Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławek, może jesteśmy sąsiadami? Bynajmniej nie z Kamczatki...:)

Nie wykluczałbym tego. Kraków, wbrew pozorom, nie jest aż taki duży. na pewno mniejszy od rzeczonej Kamczatki :D.

Po raz kolejny proszę cię: nie pouczaj mnie tym swoim policyjnym tonem, gdyż twoja jurysdykcja tu - chwalić Pana - nie obowiązuje.

Nie pouczam Cię, nie wiem skąd taki wniosek. Czyżbym napisał, jak to szło... "twoje policyjno-dyktatorskie fantazmaty trzymaj za pazuchą. Chcesz zmienić ten świat? Zacznij od siebie."

Czyżbym w którymś miejscu zwracał się do Ciebie personalnie w tonie pouczającym jak wyżej?

Z drugiej strony, skoro postanowiłeś zająć się mną personalnie i adresujesz do mnie uwagi, to trudno abym nie zwrócił uwagi na fakt, że to nie miejsce po temu.

Wystarczy więc przestać zajmować się mną, wróćmy na tory rzeczowej dyskusji i do meritum wątku, jak zapobiec chlewowi w przyszłości i wszystko będzie ok. Wszyscy będą zadowoleni :)

A prawa do dyskusji na temat kondycji forum, możliwości zmian, tego akurat prawa nie dam sobie odebrać. Na szczęście do tego ma prawo każdy użytkownik forum. I żadna jurysdykcja nie jest do tego potrzebna. Szczególnie w tym wątku. Więc o tym tutaj dyskutujmy....

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ty chyba chcesz żeby mój kot zszedł na zawał. Leżał na parapecie za głośnikami akurat, bo gorąc niemożebny i się chłodził.

Bosz, ale się ewakuował w pośpiechu... tak bez ostrzeżenia zaatakowała go przeraźliwa kakofonia dźwięków :D.

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...)

1. Zasady mają dotyczyć wszystkich i to absolutnie bez wyjątku i w jednakowym stopniu.

2. Zasady mają być nie po to aby oceniać merytoryczną stronę dyskusji i kto ma rację, a żeby nie dopuszczać do konfliktogennych zachowań o charakterze trollującym. Pisanie postów o charakterze personalnie zaczepnym, pisanie postów i zakładanie tematów, które z góry wiadomo że doprowadzą wyłącznie do pyskówki, czyli typowy trolling.

3. Zasady nie mają określać stopnia agresji słownej. Nie ma w nich pola na dyskusję czy nazwanie kogoś nawiedzonym, oszołomem, biedakiem etc. Czy nawet wysyłanie kogoś do szkoły aby się dokształcił bo jest głupi. To wszystko są zaczepki personalne. Stopień ich szkodliwości nie może podlegać ocenie, bo i tak zaraz w kolejnym poście doprowadzą do eskalacji obelżywego języka. Czyli znowu mamy zachowanie o charakterze trollującym.

(...)

Nie wiem czy istnieje powód abyś stosował do mnie taki mentorski ton.

No chyba, że Site nadal szuka moderatorów i chcesz się ładnie pokazać aby wejść w ten właśnie temat.

Przejrzałem nieco twoich wpisów i wcale nie zauważam, abyś sam pisał zgodnie z głoszonymi zasadmi.

Oj tak, oj tak....

Czas zmienić środowisko i założyć sobie swoje forum, do którego Szanowny Kolega Rochu zaprosi sobie tylko tych, z którymi rozmowa sprawia mu przyjemność.

Ale widać nie całkiem o to mu chodzi. Przecież w zaufanym gronie nie mógłby przecież prowokować, wyzywać, rzucać podejrzeń, a są to przecież jego ulubione zajęcia, bez których żyć nie może.

No i widzisz, nie potrafisz odezwać się aby nie napisać czegoś złośliwego.

A co do forum.

Pragnę przypomnieć, że kiedyś to było normalne forum.

A tylko dzięki tobie i twoim kolegom nie jest już ono normalne.

I nie widzę powodu emigrowania stąd tylko dlatego, że ty masz takie widzimisię.

No i widzisz, nie potrafisz odezwać się aby nie napisać czegoś złośliwego.

A co do forum.

Pragnę przypomnieć, że kiedyś to było normalne forum.

A tylko dzięki tobie i twoim kolegom nie jest już ono normalne.

I nie widzę powodu emigrowania stąd tylko dlatego, że ty masz takie widzimisię.

Do niczego cie nie zmuszam.Przypomnę tylko, że nieraz chciałeś się mnie stąd pozbyć, toteż również "nie widzę powodu emigrowania stąd tylko dlatego, że ty masz takie widzimisię".

I wcale nie mam wrażenia, by to forum różniło sie od innych. Wszędzie działają różne układy. takie czasy. Nie musisz zaglądać tam, gdzie ktoś pisze o czymś, czego nie rozumiesz.

Co do złosliwosci, to popatrz na swoje wpisy i zastanów sie nad sobą. Kiedyś udało się nam nawet normalnie porozmawiać, teraz to raczej trudne. A szkoda, bo mimo wszystko mółby z tego być jakis obopólny pożytek.

Gość

(Konto usunięte)

Nieźle zaczyna być już namieszane...

W temacie "Start - Subforum dla początkujących" już pojawiają się wpisy nowych Użytkowników (lub takich którzy nie mają jeszcze napisanych 20 postów), a które to wpisy jak najbardziej powinny znaleźć się w zakładce "Hi-Fi", ale nie mogą, bo Użytkownik nie spełnia warunków.

Dodatkowo zacznie się mnożenie, dublowanie tematów, które już w "Hi-Fi" istnieją.

I jeszcze jedna sprawa.

Po co w "Start - Subforum dla początkujących" znajduje się odsyłacz - "Przeczytaj przed założeniem nowego wątku" - do FAQ, gdzie znajdujemy:

FAQ

Głośniki:

1.1. Czego powinienem słuchać w momencie porównywania głośników?

1.2. W co powinienem się wsłuchać porównując kolumny?

1.3. Po co mi subwoofer? Czy pomoże? Jeden czy dwa?

1.4. Czego potrzebuję aby uzyskać dźwięk przestrzenny?

1.5. Jakie kolumny powinienem brać pod uwagę w przedziale cenowym XXX?

1.6. Jak mogę poprawić brzmienie mojego systemu głośnikowego?

1.7. Słyszałem, że głośnik centralny można umieszczać bezpośrednio na TV? Czy to prawda?

1.8. Czy powinienem używac kolcy pod kolumny? Monety pod kolce?

1.9. Jak zapewnić stabilność kolumny stojącej na stendzie?

Jak chronić sprzęt przed zakłóceniami elektromagnetycznymi?

2.1. Rodzaje zakłóceń

2.2. Ochrona przed zakłóceniami

2.2.1. Przykłady ekranowania kabli sygnałowych (system nieuziemiony)

2.2.2. Przykłady ekranowania kabli zasilających odbiornik nieuziemiony

2.2.3. Ekranowania kabli głośnikowych

Chyba bardziej wskazane byłoby odsyłanie do jakiś zasad obowiązujących przy rejestracji, zakładaniu nowych tematów, pisaniu postów, nieprawdaż? ;)

Ja mam taką propozycję, aby na jakiś czas zbanować najbardziej gorliwych przedstawicieli obu obozów.

Ja to bym nawet, założył im jeden watek, w ktorym na okres tego "wypoczynkowego" bana mogli sobie popisywać. I tylko oni. :)

Bardzo przepraszam a o kogo tu chodzi??........zaciekawiło mnie to mocno-więc jestem za!!

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nie wiem czy istnieje powód abyś stosował do mnie taki mentorski ton.

to może tak, czy jest jakiś powód aby zasady nie miały dotyczyć wszystkich? Jesteś za podziałami na lepszych i gorszych, jakieś frakcje, "my i oni"?

Ja uważam, że tak być nie powinno. I jeśli ktoś jednak wrzucił swój kamyczek do ogródka, to nie ma powodu,aby miał zostać pominięty. Ja rozumiem, że poruszenie pewnych kwestii może wywoływać rozdrażnienie. Szczególnie jeśli może ukazywać fakt, że jednak nie jesteśmy tak w 100% bez winy. Ale fakty jakie są, każdy widzi. A ich skutki obserwowaliśmy przez ostatnie dni. Tak jak napisałem nic do Ciebie nie mam, poza zwykłą uwagą, że każdy z dyskutujących swoje dołożył do eskalacji konfliktu. Dlatego uważam, że wszyscy powinni być potraktowani w tej kwestii jednakowo.

Uważasz, że uwziąłem się na Ciebie i jestem nieobiektywny? To pewnie nie zauważyłeś mojej reakcji na post Kolegi Fox733 w stosunku do Twojej osoby, o tutaj:

http://www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__st__3900?do=findComment&comment=2866981

No chyba, że Site nadal szuka moderatorów i chcesz się ładnie pokazać aby wejść w ten właśnie temat.

Nie czuję się władny w roztrząsaniu różnych teorii, szczególnie z pogranicza teorii spiskowych. Jakoś nie mam do tego serca i za tym nie przepadam. Wolę twardo stąpać po Ziemi, a nie przelewać tekst z pustego w próżne.

Więc pozwól, że nie podejmę polemiki w tym względzie :).

Przejrzałem nieco twoich wpisów i wcale nie zauważam, abyś sam pisał zgodnie z głoszonymi zasadmi.

Skoro tak uważasz... cóż masz prawo do swoich opinii i swojego poglądu. Ja mam w tej kwestii zdanie nieco inne. Ale z tym też nie zamierzam polemizować, gdyż to nie jest wątek o mnie, a o nieco innych rzeczach.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mała poprawka.

Ja nie chcę podziałów na lepszych i gorszych - jak mi to usiłujesz imputować, co pachnie jakimś gettem.

Natomiast uważam, iż osoby kwestionujące tematykę tego forum powinny być z niego usunięte.

A to jest pewna różnica.

I jeszcze jedno.

Nie bronię ci posiadania i wygłaszania własnych poglądów.

Natomiast niekoniecznie muszę się godzić abyś głosił je akurat na tym konkretnym forum.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Maciarewicz to przynajmniej sie tu nie udziela a oni musza .....no musza i juz .

Ona musi miec torebke za 20 000 zl a on kable za 30 000zl.....co mnie to obchodzi....wzrusze ramionami , tyle.

• Użytkownicy+

Popieram główne założenia Romka. Jedyny problem jest taki, czy potrafiłby zbanować kolegę bum-a, bo byłaby to tylko kwestia czasu...

Moderatorów na tak dużym forum, jest zdecydowanie za mało. To jest największy problem...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Mała poprawka.

Ja nie chcę podziałów na lepszych i gorszych - jak mi to usiłujesz imputować, co pachnie jakimś gettem.

Natomiast uważam, iż osoby kwestionujące tematykę tego forum powinny być z niego usunięte.

A to jest pewna różnica.

Cóż mogę napisać, w pierwszym zdaniu deklarujesz, że nie chcesz dzielić ludzi na lepszych i gorszych, a zaraz w drugim właśnie ich dzielisz niestety. Postaraj się na to spojrzeć z boku, a dostrzeżesz ten fakt.

To znaczy definiujesz grupę ludzi, która jakoby kwestionuje tematykę forum i chciałbyś żeby nie miała do forum dostępu bo je rozwala. Dobrze zrozumiałem?

Problem wszakże polega na tym, że klucz podziału jest dość subiektywny. Z Twojego punktu widzenia, ktoś kwestionuje tematykę forum. A może jednak on nie kwestionuje tematyki forum, a po prostu ma skrajnie odmienne poglądy na określone kwestie od Ciebie, choćby tego nieszczęsnego okablowania. I dlatego tak to odbierasz? A dopiero skrajna biegunowość poglądów adwersarzy, pcha ich do negowania drugiej grupy w całości i odmawiania im prawa do poglądów i ich wyrażania, niestety tylko dlatego, że są właśnie skrajnie odmienne. W dalszej kolejności takie podejście to znaczy negowanie grupy ludzi i ich praw, prowadzi nieuchronnie do tego co się tutaj stało.

I w tej kwestii się nie zgadzamy co do podejścia. Uważam, że nie należy negować ludzi i odmawiać im prawa do bycia na forum. Za to należy z całą stanowczością negować przejawy określonych zachowań, które w normalnych społecznościach usenetowych, uznawane są za niewłaściwe. Krótko mówiąc stanowczo należy przeciwstawiać się przejawom trollingu. I bardzo ważna rzecz, koniecznie należy tę zasadę odnosić do wszystkich, a nie tylko do wybranej, tzw. z góry podejrzanej grupy ludzi. Żeby nie było zarzutów później o dyskryminację za odmienność poglądów.

I jeszcze jedno.

Nie bronię ci posiadania i wygłaszania własnych poglądów.

Natomiast niekoniecznie muszę się godzić abyś głosił je akurat na tym konkretnym forum.

Cieszy mnie to, że nie bronisz mi tego. Chociaż ta druga część mnie nieco dziwi.

Dlaczego nie mam mieć prawa, jako user tego forum, zająć stanowiska w wątku do tego przeznaczonym, na temat funkcjonowania tegoż forum i możliwej jego przyszłości.

Jeśli nie wiesz o co mi chodzi to prześledź dyskusję od pierwszego mojego postu tutaj. Wyraziłem niezadowolenie z tego co się ostatnio wyczyniało i poddałem pod dyskusję określone rozwiązania.

Uczyniłem to w wątku "Propozycje i uwagi dotyczące Forum". Zgadza się? Zgadza się. nie odnosiłem się do nikogo personalnie, absolutnie nic z tych rzeczy. Podałem tylko możliwe do wdrożenia rozwiązania.

Następnie, co stwierdzam niestety ze smutkiem, grupa osób, która kłóciła się w innych wątkach przeniosła swoje animozje tutaj i zaczęła się w tym wątku, delikatnie mówiąc, przekomarzać. Zgadza się? Zgadza się...

Na co wyraziłem niezadowolenie, że to nie miejsce po temu i zaapelowałem, aby dyskusja wróciła do meritum.

Jednym z dyskutujących byłeś Ty. Zareagowałeś, pewnie słusznie, na zaczepki innych, ale tego nie oceniam, bo nie to jest istotą kwestii. Chodziło mi wyłącznie o to, aby na ten wątek nie przenosić pyskówki i nie kontynuować tutaj eskalacji konfliktu. I specjalnie zwróciłem się do Was wszystkich, jako grupy, nie wydzielając nikogo szczególnego.

Postaraj się teraz to obiektywnie przeanalizować, czy tak nie było?

Więc teraz pytanie, dlaczego nie chcesz się godzić, abym mógł w wątku dotyczączym forum, rozmawiać o forum i jego przyszłości. I czy naprawdę nie miałem prawa wyrazić niezadowolenia, jak przenieśliście swoje animozje i ich manifestowanie tutaj. Szub zaczął mnie porównywać do dyktatorów, pouczać o określonych rzeczach, czym się powinienem zająć, itd. Generalnie zaczął w swoim stylu. Tyle, że nie dałem się sprowokować. Ty odmawiasz mi prawa "do głoszenia poglądów na forum" na temat funkcjonowania forum, w wątku do tego przeznaczonym. Pytanie tylko z jakiego powodu? Regulamin łamię? chcesz mnie z góry zaliczyć do tej grupy, która ma nie mieć prawa do wypowiadania się na tym konkretnym forum? Tylko na jakiej podstawie? Bo to co piszę, powoduje u kogoś dyskomfort? No bo na to by to wyglądało. Zważywszy na "Natomiast niekoniecznie muszę się godzić abyś głosił je akurat na tym konkretnym forum.". Czy może jest jeszcze jakiś inny po temu powód.

Wybacz, ale tak to właśnie widzę i coś tu jest nie do końca jak być powinno.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Czy wyobrażasz sobie aby na jakimś forum motoryzacyjnym tolerowano nawiedzonych ekologów-cyklistów, twierdzących, że samochody to całe zło i trzeba przesiąść się na bicykle albo bryczki konne?

A na audiostereo tak kwestia została postawiona na głowie.

Popieram główne założenia Romka. Jedyny problem jest taki, czy potrafiłby zbanować kolegę bum-a, bo byłaby to tylko kwestia czasu...

Przecież ty nie potrafisz zbanować ani Dicomaniaca71, ani Rocha i innych, którzy notorycznie w niezbyt elegancki sposób czepiają się innych. O osobach używających wulgarnych wyrażeń nawet szkoda wspominać. Jakoś ci to nie przeszkadza. Wszystkie bany które dostałem, może z wyjątkiem jednego dostałem od ciebie. Jestes stronniczy i dlatego na moderatora się nie nadajesz. Na dodatek kierujesz się emocjami. Twoja uwaga jest zupełnie nie na miejscu, choć zapewne znajdzie się grono chronionych przez ciebie użytkowników, którym sie to bardzo spodoba.

Czy wyobrażasz sobie aby na jakimś forum motoryzacyjnym tolerowano nawiedzonych ekologów-cyklistów, twierdzących, że samochody to całe zło i trzeba przesiąść się na bicykle albo bryczki konne?

Nikt o zdrowych zmysłach niczego takiego nie napisze. Porównanie jest zupełnie chybione.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Wyobrażam sobie, ba, wręcz mam całkowitą pewność, że przykład który podałeś to jest klasyczny i bez cienia wątpliwości jawny trolling. I tak też zostałby potraktowany na każdym usenetowym forum o zdrowych zasadach. I powinien podlegać natychmiastowej reakcji i zduszeniu w zarodku. To jest naprawdę prosta rzecz.

Trollingiem tak samo jest, jak ktoś na forum fanów zespołu Metallica przyjdzie i powie, "jesteście debilami bo przecież Britney śpiewa ładniej" :D.

To jest taki sam trolling. Po pierwszych jego przejawach, autor powinien udać się na urlop tygodniowy. A jeśli jego intencją prawdziwą, faktycznie był wyłącznie trolling i chęć wywołania kłótni, a nie chęć rzeczowej dyskusji, to praktyka "urlopowa" skutecznie go zniechęci i każe mu poszukać innego miejsca do swoich wygłupów, a gdzie zdrowe zasady nie obowiązują i każdy może zacząć bezkarnie mącić wodę. Na przykład na Audiostereo :P. A jeśli jednak intencje miał czyste, tylko język niewyparzony, bo taką ma naturę, to zdrowe zasady, każą mu ten język nieco powściągnąć i zacząć dyskusję od nowa w nieco mniej kontrowersyjnym tonie, skupiając się na rzeczowej rozmowie.

Wracając do regulaminów...

Zapis regulaminowy na forum fanów zespołu Metallica, który powie "fanom Britney dziękujemy, nie ma dla was miejsca u nas", będzie diabła wart. Ba, będzie przyciągać trolli z całej okolicy.

Za to zapis, "wszelkie przejawy trollingu nie będą tolerowane i karane urlopem", wręcz przeciwnie, każe im poszukać innego miejsca do wygłupów.

Mam nadzieje, że jasno wyłożyłem swój punkt widzenia. To naprawdę działa. Sprawdzone w praktyce :).

Przecież ty nie potrafisz zbanować ani Dicomaniaca71, ani Rocha i innych, którzy notorycznie w niezbyt elegancki sposób czepiają się innych....

Bum, takie rozważania są bez sensu. Do niczego nie prowadzą, może co najwyżej do kolejnej pyskówki.

Nalezy zdefiniować jasne zasady i konsekentnie je stosować wobec wszystkich bez wyjątku. Wtedy nie będzie miejsca na kontrowersje odnośnie działań moderatorów. Przy jasnych zasadach, żaden moderator nie będzie mieć pola manewru. Z faktami się nie dyskutuje. Ktoś naruszy regulamin, na przykład nazwie drugiego oszołomem, idiotą, kłamcą, debilem. To takie zachowanie nie da pola manewru do jakichkolwiek interpretacji. Skutek będzie mógł być tylko jeden i żadnych wyjątków od tej reguły.

Proste? Proste i skuteczne. Kolejny raz, sprawca zamieszania, już się zastanowi, zanim chlapnie debilizmem, który może być zarzewiem pyskówki personalnej.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wyobrażam sobie, ba, wręcz mam całkowitą pewność, że przykład który podałeś to jest klasyczny i bez cienia wątpliwości jawny trolling. I tak też zostałby potraktowany na każdym usenetowym forum o zdrowych zasadach. I powinien podlegać natychmiastowej reakcji i zduszeniu w zarodku. To jest naprawdę prosta rzecz.

No widzisz. Wychodzi z tego, że to co uprawia Bum i StaryM to trolling.

Dalej jesteś za tym aby trolli nie banować na tym forum?

Bum, takie rozważania są bez sensu. Do niczego nie prowadzą, może co najwyżej do kolejnej pyskówki.

Nalezy zdefiniować jasne zasady i konsekentnie je stosować wobec wszystkich bez wyjątku. Wtedy nie będzie miejsca na kontrowersje odnośnie działań moderatorów. Przy jasnych zasadach, żaden moderator nie będzie mieć pola manewru. Z faktami się nie dyskutuje. Ktoś naruszy regulamin, na przykład nazwie drugiego oszołomem, idiotą, kłamcą, debilem. To takie zachowanie nie da pola manewru do jakichkolwiek interpretacji. Skutek będzie mógł być tylko jeden i żadnych wyjątków od tej reguły.

Proste? Proste i skuteczne. Kolejny raz, sprawca zamieszania, już się zastanowi, zanim chlapnie debilizmem, który może być zarzewiem pyskówki personalnej.

Tylko, że niestety nie ma ideałów. Sformułowanie jasnych i prostych zasad nie jest wcale proste. Druga sprawa to dobór moderatorów. To też nie jest proste. Niestety pewne rzeczy trudno jest zwalczyć. Niektórych się po prostu nie da.

A ja mam takie luźne pytanie, dlaczego nie dodaliście emotikonów ?.. chociażby zwykłych najprostszych :)

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Zapominasz, że to forum jest o audio, nie tylko dla "odlotów" jednego rodaju. Tematy czy kable grają czy nie jak najbardziej mieszczą się w tematyce audio, Tak samo audiovoodoo.

Problem nie jest w zakresie tematycznym, ale w ogólno pojętej kulturze, czyli szacunku dla innych.

Mnie nie przeszkadza, że koś ma inne zdanie ale nachalność jego głoszenia i obnoszenie sie z nim wszędzie jak z kutasem na plaży napompowanym botoksem.

• Administratorzy

Nieźle zaczyna być już namieszane...

W temacie "Start - Subforum dla początkujących" już pojawiają się wpisy nowych Użytkowników (lub takich którzy nie mają jeszcze napisanych 20 postów), a które to wpisy jak najbardziej powinny znaleźć się w zakładce "Hi-Fi", ale nie mogą, bo Użytkownik nie spełnia warunków.

Dodatkowo zacznie się mnożenie, dublowanie tematów, które już w "Hi-Fi" istnieją.

I jeszcze jedna sprawa.

Po co w "Start - Subforum dla początkujących" znajduje się odsyłacz - "Przeczytaj przed założeniem nowego wątku" - do FAQ, gdzie znajdujemy:

FAQ

Głośniki:

1.1. Czego powinienem słuchać w momencie porównywania głośników?

1.2. W co powinienem się wsłuchać porównując kolumny?

1.3. Po co mi subwoofer? Czy pomoże? Jeden czy dwa?

1.4. Czego potrzebuję aby uzyskać dźwięk przestrzenny?

1.5. Jakie kolumny powinienem brać pod uwagę w przedziale cenowym XXX?

1.6. Jak mogę poprawić brzmienie mojego systemu głośnikowego?

1.7. Słyszałem, że głośnik centralny można umieszczać bezpośrednio na TV? Czy to prawda?

1.8. Czy powinienem używac kolcy pod kolumny? Monety pod kolce?

1.9. Jak zapewnić stabilność kolumny stojącej na stendzie?

Jak chronić sprzęt przed zakłóceniami elektromagnetycznymi?

2.1. Rodzaje zakłóceń

2.2. Ochrona przed zakłóceniami

2.2.1. Przykłady ekranowania kabli sygnałowych (system nieuziemiony)

2.2.2. Przykłady ekranowania kabli zasilających odbiornik nieuziemiony

2.2.3. Ekranowania kabli głośnikowych

Chyba bardziej wskazane byłoby odsyłanie do jakiś zasad obowiązujących przy rejestracji, zakładaniu nowych tematów, pisaniu postów, nieprawdaż? ;)

Ograniczenie 20 postów zostało zdjęte dzień po wprowadzeniu. Obecnie obowiązuje jedynie w Hi-End. Nowy użytkownik po rejestracji dostaje mail powitalny z informacjami o Netykiecie i linkiem do zakładki Start. Oczywiście FAQ nie jest idealne, zdajemy sobie z tego sprawę, przydałoby się je odświeżyć i rozbudować.

A ja mam takie luźne pytanie, dlaczego nie dodaliście emotikonów ?.. chociażby zwykłych najprostszych :)

Były przez chwilę po przejściu na IPBoard, ale nie spotkały się z entuzjastycznym przyjęciem ze strony użytkowników :)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Ogłoszenie można edytować przez 15 minut od jego dodania, tak samo jak posty.

Istnieje też mechanizm archiwum. Jeśli dane ogłoszenie nie jest już aktualne, to możemy je w każdej chwili przenieść do Archiwum Ogłoszeń. Następnie wystawić nowe będące modyfikacją poprzedniego. W razie potrzeby ogłoszenie z archiwum można przywrócić.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.