Skocz do zawartości
IGNORED

Tact / Lyngdorf - KLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem podłączenie czegokolwiek po analogu do Lyngdorfa to nie jest najlepszy pomysł. Oczywiście można ale jako że są to wzmacniacze cyfrowe to dobrze utrzymywać sygnał typowo cyfrowy. Jak CD może działać jako transport to podłączyłbym go w ten sposób.

Mówiłeś, że słuchałeś 2200. Jak wrażenia?

3 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

@ferszcik czy 2200 po analogu gra gorzej niż po koaksjalu? Czy jest sens kupować ten sprzęt gdy będę używał po analogu? Mój CD to Audio Analogue Paganini mk1.

Nie ma sensu. Wzmacniacze cyfrowe należy karmić sygnałem cyfrowym. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, ferszcik napisał:

Jak CD może działać jako transport to podłączyłbym go w ten sposób.

Mam cd z wyjściem coax ale kolumny Canton RC-L mają kontroler w torze, do którego można się podłączyć tylko interkonektami analogowymi.

2 godziny temu, ferszcik napisał:

Mówiłeś, że słuchałeś 2200. Jak wrażenia?

Dopiero będę słuchał.

1 minutę temu, MCHammer2022 napisał:

Mam cd z wyjściem coax ale kolumny Canton RC-L mają kontroler w torze, do którego można się podłączyć tylko interkonektami analogowymi.

Więc wzmacniacz cyfrowy nie jest dla Ciebie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 25.03.2025 o 11:52, Piopio napisał:

Więc wzmacniacz cyfrowy nie jest dla Ciebie. 

Czyli rozumiem, że 2200 po analogu brzmi gorzej niż po koaksjalu? Ogólnie szukałem jak on gra w tych dwóch opcjach ale nigdzie w internecie nie ma porównań.

5 minut temu, ferszcik napisał:

Ale to wzmacniacz cyfrowy więc najlepiej karmić go sygnałem cyfrowym.

Rozumiem. Tym niemniej interesuje mnie jaką jakość 2200 prezentuje po analogu, w szczególności w porównaniu do Musical Fidelity M6i. Wprawdzie mam zamiar dokonać odsłuchu, ale wcześniej zebrane opinie dadzą mi jakiś obraz.

4 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

Rozumiem. Tym niemniej interesuje mnie jaką jakość 2200 prezentuje po analogu, w szczególności w porównaniu do Musical Fidelity M6i. Wprawdzie mam zamiar dokonać odsłuchu, ale wcześniej zebrane opinie dadzą mi jakiś obraz.

Będzie gorzej. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.