Skocz do zawartości
IGNORED

DLA WASZEJ WIADOMOŚCI

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre to było ktoś "przerzucał" przed chwila bazę danych a nie zablokował tabel :] ... nie wiem ale po prostu dziwnie sie czuje z tym faktem, z tym ze nie wiedzialem (nie zwracalem uwagi) i mnie nie poinformowano, to ze jest ten regulamin i tez nie wiedzialem...

>Poprzedni też sie nie zajmował charytatywnie. Fakt, że je sprzedał - dowodem.

Tak, ale nowy właściciel zmienia regulamin i co do jego nowej treści mam wiele wątpliwości.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Dzień Dobry,

Pragnę jedną rzecz wyjaśnić.

Kwestia praw autorskich będzie uściślona w Regulaminie. Oryginalne projekty zamieszczone na Forum nie będą nigdy wykorzystywane w inny sposób, niż zgodnie z (edukacyjnym) celem ich zamieszczenia, i w żadnym wypadku nie będą wykorzystywane komercyjnie.

Wszystkie zamieszczane materiały, plany, schematy, rozwiązania techniczne pozostają własnością ich Autorów - zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Wynika to bezpośrednio z obowiązujących przepisów - co też zostało ujęte w Regulaminie.

Pozdrawiam,

Piotr Welc, SITE S. A.

Także< Panowie, przesrańcie naprawdę histeryzować. Jakos osoby, które naprawdę miałyby się czegoś obawiać - "nie płaczą" ;

Jak zwykle, najwięcej wrzawy robią głównie osoby, które raczej niewiele 'własnej myśli twórczej' wniosły do tej pory.

>Redakcja

2. W zmian za umożliwienie korzystania z Forum, Użytkownik upoważnia Właściciela Forum do korzystania z Utworu bez ograniczeń terytorialnych i ilościowych, na wszelkich znanych polach eksploatacji, w tym:

a) w zakresie utrwalania i zwielokrotniania – wytwarzania dowolną techniką egzemplarzy Utworu, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową, a także do wprowadzania Utworu do pamięci komputera, publikowania Utworu na stronach internetowych, w szczególności na łamach Forum,

b) w zakresie obrotu oryginałem Utworu albo egzemplarzami, na których Utwór utrwalono – wprowadzania do obrotu, użyczania, najmu lub dzierżawy oryginału albo egzemplarzy,

c) w zakresie rozpowszechniania Utworu w sposób inny niż określony w pkt b) – publicznego wykonania, wystawienia, wyświetlania, odtworzenia oraz nadawania i remitowania za pomocą wizji lub fonii przewodowej lub bezprzewodowej przez stację naziemną lub za pośrednictwem satelity, a także publicznego udostępniania ww. utworu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym poprzez udostępnianie go w sieci Internet,

d) rozpowszechnianie Utworu w prasie oraz za pośrednictwem wszelkich pozostających w dyspozycji Spółki Site S.A. stron internetowych.

3. Licencja powyższa udzielona jest bez ograniczeń terytorialnych, na okres 5 lat, licząc od dnia pierwszego rozpowszechnienia Utworu za pośrednictwem Forum. Po upływie ww. okresu 5 lat, licencję uważa się za udzieloną od tej chwili na czas nieoznaczony.

Nigdzie nic nie znalazlem o "wierszówce" !

Zeby nie bylo dalszych nieporozumien, ja np. biore 5 PLN od słowa.

Jesli jedyną formą zaplaty za Utwory ma byc - "umożliwienie korzystania z Forum" (he he, DOBRE !!!:))),

to prosze o zabezpieczenie i przeslanie mi wszystkich moich wpisow (w wersji off-line),

po czym, po potwierdzeniu, ze szczesliwie dotarly - wykasowanie ich z tego forum.

Dotyczy to rowniez wszystkich Utworow stworzonych przez wszystkie moje Dobrze Znane Nicki !

hessus, 21 Mar 2008, 08:41

> Nie rozumiem troche takiego podejscia nowego wlasciciela,

A ja owszem. Jak Lukar nie miał się czasu zajmować forum to się robił straszny burdel. Dobrze że wreszcie sprzedał forum i zaczyna być porządek. Nowy właściciel zatrudnia osoby przeznaczone właśnie do zajmowania się tym tematem i to widać.

> jak robia takie zmiany w publicznym placu zabaw to powinni chyba wziac pod uwage osoby

A to niby czemu? Te osoby które są najbardziej aktywne to najwięksi krzykacze. Może najwyższa pora niktórych utemperować i do porządku doprowadzić.

> powstaje mnostwo niejasnosci moim zdaniem w kwestii praw autorskich,

Ja żadnych niejasności nie widzę. Redakcja najwidoczniej zresztą też.

> czy beda tutaj ci sami ludzie tego niestety nie wiem,

Nie będą Ci to będą inni. Nie ma ludzi niezastąpionych :-) NIkt tu nikogo na siłę nie trzyma. Nie podoba sie - to może sie przenieś na audiohobby.

Astaroth, 21 Mar 2008, 14:21

>Iceman > Ty tak z własnej nieprzymuszonej woli czy masz odpowiednie pełnomocnictwa? ;-)

Na razie nie mam - ale za "drobną" opłatą zawsze mogę chętnie pomóc Redakcji ;-) Tani może nie jestem - ale za to skuteczny ;-)

Astaroth, 21 Mar 2008, 14:21

Tak poważnie mówiąc, to cieszę się ze zmian - teraz gdy zgłaszam coś do moderacji to szybko wszytkie błędy są modyfikowane a w dodatku dostaję o tym powiadomienie na PW. Za czasów Lukara tak nie było, bo po prostu mimo najszczerszych chęci sam się nie wyrabiał ze wszystkim. Pewnie sam nie bardzo miał chęć sprzedawać forum, ale widział, że sie nie wyrabia, więc co mu zostało - albo się męczyć z ludźmi którzy co chwilę go krytykowali, albo zamknąć forum, albo wreszcie oddać forum w inne ręce. W ostatnich wpisach Lukara widać było, że szukał pomocy, moderatorów. Ale gdy i to nie zdawało egzaminu i nadal burdel panował, to co mu innego pozostało.

Moim zdaniem zmiany idą w dobrym kierunku.

>Ja żadnych niejasności nie widzę. Redakcja najwidoczniej zresztą też.

Na forum znajduje się rónież cała masa materiałów opublikowanych z naruszeniem praw osób trzecich - zdjęć, opisów, recenzji przekopiowanych z innych stron internetowych. Zastanawiam się, co z tym zamierza zrobić nowy Właściciel...

Gość

(Konto usunięte)

A weź se pędraku wszystkie te twoje rzygowiny posprzątaj po sobie papierem toaletowym i wypad- ja funduje!

Cholera najwięcej drze pysk ten co najwięcej "skarbów" na forum zostawił - co o tych twoich pomysłach i tobie sądzą inni mogłeś sie ostatnio przekonać i to na trzech forach jednocześnie;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.