Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz mozliwosc to sprawdź Karan KA I180mk2. Mały naleśnik ale gra bardzooo dobrze. Uniwersalny wzmak. U mnie napędza contour 30 bez problemu. Cenowo za używke też znośnie. Mialem tucany, ur s9 i ta integra zagrała najlepiej.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Godzinę temu, stecko napisał:

Jak masz mozliwosc to sprawdź Karan KA I180mk2. Mały naleśnik ale gra bardzooo dobrze. Uniwersalny wzmak. U mnie napędza contour 30 bez problemu. Cenowo za używke też znośnie. Mialem tucany, ur s9 i ta integra zagrała najlepiej.

Fajny wzmak. Podobają mi się takie sprzęty tego typu. Nie rozleklamowane za bardzo a trzymające pozycje w hierarchii audio. Nawet nie wiem gdzie to posłuchać. W zasadzie od lat jak wybierałem wzmacniacz lub kolumny to wszystko to kręciło się wokół tylko jednego. Powtarzające się zestawy dobrze rozreklamowanych producentów. Nie mówię że to złe ale fajnie jest mieć coś takiego „oryginalnego”. Jeszcze dochodzi do tego kwestia ceny bo patrząc dzisiaj na chore podwyżki w jak szybkim tempie to wszystko podrożało to wiele wzmacniaczy wykluczyłem właśnie dlatego bo według mnie to już nie jest warte tych pieniędzy. Choćby Moon 340i za 29990. Ten wzmacniacz był za 17K. no ale ta cena aktualna to przesada. Miałem w planach posłuchać go z Dynaudio ale po prostu powiedziałem Nie. Wezmę do domu na odsłuch co mi się uda od jednego dealera.

Mało jest używanych karanow ale się pojawiają w ok 15-18 tys zl. Za te cenę sprzet pierwsza klasa zarówno brzmieniowo jak i jakość wykonania.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Panowie  sprzedam kolumny Contour 3.3 z prywatnej kolekcji. Kilka rysek widocznych z bliska. Kolumny grają zrównoważonym pasmem. Idealne odwzorowanie detali , wokale naturalne, przestrzeń, szeroka precyzyjna scena. Sprzedaje, bo ide w drogi projekt diy i brakuje mi gotówki. Odsłuch i odbiór Gdynia.Cena 7400. Zdjęcia olx

7 godzin temu, Marek K. napisał:

Fajny wzmak. Podobają mi się takie sprzęty tego typu. Nie rozleklamowane za bardzo a trzymające pozycje w hierarchii audio. Nawet nie wiem gdzie to posłuchać. W zasadzie od lat jak wybierałem wzmacniacz lub kolumny to wszystko to kręciło się wokół tylko jednego. Powtarzające się zestawy dobrze rozreklamowanych producentów. Nie mówię że to złe ale fajnie jest mieć coś takiego „oryginalnego”. Jeszcze dochodzi do tego kwestia ceny bo patrząc dzisiaj na chore podwyżki w jak szybkim tempie to wszystko podrożało to wiele wzmacniaczy wykluczyłem właśnie dlatego bo według mnie to już nie jest warte tych pieniędzy. Choćby Moon 340i za 29990. Ten wzmacniacz był za 17K. no ale ta cena aktualna to przesada. Miałem w planach posłuchać go z Dynaudio ale po prostu powiedziałem Nie. Wezmę do domu na odsłuch co mi się uda od jednego dealera.

Karan 180mk2 "za granica" był wspominany jako jedna z najlepszych integr ever w "normalnych" cenach.

Polecam napisać do dealera na eu, hermes, Zoran. Bardzo kontaktowa osoba, może ma jakieś używki w dobrej cenie z gwarancją?

Sorry że zaśmiecam o wzmacniaczu tu w klubie ale w sumie do Dynaudio szukam. To ile taki nowy Karan kosztuje bo nie mogę znaleść? Będe wiedział czy wogóle podchodzić do negocjacji czy dać spokój.

23 minuty temu, Marek K. napisał:

Sorry że zaśmiecam o wzmacniaczu tu w klubie ale w sumie do Dynaudio szukam. To ile taki nowy Karan kosztuje bo nie mogę znaleść? Będe wiedział czy wogóle podchodzić do negocjacji czy dać spokój.

nie mają już integry w ofercie. Najtańsza końcówka mocy to skromne 69 kpln

52 minuty temu, Marek K. napisał:

Chcesz coś porządnego co napędzi dynki, to master10, albo shanling, a jak stać Cię to po rabacie master 2H i do tego jakieś pre.

Godzinę temu, mcemsi napisał:

Dość podzielone są opinie nt tzw chińskiego high-endu ale OK  nie czepiam się ...

Prosze nie słuchać "miejskich legend". Jest chińskie audio i jest chińskie audio.  Czasem można kupić porządny sprzęt nie płacąc przy tym milionów. 

11 godzin temu, Manic69 napisał:

nie mają już integry w ofercie. Najtańsza końcówka mocy to skromne 69 kpln

Tak, nie ma już integry. Dealer mówił że im się nie kalkuluje sprzedawać integry. Była za dobra i za tania jednocześnie. Musieli by podnieść znaczaco cenę a wtedy te maleństwo konkurowalo by z superintegrami i zestawami dzielonymi, a to jednak mała integra. Poszli więc tylko w drogie zestawy dzielone. 

2 godziny temu, stecko napisał:

Tak, nie ma już integry. Dealer mówił że im się nie kalkuluje sprzedawać integry. Była za dobra i za tania jednocześnie. Musieli by podnieść znaczaco cenę a wtedy te maleństwo konkurowalo by z superintegrami i zestawami dzielonymi, a to jednak mała integra. Poszli więc tylko w drogie zestawy dzielone. 

Co ciekawe, na oficjalnej stronie marki również nie znalazłem żadnej integry. Chyba, że przeoczyłem…

32 minuty temu, Manic69 napisał:

Co ciekawe, na oficjalnej stronie marki również nie znalazłem żadnej integry. Chyba, że przeoczyłem…

Zrobili update strony internetowej. Widać że brakuje podkatalogu "discontinued" gdzie wczesniej byl.

Tutaj wiecej info i zdjęć które były na stronie.

https://www.hifialex.com/post/2019/08/13/karan-acoustics-ka-i-180-mk2-review

2 godziny temu, stecko napisał:

Zrobili update strony internetowej. Widać że brakuje podkatalogu "discontinued" gdzie wczesniej byl.

Tutaj wiecej info i zdjęć które były na stronie.

https://www.hifialex.com/post/2019/08/13/karan-acoustics-ka-i-180-mk2-review

Fajny, podoba mi się. Trochę przypomina Moon’a. Z używek dostępne są tylko dwie sztuki na hifishark, w Austrii i we Włoszech, 4700-4900€.

Godzinę temu, Manic69 napisał:

Fajny, podoba mi się. Trochę przypomina Moon’a. Z używek dostępne są tylko dwie sztuki na hifishark, w Austrii i we Włoszech, 4700-4900€.

Troszke drogo. Widzialem na polnocy (szwecja lub norwegia) za ok 3800€

9 godzin temu, Saper91 napisał:

Prosze nie słuchać "miejskich legend". Jest chińskie audio i jest chińskie audio.  Czasem można kupić porządny sprzęt nie płacąc przy tym milionów. 

Wiem, że Chińskie audio jest dobre. Miałem lampę i była dobra ale znam siebie na tyle, że u mnie długo na półce chińszczyzna nie postoi. Zamówiłem sobie Gato do odsłuchu z Dynaudio, później jakiś drugi może Mcintosh 252.

3 godziny temu, Manic69 napisał:

A co do Moona. Pamiętam z 5 lat temu  na audioshow wystawili Simaudio z Dynaudio i poszła krytyka, że oni zepsuli to zestawienie brzmieniowo. Wtedy priorytetem do duńskich kolumn był Octave. Trochę przejrzałem forum po drugiej stronie oceanu i tam mocno rekomendują tego moona 340i do S40. Jak widać ludzie się różnią w każej części Świata nie tylko mentalnością ale też upodobaniami dźwiękowymi. Jest coś takiego, u Ruskich zawsze powtarza się Musical Fidelity…

Godzinę temu, Marek K. napisał:

Wiem, że Chińskie audio jest dobre. Miałem lampę i była dobra ale znam siebie na tyle, że u mnie długo na półce chińszczyzna nie postoi. Zamówiłem sobie Gato do odsłuchu z Dynaudio, później jakiś drugi może Mcintosh 252.

A co do Moona. Pamiętam z 5 lat temu  na audioshow wystawili Simaudio z Dynaudio i poszła krytyka, że oni zepsuli to zestawienie brzmieniowo. Wtedy priorytetem do duńskich kolumn był Octave. Trochę przejrzałem forum po drugiej stronie oceanu i tam mocno rekomendują tego moona 340i do S40. Jak widać ludzie się różnią w każej części Świata nie tylko mentalnością ale też upodobaniami dźwiękowymi. Jest coś takiego, u Ruskich zawsze powtarza się Musical Fidelity…

Jestem ciekaw czy któryś Ci podpasuje do sp40. Mój szwagier ma Gato amp150 i testowałem go z moimi Focusami i to było fajne, ale trochę zbyt ciepłe granie, tylko że Focusy to nie SP40, więc może być ok. A McIntosha 252 niestety nie miałem okazji posłuchać, ale muszę przyznać, że bardzo mi się podoba od strony wizualnej. Ktoś go teraz wystawił na olx za 12 tys.

1 godzinę temu, Marek K. napisał:

Grałem Musicalem M6si z conturami c20 , było żle , ale Octave ruszyło te głośniki a tym bardziej s40 , tylko dla mnie było już za dużo średniego basu. Zrobiło się twardo. A może ktoś tak lubi?

53 minuty temu, izapat napisał:

Grałem Musicalem M6si z conturami c20 , było żle , ale Octave ruszyło te głośniki a tym bardziej s40 , tylko dla mnie było już za dużo średniego basu. Zrobiło się twardo. A może ktoś tak lubi?

Ja mam złe doświadczenia z MF od wielu lat. Kurde ja słuchałem Octave v70 w Nautilusie z 4 lata temu i dla mnie było twardo, dynamicznie bez jakiejś barwy. Luxman A klasowy daje taką średnice, że ja nie słyszałem tego w żadnych wsmacniaczach do 30K. Ale nie ma wrażenia że jest tego za dużo mimo że to dominata dźwiękowa. Ten dźwięk waży ma masę. Też trzeba lubić. Na spokojnie coś się wybierze.

Godzinę temu, Manic69 napisał:

Jestem ciekaw czy któryś Ci podpasuje do sp40. Mój szwagier ma Gato amp150 i testowałem go z moimi Focusami i to było fajne, ale trochę zbyt ciepłe granie, tylko że Focusy to nie SP40, więc może być ok. A McIntosha 252 niestety nie miałem okazji posłuchać, ale muszę przyznać, że bardzo mi się podoba od strony wizualnej. Ktoś go teraz wystawił na olx za 12 tys.

Na amerykańskich forach ten Mcintosh został zjechany w porównaniu z innymi ampami do Dynek. Słabo wypadał z konkurencją jak Pass, luxman, Accu czy Parasound ale to przecież kwestia gustu kto co lubi. Nic innego

5 minut temu, Marek K. napisał:

Ja mam złe doświadczenia z MF od wielu lat. Kurde ja słuchałem Octave v70 w Nautilusie z 4 lata temu i dla mnie było twardo, dynamicznie bez jakiejś barwy. Luxman A klasowy daje taką średnice, że ja nie słyszałem tego w żadnych wsmacniaczach do 30K. Ale nie ma wrażenia że jest tego za dużo mimo że to dominata dźwiękowa. Ten dźwięk waży ma masę. Też trzeba lubić. Na spokojnie coś się wybierze.

W Octave jest dynamika i walnięcie , ale brak finezji. A może spróbuj Accu e-650

13 minut temu, Marek K. napisał:

Na amerykańskich forach ten Mcintosh został zjechany w porównaniu z innymi ampami do Dynek. Słabo wypadał z konkurencją jak Pass, luxman, Accu czy Parasound ale to przecież kwestia gustu kto co lubi. Nic innego

Tak sobie myślę, że hybrydy głównie produkowane są przez marki europejskie, poza Rouge, które mają już w tej materii długie doświadczenie. Nie wiem czy się mylę, ale McIntosh chyba nie miał hybryd przed 252 i 352 ? Tak, czy inaczej, to wszystko jest kwestią gustu i czasem sporego przypadku, że pewne urządzenia świetnie do siebie pasują. A najczęściej jest to mozolne testowanie, a gdzie tu czas na delektowanie się muzyką ? 😉

W temacie delektowania się muzyką, porady naszej zacnej marki Dynaudio, czyli jak słuchać profesjonalnie 🙂

34980DBA-E705-4CEC-AD7E-AB034124E111.thumb.png.046c84c1e302a3e9582692129232d586.png

Dzięki wielkie. Jak wam przyjdzie coś na myśl to dajcie znać co jeszcze można spróbować. Ja przyszykowałem sobie listę i realizuję plan.

Gato AMP 150

Mcintosh 252

Plinius hautonga

moze Octave V40 tylko lampa nie dla mnie jest.

Reszte wzmacniaczy wykluczyłem, które prerabiałem już.

Edytowane przez Marek K.
19 godzin temu, Marek K. napisał:

moze Octave V40 tylko lampa nie dla mnie jest.

Polecam jednak V70. Obsługuje więcej typów lamp. Też celowałem w V40. Ktoś rozsądny polecił V70 i gra u mnie już ósmy rok. Też z Dynkami. 

21 godzin temu, Marek K. napisał:

Marek spróbuj jeszcze z Accu 380(o ile będzie możliwe je wypożyczyć) -wcześniej kolega Izapat wspominał o nich-można je cicho słuchać a jest ok

Ja jadę na majówkę do kolegi, który ma Sudgena IA-4, ciekawe jak zagra w porównaniu do Tucany, mam ją 3 tygodnie i jestem pod takim wrażeniem, że już szukam Anniversary

Godzinę temu, asterix1 napisał:

Marek spróbuj jeszcze z Accu 380(o ile będzie możliwe je wypożyczyć) -wcześniej kolega Izapat wspominał o nich-można je cicho słuchać a jest ok

Ta sama szkoła grania co Luxman. W luxie też cicho fajnie grało. Miałem A klasę. Raczej nie kupię ponownie podobnych wzmacniaczy. Nie to że jest zły tylko chciałbym coś innego. U mnie w domu przez 80% czasu jest wł TV. Cały system muzyczny też chciałbym podłączony do TV. Ani klasa A ani lampa nie ma sensu. Długi czas wygrzewania i pobór energii.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.