Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Podłogowki (stereo) do HK690?

minek6

Rekomendowane odpowiedzi

Bowers&Wilkins są bajeczne ale tylko w wyższych seriach. Sa "przedsionkiem Hi-endu i kosztują sporo(seria nautilius od 6000 zł) za to oferują świetnie zbudowany dzwięk i i dużą rozdzielczość.

kolumny tańsze tego producenta grają dżwiękem "podstwowym" co nie znaczy brzydkim.

Z FOCALA poleciłbym np chorus 816.

https://www.audiostereo.pl/topic/41035-jakie-pod%C5%82ogowki-stereo-do-hk690/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

104-ki zawsze się sprawdzają

Ukryta Zawartość

bardzo ciekawe

Ukryta Zawartość

Kto wie, może to udana konstrukcja .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze te, mógłbyś się bardzo zdziwić co dawno temu za górami za lasami budowano:)

Bardzo udana seria philipsa. Zdrowo wyglądają, raczej nie zajechane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przyzwoite kolumienki w naprawdę dobrej cenie.

tu recenzja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Poszperałem troche w necie ale nie ma na dzień dzisiejszy nigdzie używek FOCALA chorus 816, nówki ponad 5:( Z tego co poczytalem najbardziej do moich preferencji pasują te paradigmy 7v4/ 7v5 , 9v5 nie za bardzo do tego pomieszczenia poza tym to juz ponad 3tys. Miało być 2tys, jest 2,5 a tu sie 3 zrobiło to stanowczo za drogo:/. Pozostaje mi posłuchać może w kefach z serii Q np.Q5 tego basu wystarczy? Bardzo mi się podobają te kolumny:) Pozdrawiam

może ten wulkan ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega artPaw ma całkowitą rację.KEF niestety robi tzw."kolumny dla przemysłu"(przynajmniej w mojej opinii).

Nie zagrają prawidłowo z HK690 .

Dżwięk mógłbym opisać jako taki który przechodzi przez rygorystyczną kontrolę a dopiero pózniej do uszu słuchacza no i niestety połowa dżwięków umyka niezauważona.

Przy szybszych rytmach dżwięk się"gubi" i masz wrazenie jakbys słuchał kolumn jamo albo KODA z pólki gdzie ceny nie przekraczają 3-cyfrowych sum.

Ogólnie wybór kolumn zależy od preferencji słuchacza noi "słuchu".

Na początek możesz spróbować KEF'a ,bedą cie cieszyć przez 2-3 dni,a potem bedą uciążliwe jak tesciowe:p

Ja proponował bym DALI 6006

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja słuchałem iQ7 z HK 680 (z CD CA640) w Audioforte i zagrało to razem świetnie, o żadnym zamulaniu i gubieniu się nawet przy sporych głośnościach mowy nie było

bas mnie zaskoczył na plus (a nasłuchałem się opinii że to ich słabostka, z drugiej strony na pewno sporo na plus w tym elemencie dodał im bardzo dobrze wytłumiony pokój odsłuchowy), piękna średnica, wysokie w miare szczegółowe i łagodne zarazem, no i fajna przestrzeń (ten element chyba, aż za bardzo KEFy dodają od siebie)

jedyne czego mi brakowało to troche dynamiki przy nieco mocniejszych nagraniach, do spokojniejszej muzyki za to idealne, chociaż raczej nie są to kolumny dla jakiegoś audiofila lubiącego neutralność (za bardzo jednak "ubarwiają" dźwięk)

Ja tylko wyraziłem opinie o tych kolumnach ale być może komuś się podoba taki "dżwięk".

Posłuchaj gitary elektrycznej na KEF"ach to przekonasz się że nie zagrają poprawnie mało tego barwy są zimne i "jałowe".

Może kolumny z serii referencyjnej (20-25 tys zl) są lepsze...

minek6

zupełnie nie zgadzam sie z twoja opinia o KEF-ach.....

>Może kolumny z serii referencyjnej (20-25 tys zl) są lepsze...

a za nim drugi raz cos takiego napiszesz to pomysl dwa razy, pozdrawiam

artPaw, 20 Mar 2008, 17:29

>Kefy Q5 to porażka, chyba że wygląd kolumn to dla ciebie podstawowa sprawa. Staniesz się bracie z

>miejsca ofiarą marketingu. Ręce opadają.

No wreszcie ktoś walnął prosto z mostu prawdę o tych kolumnach.

Jesli zakupiles harmana (byc moze w jakims markecie)sprobuj z Magnatami seria 500 lub 600 tez powinni miec w kazdym markecie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam chciałbym ponowić temat ponieważ jest problem z odsłuchaniem kolumn, które sobie wybrałem (paradigm 7v4,9v5), mieszkam w Kaliszu i jest ogulnie lipa z odsłuchem jakichkolwiek kolumn a o wyjeździe gdzieś do większego mista nie ma mowy w najbliższym terminie, mam na myśli kilka miesięcy:(. Poza tym żeby odsłuchać Paradigmy, których nie ma na sklepie poprostu muszę je w ciemno zamówić:). Jedyne kolumny jakie znalazłem trochę z niższej półki, pomijając JBL seria E/ES, które sa wszędzie:), to MISSION M35i, kefQ7(te odradzaliście), Audio Academy mimasII oraz phoebeII. Niestety nawet tu pojawia się problem z odsłuchem! Sprzedawcy raczej mają gdzieś czy coś uda im się sprzedać, wciskają to co mają na sklepie a odsłuch wyglada tak, że nie wiadomo do końca co gra bo dookoła graja jakieś inne sprzęty! Doradźcie jak wypadaja wyżej podane kolumny wzgledem siebie tzn czy warto ładować się w jbl mając wybór w kolumnach wyżej podanych firm? Tak żeby zawęzić pole wyboru do 2 modeli i wybrać coś z nich! Może mission35i lub coś z AA?

Przypominam grać beda ze wzacniaczem HK, zależy mi na w miarę ciepłym brzmieniu, ze sporym basem ale kontrolowanym. Kolumny bedą grały w pomieszczeniu 20-25m2, nie koniecznie bardzo głośno:), muzyka to jazzy Hip Hop, Hip Hop, Funky. Proszę o pomoc pozdrawiam!

Nie, no bez jajec! HK690 to świetny piecyk, i zasługuje na coś lepszego niż budżetowe kolumny "o bardzo dobrej relacji cena/jakość". W tym wypadku polecałbym szukać czegoś zdecydowanie z wyższej półki, ale z drugiej ręki, bądź wyrobów handmade.

Paradigmów też raczej nie polecam do HK690, zrobi się za jasno i przenikliwie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.