Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Maskownice wyraźnie chrzanią dźwięk.

Po pianocrafcie nigdy więcej nie będę chciał piano blacku, latanie ze szmatą co drugi dzień to nie dla mnie. Na czarnej, błyszczącej powierzchni widać też każdą ryskę.

Połysk aktualnie ma swoje 5 minut, imitacje drewna są chyba jednak bezpieczniejsze, łatwiejsze w odsprzedaży i nie znudzą się za rok, czy dwa.

Powyżej excite jest fornir a nie żadna imitacja...

a mi się wydaje że w 260 są gwinty,, obadaj swoim okiem fotki

Przy tweeterze coś się błyszczy, więc może i są. Fajnie, że zaczęli dostrzegać takie szczegóły.

obys tylko przyjacielu cieszyl sie 260i jak najdluzej, chociaz przy dynaudio i akurat tej serii to jestem chyba spokojny bo wiesz, przy odsprzedazy z takim nietuzinkowym kolorem moze byc troszke ciezko:)

No jak się mieszka na zadupiu świata i nie widziało się najlepszych zestawień,bo żyło się stereotypami wtłaczanymi przez komuchów,to się nie kupi tego co szlachetne,tylko to co z czym żyło się przez wiele latek....niestety.Do białych i jasnych,harmonijnych wnętrz trzeba dojrzeć,mikson jak widać zaczął a raczej.......miksonowa.

Szczególnie białe z czarnymi maskownicami wyglądają extra.

Bo tak właśnie oddziałowuje....kontrast.

modrzew47

zaczynam się przekonywać do białego piano, ale też lubię srebrne klocki audio ,,

choć ostatnio chyba mi się pozmieniało w kolorach bo zaczęło mi się złote , beże i brązy czekoladowe lub kakao podobać :)

jednym słowej starzeję się ;)

choć też słyszałem iż ponoć u człowieka co 7lat zmienia się charakter? :)

Focal + Naim

A co charakter ma do gustu?Mogą być dobre zestawienia starego srebra i grafitu z szarościami i bielami,jak również złota z brązami i beżami,ale te ostatnie są już leciwe......deczko.Trącą myszką a świat się zmienia.Wyobraź sobie do tych białych kolumn białe klocki...MBL-a

i jak się to skomponuje harmonijnie w całość.W MBL-u pracują zawodowi designerzy a nie amatorzy.

zaczynam się przekonywać do białego piano, ale też lubię srebrne klocki audio ,,

Czy masz na myśli Naita XS, którego posiadałem, czy też dzielonkę XS?

xs do dzielonego

w czym jest poprawa?

A co charakter ma do gustu?Mogą być dobre zestawienia starego srebra i grafitu z szarościami i bielami,jak również złota z brązami i beżami,ale te ostatnie są już leciwe......deczko.Trącą myszką a świat się zmienia.Wyobraź sobie do tych białych kolumn białe klocki...MBL-a

i jak się to skomponuje harmonijnie w całość.W MBL-u pracują zawodowi designerzy a nie amatorzy.

to fakt czasem takie "wyłamanie" z szablonu powoduje niesamowite efekt wizualny,

osobiście nie lubię podążać za czymś ,,,,

Focal + Naim

Mogą być dobre zestawienia starego srebra i grafitu z szarościami i bielami,jak również złota z brązami i beżami,ale te ostatnie są już leciwe......deczko.Trącą myszką a świat się zmienia.Wyobraź sobie do tych białych kolumn białe klocki...MBL-a

mikson,

modrzew ma rację, z białymi dynkami białe mbl wyglądałyby świetnie! Tańsze modele mbl też będą ok do Twoich kolumn;)

Nie wiem jak modrzew, ale ja nie żartuję że wyglądałoby to bardzo dobrze.

Muszę też przyznać, że mój gust jest bliski do gustu modrzew47. C2 bym nie pogardził, srebrnego MBL'a też bym przygarnął. Pal licho jak to by grało, ważne że to piękne urządzenia! Wcześniejsze projekty mbl, czyli złoto i czerń wydawały mi się trochę nowobogackie. Białe są świetne, kojarzą mi się z takim zestawem sprzed lat - loewe legro.

Robił kiedyś jacek_zagaja u mnie w domu,zdjęcia swoich tub i przy okazji sfotografował moje poprzednie dynki C-2,są gdzieś tu na forumie

w wątku chyba o jego kolumnach.Kolor biały we wnętrzach nowoczesnych jest dzisiaj trendy.

Wcześniejsze projekty mbl, czyli złoto i czerń wydawały mi się trochę nowobogackie

Dlatego właśnie zmieniono szate graficzną.

Co do kota to mój jest tri color,rudo-biało-czarna kotka a pies rudo-białe bydle....kochane.

Mój kumpel ma mini hodowlę tych kociaków. Dla mnie to najwspanialsze koty! Długo masz swojego?

starszy jest od córki ma gamoń 7lat już profesorek się robi i przytulacz, walka o poduszkę w nocy to norma,,

a skubaniec jest niesamowicie inteligentny jak na zwierzaka :)

Focal + Naim

Robił kiedyś jacek_zagaja u mnie w domu,zdjęcia swoich tub i przy okazji sfotografował moje poprzednie dynki C-2

Te tuby wg Ciebie okazały się lepsze względem C2?

O ile dobrze pamiętam Jacek pisał, że tuby wypadły lepiej...

starszy jest od córki ma gamoń 7lat już profesorek się robi i przytulacz, walka o poduszkę w nocy to norma,,

a skubaniec jest niesamowicie inteligentny jak na zwierzaka :)

Te ruski to koty zachowujące się jak psy. Dlatego je tak lubię:) "Zwykłe" koty działają mi na nerwy.

Te tuby wg Ciebie okazały się lepsze względem C2?

O ile dobrze pamiętam Jacek pisał, że tuby wypadły lepiej...

EMiL ty żarty sobie robisz?W pomieszczeniu 60m2 z tych tub tylko było słychać góre i górną średnice.One były za małe do tego pomieszczenia i coś miały ze zwrotnicą nieskończonego

lub coś tam jeszcze innego,nie pamiętam ale tak też pisał Jacek.Zresztą gdzieś tu są i foty i to co napisał,zawsze można sprawdzić.

OK.To już odpowiedź znasz,na odsłuchu był jeszcze chyba xniwax ale nie pamiętam czy u zagai czy u mnie.Trzeba by jeszcze jego zapytać.

U zagai te tuby grały całkiem dobrze a u mnie do bani.Widać za duże pomieszczenie było dla nich,ale z drugiej strony jak podłączam w tamtym pomieszczeniu X-16 to basu jest w sam raz,jak na takie monitory.Dziwne te tuby.

To nie odmienne zdanie na temat monitorów akurat a preferencje i akustyka.C-2 miały oczywiście go troche więcej ale ja nie gram w tym pomieszczeniu,to tylko sprawdzian był nic więcej.Audes(podłogówki) na horyzoncie do 60m2 już kiedyś je miałem...dobry produkt.

W 23m2 X-16 nają naprawde dużo basowej podstawy.Wzmak Musical E100.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.