Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy odtwarzacz cd do 800 zł

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Nad nie jest za specjalnie do mocnego rocka i metalu, a o 515bee chyba niewiele mozna dowiedziec sie z forum,

chyba już ktoś sie interesował tym modelem i nikt nie odpisał, NADa raczej wyklucz.

Wydaje mi się, że w tym repertuarze mógłby sprawdzić sie Cambridge Audio 300 lub 500 a w szczególności

500se względnie Arcam z serii Alpha, jeśli oczywiście bierzesz pod uwagę uzywki.

pawel2208, 25 Mar 2008, 18:27

>Używanego sprzętu nie biorę pod uwagę.

---------------------------------------

Jest takie śmieszne powiedzenie: dobrej zabawy, dobrego pieprzenia się.

życzę

artur.

do 500 zł możesz trafić taka stara ale bardzo fajna yamahę CDX-393 MKII . Siwetna rzecz , po niej miałem kiedyś denona dcd-500 i yamahe cdx-596 i to juz nie było to. miałą w sobię bardzo dużo analogowiści. o chińszczyżnie się nie wypowiadam - mam swoje zdanie ale nie chce rozpeywać XVIII wojny światowej.

przerabiałem tę półkę cenową jakieś 7-8 lat temu i 393 MKII nie była wcale taka gówniana. I nie kłuła tak po uszach jak podstawowe harmany czy denony. Miała coś w sobie czego już 396 i 596 , który rzekomo miał być lepszy nie miał. nie chce wchodzić w jakieś bezsensowne i wulgrane przepychanki. piszę tylko o tym co za 500 złotych gra dobrze. i wcale ten pomysł nie jest bez sensu. żeby w stosunku do takiego odtwarzacza poczuć znaczącą różnicę trzeba by kupić dopiero jakiegoś np używanego arcama albo nada za jakiś 1000 na ebayu. potem już sprzęty z półki 3000 tys za używkę i dalej 7-11. Przeróbek tanich odtwarzaczy Ci nie polecam bo często są udane ale bywa że są wykonane w sposó przypadkowy i taki też jest ich efekt

A co sądzicie o tym. Znalazłem na AlleDrogo taki DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego mógłbym kupić jakiś taniutki cd. Czy efekt byłby zadowalający?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Disco - Ta yamaha 393mk2 nie byął zła. Stwierdzenie że podskakiwała klockąza 10k hmmm chyba 10kg jak już, ale jak za swojącene, na swoją klase grała bardzo przyzwoicie. Nie dałbym za nią więcej niż 2 stówki. W sumie to w ogóle nie brałbym jej pod uwage :)

PS.

Gdyby ktoś był zainteresowany Y 393 MkII to mam na sprzedaż ;)

Stan praktycznie idealny a gra przyzwoicie, mimo że sam bas jest lekko leniwy i może się wydawać, że zbyt rozciągnięty to pozostałe pasmo jest równe, bez wyostrzeń w wysokich zakresach.

Sorry, że odswieżam, już lekko zapomniany (własny) temat, ale chyba lepiej tu pytać, niż tworzyć kolejny temat :)

Mam teraz taki dylemat, w kwestii cd: czy lepiej kupić wymienianego wcześniej Shanlinga, czy może DAC Beresforda TC 7510 MK6/3, a do tego dvd Manty? Z góry dzięki za (mam nadzieję, ze liczne) odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

marcin9999

2 Kwi 2008, 10:59

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1490 / 185 / 0

przerabiałem tę półkę cenową jakieś 7-8 lat temu i 393 MKII nie była wcale taka gówniana. I nie kłuła tak po uszach jak podstawowe harmany czy denony. Miała coś w sobie czego już 396 i 596 , który rzekomo miał być lepszy nie miał. nie chce wchodzić w jakieś bezsensowne i wulgrane przepychanki. piszę tylko o tym co za 500 złotych gra dobrze. i wcale ten pomysł nie jest bez sensu. żeby w stosunku do takiego odtwarzacza poczuć znaczącą różnicę trzeba by kupić dopiero jakiegoś np używanego arcama albo nada za jakiś 1000 na ebayu. potem już sprzęty z półki 3000 tys za używkę i dalej 7-11. Przeróbek tanich odtwarzaczy Ci nie polecam bo często są udane ale bywa że są wykonane w sposó przypadkowy i taki też jest ich efekt

Za 500zl jest znacznie wieksza alternatywa i mozna uzyskac sporo lepszy dzwiek z uzywanego klocka tylko te uzywki trzeba umiec kupowac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.