Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer pd-91 tuning. czy nie grzebać ?

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

cześć.

rozważam zakup takowego cd jak w temacie. Szukalem i szukałem pd-75 i jak juz sie podawil na allegro to mnie koleś w ostatniej sekundzie o 25 zl przelicytowal:/ ehh

ale moge zakupic PD-91 w idealnym stanie nie grzebany, co ciekawe z nowym oryginalnym laserem. Mam go teraz u siebie na odsłuch i jestem dosc zadowolony, choc pd-75 podobal mi sie bardziej.

i tu mam pytanko do speców, ktorzy siedzą w temacie czy z tym cd mozna cos jeszcze zrobic,ulepszyc,poprawic? ponizej wklejam dosc dobre mysle zdjecie wnętrza. jak sadzicie? czy zabawa z clocki, IEC, kondy, diody etc ma sens w tym przypadku i da odczuwalna poprawe? interesowalby mnie takze jakis tuning gniazda sluchawkowego bo slucham na hd-650. co ciekawe nie czuje specjalnych roznic, gdy mam je wpiete w dziurke w cd a gdy slucham przez wzmaka sluchawkowego. o czym to swiadczy? ze dziurka w cd jest dora czy wzmacniacz do dupy?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Im tańszy CD i bardziej oszczędnościowy, tym tunning daje większe rezultaty. Dobry tunning to już zabawa, testy, odsłuchy, itd.

W tak bezkompromisowo potraktowanym i układowo zaawansowanym CD tunning niekoniecznie da spektakularne efekty, a czasami można wręcz zepsuć "firmowy", dopracowany charakter i brzmienie CD. Te klocki były dopieszczane i produkowane w czasach, gdy hi-fi coś znaczyło ;-).

Jeśli masz nowy laser, to ciesz się muzyką i... ostrożnie z ruchami tunningowymi chyba, że coś ewidentnie nadaje się do wymiany (np. wyschnięte kondensatory).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie jest to udany model. Generalnie jeden z najslabszych Pioneerow z serii Reference o ile nie najslabszy. Lepszym zakupem na pewno bylby PD 75 a nawet 73 czy 71. PD 91 powstal zanim Pioneer wyrazil aspiracje tworzenia odtwarzaczy z wyzszej polki. To konstrukcja z przelomu 1986/1987. Tymczasem PD 71/9300 pochodzi z 1989 roku. W katalogu 1989 Pioneer chwalil sie ze modelem 71/9300 wchodzi w high-end. Pozniej bylo jeszcze lepiej. PD 93 i 95 to dwa najlepsze odtwarzacze. Swoja klase ma tez PD 75. IMHO wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac nawet w PD 65/PD-S 901 niz bawic sie z PD 91.

• 4 miesiące później...

Witam

Czy można przełożyć w warunkach domowych laser z PD-4500 do PD-6700. W wykazie, który posiadam jest w opisie zaznaczone że PD-4500 ma PEA 1030 tak jak PD-6700 jednak jest różnica w przetwarzaniu ( 8- ka w PD-4500 i 1 bitówka w PD-6700 ) czy ma to jakieś znaczenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.