Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

https://allegrolokalnie.pl/oferta/dynaudio-special-40-tsn

Wystawiający to ogłoszenie pisze że orginalne gniazda podłaczeniowe w SP40 to to rozpadające się ...

Dziwna sprawa bo kto z nich korzystał to wie że są ,jeśli nie pancerne to bardzo dobre.

Chyba że autor dokręca je jakimiś żabkami no to ok.

Zaiste dziwna to zmiana bo raz że tym ruchem stracił gwarancję Dynaudio a dwa że kolumny już są grzebane więc większość będzie omijać.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, EMiL napisał:

Dobra zmiana. Wiesz, że nextgen stosowane są w wyższych seriach dynaudio?

Nie wiedziałem. Ale szkoda gwarancji, na sp 40 była bardzo długa, nie pamiętam ile..10 lat ?

14 minut temu, sidru napisał:

Nie wiedziałem. Ale szkoda gwarancji, na sp 40 była bardzo długa, nie pamiętam ile..10 lat ?

Niech będzie i 20 lat, to tylko marketing. Jezeli z jakiś powodów spalisz cewki w teeeterze (mało prawodpodobne w przypadku dynaudio) lub uszkodzisz mechanicznie glosniki to gwarancja tego typu zdarzeń nie obejmie.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, EMiL napisał:

Niech będzie i 20 lat, to tylko marketing. Jezeli z jakiś powodów spalisz cewki w teeeterze (mało prawodpodobne w przypadku dynaudio) lub uszkodzisz mechanicznie glosniki to gwarancja tego typu zdarzeń nie obejmie.

To tylko jeden (ekstremalny) przykład na uszkodzenie głośnika, są dziesiątki innych wad które mogą się pojawić a które gwarancja uwzgledni jeśli nie było grzebane, choćby gdy coś się odklei. Nie zapominajmy że produkcja jest ręczna.

Inna sprawa że kolumna jest strojona na częściach fabrycznych. Każda zmiana ,nawet jeśli przynosi korzyści soniczne w niektórych aspektach, w innych może zaburzać całą układanke, co prowadzi do pogorszenia.

20 minut temu, sidru napisał:

To tylko jeden (ekstremalny) przykład na uszkodzenie głośnika, są dziesiątki innych wad które mogą się pojawić a które gwarancja uwzgledni jeśli nie było grzebane, choćby gdy coś się odklei. Nie zapominajmy że produkcja jest ręczna.

Inna sprawa że kolumna jest strojona na częściach fabrycznych. Każda zmiana ,nawet jeśli przynosi korzyści soniczne w niektórych aspektach, w innych może zaburzać całą układanke, co prowadzi do pogorszenia.

Zgadzam się, grzebanie w sprzęcie daje głównie satysfakcję grzebiącemu, ale czy zmiana będzie zadowalać kogoś kto zna seryjny produkt i jego charakter nadany przez producenta i chciałby kupić go z drugiej ręki ? Można się mocno zdziwić, niekoniecznie pozytywnie.

W dniu 22.04.2023 o 15:16, art72 napisał:

A może Moonriver 404?

Nie miałem,  nie znam, ale ktoś na forum połączył Dynaudio z Moonriver 

Moonriver ma bardzo ładną barwę. Do cichego i  średniego  słuchania jak najbardziej .

2 godziny temu, izapat napisał:

Moonriver ma bardzo ładną barwę. Do cichego i  średniego  słuchania jak najbardziej .

Zaskoczyliście mnie. Piękny wzmacniacz nawet nie znałem tej marki Made in Sweden. Dzięki, jednak warto podpytać kolegów z forum.👍

1 godzinę temu, Marek K. napisał:

Zaskoczyliście mnie. Piękny wzmacniacz nawet nie znałem tej marki Made in Sweden. Dzięki, jednak warto podpytać kolegów z forum.👍

Wersja Reference ma dobre recenzje. Ale mocarny nie jest 50/70 W i ciekawe jaki efekt można uzyskać z sp40 ? 

3 godziny temu, Marek K. napisał:

https://www.facebook.com/Hifiuppsala/videos/dynaudio-contour-20i-moonriver-audio-model-404-tellurium-q-ultra-black-2/181358456506149/?locale=sv_SE

Takie połączenie kiedyś miałem.

5 godzin temu, art72 napisał:

Z tego co pamiętam z dawnych postów to kolega o niku Krzysiek ma dynaudio S25 połączone z Moonriver 

Jeśli masz mnie na myśli, to faktycznie mam S25 połączone ze wzmacniaczem na M, ale to Modwright ;)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

W dniu 24.04.2023 o 17:37, krzysiek napisał:

Jeśli masz mnie na myśli, to faktycznie mam S25 połączone ze wzmacniaczem na M, ale to Modwright 😉

Też dobra maszyna ale z Dynaudio nie sluchałem

Czy pamięta może ktoś gdzie można kupić osłonę „krzyżyk” do tweeterów.? Był temat kiedyś  poruszany na forum i nawet link podany ale nie mogę tego znaleść.

Z Dynaudio odpisali mi w ten deseń:

Thank you for contacting us.

The tweeter guard is a Pro part and you need to contact our distributor and service center:

Audiostacja s.c.
Piotr Dygasiewicz
ul. Główna 20A
03-113 Warszawa
Tel: +48 226161386
Fax: +48 226161394
Email: [email protected]
Web: www.audiostacja.pl

Contact them to know if you are able to buy a pair of guards. They have item number 405530.

7 godzin temu, mcemsi napisał:

Z Dynaudio odpisali mi w ten deseń:

Thank you for contacting us.

The tweeter guard is a Pro part and you need to contact our distributor and service center:

Audiostacja s.c.
Piotr Dygasiewicz
ul. Główna 20A
03-113 Warszawa
Tel: +48 226161386
Fax: +48 226161394
Email: [email protected]
Web: www.audiostacja.pl

Contact them to know if you are able to buy a pair of guards. They have item number 405530.

Oh my days! Znowu schody. Dzięki za kontakt

Szanowni Państwo,

chciałbym serdecznie zaprosić 11-go maja 2023 o godzinie 19:00 na koncert Marka Bilińskiego, który odbędzie się w Audytorium Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie, przy ul. Podchorążych 2

Marek Biliński to pionier muzyki elektronicznej w Polsce, kompozytor, performer, producent muzyczny.
Jest absolwentem Akademii Muzycznej w Poznaniu. Popularność solową na rodzimym rynku muzycznym zdobył bestsellerowym albumem „Ogród Króla Świtu” oraz wideoklipem „Ucieczka z Tropiku”, który przez telewidzów uznany został za najlepszy klip 1984 roku. W tym czasie miał już na swoim koncie kolejną „złotą płytę” oraz szereg koncertów w kraju i za granicą (koncertował m.in. w Berlinie, Hamburgu, Bremie, Pradze, Moskwie i Kuwejcie), zaś w plebiscytach na najpopularniejszego instrumentalistę przez pięć kolejnych lat (1981–1985) zajmował pierwsze miejsce. 

Prawdopodobnie po raz pierwszy w Polsce koncert zostanie nagłośniony hi-endowym system audio, opartym na referencyjnej elektronice lampowej Octave Jubilee 300B Single Ended oraz topowych kolumnach Avantgarde Acoustic Trio Luxury Edition 26 ( jedynie 26 par na świecie). 

Jakość i dynamika tego systemu jest kwintesencją doświadczenia i wiedzy jaką zebraliśmy na przestrzeni niemalże 30 lat.

Do zobaczenia!!

(wstęp na koncert jest darmowy, jednak WYMGA wcześniejszego zapisu na listę. By zapisać się, prosimy wysłać nam wiadomość na konto. Ilość miejsc ograniczona). 

Pozdrawiam, Robert Szklarz

Nautilus, wyłączny dystrybutor marki Dynaudio w Polsce. 

15 minut temu, stach_s napisał:

Excite zastąpił Audience, ale nie bezpośrednio, a jako rozwinięcie tej serii, natomiast następna półka to już Focus. 

Pozdrowionka

Czyli np focus 140 powinien być lepszy od exite x18 tak?

@RemikS żeby to było takie proste 😄

Pisałem Ci już na drugim forum. Generalnie tak, Focus to wyższa półka, ale akurat 140 mogą być trudne do okielznania w typowym mieszkalnym niazaadoptowanym pomieszczeniu 😉

2 minuty temu, stach_s napisał:

@RemikS żeby to było takie proste 😄

Pisałem Ci już na drugim forum. Generalnie tak, Focus to wyższa półka, ale akurat 140 mogą być trudne do okielznania w typowym mieszkalnym niazaadoptowanym pomieszczeniu 😉

Z akustyka akurat nie mam problemu raczej z tym jak faktycznie wygląda sprawa z tym basem czy nie zasłania innych częstotliwości i jak z przestrzennym graniem czy słychać dużo detali. Smaczków itp.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.