Skocz do zawartości
IGNORED

Wielki przekret grupy ITI,Tusk narzedzie

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

henrykpiątek

Nie raczyłem zauważyć aby Tusk kogokolwiek wypuszczał z więzienia.

Wymyślają te bzdury w centrali PiSu a póżniej wierne pieski ( to cytat) powtarzają to jak zaklęcie.

To samo z odpłatnością za leczenie.Tusk wyrażnie powiedział,że jest jej przeciwny ( tu akurat uważam,że nie ma racji) a pieski dalej swoje.

henrykpiątek, 24 Mar 2008, 00:58

>

>Żenujące jest to , że obecne ministerstwo finansów w ogóle nie zabiera w tej sprawie publicznie

>stanowiska.

A co niby mogą zrobić?! GPW w Wawie jest gdzieś na szarym końcu i silnie zależy od gospodarki USA, nowojorskiej giełdy, jak i innych silniejszych giełd np. w Anglii czy Francji. Jak tam jest tąpnięcie to u nas niczego innego nie ma się co spodziewać.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Mar 2008, 20:30

>To samo z odpłatnością za leczenie.Tusk wyrażnie powiedział,że jest jej przeciwny ( tu akurat

>uważam,że nie ma racji) a pieski dalej swoje.

(...) Obok ubezpieczenia podstawowego będziemy także wprowadzali system ubezpieczeń dodatkowych obejmujących dobrowolną dopłatę do świadczenia podstawowego lub finansowanie świadczeń, które nie będą objęte podstawowym ubezpieczeniem zdrowotnym.

wiesz co to? fragment najdłuższego expose premiera po 1989 r. (a może i wcześniej? :) )

chyba że to expose, to również była retoryka (po)wyborcza :)

lekarz pracujący ponad normę UE jest niebezpieczny dla pacjenta, jak mówią walczący o swoje lekarze, natomiast ten sam lekarz pracujący ponad normę, ale dobrze opłacony niebezpieczny dla pacjenta już nie bywa

>>Nowy2

to prawda, tylko nie wiem czy byś chciał pracować ponad 48h/tygodniowo z przymusu.. Ja dla przykładu muszę wyrobić 40h tygodniowo i są tygodnie, że cieszę się iż nie muszę dłużej tam przebywać. A jak chcę to proszę bardzo - mogę robić nawet 60h

Nowy2

Nie chodzi o to,że jest niebezpieczny dla pacjenta.Prawo przewiduje dla lekarza 48 godzinny tydzień pracy i jesli ma pracować więcej to musi wyrazić NA TO ZGODĘ.Nie można go to tego przymuszać!Tak mówi prawo!

Ale Polska nie jest jeszcze państwem prawa.To co zrobiono w Radomiu to mobing.Albo pracujesz dłużej a jak nie to likwidujemy ci oddział.Nie widzę tu ze strony lekarzy przejawów podwójnej moralności.

wojciech,

nie ma podwójnej moralności dopóki lekarze nie podpierają się argumentem o którym mówi Nowy2

ale jeśli raz mówią, że nie są w stanie odpowiedzialnie pracować dłużej, a raz, ci sami lekarze, że jak mają pracować dłużej, to muszą dostać więcej pieniędzy, to to już jest mocno niespójne

nie śledzę tego, więc nie złapałem nikogo za słowo, ale i do mnie docierały sprzeczne argumenty - być może to "wkład" mediów :)

proponuje tym co sie wymadrzaja o Radomiu aby wreszcie dokładnie przeczytali na czym polegaja systemy pracy rownowazne i podstawowe ,wtedy moze zrozumieja ze dyrektorka zrobiła w jajo lekarzy zmieniajac im system pracy z jednego na drugi.Tym sposobem czesc nadgodzin weszła do etatu podstawowego i kasy ubyło jak pisali około 1kzł na miesiąc

Jesli ktos zna kodeks pracy i ustawy o systemach pracy to zrozumie bełkot gazetowy jak nie zrozumie to powtarza to co durne pismaki czyli ze podwojna moralnosc co zreszta wystkim sie podoba :-))

Poniewaz nie maja czym uderzyc w dyrektora atakuja jedyna rzecza ktora maja czyli ustawa i wymowieniem pre-out a dyrektor i Kopacz w zaparte

Wracajac do tematu odpłatnosci nie wiem co ten Tusk opowiada ale ustawy o współpłaceniu,koszyk ,dodatkowe ubezpieczenia sa ostro wałkowane z zamiarem wejscia w 2008/9

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>wojciech iwaszczukiewicz, 25 Mar 2008, 15:03

>To co zrobiono w Radomiu to mobing.Albo pracujesz dłużej a jak nie to likwidujemy ci oddział.

Chyba nie do końca. Z tego, co zrozumiałem, to dyrekcja szukała innych lekarzy, ale nikt się nie zgłosił.

Tak wynikało z wypowiedzi A.Sandauera który dziwił się, że w województwie mazowieckim (45 lekarzy

na 10k mieszkańców) nie można znaleźć lekarzy do pracy w szpitalu.

Skoro ich nie znaleźli a ci którzy już byli nie chcieli pracować dłużej (ich prawo), to wojewoda zamknął

oddziały (jego prawo, a nawet obowiązek!).

Jestem Europejczykiem.

jaro,

to pewnie jego prawo i obowiązek

ale ciekawi mnie inna rzecz - czy to, że inni lekarze się nie zgłosili wynika z tego, że mają inną ciekawszą pracę gdzie indziej, czy też że oferta Radomia jest absolutnie poniżej minimum przyzwoitości

bo szpital łatwo zamknąć, ale jak to się ma do kolejek oczekujących na przyjęcia i różne zabiegi?

bo podstawowym obowiązkiem instytucji odpowiedzialnych za służbę zdrowia jest ... zapewnienie opieki zdrowotnej :)

i tu trzeba znaleźć rozwiązanie - jeśli szpitali jest obiektywnie za dużo, to rozwiązaniem może być zamykanie tychże. ale jeśli nie ....

Tak czy siak, trudno wymagać od kogoś żeby zapietalał w robocie ponad normę tylko dlatego że ma takie widzi mi się. Prawo jest prawo, koniec kropka. Lekarze walczyli o to co im się najnormalniej w świecie należało. Widzi tu ktoś gdzieś haczyk? - ja żadnego.

A górnicy w ogóle niech zostaną na zawsze pod ziemią, po jaką cholerę tracą czas na wyjazdy szybami...hę? Przekimają się na dole, no nie?

jako długoletni pracownik słuzby zdrowia-z lekarzami -zwolnic wszystkich niedouków i obiboków.Jakies 60 % .Pieniadze dac reszcie .To samo z pielegniarkami.Sprywatyzować.

forum oczyscić z wszelkiej masci piatków, czwartków i maciejów.Rykowisko wyrównac i wyasfaltować.Potem wszystko wyszorowac i wyparzyć.maja niekomercyjne to niech.... wiersze piszą.

TAK JEST muls!!!

najważniejszy postulat to OCZYŚCIĆ :)))))))

czystki zawsze były ulubionym rozwiązaniem problemów stosowanym przez wielkich tego świata

teraz ćwiczą to Chińczycy w Tybecie - muls jest praktycznym znawcą Chin, może nam opowie?? :))

o widze wespół, zespól czuwajacy.Zostaliescie po swietach jako swieta grupa czuwajaca.Juz po swietach kolednicy.a tam wam hobby -audio przejmują. zdradziecko. kto to som kaczynckie clesik.jak lekarze.... to ZWOLNIC.

tomus to bys musiał wpierw zrozumiec co sie wokół ciebie dzieje- a nie co ci siostra oddziałowa przekazuje.jak na razie cwicza z toba typową psychodrame.dzieci i chorzy przepisuja z tont -dotant.

co ciekawe sytuacja lekarzy nie była interesujaca dla nikogo jeszcze rok temu.tomcio nie zauważał,kaczoryjek zagłuszał.Były wazniejsze afery.teraz kaczoryjki wykazuja NIEZWYKŁE zainteresowanie wszystkim.I jak nawet sławni piejcy sławy kaczoryjków w rzeczypospolitej pomalutku raczkiem, na tylnych nózkach ,o zmroku zmieniaja zdanie- to wielka ci siła róznych POMZANCÓW bozych maciusiów,tomciów i czwartków wybucha ze zdwojona siłą.Cos im odbija???Czy wybija??.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.