie ring ani stadion, ani kort tenisowy. A o komunizmie raczej się nie wypowiadaj, tylko ciesz się, że urodziłeś się w czasach, w których nie mogłeś mieć doczynienia z jego funkcjonariuszami.

Jozwa, za którym tęsknicie (ja również zresztą), mówił zawsze o jednym wątku, w każdym z tych trzech tematów. Musisz to pamiętać, więc może przyznasz mi rację ?

palton

zgadza sie chciał po jednym ale z tego co pamietam chodziło mu o łatwosc moderacji bluzgów ktore ciagle sie pojawiają w takich tematach a nie o głupote tych wątków, głupich wątków zawsze było duzo ale to klimat bocznicy co sugeruje zresztą nazwa . Sprawdzał jeden wątek i wystarczyło zreszta zbyt czesto nie sprawdzał :)co dodatkowo studziło zapał forumowych erudytów

• Użytkownicy+

palton

zgadza sie chciał po jednym ale z tego co pamietam chodziło mu o łatwosc moderacji bluzgów ktore ciagle sie pojawiają w takich tematach a nie o głupote tych wątków, głupich wątków zawsze było duzo ale to klimat bocznicy co sugeruje zresztą nazwa . Sprawdzał jeden wątek i wystarczyło zreszta zbyt czesto nie sprawdzał :)co dodatkowo studziło zapał forumowych erudytów

Za ten wpis, dałem plusika. Wszystko to jest prawdą i zgadzam się z tym. Ja również nie interweniuje zbyt często w takich tematach, ale czy to jest normalne, że na pierwszej stronie jest ich ponad dwadzieścia ? Jeśliby liczyć wątki, których temat jest odmienny, ale dyskusja szybo dryfuje w stronę polityczną, religijną, lub o moderacji, to można się doliczyć niemal trzydziestu tematów !!!

Nie odniosłeś się, do drugiej części mojej wcześniejszej wypowiedzi. Może to byłby dowód dla Witka, że są osoby niezadowolone z jakości wielu wpisów i kształtu forum. Znasz osoby, które uczestniczyły w tej kuluarowej rozmowie i wiesz co mówiły. Miały dokładnie takie same pretensje do moderacji (no może wypowiadane w nieco mniej niewybredny sposób), tyle, że za zbytnią pobłażliwość... Oczywiście, takich rozmów było wiele, przy okazji AS i w różnych spotkaniach u mnie.

Dlatego też rozmawiam, żeby znaleźć złoty środek. Myślę, że w przypadku podziału bocznicy, zaproponowane przeze mnie rozwiązanie, zyskała aprobatę wszystkich. Wiem, że prace nad takim podziałem, z możliwością wyboru, już trwają. Dalsza dyskusja na ten temat, właściwie nie ma już sensu.

A inne zakładki będą podzielone?

Np. taka "lampa" powinna być podzielona na 300B, 845, EL34 i inne, film również, nie mówiąc już o DIY na układy analogowe i cyfrowe (może jeszcze jakieś) "stereo" na CD, wzmaki i kolumny to samo dotyczy "hi-endu" no i nie wyobrażam sobie nie podzielenie w muzyce, jestem za podziałem - brawo. :D

Może to byłby dowód dla Witka, że są osoby niezadowolone z jakości wielu wpisów i kształtu forum.

Gdzie oni są?

Gdzie wszyscy moi przyjaciele -ele-ele-ele-ele-ele

Zabrakło ich

Choć zawsze było ich niewielu -elu-elu-elu-elu-elu

Schowali się

Po różnych mrocznych instytucjach -ucja-ucja-ucja-ucja-ucja

Pożarła ich

Galopująca prostytucja -ucja-ucja-ucja-ucja-ucja

Gdzie sa moi przyjaciele

Bojownicy z tamtych lat

Zawsze było ich niewielu

Teraz jestem sam

Co to za pan

W tych kulturalnych okularach

Jak się stara ładnie siedzieć i wysławiać

Ach co za ton co za uklon

Co za miara w kazdym zdaniu

I jakie mądre przekonania -ania-ania-ania-ania-ania

Gdzie są moi przyjaciele

Bojownicy z tamtych lat

Zawsze było ich niewielu

Teraz jestem sam

Oto sa oto wszyscy sa

Przyjaciele moi z wielu stron

Co za pochód co za piękny krok

Maszerują ramie w ramie wprost

I w bamboszach, w garniturach

Z pidżamami pod pachami

Z posadami, podatkami i z białymi chorągwiami

Idą tłumy ich tłumy ich

Tłumy ich tłumy ich

Tłumy ich tłumy ich

Tłumy ich...

Gdzie oni są

Gdzie oni są

Zabrakło ich

Zabrakło ich

Nie odniosłeś się, do drugiej części mojej wcześniejszej wypowiedzi. Może to byłby dowód dla Witka, że są osoby niezadowolone z jakości wielu wpisów i kształtu forum. Znasz osoby, które uczestniczyły w tej kuluarowej rozmowie i wiesz co mówiły. Miały dokładnie takie same pretensje do moderacji (no może wypowiadane w nieco mniej niewybredny sposób), tyle, że za zbytnią pobłażliwość...

oczywiscie potwierdzam rozmowy i ich tresc /w korytarzu/ bo tam było troche ciszej :) ale nie pamiętam aby rozmowa dotyczyła bocznicy tylko ogólnie forum

przeciez własnie po to powstała kiedys bocznica aby poszukujący prawdy głoszonej i objawionej mieli swoje miejsce na forum bo forum AS o ile pamietam zaczynało bez bocznicy

moze ktos pamieta ?

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Przecież te + nie mają sensu,po co jeszcze -? :))

w sumie to może na PIWA zamienić - albo może bardziej po audiofilsku na "szklaneczki"? ;-)

Gdzie sa moi przyjaciele

Bojownicy z tamtych lat

Zawsze było ich niewielu

Teraz jestem sam

Nie płacz witek_z, bo tu miejsca brak

Na twe babskie łzy

Po ulicy miłość hula wiatr

Wśród rozbitych szyb

Patrz poeci śliczni prawdy sens

Roztrwonili w grach

W półlitrówkach pustych S.O.S

Wysyłają w świat

Proza życia to przyjaźni kat

Pęka cienka nić

Telewizor, meble, mały fiat

Oto marzeń szczyt

Hej prorocy moi z gniewnych lat

Obrastacie w tłuszcz

Już was w swoje szpony dopadł szmal

Zdrada płynie z ust

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.