Skocz do zawartości
IGNORED

Znajdź różnicę - śłepy test :))

piotrek23

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kto rozpozna??? :>

Ukryta Zawartość

no to ja sie pierwszy przyznaje.... na hd-650 roznicy nie slysze...nawet takiej na granicy percepcji ;] chociaz puszczam to z laptopa... głuchy jestem ??? chociaz wydaje mi sie,ze muzyka niezbyt dobrze dobrana do takiego testu jest

-> piotrek23

Ślepy test? Tu? Na forum audiofilskim?

Byś się wstydził...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Na B słychać ciut większą kompresje, odgadłem bez problemu słuchajac tego na karcie zintegrowanej z kompem i zestaw creative'a:P Złotouchy jestem:D...autografy później, hehe:)

Skoro nie ma roznicy to po co przepłacać :)Ja na dousznych słuchawkach senncheisera nie stwierdzilem roznicy

byc moze dlatego ze nie maja prawie basu.Zreszta nie slucham takiej wyrafinowanej muzyki :) gdzie slychac glownie glos

muzyka.Dali by tam jakis dynamiczny rock to na pewno bym odczuł bo pierwsze co spada przy 128 kb to dynamika

Lepsza jakość prezentuje kawałek A, na B to nie tylko kompresja ale też gubi sie przez to przestrzeń, ciężej zlokalizować instrumenty pod koniec. Zgadzam się, mogliby dac coś bezstratnego dla porównania;)

On tez kiedys testował mp3 , widzicie z jakim skutkiem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jest bogatszy. tak wogóle, to powinien być też sprzęt do tego odpowiedni. wtedy możnaby się pobawić w dokładniejszą analizę. przykładowo porządna karta, wzmak, słuchawki. wkrótce będę mógł zrobić takie porównanie, ciekawe, co z tego wyjdzie.

marooned, 26 Mar 2008, 09:13

>Taki test to można sobie tylko gdzieś wsadzić ;-), bo nie jest on w żadnym razie miarodajny.

potraktuj to bardziej jako zabawę a nie jak poważny test

tak na prawdę to tam mogą być zarówno pod A i pod B, te same pliki :))) nikt tego nie sprawdzi przecież...

mi jakoś, im więcej tego słucham tym ciężej rozpoznać jakąś wyraźną różnicę xD

Piotrek to nie są dwa takie same pliki. Choć też próbowałem kilkakrotnie posłuchać i różnic jest coraz mniej jakby. Ale kompresja pozostaje i ona zdradza który jest który ;]

Ja wiedziałem, że różnice są, nie potrafiłem określić który ma większy bitrate, jedynie że na bank oba MP3 lub strasznie słaba realizacja. Raczej autor użył słabego kodeka, bo normalnie nie jestem w stanie rozróżnić np 320 Fraunhofer od oryginału.

Kurcze chłopaki, przecież ten test jest banalny. Wychwycenie różnić jest tak łatwe jak ruchanie, nie ma co sie rozwodzić.

Dziwię się tym co nie usłyszeli różnic, bo słychać je na byle gównie...

ja miałem problem, jedynie A wydawało mi się jakos deliakatniejsze, ale przekonania nie miałem, lampa w torze jednak potrafi zdziałac cuda, pomęcze to bez niej jeszcze...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.