Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Admin1 rozumiem,że to jest oficjalny"odnowiony" skład moderatorów AS?gratuluję reformy, nie mam więcej pytań.

teraz skupiamy się na uregulowaniu sposobu moderowania, a nie na składzie moderacji

jak nowe zasady moderowania będą sprawne, to prace moderacyjne będą maksymalnie obiektywne

w ten sposób nie powinno być pretensji do konkretnych moderatorów

jamówię, czy Ty pamiętasz, że prosiłem, aby już nie pisać na temat moderacji?

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie traktuj mnie jakbym miał amnezję albo dopiero wczoraj pojawił się na tym forum. Tj. traktuj sobie jak chcesz ale nie oczekuj, żebym się tak zachowywał.

Traktuję Cię jako osobę, która robi sobie wielomiesięczny urlop o AS a potem wraca z gębą pełną frazesów,amnezja to sprawa wtórna.

jamówię, czy Ty pamiętasz, że prosiłem, aby już nie pisać na temat moderacji?

Pamiętam, dowiedziałem się ,że macie w nosie sporą grupę userów i przyjąłem to do wiadomości, z Jozwą polemizuję na zasadzie pomocy w odzyskaniu przez niego pamięci ot co.

Pamiętam, dowiedziałem się ,że macie w nosie sporą grupę userów i przyjąłem to do wiadomości,

nieprawda

po prostu Ty jamówię, nie potrafisz spokojnie poczekać na zmiany w zasadach moderacji

lecz wolisz podgrzewać atmosferę

teraz skupiamy się na uregulowaniu sposobu moderowania (...)

Szanowny Adminie Pierwszy, czy mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie sprzed 3 dni, które zostało kompletnie zignorowane przez moderatorów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla ułatwienia zacytuję:

W obecnym regulaminie forum nie znajduję żadnego uzasadnienia dla blokowania linków (jeżeli się mylę, proszę o wskazanie odpowiedniego zapisu).

Na jakiej podstawie są więc one zamieniane na [...]?

W poście tym znalazł się też drobny przyczynek odnośnie treści regulaminu:

Przy okazji zapowiadanych zmian, warto byłoby w końcu skorygować cokolwiek kabaretowe "odejmowanie działań spełniających znamiona przestępstwa".

Czy mam rozumieć, że Administracja i Moderacja nie są zainteresowane merytorycznymi uwagami, tylko biciem piany?

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

nieprawda

po prostu Ty jamówię, nie potrafisz spokojnie poczekać na zmiany w zasadach moderacji

lecz wolisz podgrzewać atmosferę

Nieprawda

należę do sporej grupy osób, która oczekiwała usunięcia paltona z funkcji moderatora.Po parotygodniowych unikach podałeś link do składu obecnej moderacji i dla mnie jest wszystko jasne, sprawa zasad w tym przypadku nie ma już znaczenia.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Uważam, że powinniśmy się zastanowić dlaczego na forum panuje tak podła atmosfera.

Wielu zapewne nie wie, ale wszystko zaczęło się od tego posta, a w zasadzie od ostatniego zdania w tym poście.

post-48-0-46912100-1400486784_thumb.jpg

Jedna awantura pomiędzy dwoma mieszkańcami tego samego miasta, przeniosła się najpierw na Bocznicę a potem jej skutki dało się odczuć na całym forum.

Finał tej kłótni zakończył trwały ban dla jednego z uczestników, już po przejęciu forum przez spółkę Site, gdy drugi z dyskutantów został redaktorem i moderatorem.

Czy mam rozumieć, że Administracja i Moderacja nie są zainteresowane merytorycznymi uwagami, tylko biciem piany?

nie prawda

administracja i moderacja jest tylko zainteresowana merytorycznymi uwagami

Na jakiej podstawie są więc one zamieniane na [...]?

Nawiasem pisząc, w obecnym regulaminie forum nie znajduję żadnego uzasadnienia dla blokowania linków (jeżeli się mylę, proszę o wskazanie odpowiedniego zapisu).

netykieta pkt 13. "Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane."

należę do sporej grupy osób, która oczekiwała usunięcia paltona z funkcji moderatora

przyszłe zmiany w zasadach moderacji już nie będą dawały powodów do pretensji do paltona i innych moderatorów

np banować będzie Admin1, a inne ograniczenia będą nadawane przez automat

• Redaktorzy

Traktuję Cię jako osobę, która robi sobie wielomiesięczny urlop o AS a potem wraca z gębą pełną frazesów,amnezja to sprawa wtórna.

Wypraszam sobie przenoszenie kwestii na płaszczyznę personalną. Nie znam kolegi (jak sądzę) i niech tak pozostanie.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wypraszam sobie przenoszenie kwestii na płaszczyznę personalną. Nie znam kolegi (jak sądzę) i niech tak pozostanie.

Polemikę spersonifikowałeś Ty,pretensje miej do siebie.Po za tym ja już nie uczestniczę w moderacyjnej przepychance,zostałem poinformowany i nie mam już w tej kwestii nic do dodania.

Uważam, że powinniśmy się zastanowić dlaczego na forum panuje tak podła atmosfera.

Wielu zapewne nie wie, ale wszystko zaczęło się od tego posta, a w zasadzie od ostatniego zdania w tym poście.

post-48-0-46912100-1400486784_thumb.jpg

Jedna awantura pomiędzy dwoma mieszkańcami tego samego miasta, przeniosła się najpierw na Bocznicę a potem jej skutki dało się odczuć na całym forum.

Finał tej kłótni zakończył trwały ban dla jednego z uczestników, już po przejęciu forum przez spółkę Site, gdy drugi z dyskutantów został redaktorem i moderatorem.

Ojojoj, delicje.

• Redaktorzy

Takie osobiste insynuacje w sprawie problemów, które miało forum z osobą niestabilną psychicznie, które w dodatku zakończyły się wiele lat temu, są wyjątkowo niskie. Nie życzę sobie dalszych konfabulacji na ten temat.

Proponuję stworzenie nowej zakładki "Telefon" dotyczącej akcesoriów do odtwarzania muzyki i softu do odtwarzania muzyki dla smartfonów.

Niestety ... :-(

rochu, ostatni raz proszę Cię o nie pisanie o moderacji

netykieta pkt 13. "Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane."

Wybacz Adminie, ale taka interpretacja jest albo nadużyciem, albo pokazem niekonsekwencji.

Nie każdy wpis z linkiem jest ogłoszeniem lub próbą reklamy (nawet jeżeli prowadzi do konkurencyjnego forum).

A gdyby przyjąć taką wykładnię i stosować ją konsekwentnie, to np. za zabronione należałoby uznać choćby:

- linki do kalkulatorów Hunecke (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), które kilkakrotnie zamieszczałem już na forum (przecież mamy własną zakładkę o Akustyce),

- linki do, dajmy na to, forum Harbetha, w wątku klubowym.

Skoro jednak nie są one kropkowane, wnioskuję, że interpretacja "netykiety" jest w tym przypadku stosowana nadzwyczaj ARBITRALNIE - dokładnie według widzimisię moderacji.

Uwaga, MERYTORYCZNIE:

Nowy regulamin ma - zgodnie z Waszymi deklaracjami - pewne działania unormować i precyzyjnie zdefiniować zakres ich stosowania. Postuluję, żeby doprecyzowanie to objęło również kwestię zakazanych odnośników.

Ukryta Zawartość

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

należę do sporej grupy osób, która oczekiwała usunięcia paltona z funkcji moderatora.Po parotygodniowych unikach podałeś link do składu obecnej moderacji i dla mnie jest wszystko jasne, sprawa zasad w tym przypadku nie ma już znaczenia.

Dokładnie. Dodam, że sądy wlepiają wyroki za przestępstwa wcześniej popełnione i nikogo nie obchodzi gadka, że "on już więcej nie będzie tak robił i teraz będzie grzeczny". Ale wiemy, że forum to folwark prywatny, a poczucie sprawiedliwości nie jest wysoko w hierarchii wartości jego włodarzy.

Wybacz Adminie, ale taka interpretacja jest albo nadużyciem, albo pokazem niekonsekwencji.

Nie każdy wpis z linkiem jest ogłoszeniem lub próbą reklamy (nawet jeżeli prowadzi do konkurencyjnego forum).

A gdyby przyjąć taką wykładnię i stosować ją konsekwentnie, to np. za zabronione należałoby uznać choćby:

- linki do kalkulatorów Hunecke (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), które kilkakrotnie zamieszczałem już na forum (przecież mamy własną zakładkę o Akustyce),

- linki do, dajmy na to, forum Harbetha, w wątku klubowym.

Pisałem już o tym wcześniej, że na listę "zakazanych" linków wpisujemy nowe linki (lub usuwamy) w zależności od sytuacji.

Wiadomo, że niektóre strony (nawet konkurencyjne np dla Magazynu Audiostereo) mają bardzo wartościowe treści i szkoda je blokować, ale są sytuacje, gdzie użytkownicy wykorzystują linki do reklamy (lub sztucznego marketingu szeptanego), a nie do dyskusji merytorycznych. Wtedy wpisujemy linki do blokady (czasowej lub stałej).

Interpretacja, co jest reklamą (niechcianą) należy do właściciela forum. Przecież nie będziemy wchodzić w skrajne decyzje i blokować np Allegro.

Ten temat jest EOT.

Jak ktoś ma jakieś uwagi proszę pisać tylko na PW.

Dokładnie. Dodam, że sądy wlepiają wyroki za przestępstwa wcześniej popełnione i nikogo nie obchodzi gadka, że "on już więcej nie będzie tak robił i teraz będzie grzeczny". Ale wiemy, że forum to folwark prywatny, a poczucie sprawiedliwości nie jest wysoko w hierarchii wartości jego włodarzy.

jakbyśmy kierowali się sztywno wyrokami za przestępstwa wcześniej popełnione, to prawdopodobnie jamówię oraz Father_PiO i inni też byliby (bardziej) ukarani

ale do teraz nie ma jawnych i obiektywnych zasad nadawania kar (ostrzeżenia, bany itd), dlatego punktem zwrotnym będzie prowadzenie tych zasad moderacji oraz także wyzerowanie pkt ostrzeżeń dla wszystkich

ponad to od tego momentu będzie można weryfikować "uczciwość" moderacji oraz ban będzie nadawał tylko Admin1 (po analizie powodów)

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

przyszłe zmiany w zasadach moderacji już nie będą dawały powodów do pretensji do paltona i innych moderatorów

np banować będzie Admin1, a inne ograniczenia będą nadawane przez automat

Proszę tego już do mnie nie kierować, kompletnie mnie to nie interesuje skoro skład grupy moderacyjnej pozostał niezmieniony.Natomiast proszę mnie powiadomić gdyby jednak stało się inaczej.Nie dyskutuję już na temat moderacji, dopóki jest tam palton.

• Redaktorzy

Proszę tego już do mnie nie kierować, kompletnie mnie to nie interesuje skoro skład grupy moderacyjnej pozostał niezmieniony. Natomiast proszę mnie powiadomić gdyby jednak stało się inaczej.Nie dyskutuję już na temat moderacji, dopóki jest tam palton.

Ta deklaracja została bardzo dobrze przyjęta.

Gość rochu

(Konto usunięte)

rochu, ostatni raz proszę Cię o nie pisanie o moderacji

Czy byłbyś łaskaw wskazać gdzie w moim wpisie napisałem o moderacji?

Ja tego nie dostrzegam i podejrzewam, że większość także nie widzi w nim tego zakazanego tutaj słowa.

Gdy przeanalizujesz moje pytanie i odpowiesz sobie na nie, byłym niebywale wdzięczny za usunięcie tych 2 punktów, które jak rozumiem przez pomyłkę, raczyłeś mnie obdarzyć.

Pisałem już o tym wcześniej, że na listę "zakazanych" linków wpisujemy nowe linki (lub usuwamy) w zależności od sytuacji.

Wiadomo, że niektóre strony (nawet konkurencyjne np dla Magazynu Audiostereo) mają bardzo wartościowe treści i szkoda je blokować, ale są sytuacje, gdzie użytkownicy wykorzystują linki do reklamy (lub sztucznego marketingu szeptanego), a nie do dyskusji merytorycznych. Wtedy wpisujemy linki do blokady (czasowej lub stałej).

Interpretacja, co jest reklamą (niechcianą) należy do właściciela forum. Przecież nie będziemy wchodzić w skrajne decyzje i blokować np Allegro.

Ten temat jest EOT.

Ostatni wpis - żeby dotarło, bo na razie odpowiadasz nie na temat.

Ja rozumiem, że tak INTERPRETUJECIE niektóre wpisy, powołując się na bardzo ogólnikowy zapis.

Ale NIE WYNIKA TO WPROST Z REGULAMINU. NIE MA w nim punktu, który sankcjonuje takie działania - w sposób NIE BUDZĄCY WĄTPLIWOŚCI, że ewentualne przeredagowanie zostało dokonane zgodnie z jasno sformułowanymi zasadami, które każdy z użytkowników akceptuje.

W szczególności - nie znajduję uzasadnienia dla cenzury działającej z czystego automatu (tzn. wykropkowywania DOWOLNEGO linku prowadzącego do danej witryny). Skoro chcecie stosować zasadę "tych klientów nie obsługujemy", to róbcie to przynajmniej z otwartą przyłbicą.

Bardzo więc proszę o JAWNE i JEDNOZNACZNE UJĘCIE opisanych przez Ciebie zasad w regulaminie. Że istnieje "czarna lista" witryn, znana tylko Redakcji, do których każdy odnośnik zostanie automatycznie zablokowany. Oczywiście w trosce o powszechne dobro wszystkich użytkowników atakowanych za pomocą nieuczciwej i podstępnej reklamy.

Z mojej strony EOT.

Czy byłbyś łaskaw wskazać gdzie w moim wpisie napisałem o moderacji?

tutaj:

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ta deklaracja została bardzo dobrze przyjęta.

Pomyliłeś adresata, deklaracja była skierowana do Admina1 a Ty zdaje się nim nie jesteś, czy może coś mi umknęło?

Ale NIE WYNIKA TO WPROST Z REGULAMINU. NIE MA w nim punktu, który sankcjonuje takie działania

Netykieta uzupełnia Regulamin.

Netykieta pkt 13. "Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane."

A Kodeks Cywilny nie zabrania właścicielowi forum interpretacji, co jest reklamą (niechcianą lub umyślną).

dong, prosiłem aby pisać na PW

ponownie EOT

Gość vasa

(Konto usunięte)

Po uważaniu? Rzuciłem okiem na dorobek tej osoby, miał 59 punktów ostrzeżeń

Jak zapewne wiesz ja nie mam dostępu do tych statystyk. (Nawet jeżeli mam to o tym nie wiem) Wierzę na słowo. Z drugiej strony dlaczego rochu (post 8582) dostał ostrzeżenie? Nie zauważyłem żeby był chamski lub niemerytoryczny. Może spora część tych 59 dla SA była przyznana za podobne "przewiny"

Jednak istota mojego poprzedniego wpisu została zawarta w końcowym pytaniu, które ominąłeś, kierując uwagę na element mniej istotny.

• Redaktorzy

Jak zapewne wiesz ja nie mam dostępu do tych statystyk. (Nawet jeżeli mam to o tym nie wiem) Wierzę na słowo. Z drugiej strony dlaczego rochu (post 8582) dostał ostrzeżenie? Nie zauważyłem żeby był chamski lub niemerytoryczny. Może spora część tych 59 dla SA była przyznana za podobne "przewiny"

Jednak istota mojego poprzedniego wpisu została zawarta w końcowym pytaniu, które ominąłeś, kierując uwagę na element mniej istotny.

Punktacja akurat jest chyba widoczna skoro piszesz, że rochu dostał ostrzeżenie. Co do ostatniego pytania to oczywiście nie jest skierowane do mnie, ale wiadomo mi skądinąd, że strona jest w stanie samodzielnie się utrzymać. Natomiast co do stanu zakładki Analog: oczywiście że w sytuacji, gdy kilku bardziej aktywnych akurat w tej zakładce forumowiczów postanowiło pójść na swoje i założyć dedykowane forum, to aktywność w zakładce musiała znacznie spaść. Zdarza się. Powoli się odbuduje. Swoją rolę widzę tutaj prostą: starać się nie dopuszczać do trollowania wątków merytorycznych. Nie będzie to wielki coming back, bo obecnie zajmuję się głównie własną habilitacją oraz wojskiem, ale będę częściej obecny na forum niż wcześniej.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Punktacji nie widzę, rochu napisał że dostał jakieś punkty.

Ale dobrą wiadomością jest że do forum nie trzeba dopłacać.

"Pójście na swoje" należy czytać jako akt desperacji a nie złośliwość i jeżeli AS ma funkcjonować dalej to warto nad Nimi popracować bo, niestety, merytorycznie przygotowanych forumowiczów jest zbyt mało żeby się odbudowało. Chyba że Twoje "powoli" potraktujemy geologicznie :)

jamówię i inni koledzy piszący w podobnym tonie - powtórzę jeszcze raz: obecnie dyskusja NIE dotyczy składu zespołu moderatorów. I ten stan będzie trwał do momentu do kiedy zostaną wprowadzone nowe zasady i towarzyszący mechanizm w silniku forum. Więc łaskawie proszę wstrzymać się z tymi propozycjami jeszcze parę dni, bo mam wrażenie że to próba celowej dezorganizacji dyskusji.

Nowe zasady będą skłaniały moderatorów do silniejszej interwencji w przypadkach gdy ktoś usilnie próbuje narzucić własny temat dyskusji, więc domyślam się że mogą być mało interesujące. Tak się jednak składa że dla wielu innych użytkowników są ważne i to bardzo, więc proszę by nie przeszkadzać doprowadzić obecny temat do końca.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

obecnie dyskusja NIE dotyczy składu zespołu moderatorów. I ten stan będzie trwał do momentu do kiedy zostaną wprowadzone nowe zasady i towarzyszący mechanizm w silniku forum. Więc łaskawie proszę wstrzymać się z tymi propozycjami jeszcze parę dni, bo mam wrażenie że to próba celowej dezorganizacji dyskusji.

ja tez proszę

O czym wy wszyscy pitolicie ?

Od dwóch tygodni o tym samym. Że też chłopaki mają zdrowie i jeszcze im się nie znudziło... Masakra.

Ciekawe co by wasi pracodawcy powiedzieli, gdyby przypadkiem zajrzeli do tego wątku :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.