Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

mniemam że zycia.Ciezko patrzec na te wystroje.maciusie i horsty same polegną.Zalegna ulicami.trzeba poczekac.A reszta skoczy na głowke z wisły, warty.....Wszystko musi samo dojść.Co to za czcionka generalnie.czy ta redakcja straciła kontrole już.

• Redaktorzy

Przypuszczam, że za jakiś czas zbierze się więcej uwag i spostrzeżeń, postaram się wtedy odpowiedzieć hurtem. Na początek jednak dobra wiadomość: krytykowany przez wielu forumowiczów szeroki na 300 dpi pasek po prawej stronie, przeznaczony na linki ze strony głównej i reklamy, z przyczyn technicznych nie może być węższy, jednak występuje on zamiast wskakujących reklam, które tak wszystkich denerwowały na forum lukarowym. Otóż w nowym layoucie tego typu reklam na zakładkach i w tematach forumowych nie będzie. Natomiast szerokość paska jest stała, i im większa rozdzielczość ekranu, tym mniej miejsca on zajmuje.

Czy mnie moje śliczne oczka nie mylą ? Jak tutaj jest ładnie, jak "kororowo". Dlaczego jest tak mało miejsca na reklamy ? Prosimy o więcej.

P.S. Dzisiejszą prognozę pogody na forum audiostereo.pl sponsoruje literka "d".

Z czasem pewnie oko się przyzwyczai. Mnie cieszy, że wzięliście pod uwagę wcześniejsze głosy w kwestii zachowania tej pastelowej kolorystyki na forum. Dzięki temu da się rozróżnić poszczególne wątki i całość stała się zdecydowanie bardziej czytelna niż w wersji beta.

Może to dobre ze względów czysto komercyjnych,ale całkowicie niefunkcjonalne,powiedziałbym nawet,

że na średnią metę już szkodliwe,odejdą Ci dzięki, którym to forum żyło i zostaną Wam same chore oszołomy od nowych praw fizyki dla kabelków po 1000 złp + złocone końcówki.Jest Elektroda jest Estrada i Studio jest ERES i dosłownie pod bokiem jest Audiohobby, które jeśli tylko pozbędzie się nadmiaru jadu was pokona i położy na łopatki w okresie jednego kwartału.

Miałem zamiar pociągnąć tutaj dwa nowe interesujące tematy o tantiemach nawet nie myśląc ale mi już

przeszło

Pozdrawiam

Zbyszek

Mam pytanie do Naczalstwa DLA CZEGO JEŚLI COŚ JEST W TYM KRAJU NAPRAWDĘ DOBRE TO NALEŻY TO ZARAZ I BEZPOWROTNIE sp***dolić ?

>Mam pytanie do Naczalstwa DLA CZEGO JEŚLI COŚ JEST W TYM KRAJU NAPRAWDĘ DOBRE TO NALEŻY TO ZARAZ I

>BEZPOWROTNIE sp***dolić ?

nooooo chyba zmoderuja ale co - podpisuje sie pod postem Powaznego Czlowieka, i zeby nie bylo samej krytyki - moja sugestia dotyczy powiekszenia czcionki na poczatek - jesl jest tu okolo 50% powyzej 50 to wieksza czcionka sie przyda!!!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

tylko prosze mi tu nie usuwac zdjecia przystojnego Redaktora, w tym ognistym spojrzeniu jest tyle ciekawych......i ta bijaca glebia osobowosci i to jak na dloni spojrzenie, pelne porzadania.Jak dla mnie suuuuuuuper:-))))

^Redakcja

"Na początek jednak dobra wiadomość: krytykowany przez wielu forumowiczów

>szeroki na 300 dpi pasek po prawej stronie, przeznaczony na linki ze strony głównej i reklamy, z

>przyczyn technicznych nie może być węższy, jednak występuje on zamiast wskakujących reklam, które

>tak wszystkich denerwowały na forum lukarowym. Otóż w nowym layoucie tego typu reklam na zakładkach

>i w tematach forumowych nie będzie. Natomiast szerokość paska jest stała, i im większa rozdzielczość

>ekranu, tym mniej miejsca on zajmuje."

To NIE jest dobra wiadomość. Z popupami można było sobie łatwo dać radę, i kto nie chciał, w ogóle ich nie widywał. Z paskiem - którego mało kto sobie życzy - tak łatwo chyba nie pójdzie, choć będę próbował.

Żeby zrozumieć, że JEST to istotny problem: niech Redakcja otworzy sobie forum w Operze, w layoucie, w którym po prawej stronie ułożone są zakładki otwartych stron (taki układ stosuję i bardzo sobie chwalę). Tak zwany "pasek" 300 dpi zajmuje mniej więcej połowę dostępnego miejsca, w związku z czym cała istotna dla mnie część strony (czyli wpisy na forum) jest zwężona do granic absurdu. Jest to kompletnie nieużywalne. Nie lubię być zmuszany do zmiany przyzwyczajeń, które sprawdzają się znakomicie dla 99% witryn w sieci.

żeby nie być gołosłownym - wygląda to tak, jak na załączonym poniżej obrazku.

stara wersja forum miała bardzo dobre proporcje podziału ekranu i nie było żadnego problemu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i jeszcze: nie wiem, na czym to polega, ale nawet użycie kolorystyki i czcionki ze starego układu wcale nie poprawiło czytelności - font jest jakiś dziwnie niewyraźny... moje niemłode oczy bolą i raczej nie będą w stanie się przyzwyczaić. :(

jeśli taki design się utrwali, to ja z prozaicznie-higienicznych powodów przestanę niestety odwiedzać forum - choć naprawdę wolałbym się nie przejmować zmianami własnościowymi i zostać!

Redakcjo, przemyśl sprawę jeszcze raz!

Zgadzam sie z Dongiem co do tych źle dobranych proporcji, przy których tak naprawdę nie wiadomo na czym skupić wzroki i zupełnie niezłośliwie proponuję lekturę książki Sztuka i percepcja wzrokowa

R. Arnheima. Strasznie dawno ją czytałam ale pamiętam, że pozwoliła mi na zrozumienie wielu mechanizmów powstajacych przy odbiorze dzieła w plasyce.

Dong!

Nie odchodź! Plizzz;)

Ł.A. Woman

Nie ma sensu aby zapraszać kiedy nadeszła pora pożegnań, forma graficzna, która powinna wynikać

z proporcji formatu strony A4 zostawiając na tekst nieco więcej niż A5 a resztę przeznaczając na informację na lewym marginesie i reklamy jest obecnie alogiczna i dekocentrująca,byłem z tym forum co nieco związany i trochę żal odchodzić ale mus to mus.

pozdrawiam

Zbyszek

wywalcie ten pasek z prawej strony!!!!!!!!!!!!!

w domu na 19" jeszcze jakoś ujdzie od biedy ale w pracy mam mały monitor i już ujechać się nie da!

może zróbcie ankietę

kto chce pasek z reklamą a kto wyskakujące obrazki.

ja tam wolę wyskakujące. od czego w końcu jest adblock :P

uwaga dla piszących

wystaerczy w pierwszym poście wkleić coś takiego i bedzie dobrze ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sorry - poprawka ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kaine grenzen

• Redaktorzy

Rewelacyjny pomysł, josef. Teraz nie widać połowy każdego dłuższego postu, żeby dodać wpis trzeba przesunąć stronę, udało ci się. Na pewno wszyscy cię pobłogosławią.

Najpierw cytat: "Na początek jednak dobra wiadomość: krytykowany przez wielu forumowiczów szeroki na 300 dpi pasek po prawej stronie, przeznaczony na linki ze strony głównej i reklamy, z przyczyn technicznych nie może być węższy, jednak występuje on zamiast wskakujących reklam, które tak wszystkich denerwowały na forum lukarowym"

Droga Redakcjo!

Jeżeli krytykowany przez wielu forumowiczów szeroki na 300 dpi pasek po prawej stronie, przeznaczony na linki ze strony głównej i reklamy, z przyczyn technicznych nie może być węższy, to natychmiast zwolnijcie swoich speców od "techniki"!

Co ci, którzy robili dotychczas przy naprawie ciągników Usrus to się do tego, jak mi się zdaje, nie nadają!

Oczywiście macie rację, droga Redakcjo!

Nie pojawiają się wyskakujące okienka! Zamiast nich mamy do czynienia z jakąś p... rozwijaną reklamą chipsów!

Brawa!

Słowo zostało dotrzymane!

Errata

Zamiast "Co ci, którzy robili dotychczas przy naprawie ciągników Usrus to się do tego, jak mi się zdaje, nie nadają!" winno być "Ci, którzy robili dotychczas przy naprawie ciągników Usrus to się do tego, jak mi się zdaje, nie nadają!"

Za pomyłkę - przepraszam!

Któryś z kolegów napisał: "Brakuje jeszcze reklam goniących za kursorem myszy, reklam dźwiękowych, wyskakujących okienek, trojanów i Hugo pukającego w kineskop".

Chyba do końca racji nie miał - mi przed chwilą przy kursorze myszy pojawił się fioletowy balonik!

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy...

Któryś z kolegów napisał: "Brakuje jeszcze reklam goniących za kursorem myszy, reklam dźwiękowych, wyskakujących okienek, trojanów i Hugo pukającego w kineskop".

Chyba do końca racji nie miał - mi przed chwilą przy kursorze myszy pojawił się fioletowy balonik!

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.