Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Nie rozumiem zupełnie, po co się tutaj produkujecie - nowa szata graficzna być musi, bo stara jest za mało "trendi", nowa co prawda rewelacyjna nie jest (mówię o serwisie, bo forum to faktycznie porażka), ale podpada bardziej pod dzisiejsze (a raczej wczorajsze) kanony. Czy Wam się podoba czy nie - zmiany być muszą, będzie mniej funkcjonalnie, ale bardziej "wizualnie". Lukar pracował nad czytelnością i usprawnianiem tego forum (od strony użytkowej) kilka lat, a Panowie z Site chcą to zrobić w miesiąc, bo uważają, że są tacy zdolni - widać efekty. Serwis zmierza w kierunku oczojebnego ataku za przeproszeniem gówna, które wylewa się z ekranu i wali milionem informacji - proste forum jest nieatrakcyjne dla nastolatków, bo chyba na takie grono bywalców liczą właściciele proponując takie rozwiązania jak wersja beta serwisu. Chociaż nie wierzę, ze target konsumencki jest właśnie taki, zapewne Panowie z Site dokładnie wiedzą kogo chcieliby tu widzieć (ludzi w średnim wieku z grubo wypchanym portfelem), więc może warto byłoby się zastanowić nad funkcjonalnością, bo nikt z takiej grupy docelowej nie poleci na świecidełka.

Wchodzi na to, że sam się produkuję bez sensu... cóż, wszystkich zapraszam na konkurencyjne, nowo powstałe forum - kwestia dopracowania i będzie się można czuć prawie jak na starym audiostereo.

Pozdrawiam,

Sama szata graficzna nowej strony potrzebuje wielu zmian, ale mogło być gorzej.

Natomiast REGULAMIN TO JEST JEDNA WIELKA TRAGEDIA....mam nadzieje, ze zostanę wyraźnie poinformowany o jego zmianie, aby w odpowiednim momencie móc zaprzestać pisać (mimo iż najbardziej płodnym piszącym nie byłem).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Forum zostalo zakupione po to zeby z jednej strony przyciagnac ewentualnych reklamodawcow co akurat naganne nie jest bo za jego administrowanie tez trzeba placic ale z drugiej strony po to zeby zbic pieniadze na naszej wiedzy. Juz niedlugo mozecie sie spodziewac poradnikow z serii "Forumowicze Audiostereo.pl radza...". Tyle ze cala kasa pojdzie do kieszeni prezesa Site.SA. Najbardziej dotknie to DIYowcow i tych z nas ktorzy maja cos do powiedzenia a siedza na forum juz dlugo (w moim przypadku to okragly 1500 dzien i ponad 7.000 wpisow). Gdyby tak nie bylo Site. SA nie zmienialoby istniejacego regulaminu. Sa na szczescie wsrod nas prawnicy wiec mysle ze powinni sie autorytatywnie wypowiedziec na temat wlasnosci naszych wpisow.

"Serwis zmierza w kierunku oczojebnego ataku za przeproszeniem gówna, które wylewa się z ekranu i wali milionem informacji "

Dobre, ale się uśmiałem :-)

Zgadzam się w pełni :-)

"proste forum jest nieatrakcyjne dla nastolatków, bo chyba na takie grono bywalców liczą właściciele proponując takie rozwiązania jak wersja beta serwisu"

Patrząc na wielkość tekstu to chyba faktycznie chodzi o nastolatków, ja już okularów nie zamieniam zmieniać :-)

W szczególności tych, które zostały napisane przed zakupem forum przez Site S.A. czyli wpisów, które zostały umieszczone w czasie obowiązywania starego regulaminu. Czy te dwie rzeczy można prawnie rozgraniczyć?

Pozdrawiam,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

szwagiero

o mnie | ignoruj | PW

stat: 841 / 753 / 0

21 Mar 2008, 10:08

W szczególności tych, które zostały napisane przed zakupem forum przez Site S.A. czyli wpisów, które zostały umieszczone w czasie obowiązywania starego regulaminu. Czy te dwie rzeczy można prawnie rozgraniczyć?

Pozdrawiam,

Swietne pytanie. Panowie prawnicy (rochu) do roboty:)

W świetle zapisów nowego regulaminu myślę że nawet zdjęcia kolumn które niebawem mam zamiar skończyć zamieszcze gdzieś na innym serwerze podając tylko link z wyraźnym zastrzeżeniem o zakazie wykorzystywania moich fotek. Zastanawiam się jak muszą czuć się ci którzy zamieścili tu własne poważne projekty ze schematami fotkami itd. Czy te zapisy obowiązują wstecz? Zwrotnicę tego czy innego forumowucza będę mógł teraz kupić na Allegro od pana Site SA?

Prawnikiem nie jestem, ale jeżeli w poprzednim regulaminie Lukar miał prawo dysponować wpisami, to po zakupie całego forum przez SITE, wszystkie prawa przechodzą na nowego właściciela - następuje tutaj ciągłość prawna. Gorzej jeśli poprzedni regulamin tego nie przewidywał, bądź nie regulował wogóle tej kwestii. Wtedy SITE powinna faktycznie wystąpić do wszytkich forumowiczów o wyrażenie zgody na dysponowanie wpisami i opiniami, szczególnie jeśli chce je wykorzystać poza forum lub w celach komercyjnych. Niech się ostatecznie wypowiedzą spece od prawa.

• Redaktorzy

Drodzy forumowicze obu płci (pozdrawiam, negro!) Wszystkie wpisy tutaj są cenne dla redakcji, bowiem dzięki nim lepiej będziemy wiedzieć, co jest do zrobienia. Wątek jest czytany przez redakcję, grafików i samych właścicieli domeny, tak więc wasze uwagi nie idą w pustkę. Wersja beta została zawieszona równolegle ze starym layoutem, właśnie dlatego, aby zostawić czas do namysłu i możliwość bezpośrednich porównań. Na pewno wersja ostateczna będzie stanowić wynik wspólnej pracy grafika i pracy waszej, włożonej w te uwagi. Nie zawsze pierwsza próba jest doskonała, proponowane korekty spowodują, ze kolejna wersja będzie lepsza.

pozdrawiam w imieniu redakcji, i proszę o dalsze sugestie-

Alek

Na szczegółowe pytania będę odpowiadał na priva, niektórzy już zapewne dostali ode mnie wiadomości.

• Redaktorzy

"W świetle zapisów nowego regulaminu myślę że nawet zdjęcia kolumn które niebawem mam zamiar skończyć zamieszcze gdzieś na innym serwerze podając tylko link z wyraźnym zastrzeżeniem o zakazie wykorzystywania moich fotek. Zastanawiam się jak muszą czuć się ci którzy zamieścili tu własne poważne projekty ze schematami fotkami itd. Czy te zapisy obowiązują wstecz? Zwrotnicę tego czy innego forumowucza będę mógł teraz kupić na Allegro od pana Site SA?"

Ponieważ takie pytania są częstsze, i mogą rzeczywiście budzić niepokój, skomentuję od razu tutaj:

Wykluczone jest, aby redakcja czy właściciel domeny wykorzystywał tego rodzaju materiały w celu innym, niż były zamieszczone, tj. edukacyjna działalność forum. Zamierzam zaproponować uściślenie tego w regulaminie.

a w firefoxie - powiekszcie sobie czcionki na tym nowym - to dopiero zobaczycie JAJA -

ta strone robily jakies dzieci - chyba za lizaki - taka jest PROFF ze ja pierdziu -

totalny brak znajomosci zasad "lajoutu"- koszmar...

jak sie "WladzA" zdecyduje zamknac stara wersje forum (w co watpie po takiej krytyce)

to audiohobi :) bedzie mial zalew :)))

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

A czy droga redakcja nie może zrobić strony z artami setkami reklam etc jako głównej w swoim wymarzonym wyglądzie a forum zostawić w takiej szacie graficznej jakiej jest z dodaniem np edycji postów, etc?

Mi dodatkowo nowa strona się rozjeżdża przez tą śmieszną reklamę po prawej stronie.

proponuję dodać jeszcze przekazy podprogowe - np. coś w tym stylu ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Mam nadzieję, że regulamin wyreguluje to w sposób należyty i zgodny z opisaną intencją.

MOJE UWAGI:

1. żeby zobaczyć w całości pierwszy wpis autora wątku trzeba klikać na ">>więcej" -po co? pokażcie od razu całość.

2. pierwsze skojarzenie gdy tu wszedłem -o matko co to jest? jakieś forum o2? chodzi o wrażenie graficzno-kolorystyczne

3. po prawej stronie są reklamy od góry do jakiegoś miejsca powiedzmy 10cm a dalej w dół pusty margines niewykorzystanego miejsca; co dłuższe wpisy muszą wydłużać się w dół zamiast iść w szerz, ekran trzeba przewijać coraz bardziej -może da się coś z tym zrobić.

Jeżeli już robicie takie większe zmiany to dodajcie możliwość edycji swoich wpisów. A tak ogólnie nie jest najgorzej, podstawowy układ został zachowany, oby nie pojawiały się jakieś "dodatki ulepszające"

Moim skromnym zdaniem białe tło nie jest najlepsze do czytania na ekranie. Stare było milsze dla oka choć nie każdy lubi kolor sraczkowaty.

po przeczytaniu nowej wersji regulaminu szczęka mi opadła.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Osobiście korzystam tylko z takich serwisów gdzie zachowuję pełne prawa autorskie do swojej publikacji. Tutaj widzę że nowy właściciel chce robić nieuczciwe interesy na naiwnych konstruktorach i hobbystach.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

...albo podcina gałąź na której siedzi.

• Redaktorzy

Zostałem poinformowany przez prawnika, że komercyjne wykorzystywanie autorskich projektów i innej własności intelektualnej zamieszczonej w celach edukacyjno-informacyjnych przez forumowiczów we wpisach, byłoby nielegalne w świetle prawa, i regulamin NIE uprawnia do tego właściciela strony. Tak więc wszystkie materiały są bezpieczne, firma nie może sprzedawać zwrotnic z DIY lub kolumn wytłumionych sianem.

Ogólnie, obecnie pierwsza porcja uwag dotyczących wyglądu i funkcjonowania forum jest przyswajana. Proszę oczywiście o dalsze, możliwie szczegółowe i umotywowane, bo to ułatwia wnoszenie poprawek. Za chwilę, żeby nie zaśmiecać zakładki Stereo, przeniosę cały wątek na Bocznicę, gdzie będzie dalej działał.

Ktoś tu sprawdzał działanie nowego forum na PocketPC, ja natomiast starą wersję często czytałem sobie w pociągu na zwykłej komórce zaopatrzonej w przeglądarkę internetową (Nokia E50) i wyglądało to dobrze i czytelnie, nowej wersji nie da się w ogóle przeglądać w ten sposób!

No to powtorze jeszcze raz, bo widocznie od glosnego sluchania

niektorzy maja klopoty ze sluchem i umykaja im rzeczy istotne :

W swej obecnej treści, Nowy Regulamin jest absolutnie - NIE DO ZAAKCEPTOWANIA !

Podobnie jak infantylna, pouczajaca - "Netykieta" !

Prosimy o - Zupełnie Swieże Propozycje wyżej wymienionych !

Jest to propozycja - NIE DO ODRZUCENIA !

Chyba że chcecie żeby byla - WOJNA ?!

Odnosnie regulaminu:

"W zmian za umożliwienie korzystania z Forum, Użytkownik upoważnia Właściciela Forum do korzystania z Utworu bez ograniczeń terytorialnych i ilościowych, na wszelkich znanych polach eksploatacji, w tym:

a) w zakresie utrwalania i zwielokrotniania – wytwarzania dowolną techniką egzemplarzy Utworu, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową, a także do wprowadzania Utworu do pamięci komputera, publikowania Utworu na stronach internetowych, w szczególności na łamach Forum,"

Musi być gdzieś definicja "Utworu" - w tej chwili mówi sie o czymś, co nie wiadomo, czym jest.

"Licencja powyższa udzielona jest bez ograniczeń terytorialnych, na okres 5 lat, licząc od dnia pierwszego rozpowszechnienia Utworu za pośrednictwem Forum. Po upływie ww. okresu 5 lat, licencję uważa się za udzieloną od tej chwili na czas nieoznaczony."

A to jakieś dziwne jest. Licencja na 5 lat a potem licencja na czas nieokreślony..... A o co chodzi i po co to rozbijać?

Witam,

Nie przeczytałem całego tematu, ale chce zabrać głos.

Nowa wersja forum rożni się funkcjonalnością w tak małym stopniu[o ile wogóle], że rozumiem że po zalogowaniu bedzie można korzystać ze starej...?!?

Nowa jest BEZNADZIEJNA.

Pominę kolory ktore mi się nie podobają, rozumiem że taraz stawiacie na sukces komercyjny. Już nie bedzie można wygodnie! czytać postów na całej szerokości ekranu tylko na połowie, bo po prawej musi być jakaś reklama... ehh Teraz to jeszcze nic, kwestia czasu i po prawej stronie będą reklamy z góry na dół, jeszcze najlepiej ruchoma...

Dlaczego te banery nie mogą byc normalnie - na górze i dole?

Imho powinien zostać stary wygląd + edycja postow.

“Kejseren er i garderoben!”

Wasze (nasze) opinie muszą być chyba nieźle dołujące dla gościa, który zrobił projekt nowego forum. Chłop się napracował, a tu taka druzgocząca krytyka ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.