Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta testowa

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

O jakich pierdołach? Skoro - jak twierdzisz - przeczytałeś cały wątek, to wiesz, kto ją wyprodukował oraz jak się z nim skontaktować. Z Twoich wpisów wnioskuję zatem, że chciałeś ją po prostu... ukraść.

A o jakie meritum Ci jeszcze chodzi? Cały wątek jest o płycie, zawartości, zamówieniach itp. Masz jakieś konkretne pytanie?

Ukraść ?? Nie no, brak słów. Najpierw okazałem się być pozbawiony pokory, teraz już niepokorny i do tego złodziej. LOL. Kto pierwszy oskarży mnie o pedofilię ? ;)

Tak, kazik, Twoja propozycja jest w tej sytuacji najbardziej rozsądna. Albo może po prostu zostanę przy XLO i Cheskym bo szkoda nerwów ? No nie ważne. Tymczasem dla Panów czepialskich zbiorowy *PLONK* i EOT z mojej strony.

• 5 miesięcy później...

Oglądam sobie dziś TV, akurat leciały jakieś super konstrukcje na National Geographic, więc nie zmieniałem. Zanim zdążyłem się zorientować o czym mowa, reklama time. Przeleciały jakies kawy, batoniki, aż tu nagle znajome dźwięki. Rozpoznałem je w ułamku sekundy, a jak. Utwór nr 68 z płyty testowej Fadeovera! Czy ktoś poza mną to zauważył, może miałem halucynacje? Kurcze, gdzie się nie ruszę, wielki brat mnie znajdzie;-) Pozdr.

Prośba do osób posiadających płytę testową: zaginął mi opis płyty, a bez niego to tak jakoś nie bardzo wiadomo, czego człek w danym momencie słucha... W związku z tym proszę życzliwą osobę o przesłanie mi na adres mailowy rzeczonego opisu. Będę bardzo wdzięczny i chętnie się zrewanżuję, jesli tylko będę mógł.

[email protected]

w kolejności:

Szum różowy - identyfikator kanałów -10dB Fs

j.w - faza - przeciwfaza

muzyka lewy mono

muzyka prawy mono

muzyka mono środek

muzyka mono przeciwfaza

stereo 1 min

sinus 0 dB Fs - 30sek

20 Hz - -10dB Fs - 30sek

25 30 40 50 60 100 125 250 400 800 1000 1250 2500 3150 4000 5000 6000 7000 8000 9000 10000 11000 12000 13000 14000 15000 16000 17000 18000 19000 20000

42. Sweep mono środek 20 Hz - 20kHz z rastrem f (ix 9 - 41) - co 3 sek. -10dB RMS

43. Sweep 20 Hz - 20kHz, cz 1 lewy kanał, cz2 prawy kanał - służy do oceny wartości przesłuchu między kanałami nagrany z charakterystyką RIAA (rosnący poziom przy rosnąfej f - kompensacja fizjologiczna) Dodatkowo sygnał obnaża wady niektórych CD, pozbawionych dobrych filtrów antyaliasingowych. Przy wysokich f zamiast jednej f pojawiają się intermodulacje.

Podobny sweep do ix 43 (szybszy)

Szum różowy mono -10dB Fs - w fazie 1 min

szum różowy mono - przeciwfaza

sinus 200 Hz -40dB Fs w fazie - 30sek

j.w. w przeciwfazie

Sinus 440 Hz -40dB Fs w fazie - 30sek

j.w. w przeciwfazie

51. sygnał Polaraudio - 1900 Hz modulo sin2 od kanału lewego do prawego w 41 krokach -18dB RMS - 2min45sek,(przy założonej skali lewy-srodek=100 oraz środek-prawy=100, następuje przesunięcie sygnału co 5 jednostek) Sygnał służy do oceny szczegółowości kątowej odtwarzacza, własności odsłuchowych i symetrii pomieszczenia.

Sygnał sin2 od 200Hz - 0Hz 2 minuty -10dB RMS zależność liniowa np. po1 min mamy 100Hz - do znajdowania rezonansów w pomieszczeniu.

53.Klap test - do oceny własności akustycznych pomieszczenia.

Subsonic noise - szum z widnem od 3 do 110 Hz

Sweep sinus - do badania najniższych f systemu - co 3 sekundy - raster - 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 42 44 46 48 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 100 Hz

Sinus 1 kHz do 3 kHz 3 min -10dB RMS zależność liniowa f np.po 90sek mamy 2kHz - do badania punktu podziału zwrotnicy

57. Demagnetize sweep. 58.Demagnetize Fade

Burn in dla systemu Burn in dla słuchawek

Cisza cyfrowa (null offset DC)

Sekcja perkusji - mono

j.w. stereo - przestrzeń studyjna

wielki gong

Przestrzenny dron

Fortepian - niskie f

67.Talerze

Logos - szybki,dynamiczny utwór z szerokim spektrum akustycznym, z dużą przestrzenią grand piano,dynamiką, oraz basami schodzącymi do 32Hz.

Lazy saturday in Soho - jazzująca minisekcja z pianem i szczotkami

SFX Mix - mix z muzyką i efektami specjalnymi

Amused to live - żart dźwiękowy - parodia ATD z bardzo niskim poziomem dźwięku na początku (-45Db) - służy m.in. do oceny dynamiki zestawu.

Dymitr Kabalewski - Colas Breugnon - fragmenty uwertury - HDCD

73.Wayfari'nStranger - fragment utworu z płyty Toma Russela - na gitarze solo gra Knut Reiersrut.

Genialna gra, genialnego gitarzysty wraz ze wzorcową realizacją nagrania - jedną gitarę nagrano za pomocą 3 mikrofonów pojemnościowych - uczta dla słuchu,olbrzymia przestrzeń i wielość detali.

Wszystkie przebiegi wygenerowane z bardzo dużą czystością,np.dla 1000Hz pierwsza harmoniczna pojawia się dopiero na poziomie -105dB,a dla 20kHz na poziomie -104,5dB (obliczone transformatą Fouriera, 65535 punktową, okienko Hamminga)

Mam nadzieje,że Fade nie będzie miał mi tego opisu za złe;)

I przepraszam za brak dokładnego numerowania ale czas mi na to nie pozwala. Starałem się jednak aby było to czytelne.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Witam !

Mam pytanie ( w szczególności do fadeovera ): Czy bedzie jeszcze kiedyś możliwość kupienia płyty testowej ?

Przeczytałem opis zawartości i jestem zaintrygowany - nigdy kolejnego testdysku za mało :-)

Pozdr.

->fadeover

Witam serdecznie,

Ja również chciałbym mieć możliwość kupienia tej płyty. Czy jest jeszcze szansa na ewentualne wznowienie ? :-)

Pozdrawiam,

Michał

I love the sound of crashing guitars

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.