Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfadale vs. Dali

Gość Aylen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aylen

(Konto usunięte)

Bardzo prosze o pomoc przy wyborze kolumn (opinie ewentualnych uzytkownikow). Dotychczas gralem na B&W 602 i Kenwood KA5040R (wbrew pozorom bardzo udana maszyna). Teraz przesiadlem sie na Yamaszke DSP AX1. Wiem, wiem to stereo a nie KD ale ja bardzo duzo slucham wlasnie stereo...

Przechodzac do tematu - dzwiek to podstawa ale moje gestapo zezwoli na cos duzego jedynie jesli bedzie to ladne...

Przeszukujac internet i kilka sklepow doszedlem do alternatywy Dali Suite 2.8 vs. Wharfedale Pacific Evolution 40 (przy skromniejszym budzecie 6006 vs. PE 30).

Na internecie spotkalem sie rowniez z ciekawa oferta (budzetowo) Heco Mythos 500 - nigdy tego nie slyszalem, a sprzet w Polsce chyba niezbyt popularny, wiec tu ryzyko jest duze.

Mozecie pomoc? Z gory bardzo dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/4153-wharfadale-vs-dali/

O Heco Mythos możesz przeczytać w recenzjach na stronie www.hifi.pl (strona www magazynu hi-fi).

Jeśli jednym z priorytetów jest estetyka to polecam Castle. Nowsze serie brzmią "gorąco" a model Harlech bardzo kulturalnie A jeśli ma być bardziej dynamicznie i taniej to Acoustic Energy Aesprit 309 też są niczego sobie.

Jeśli użyjesz wyszukiwarki, to znajdziesz wiele opinii forumowiczów, w tym moje wrażenia z odsłuchu wielu kolumn z przedziału 4-7 tys. zł.

Proponuję też zrobić tak - pokaż rodzinie duże i drogie kolumny w czarnej okleinie i powiedz, że te grają najlepiej, ale ty jesteś gotowy pójść na kompromis i wybierzesz inne, ładniejsze (rzecz jasna te upatrzone).

https://www.audiostereo.pl/topic/4153-wharfadale-vs-dali/#findComment-60727
Gość Aylen - Jarzabek

(Konto usunięte)

Nooo, widze ze kolega przeszedl juz droge cierniowa. Super pomysl.

Dzisiaj mialem okazje odwiedzic "Audiofil'a".

Po opisaniu mojego problemu uslyszalem jednoznaczna i autorytarna opinie: jesli do Yamahy to tylco JMLab (816) ewentualnie Elac FS 208.2 ale w zadnym razie mam sobie nie zawracac glowy pomyslami w stylu Dali czy tym bardziej Wharfadale... OK poziwiom, zobaczim... jutro pojade posluchac wszystkich trzech.

Udalo mi sie dzisiaj moja Pania przekonac zarowno do urody Dali jak i JM (a nawet bardzo podeszly jej ELAC) wiec nie jest tak bardzo zle.

Teraz tylko pozostalo dokonac jedynie slusznego wyboru. Rece mi sie trzesa bo ciezko na te kolumny pracowalem i zakup jest zapewne na wiele lat...

Tk a'propos - pomieszczenie odsluchowe ma ok 30m2

https://www.audiostereo.pl/topic/4153-wharfadale-vs-dali/#findComment-60809

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.