Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

...nie po oczach!

czerwone litery na jasnym tle to nie jest dobry pomysł, męczy

tematy postów mają zbyt małą czcionkę,

wątki ostatnio przeglądane nie odróżniają sie zbytnio od pozostałych,

baner po prawej... można by go zwęzić? tak o min 59,9%?

- albo na dół z nim- może być wtedy szeroki

zastanawiam się po ch... stworzyliście 2 nowe zakładki? zauważyliście pewnie, że o Car audio prawie się nie pisze, a jeżeli ktoś chce się dowiedzieć na ten temat, to sięga do specjalistycznych "foruf",

zakładka PC audio? może zróbcie nową: "DIY Notebook's Audio Tuning" albo "Hi-Endowe głośniki systemowe w obudowach PC",

siłą tego forum jest jego specjalizacja: jak w tym powiedzeniu- "Jak coś jest od wszystkiego, to jest do niczego"

pozdrawiam

A czy nie jest tak, że "PC Audio" odnosi się niejako do zagadnień "music server" i generalnie muzyki w postaci danych na innych niż CD nośnikach?

Ostatnio dużo jest dyskusji o ripowaniu, kompresowaniu, przechowywaniu i zabezpieczaniu muzyki w postaci plików. Dlatego jeśli ta zakładka pomoże w uporządkowaniu i usystematyzowaniu zagadnień dotyczących odtwarzania i nagrywania (a jakże!) muzyki za pomocą komputerów (zauważcie, na czym się nagrywa muzykę, której słuchacie), to nie widzę w tym pomyśle nic złego.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A ja sie pytam - po jakiego gwinta trzeba zmieniac wyglad forum?????????? Wszystkim odpowiada dotychczasowy layout, wiec zostawcie go w spokoju!

Poza tym wiecie czemu to forum mialo i ma taka popularnosc? Jesli nie to zastanowcie sie chwile zanim zmienicie go o 180 stopni!

To forum bylo forum z samego siebie a nie piecdziesiata zakladka w kolejnosci na Waszej super ekstra napapranej stronie...

Proponuje jeszcze zeby po wejsciu na strone ekran pomigal pare razy na zolto i na czerwono. Bedzie wtedy dopiero ladnie i cool ;-)

My nie chcemy tutaj kolorowych brukowcow, tylko forum, na ktorym najwazniejsza jest tresc, a nie oprawa i to do niej chcemy miec dobry i nieskrepowany dostep!

Dla mnie to wasze przejscie na wersje beta to jak zmiana stacji radiowej z powiedzmy siesty Kydrynskiego w Trojce na super ekstra "wypasiony" RMF...

(to rzecz jasna do redakcji)

Grafik zupełnie nie uwzględnił dla kogo ma to forum być. Layout w nowoczesnym wizualnie stylu pewnie przyjął by się dobrze gdyby średnia wieku forumowiczów była gdzieś koło 20tki. Dla audiofila, tradycjonalisty te wodotryski to jak design wierzy Panasonic. Na pewno tego nie łykną!

Na domiar złego to faktycznie jest zupełnie nieczytelne...

Nasze audiostereo wygląda archaicznie i takie bym chciał żeby pozostało. Poza tym jest przejrzyste i kolorystyka nie męczy oczu.

Zgadzam się, pomysł ze zmianą layoutu to strzał w stopę. Tak to na co dzień można było zapomnieć o zmianie właściciela, ale teraz?? Ja się tam czuję obco

E... nie jest tak źle... mogło być gorzej ;D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nowy layout - powiem krótko beznadzieja.

Większość z nas przyzwycziła się do obecnego wyglądu jak do starych znoszonych i dopasowanych kapci. Po cholerę nowe jeśli stare jest OK i intuicyjnie się po nim poruszamy. Mnie AS zawsze będzie się kojarzyło z takim wyglądem jaki mam teraz. Proszę nie przesadzać starego drzewa.

rekin

-> Astaroth

ROTFL

Aż mi kompa przytkało :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zmiana wygladu to nie wszystko

IMO to tylko przykrywka do tego co stalo sie w REGULAMINIE

# W zmian za umożliwienie korzystania z Forum, Użytkownik upoważnia Właściciela Forum do korzystania z Utworu bez ograniczeń terytorialnych i ilościowych, na wszelkich znanych polach eksploatacji, w tym:

a) w zakresie utrwalania i zwielokrotniania – wytwarzania dowolną techniką egzemplarzy Utworu, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową, a także do wprowadzania Utworu do pamięci komputera, publikowania Utworu na stronach internetowych, w szczególności na łamach Forum,

b) w zakresie obrotu oryginałem Utworu albo egzemplarzami, na których Utwór utrwalono – wprowadzania do obrotu, użyczania, najmu lub dzierżawy oryginału albo egzemplarzy,

c) w zakresie rozpowszechniania Utworu w sposób inny niż określony w pkt b) – publicznego wykonania, wystawienia, wyświetlania, odtworzenia oraz nadawania i remitowania za pomocą wizji lub fonii przewodowej lub bezprzewodowej przez stację naziemną lub za pośrednictwem satelity, a także publicznego udostępniania ww. utworu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym poprzez udostępnianie go w sieci Internet,

d) rozpowszechnianie Utworu w prasie oraz za pośrednictwem wszelkich pozostających w dyspozycji Spółki Site S.A. stron internetowych.

# Licencja powyższa udzielona jest bez ograniczeń terytorialnych, na okres 5 lat, licząc od dnia pierwszego rozpowszechnienia Utworu za pośrednictwem Forum. Po upływie ww. okresu 5 lat, licencję uważa się za udzieloną od tej chwili na czas nieoznaczony.

# Spółka Site S.A. nie jest zobowiązana do publikowania (wydania, rozpowszechnienia) Utworu, ani też rozpowszechniania go w inny sposób.

# Licencjobiorca (Spółka Site S.A.) może upoważnić inną osobę do korzystania z Utworu w zakresie uzyskanej przez Spółkę Site S.A. licencji.

I co ma zrobic np stary bej ze swoim ciekawym projektem wzmacniacza?

SITE ma prawo zrobic z tym co zeche nawet wprowadzic do produkcji a autor bedzie mogl sobie pogwizdac?

Sie mi to nie podoba

Waldek

Czesto odwiedzam audiostereo z poziomu pocket pc , chyba czesciej niz z komutera . Wejscie dotychczas zajmowalo chwile i tematy byly widoczne w fantastyczny sposob . Sprobujcie zajzec na wersje beta z ppc . Porazka , poprostu totalnie niedopracowana strona . Dodam ze wiekszosc for otwierane jest orzez pocket pc w latwy sposob a akurat wersja beta to nieporozumienie . Mam prosbe by wzorem forum.mp3store.pl zrobic dodatkowa wersje '' lo fi '' . Czy jest taka mozliwosc ?

WaldemarK, 20 Mar 2008, 22:05

Jak już się tak obstawiają prawniczo to uprzejmie zapytam:

Droga redakcjo,

A co z bazą danych adresów mailowych forumowiczów ? Czy może być wykorzystana do działalności marketingowej ?

Czy jest oficjalnie zarejestrowana ? Czy te dane są bezpieczne ?

Przed chwilą wszedłem na nowe forum i szybko z tamtąd uciekłem bo rozbolały mnie oczy. A było tak fajnie, wszystko czytelnie i bez wodotrysków. U mnie osobiście w kompie nawet bez reklam i było miodzio. Ta szara czcionka na białym tle to totalna porażka jakaś...

Mam pytanie. Kiedy dojdzie do mnie informacja o tym ze wlasciciel forum zostal zmieniony i ze jest nowy regulamin, ktorego nie akceptowalem.... i kiedy do mnie prosba o akceptacje dojdzie?

No przeciez po to jest ten wątek do cholery aby wszyscy szybko i bez zbędnego szumu weszli na nową wersję forum i zalogowali się, co jest wg. tegoż regulaminu równoznaczne z jego zaakceptowaniem! ;-)

Myśleliście że jozwa będzie każdemu wysyłał na PW osobiste zaproszenie z linkiem do regulaminu? ;-)

Chociaż z drugiej strony regulamin mocno niedopracowany, ja bym poszedł dalej i wprowadził w tymże regulaminie zakaz używania przez forumowiczów (czy w obecnej sytuacji prawnej to właściwe określenie?) programów blokujących javascripty, najlepiej pod jakąś dotkliwą karą. Nie dość że taki wejdzie na czyjąś własność to jeszcze bezczelnie odmawia oglądania przygotowanych dla niego anonsów reklamowych!

>Redakcja

W swej obecnej treści, Nowy Regulamin jest absolutnie - NIE DO ZAAKCEPTOWANIA !

Podobnie jak infantylna, pouczajaca - "Netykieta" !

Prosimy o - Zupełnie Swieże Propozycje wyżej wymienionych !

Jest to propozycja - NIE DO ODRZUCENIA !

(No, chyba że chcecie żeby byla - WOJNA ?!)

atopos

najlepszy w regulaminie jest wpis o metodzie akceptacji.

WYSTARCZY ZALOGOWAĆ SIĘ NA FORUM gdzie ma być umieszczona notka o zmianach w regulaminie. ilu z nas korzysta z automatycznego logowania? jakiekolwiek wprowadzą nowe przepisy, my automatycznie się na nie zgodzimy. a jeśli logowanie na nowej stronie będzie na stronie głównej, to zatwierdzimy nowy regulamin przed przeczytaniem jakiegokolwiek wpisu na forum...

faktyczne dziwny ten regulamin - coś się komuś pomieszało :-(

"W zmian [chyba w "zamian"?] za umożliwienie korzystania z Forum, Użytkownik upoważnia..."?

na www.audiohobby.pl nikt niczego nie oczekuje "W zmian za umożliwienie korzystania z Forum"

Astaroth, 20 Mar 2008, 21:55

>E... nie jest tak źle... mogło być gorzej ;D

>

>

Ukryta Zawartość

Ło matko.

Normalnie mną rzuciło o ścianę.

Genialne :)

Ukryta Zawartość

Czytanie nowego audiostereo jest bardzo uciążliwe, głównie ze względu małe literki, treść w tym wszystkim jest gdzieś jakby ukryta, rzuca się w oczy wszystko poza treścią! Myślę, że taka zmiana layoutu przez nowego właściciela, przy średniej wieku forumowiczów około 40 lat (strzelam) to strzał w stopę i tak naprawdę nieświadome wspieranie nowego forum audiohobby, które w obecnej formie jakkolwiek mocno niedopracowane, tych wad nie posiada. Mówiąc prosto audiohobby ma szansę się rozwinąć dzięki nieprzemyślanym decyzjom nowego właściciela audiostereo.

Na dotychczasowe audiostereo patrzyłem z przyjemnością: wśród zalewu nieczytelnych, migających stron w żałobnej kolorystyce tu było czytelnie, niemęcząco, dużo miejsca na tekst i funkcjonalność dopracowana w interakcji autora i użytkowników. Zmiana tego co było na proponowana szarzyznę to po prostu głupota! Gorzej, to brak wyobraźni!!!

=>inżynier, 21 Mar 2008, 08:46

Jest piknie i o to pewnie właścicielom chodzi pewnie nie jesteś już w grupie odbiorcy dedykowanego tak że czuj się tak jak i ja odstrzelony. Może i dobrze dobre słuchawki ma dobry wzmak ma, to pewnie i tak nic nowego nie kupi

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Droga Redakcjo!

Wczoraj w przedświątecznym pośpiechu rzuciłam tylko krótki protest, przeciwko nowej oprawie grafocznej forum ale dziś, żeby Redakcja nie pomyślała, iż jestem tylko kłótliwą kobietą ;-) postaram podać argumenty moich potrójnych "Nie"

1. Nowa oprawa graficzna forum jest bardzo schematyczna. Niczym nie będziemy się wyróżniać od setek, czy tysięcy różnych stron w sieci.

2.Większość z Nas poświęciła temu wirtualnemu miejscu jakiś ułamek swojego życia, dlatego trudno teraz się dziwić wszelkim sentymentom zwiazanym z aktualnym wystrojem Forum. Ja ze wzgledu na moją pacykarską profesję, dość długo nie mogłam sie pogodzić z marna kolorystyką tej strony, ale przyznam sie, że przez te sentymenty nie wyobrażam sobie już innej. Ta zgrzebna szata jakoś nas wyróznia, więc czemu ją aż w tak brutalny sposób zmieniać. Zdecydowaliście sie na adopcje trudnego dziecka, jakim jest nasze forum, zatem dlaczego, Droga Redakcjo nie chcesz pogodzić się też z jego trochę trudniejsza do zaakceptowania stroną jego osobowości? ;-)

3. I trzecie moje "nie" to sprzeciw przeciwko nowej kolorystyce. Jest rzeczywiście mało czytelna. Być może projektantowi przeyświecała idea uzyskania dobrego kontrastu kolorowych zdjęć na jasnym tle, ale dla czytających, te aktywne biele w połączeniu z szarościami zdecydowanie są zbyt męczące. To tak z punktu widzenia osoby parającej sie pacykarską profesją.

Pzdr.

Ł.A. Woman

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.