Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wyniki z wyszukiwarki mogłyby się otwierać na stronie z szukanym wyrażeniem, a nie na końcu wątku? Ew. czy można dołożyć wyświetlanie całego wątku? Jeden i drugi problem był poruszany wielokrotnie.

pzdr

Jurek

Widzę, że temat świeżo dyskutowany, cały wątek za trudny, OK, to może jedynie otwieranie na stronie z szukanym wyrażeniem? W sumie przeszukanie całego wątku generuje taki sam transfer, jak wyświetlenie wątku za jednym razem, tyle, że mało komu się chce. Albo wyłączyć wyszukiwarkę, co to za grzebanie i obciążanie serwera? ;P

zukzukzuk, 21 Lis 2008, 16:56

>Do stu JÓZW!

>

>Jak to jest z KLUBAMI? Zdaje się, że teraz klubik herberta bryluje sobie w zakładce stereo!

>A MY jak te d... siedzimy w klubach na boczku! W ogóle to MARNY pomysł z wywaleniem klubów na osobny

>tor!

>

>NIC się nie dzieje!

>ZRÓB jakoś po socjalistycznemu - RÓWNO! Albo WSZYSCY albo NIKT!

>

>Pozdrawiam.

Też jestem za powrotem klubów do stereo, bo tak to nikt tam nie zagląda.

jeszcze raz.

czy można zrobić tak jak było kiedyś (i jest np. na audiohobby) żeby po otwarciu wątku strona zjeżdżała na dół, do ostatnich wpisów?

strasznie to upierdliwe jak za każdym razem trzeba albo wciskać "End" albo zjechać myszką.

przecież takie coś to żaden problem to chociaż powiedzcie, że np. nie będzie tak, i już.

pozdrawiam

Redaktor, 17 Lis 2008, 10:55

>Kochani, korespondowałem w tej sprawie długo i intensywnie i w końcu dostałem wiążącą odpowiedź. W

>obecnej chwili nie ma technicznej możliwości przywrócenia funkcji oglądania całego wątku, próby

>wykazały, że jest to zbyt obciążające dla obecnych serwerów. Niestety. Da sie dopiero, jeśli zmieni

>sie hardware.

Jak to się nie da. Przecież to jest zamiana trybu pracy kontrolki GridView (albo jej Javovego odpowiednika) z trybu stronicowanego na niestronicowany. Jeśli zapytanie nie odbywa się przez WebService to nie jest to żaden problem, no chyba, że Wasz serwer to 486DX z 16 MB RAM'u ;-) Jeśli idzie przez WS to rzeczywiście może być problem, ale wtedy odpowiedź na zapytania, które generujemy teraz byłaby dłuższa...

A może zaciągnięcie razem z reklamami jest kłopotliwe.

Zrobiłem przed chwilą test i zasiliłem takie niestronicowane GridView 2 tys. rekordów, poszło jak w masełko, a nie miałem postawionej lokalnie bazy i WebService'u, tylko po bożemu łączyłem się z serwerem.

Redaktor, 25 Lis 2008, 10:50

>Bo dopiero wczoraj udało się znaleźć taki widoczek jak powyżej. Jak już pisałem, u mnie nie

>występuje na żadnych z komputerów, programistom od konserwacji strony też nie chciał się pokazać,

>tzreba było sobie wyobrażać, jak to wyglada, na podstawie opisów słownych.

Może pojawiać się tylko na niektórych przeglądarkach, to może być kwestia poprawienia znaczników w kodzie, niestety czasem trzeba wykryć przeglądarkę i przygotować zupełnie inny kawałek kodu dla Firefoxa i IE.

Proponuję wymienić cały zarząd Audiostereo.pl na nowy, bo takie debile i kretyni nie powinni zajmować się poważnym forum.

Najpierw piszecie publicznie że zawieszacie na 7 dni użytkownika o nicku XYZ Paweł a następnie banujecie go po cichu na stałe. ŻAŁOSNE!!. W czasach PRL-u tak się robiło!!. WSTYD i HAŃBA!!.

-> rbej

Odważne stwierdzenie jak na 8-latka ;-)

-> josef

A czy nie zapomniałeś dodać "moim zdaniem"? No chyba, że słowo "chyba" ma pełnić jego rolę. Ja jestem przeciwny banowaniu za inność poglądów, ale niestety mam gówno do gadania...mnie tam brakuje atoposa czy Qubric'a, bo w przeciwieństwie do dzisiejszego towarzystwa, Ci goście nawet jeśli byli nachalni, to przynajmniej błyskotliwi. Fakt, że atopos chyba się nerwicy natręctw nabawił na tym forum, bo zaczął być obecny już dosłownie wszędzie.

-> josef

Ale Qubric to chyba nie pod nickiem Qubric? Poza tym, myślę, że rozpoznałbym jego styl. Ty natomiast kolego mówisz czasami jak kolejne wcielenie małego Robes Pierre'ka, jakich widziałem w życiu już tak wielu, że mój zapał do dyskusji z nimi maleje.

-> rbej

"Szewców" Witkacego czytałeś? Kiedyś mieliśmy tu grupę moderatorów, przejścia z którą pozwoliły ustalić, ze część z nas to wyjątkowe gnidy i kanalie (ukłony dla Inżyniera i Lolo, oraz paru innych, których nie chce mi się tu przywoływać, a którzy jako klasyczne gnidy pewnie donosili w szkole na kolegów), część ludzi o psychice ormowca (ukłony dla Zbig'a i Fr@ntz'a), oraz kilku porządnych ludzi, którym tak łatwo odrobina władzy nie uderza do głowy (pozdrowienia dla Walerego). Po tym doświadczeniu czas na panów X i Y, tyle że nie wiem czy już tam jesteśmy. Tyle, że ta rewolucja nie pożre własnych dzieci, bo nie była rewolucją, to co się stało, to czysty biznes i to na dodatek chyba jednak dość słaby...ale obym się mylił.

Pozdr.

-> josef,

Zresztą, jesteś to dłużej niż ja, zapewne pamiętasz co się działo. System masz fajny, pewnie słuchasz dużo muzyki i masz trochę dystansu do tego syfu. Prześledziłem trochę Twoich wpisów i myślę, że idiotą ani oszołomem nie jesteś, więc wiesz jak jest i masz na temat tego co się dzieje, własne, wyrobione zdanie.

Pozdrawiam

Qubric pisze jako Qubric ze starego konta - nie tak często jak kiedyś ale żyje :)

co do moderacji - jakby była na początku istnienia forum i była egzekfowana to nie było by tego całego larum po jej wprowadzeniu - Lukar nie wyrabiał to zrobił grupkę modów z łapanki - jak to wyglądało to sami wiemy, potem modzi zniknęli ale syf pozostał i wzrastał proporcjonalnie do ilości nowych userów (i klonów), teraz zaś jest Jozwa Maryn aka Redaktor w roli czyściciela

ja tam nie jestem za banowaniem w stylu "zapomniałem hasła" jak miało to miejsce w przypadku kilku forumowiczów - ale dawałbym okresy przejściowe - złamiesz regulamin = ostrzeżenie, drugi raz tygodniowy ban, trzeci to już można się domyśleć

i nie chodzi tu o treść wypowiedzi ale np. zwykłe wulgaryzmy - sorry ale XYZ obrzucał ludzi inwektywami na lewo i prawo, mówił że są idiotami bo każdy sprzęt gra tak samo i oni nie mogą słyszeć różnic itp. - jest jeszcze kilka osób na forum o podobnym podejściu i dziwię się, że jeszcze nie zostały jeszcze wyciągnięte od nich konsekwencje

widzisz - np. nie zgadzam się z poglądami audioholika ale mogę z nim podyskutować bo trzyma poziom

Lubię to forum, ale tylko ze względu na użytkowników.

Funkcjonalność jest na poziomie lat 90tych, a moderacja nie istnieje.

Brak edycji postów to już wogóle tragedia. Przy okazji jest to jedyne forum na którym "siedzę" gdzie jest tyle reklam. Zróbcie to coś z tym,bo żałość bierze.

Szanowna redakcjo, czy kto tam po drugiej stronie siedzi,

Czy szanowne grono zamierza coś zrobić w wątku "Problem z oszustem na Allegro" (zakładka Stereo), czy odpowiada Wam ten poziom dna mulistego z bąbelkami? Sądziłem, że ktoś tym forum moderuje i dba o to aby żulerka tu nie rządziła. Ale się pomyliłem. Widocznie bezprzykładne chamstwo, które tam się szerzy, redakcji nie przeszkadza, co akurat o redakcji nienajlepiej świadczy. Czy redakcja nie byłaby skłonna rozważyć zbanowania całego tego tałatajstwa raz na zawsze? Wrzoda jest dobrze wycisnąć, rana się szybko zagoi, i nikt redakcji nie będzie podejrzewał, że trzyma sztamę z chamami.

• Redaktorzy

"[...] Najpierw piszecie publicznie że zawieszacie na 7 dni użytkownika o nicku XYZ Paweł a następnie banujecie go po cichu na stałe. ŻAŁOSNE!!. W czasach PRL-u tak się robiło!!. WSTYD i HAŃBA!!."

To chyba nieporozumienie, drogi popędliwy kolego. Użytkownik o tym nicku ma konto od dawna z powrotem aktywowane.

• Redaktorzy

"...Zrobiłem przed chwilą test i zasiliłem takie niestronicowane GridView 2 tys. rekordów, poszło jak w masełko, a nie miałem postawionej lokalnie bazy i WebService'u, tylko po bożemu łączyłem się z serwerem."

Nic nie poradzę, taką odpowiedź na moje usilne pytania w tej sprawie otrzymałem. Sam specjalistą w tej dziedzinie nie jestem, czego nie ukrywam.

gutekbull, 18 Gru 2008, 10:26

>Chyba czas już dodać do działu - Ogłoszeń , zakładkę " Kable sieciowe"

Z uwagi na ilość ogłoszeń o kablach to jak najbardziej uzasadnione.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.