Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

nie podzielam zdania whyducka, myślę, że włoskie firmy nie są tak dobre jak japońskie, a już na pewno jak amerykańskie. wolałbym choćby primare. miałem kiedyś włoskie buty, rozkleiły się po pierwszym deszczu. myślę, że Italia to kicz. włosi są brudni i krzykliwi, choć kraj mają piękny.

Keczup Ty jaja sobie robisz, co nie? Szukasz ewidentnie zaczepki, tylko po kiego...?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

nie podzielam zdania whyducka, myślę, że włoskie firmy nie są tak dobre jak japońskie, a już na pewno jak amerykańskie. wolałbym choćby primare. miałem kiedyś włoskie buty, rozkleiły się po pierwszym deszczu. myślę, że Italia to kicz. włosi są brudni i krzykliwi, choć kraj mają piękny.

Bo buty trzeba kupować w sklepie, z gwarancją , a nie na bazarze :)

Nie porównuj sprzętu audio do butów. Słyszałeś kiedykolwiek Sonus Faber, Unisona? Czy tak pleciesz co ci ślina na język przyniesie?

Edytowane przez Whyduck

wcale nie szukam zaczepki. włosi to tandeciarze. w życiu nie kupiłbym nic co włoskie. nie cierpię włochów. i dlatego wybrałbym porsche zamiast ferrari. dlatego też wybrałem dynaudio zamiast tandetnie wyglądający sonus faberów z boczkami z klepki zdjętej z podłogi i z frontem ze skóry, większej debilnej tandety nie widziałem. a teraz mamy monitorki sonus, w kolarach od różowego do seledynowego. widiał ktoś kiedyś coś takiego? rozumiem, że trza sprzedać cokolwiek żeby się utrzymać na rynku, ale większej tandety nie widziałem...razem z zestawem puccinini czy jakoś tak. coś okropnie tandetnego. styl rodem z południowej korei albo i tajwanu. chyba włochom te słońce na mózg padło. choć kraj mają piękny...ot niesprawiedliwość. jeśli ktokolwiek m na tym forum cokolwiek włoskiego niech się przyzna...a umrę ze śmiechu.

wybrałem dynaudio zamiast tandetnie wyglądający sonus faberów z boczkami z klepki zdjętej z podłogi i z frontem ze skóry, większej debilnej tandety nie widziałem. a teraz mamy monitorki sonus, w kolarach od różowego do seledynowego

Tu się zgodzę, to faktycznie kicz. Tak samo jak i seria Venere. Ale niegdyś to świetne głośniki były...Concetro, Liuto, Cremona, nie wspominając o starszych kultowych głośnikach. Niestety, grupa kapitałowa położyła na nich łapę, licza się tylko zyski. A Serblin w grobie się przewraca. Przykre to...

jak czytam tu bzdety typu, że f160 grają bardziej wyrafinowanym dźwiękiem niż trójdrożne podłogówki tylko wzmacniacz trzeba im zapewnić odpowiedni to pękam z zażenowania. jak czytam tu bzdety typu , że f 380 są gorsze niż contour 3,4 bo te ostatnie są z wyższej serii to różowie się z zawstydzenia. jak czytam tu bzdety typu , że primare jest chłodny a f160 ciepłe i to dobry trop to śmiech mnie ogarnia. jak czytam tu jakie są róznice między esoteciem a esotarem to pusty śmiech mnie ogarnia. powtarzacie to co jest ogólnie dostępne w pierwszej lepszej gazetce. jak czytam tu bzdety typu wybrałem monitory bo pomieszczenie czy pokoik mm za mały do podłogówek to bezmiar skrępowania mnie ogarnia i wstydzę sie za was...audiofile z psiej wólki czy mysich kiszek.

Tu się zgodzę, to faktycznie kicz. Tak samo jak i seria Venere. Ale niegdyś to świetne głośniki były...Concetro, Liuto, Cremona, nie wspominając o starszych kultowych głośnikach. Niestety, grupa kapitałowa położyła na nich łapę, licza się tylko zyski. A Serblin w grobie się przewraca. Przykre to...

drugi raz się ze mną zgadzasz. gratuluje.

a dlaczego nie można połączyć ciepłego z ciepłym żeby było gorąco? dlaczego nie można połączyć zimnego z zimnym, żeby był mróz? zostawmy to swoim uszom i swoim upodobaniom.

dlaczego nie można wstawić mniejszych podłogówek do małego pomieszczenia? czyż wzmacniacze są tak audiofilskie, ze nie ma na nich pokrętła wzmocnienia? nie powtarzajcie bzdur po kimś innym, nie cytujcie gazet, którymi niby tak gardzicie a polegacie na własnych uszach.

Do keczup

Przyznaj sie, troszke sobie dziabnales?

Edytowane przez Adam 38

Keczup,

Nikt Cię tu na siłę nie trzyma. Drzwi zawsze są otwarte w obie strony. Dałeś pokaz swojej klasy w konwersacji z Modrzewiem, niektórzy zapewne poczuli się wówczas równie zażenowani. Może potrzebne Ci bardziej agresywne forum niż to duńskie, spokojne. Albo idź coś zrób ze sobą, pobiegaj, idź na basen, siłownie... może zejdzie z Ciebie nieco pary to i emocji przyjemniejszych zaczniesz doświadczać.

Edytowane przez Whyduck

proszę się ustosunkować do tego mojego dziabnięcia, w końcu the beatles jak sobie dziabnęli nagrali najlepsze płyty swe. a jak nie, to proszę nie pisać bzdur, że można połaczyć ogień z wodą czyli waszym zdaniem można ciepłe z zimnym i to waszym zdaniem jest dobry trop. początkujący AUDIOFILE nie kierujcie się wypisywanymi tutaj bzdurami ludzi, którzy mniemają, że mają słuch nietoperza. to bzdury ogólnie powtarzane, jak to, że wzmacniacz o mocy 100w na kanał di bidny wzmacniacz. bzdety. bzdety po trzykroć bzdety.

Keczup,

Nikt Cię tu na siłę nie trzyma. Drzwi zawsze są otwarte w obie strony. Dałeś pokaz swojej klasy w konwersacji z Modrzewiem, niektórzy zapewne poczuli się wówczas równie zażenowani. Może potrzebne Ci bardziej agresywne forum niż to duńskie, spokojne. Albo idź coś zrób ze sobą, pobiegaj, idź na basen, siłownie... może zejdzie z Ciebie nieco pary to i emocji przyjemniejszych zaczniesz doświadczać.

jak ty ze swoimi f160? dziękuję. postoję.

no dawać. pożal się bosze audiofile. czekam.

Znam gościa który pędzi tym wzmacniaczem Dynki S1.4 LE i według niego jest bardzo fajnie. Wcześniej słuchał x38, f160, ale w jego pomieszczeniu 18m najlepiej się sprawdziły właśnie 1.4 LE. Jak jesteś w Warszawy lub okolic to można się jakoś umówić na odsłuch, bo posiadam f160.

Whyduck, dzięki za odpowiedź jako jedyny odpisałeś mi w tym Klubie...., reszta tylko się kłóci i bije pianę...i pisze nie na temat!

Wstyd Panowie, wpadłem do Was na chwilę (może dłużej), żeby się poradzić i jestem w delikatnym szoku co tu się dzieje...

Należę do Klubu Vincenta i nigdy coś takiego nie widziałem...

Ponawiam pytanie, mam hybrydę Vincenta SV237 i celuję w Dynki Focus 160, czy ktoś z Was może słyszał jak te kolumny grają z Vickiem SV237?

Whyduck, dzięki za odpowiedź jako jedyny odpisałeś mi w tym Klubie...., reszta tylko się kłóci i bije pianę...i pisze nie na temat!

Wstyd Panowie, wpadłem do Was na chwilę (może dłużej), żeby się poradzić i jestem w delikatnym szoku co tu się dzieje...

Ponawiam pytanie, mam hybrydę Vincenta SV237 i celuję w Dynki Focus 160, czy ktoś z Was może słyszał jak te kolumny grają z Vickiem SV237?

Tu zawsze spokojnie i kulturalnie było. Mam nadzieję, że moderator wróci niedługo z ferii zimowych i zrobi porządek :)

Powinieneś posłuchać tej konfiguracji. Jeśli chodzi o wysterowanie to powinno być dobrze, Vicki są mocne. Ja słuchałem tylko jakiegoś niskiego modelu kiedyś. Pamiętam, że grał dużym dźwiękiem, dość ciepło, dynamicznie, ale wyższa średnica i wysokie waliły po uszach. Nie znam Twojej hybrydy niestety.

bo tu się coś dzieje. w ty wpadłes tu na chwile i chcesz porady za darmoche. spieprzaj dziadu.

proszę się ustosunkować do tego mojego dziabnięcia, w końcu the beatles jak sobie dziabnęli nagrali najlepsze płyty swe. a jak nie, to proszę nie pisać bzdur, że można połaczyć ogień z wodą czyli waszym zdaniem można ciepłe z zimnym i to waszym zdaniem jest dobry trop. początkujący AUDIOFILE nie kierujcie się wypisywanymi tutaj bzdurami ludzi, którzy mniemają, że mają słuch nietoperza. to bzdury ogólnie powtarzane, jak to, że wzmacniacz o mocy 100w na kanał di bidny wzmacniacz. bzdety. bzdety po trzykroć bzdety.

jak ty ze swoimi f160? dziękuję. postoję.

no dawać. pożal się bosze audiofile. czekam.

Po co prowokujesz keczup? Jak jesteś dziabnięty to posłuchaj sobie muzyki, zrelaksuj się...

bo tu się coś dzieje. w ty wpadłes tu na chwile i chcesz porady za darmoche. spieprzaj dziadu.

Od tego jest chyba forum, nieprawdaż? żeby wymieniać się poglądami.

Widzę, że Tobie to chyba psychoterapeuta potrzebny a nie basen, siłownia...

Tu zawsze spokojnie i kulturalnie było. Mam nadzieję, że moderator wróci niedługo z ferii zimowych i zrobi porządek :)

Powinieneś posłuchać tej konfiguracji. Jeśli chodzi o wysterowanie to powinno być dobrze, Vicki są mocne. Ja słuchałem tylko jakiegoś niskiego modelu kiedyś. Pamiętam, że grał dużym dźwiękiem, dość ciepło, dynamicznie, ale wyższa średnica i wysokie waliły po uszach. Nie znam Twojej hybrydy niestety.

pamietam, że grał dużym dźwiękiem, ale słabo pamiętam bo akurat tramwaj przejeżdżał pod blokiem i niewiele pamiętam. to porada. dziękuje postoje.

co znaczy "dość ciepło"?

bo tu się coś dzieje. w ty wpadłes tu na chwile i chcesz porady za darmoche. spieprzaj dziadu

Kolego, trochę więcej kultury, ja na tym forum jestem 3 lata i nigdy nikogo tak nie obrażałem , Ty natomiast jesteś 12 dni i lepiej znajdź sobie forum adekwatne do twojego niskiego poziomu intelektu...

albo gorąco albo zimno. nie ma takiego pojęcia "dość ciepło". a moze dość zimno? a moze dość dziwnie? co to za wypowiedź? to bzdet kolejny o którym pojęcia sie nie ma. dzwonili w którymś kościele dość głośno ino nie wiem w którym. może w tym wiekszym? a moze w tym mniejszym? whyduck wypisujesz bzdety.

a skad wiesz pacanie jaki mam intelekt? to ,że jestes tu 3 lata to nic nie znaczy. widać zasiediałeś się i gadanie ten wzmacniacz brzmi dość ciepło albo tamten brzmi dość chłodno to jk gadanie o dupie maryni, której się nigdy nie miało. więcej odwagi i polotu panię inteligencie ze środka wsi.

kto ci dał prawo oceniać kogokolwiek? baranie jeden.

Nie wiem jak Ty, ale ja potrafię sobie wyobrazić temperatury które są pomiędzy gorącą a zimna. Nie tyczy się to tylko audio ale i pogody np. Jeśli Ty tego nie słyszysz, nie czujesz, to przykro mi. Pamiętaj, że są też ludzie wrażliwi na tym świecie, którzy widzą trochę więcej niż tylko czarne i białe.

Co Ty z tą wsią tak ciągle? Tam też żyją normalni, kulturalni ludzi, masz jakiś kompleks?

A Tobie kto dał?

a skad wiesz pacanie jaki mam intelekt? to ,że jestes tu 3 lata to nic nie znaczy. widać zasiediałeś się i gadanie ten wzmacniacz brzmi dość ciepło albo tamten brzmi dość chłodno to jk gadanie o dupie maryni, której się nigdy nie miało. więcej odwagi i polotu panię inteligencie ze środka wsi.

Napiszę tylko tyle (i nic więcej), a może aż tyle... - "Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

pleciesz bzdury jak wyuczony piesek. nie czytasz ze zrozumieniem, wygłaszasz tak oklepane poglądy, że ten który to czyta i ci jeszcze za to dziękuje musi być skończonym idiotą. co powstanie z połączenia dość ciepło i dość chłodno? zastanów się raczej nad sobą a nie udzielaj rad innym na podstawie oklepanych i zwiędłych poglądów.

Napiszę tylko tyle (i nic więcej), a może aż tyle... - "Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

mam nadzieję, że dotrzymasz słowa w kwestii, że nie napiszesz już (nic więcej).

Keczup dosc cieplo znaczy dosc cieplo jak wychodzisz na powietrze teraz to jest zimno a jak zrobi sie 2 stopnie wiecej to nadal masz zimno czy juz cieplo.Ochlon troche i dyskutuj kulturalnie a nie inwektywy.

Ludzie co tu się dzieje mam nadzieje ze moderacja wytnie i pobanuje kogo trzeba. Nie pamietam by kiedykolwiek tak denne rozmowy się tu toczyły. Jak macie ochotę się wyzywać od baranów itd najlepiej wymieńcie się telefonami i drzyjcie kopare na siebie ile wlezie a tu zamilknijcie na amen. Won.

jak myślicie, że mi zależy na czytaniu waszych merytorycznych wypocin typu dość ciepło albo dość zimno to bardzo się mylicie. tomek11 to jedenaście to twoj wiek? jeśli tak to nie dziwię się. a kiedy tu się toczyły merytoryczne rozmowy?

ten wzmacniacz nie jest wydajny...

A co byś polecił ?

Czyli focusy 110 będą lepsze ? z tym że ona maja 4 ohm

http://www.dynaudio.com/discontinued-models/focus-100-200/focus-110/

Edytowane przez mirek_smok

Do mirek smok

Nie patrz na Waty, nad c356 ma w pomiarach cos kolo 100 W czy nawet 120 W a obecny u mnie teraz crescendo 50Wat i swoboda z jaka napedza x14 niszczy mojego "ukochanego" nadziaka. To trzeba uslyszec, zeby zrozumiec o czym pisze, ta rezerwa na basie, nie wymuszone granie , to daje wlasnie wydajnosc wzmacniacza. A i oczy cieszy dwukrotnie wieksze trafo w crescendo od tego w nad c 356. Pytaj sie chlopakow ktorzy maja focusy u siebie, oni maja w tej materii ogromne doswiadczenie. Ja mam excite.

dlaczego nie można wstawić mniejszych podłogówek do małego pomieszczenia?

Są granice, ja opieram się na tym co słyszałem. Duże kolumny potrzebują dużej kubatury aby zagrać pełnią swych możliwości. Po co kupować duże i drogie głośniki aby ich słuchać tylko po cichutku. Dużo łatwiej dobrać stosowne podstawkowe. Mam pokój 20 m2 dobrze wytłumiony akustycznie i wierzcie mi, że cały czas zastanawiam się nad dużymi podstawkami, choć grają spore podłogówki. Choć przyznam szczerze, że ostatnio słuchane Spendory A5R zaskoczyły mnie na plus jako małe podłogówki.

Jest duża różnica między tymi kolumnami. W zasadzie to ciężki wybór. DM ciepłe, gęste granie, dość rozmyte, ze słodką górą, x14 z kolei przejrzyste, neutralne, z selektywną górą, holograficzną średnicą, trochę wysuszone, ale bardziej dokładne i precyzyjne niż DM. Zależy co lubisz, jeśli jest to stara szkoła grania Dynek, wybrałbym DM. Jeśli szukasz uniwersalności to Excite. Twoja Yamaha nie będzie miała problemu z x14, one grają poprawnie ze wszystkim co przyzwoite. Według mnie DMy bardziej reagują na to ile im prądu dostarczymy, choć też do najtrudniejszych w napędzeniu nie należą.

A co byś polecił ?

Czyli focusy 110 będą lepsze ? z tym że ona maja 4 ohm

http://www.dynaudio.com/discontinued-models/focus-100-200/focus-110/

F110 będą zdecydowanie trudniejsze do napędzenia. Według mnie to głośnik, który poniekąd łączy cechy excite i DM, wnosząc to na nieco wyższy poziom. Ja bym szukał F110, ale będziesz się musiał liczyć ze zmianą wzmacniacza docelowo.

Edytowane przez Whyduck

miałem wszystkie małe modele dynek ale 2/6 dłużej z heedem obeliskiem oraz małym arcamem, x12 i 110 na testach bezpośrednio porównywałem w domu, najczytelniej grały x12, potem 110 i na końcu 2/6. Te ostatnie przyjemne kluseczki, natomiast 110 moim zdaniem za dużo góry w stosunku do basu który szybko się urywał i dosyć płasko bez podbicia , x12 czytelne dokładniejsze lepiej zrównoważone od 110 więcej wyższego basu ale też nie jakoś nisko , 110 najtrudniejsze w wysterowaniu, najłatwiejsze 2/6 i x12. Natomiast wszystkie trzy modele pokonały małe RLS Callisto III które zagrały swobodniej w scenie, i głębszym basem bez wymagania mocniejszego odsuwania od tylnej ściany jak w przypadku dynek.

Focal + Naim

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.