Skocz do zawartości
IGNORED

XINDAK A-06 vs VINCENT SV-129

many_o_rany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przymierzam sie do zmiany wzmacniacza z obecnego Hk A 402 i zainteresowaly mnie 2 modele:

1: xindak a-06 ktory mozna kupic nowy za ok 1500 zl

2: vincent sv-129 ktory nowy kosztuje ok 2200 lecz uzywany mozna dostac za ok 1200 zl

graloby to z monitorami elacka bs 103.2 ktore zamierzam dociazyc granitami od gory oraz ustawic stendy na cokole granitowym 30x30x5 cm - na kolcach

a moze sa inne lepsze wybory w budzecie do 1500 zl ?

wzamek moze byc jak najbardziej uzywany lecz w bdb stanie a to co mnie interesuje to scena i jej glebia, srednica i wokale , dynamika i kontrola

slucham glownie chill out , elektronike ,ambient, instrumenty, muzyke hinduska, ale rowniez Cohena, Floydow, Lorie Andreson, Porcupine Tree, art metal

zamierzam przeznacyzc na zmiane wzamka 1500 zl i to cena ostateczna i tak jak mowie - bardzo chetnie dobra uzywka bo zdaje sobie sprawe ze za 1500 nowy sprzecik moze odbiegac klasa od uzywki za 1500

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41448-xindak-a-06-vs-vincent-sv-129/

to polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam SV-129 i uważam, że w swojej cenie to jest super wzmacniacz: neutralny z tendencją do lekkiego ocieplenia, świetny bas - w dobrym towarzystwie tworzy plastyczne i angażujące brzmienie. Mam jednak informacje z piewrszej ręki, że te Dussuny(czy też Korsuny) są jeszcze lepsze. Z drugiej strony marki bardziej w Polsce zasiedziałe - jak Vincent czy Xindak - dają chyba lepsze możliwości naprawy w wypadku jakiejś awarii. Np. w moim potencjometrze czasem coś szura - sprzęt chodzi 4 lata.

Pod rozwagę. W tej cenie to naprawdę rewelacja. 2 lata gwarancji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver

SV-129 nadaje się przede wszystkim do muzyki nie-elektronicznej. Nie wiem jakie przykłady masz na myśli - nówki do 2500(oficjalny polski rynek) czy używki do 1500(i w jakim wieku)? Porównywałem Vicka z bodaj 9 konstrukcjami, większości droższymi i - w moim systemie - tylko ze 2 konstrukcje o 1000-1500 zł droższe grały na tym samym poziomie(mółwię o nówkach).

Te Dussuny grają ponoć na poziomie nowych integr za 7 kzł, ale to opinie moich znajomych, fanów/uzytkowników tych wzmaków. Dziwne tylko, że tego sprzętu nikt oficjalnie nie sprowadza - skoro taki dobry i taki tani, to nawet przy sklepowej cenie 2500-3000 zł dalej powinien byc okazją.

P.S. Co to za muzyka nie-elektroniczna przy której wymięka SV-129? Poezja śpiewana czy balladki country? A może Diana Krall?

dzarro, 31 Mar 2008, 14:35

>McGyver

>

>SV-129 nadaje się przede wszystkim do muzyki nie-elektronicznej. Nie wiem jakie przykłady masz na

>myśli - nówki do 2500(oficjalny polski rynek) czy używki do 1500(i w jakim wieku)? Porównywałem

>Vicka z bodaj 9 konstrukcjami, większości droższymi i - w moim systemie - tylko ze 2 konstrukcje o

>1000-1500 zł droższe grały na tym samym poziomie(mółwię o nówkach).

>

>Te Dussuny grają ponoć na poziomie nowych integr za 7 kzł, ale to opinie moich znajomych,

>fanów/uzytkowników tych wzmaków. Dziwne tylko, że tego sprzętu nikt oficjalnie nie sprowadza - skoro

>taki dobry i taki tani, to nawet przy sklepowej cenie 2500-3000 zł dalej powinien byc okazją.

>

>P.S. Co to za muzyka nie-elektroniczna przy której wymięka SV-129? Poezja śpiewana czy balladki

>country? A może Diana Krall?

No sorry, ale mi sie ten wzmacniacz nie podoba. Miałem go w domu kilka dni, i nic specjalnego nie pokazał. Nie wnerwiał, ale i nie wciągał. Raczej nudził.

>dyskoteka nie w tym wątku

Dokładnie. Więc nie rozumiem vinylec co ty tu robisz.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

MC GYVER wlasnie licze ze ktos doradzi jakis konkret a nie lakoniczne info ze za 1500 mozna lepiej bo to ze mozna nie daje mi informacji co konkretnie wybrac , co lepiej zagra i co warto nabyc

MARC z koleji twoj wzamek moze i fajny i fajnie by zagral , na pewno pilot mi sie w nim podoba , za to przebita jest jeszcze fajniejsza...- polowa wartosci wzamka... przegiecie

Ukryta Zawartość

kosztuje tam w ogloszeniu ok 300 euro czyli 1000 zl a ty chces zmi za 1500 oddac.... to ja ci moge spowadzic mercedesa nowego jak mi polowe jego wartosci odpalisz ...

ten DUSSUN bardzo chetnie tylko jaka mam gwarancje ze mi przysla go z Chin? bo to aukcja w Chinach wystawiona...Jesli ktos ma taka mozliwosc mi go sciagnac to chetnie go wezme..

Ukryta Zawartość

no ale poki co skoro ten vicek nie porywa ( choc dzarro go porownywal z drozszymi i ma o nim dobra opinie ) to pytam :

CO WAS PORWALO W BUDZECIE DO 1500 ZL ?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>MARC z koleji twoj wzamek moze i fajny i fajnie by zagral , na pewno pilot mi sie w nim podoba ,

>za to przebita jest jeszcze fajniejsza...- polowa wartosci wzamka... przegiecie

>

>

Ukryta Zawartość

>

>kosztuje tam w ogloszeniu ok 300 euro czyli 1000 zl a ty chces zmi za 1500 oddac.... to ja ci moge

>spowadzic mercedesa nowego jak mi polowe jego wartosci odpalisz

Bez obrazy, ale proponuję Ci naukę czytania ze zrozumieniem.

W żadnym akapicie tego wątku nie proponowałem Ci sprzedaży mojego wzmacniacza.

W ramach szczerych chęci podałem Ci link do wzmacniacza, który moim zdaniem gra rewelacyjnie, jak na całkowity koszt zakupu 1100 zł.

Czy mógłbym być tak głupi, żeby proponować Ci sprzedaż mojego egzemplarza za 1500 zł, podając jednocześnie link do nowego wzmacniacza za niewiele ponad 1000 zł.

P.S.

Nie mam zamaru sprzedawać swojego Jungsona, ponieważ przewyższył moje oczekiwania brzmieniowe. W roli sprzętu salonowego spisuję się znakomicie.

Pomimo wszystko polecam Ci ten wzmak, jak również sklep z tego linku. Sprawdzony na 100%.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Mac, chyba o tym mowa ?

http://www.allegro.pl/item339207082_audiofilski_wzmacniacz_vincent.html

Z tym grzaniem się masz 101% racji, nadciąga lato - ja już się boję :))

Tak przepraszam Marc to kto inny mi chce go wscisnac za 1500 niejaki Piopio-przyslal mi taka reklamke..:

Przeczytałem twój post na temat zakupu wzmacniacza

Ze swej strony mogę zaaoferować:

Ukryta Zawartość

możesz go mieć za 1400 + przesyłka w polsce (ok 100 zł)

albo ten:

Ukryta Zawartość

możesz go mieć za 1450 + przesyłka w polsce (ok 100 zł)

sprzęt fabrycznie nowy z gwarancją niemieckiego dystrybutora.

ech :) przegiecie ale naiwniakow szukaja wszedzie

Marc a jaki miales wzamek przed tym teraz?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

masterofdeath6, 1 Kwi 2008, 09:55

>Mac, chyba o tym mowa ?

>

>

Ukryta Zawartość

>

>Z tym grzaniem się masz 101% racji, nadciąga lato - ja już się boję :))

Tak, to ten. Wprawdzie ja jestem nieodwracalnie "oświecony" (lampami) ale jednak ten wzmacniacz gra na tyle nieźle, że nie drażniłoby mnie używanie go w domu. Jeżeli priorytetem jest nieprzekroczenie ceny 1500zł, to warto, jeżeli natomiast dołożenie kilku setek nie robi tragedii, to radzę dołożyć i kupić chińską lampkę.

Ukryta Zawartość

fajnie dzieki

a jakie lampki masz na mysli? masz jakis link?

gdzie je mozna nabyc? w jaki sposob?

zastanawiam sie tez czy tego wicka sv 231:

>>

Ukryta Zawartość

pobije ten dussum:

Ukryta Zawartość

jesli dussum bylby lepszy to sprobuje go zakupic przez pay pal i sciagnac z chin

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tego Dussuna nie znam, ale znam wyższy model V6. I dopiero V6 jest godną konkurencja dla Vicka 231.

A lampki... ja używam Music Angel XD800 MKIII. Poczytaj wątek "klub miłośników chińskich lampowców".

po miom pierwszym doświadczeniu z lampą (primaluna) zdecydowanie należy opowiedzieć się za ww. propozycją MG - lampa na KT88 (a chińska ze względu na ceny.). Zresztą akurat w tym wypadku MG i innym lobbystom lamp w dobrym tego słowa znaczeniu wierzyłem w ciemno (co do lamp w ogóle). Ja jednak pozbyłem się luny bo nie do końca dobrze napędzała dynki w dolnych zakresach i nie chodzi tu o nisko schodzący bas tylko inne dźwięki (nie potrafię tego określić) przy których się trochę męczyła i zwalniała),

ale myzykalność, przestrzeń, namacalaność przekazu nieporónywalna z trazystorami które słyszałem wcześniej porównywalna była tylko......lampowa jolida. Zatem jeżeli lampy na KT88 zachowują ww. cechy a dochodzi troche więcej siły i dyscypliny to jest to nalepszy wybór w tych cenach, oczywiście należy uwzględnić znacznie wyższe ceny samych lamp KT88 przy wymianie i konieczność regulowania biasu itp. Nie jest to oczywiście duży problem (koszt).

Należy też zauważyć że był ostatnio lekki wysyp Music Angeli i inych chińskich lamp w ogłoszeniach, oczywisćie może to być skutek dalszych poszukiwań audiofili a może......., natomiast oferty sprzedaży primaluny dawno nie widziałem.

Faktycznie moja propozycja wyszła mało atrakcyjnie. Ale nie szukam naiwnych.

Ale taka cena wyszła z kalkulacji. VAT22% u nas, transport z Niemiec, koszty przelewu.

Natomiast moja cena na JA-88D Class A jest już atrakcyjna, i wynosi 2450 + przesyłka w Polsce.

Cena w Niemczech 795 + transport 86 = 881 * 3,53 = 3100

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

>zastanawiam sie tez czy tego wicka sv 231:

>

>>>

Ukryta Zawartość

>

Osobiście wystrzegalbym się takich grzebanych sprzętów. Ale to tylko moja opinia.

Co do lamp na KT88 polecam Yaqina MS-100B.

W systemie odsłuchowym eksploatuję Prima Lunę na KT88 i nie mogę stwierdzić żadnych niedostatków. To najlepszy wzmacniacz jaki kiedykolwiek słyszałem.

Przed zakupem Jungsona miałem Musciala Fidelity A2, Sony TA-F870ES, Marantz'a 7000. Jungson spośród wymienionych najlepiej spełnia moje oczekiwania brzmieniowe. Barwa brzmienia podobna do A2 plus zdecydowanie lepsza dynamika.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.