Skocz do zawartości
IGNORED

PA-012 Odsłuch/Ocena

Hammond

Rekomendowane odpowiedzi

Odsluchu nie bylo nie bylo tez proby logicznego wyjasnienia sprawy przez zalozyciela watku tylko od razu banowanie. Zamiast rzetelnej dyskusji byly tez grozby pobicia ze strony niejakiego p.f.pawlikowskiego ktoremu wydaje sie ze swiat to jest jego podworko a tam jest najlepszy z najlepszych. Korespondecje z priva wyslalem gdzie trzeba wpisy zglosilem do moderacji i mam nadzieje ze beda tego konsekwencje.

O! O! Taka fajna akcja i beze mnie? To niesprawiedliwe! :)))

Reasumując: Wzmacniacz może być fajny, fajny na miarę konstruktora i tyle. Nie ma punktu odniesienia, nie ma oceny. Ale nieudolne naśladownictwo "znanego" (tu ptaszki) "megakonstruktora" ze wszelkimi tego konsekwencjami bije po oczach. No cóż, życie... Jeśli głupio się zaczyna, głupio też się kończy.

O, to też dobre:

p.f.pawlikowski

>discomaniac71

>a sony es to kupa gowna.

Fiu, fiu...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

widzisz Hammond - sprzedawać też trzeba umieć - popatrz jak to inni tutaj robią - najpierw się daje do odsłuchu i jak leszcze złapią haczyk dopiero wtedy sprzedaje gotowce albo kity ;)

No i widzicie, co narobiliście?!?!?!?!?

Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie ma już ani grama schematu!!! To wszystko przez was!!! Zawsze jak znajdę jakąś konstrukcję DIY, to oglądam schemat. A w tym przypadku z powodu wulgaryzmów kierowanych do użytkownika Hammond nie mogę pobrać sobie schematu!!! Wy go zdenerwowaliście, a ja z tego powodu nie mogę pobrać schematu!!! Czy ja mu coś złego powiedziałem??? Nie. Tak więc bardzo proszę szanownego konstruktora pięknej końcówki PA-012 o udostępnienie mi schematu do całości. Nie chcę jej budować, bo zaraz na początku bym coś zepsuł. Za to bardzo lubię przeglądać schematy. Więc jeszcze raz proszę szanownego użytkownika Hammond o udostępnienie mi, a najlepiej na swojej pięknie wykonanej stronie schematu do końcówki PA-012. Będę wdzięczny.

Pozdrawiam Hammonda. AWS 303

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawy jestem dlaczego np Peter Daniel cieszy się taką estymą wśród "długich stażem" forumowiczów. Przecież robi dokładnie to samo co Hammond. Widocznie on może bo nie mieszka w naszym pięknym kraju. Czy uważacie nawet początkujących forumowiczów za półgłówków, którzy nie potrafią myśleć? Jeśli ktoś będzie miał ochotę wypróbować końcówkę Hammonda i nawet później ją kupi to co komu do tego? Czy Hammond jest wielkim producentem i będzie zarabiał na tym krocie?

Po prostu pier**lone polskie piekiełko.

PS

Żeby było jasne - nic nie mam do Petera Daniela, to tylko przykład. Cenię go za to co robi i pisze.

>Bald, 4 Kwi 2008, 22:41

>Nie odpowiada mi sprzet za 110zl - ciezko go sprzetem nazwac.

Czyli chiński BoomBox? Diora czy inne polskie wyroby swego czasu

mieściły się w średniej europejskiej a ich cena nie była pochodną

ich jakości, tylko wynikiem działanie ówczesnej chorej ekonomii.

Tylko co to ma do wzmacniacza naszego Szanownego Kolegi?

I do oceny odsłuchowej?

Jestem Europejczykiem.

Pamiętam Radmora, którego miałem wersję audiofilską na tranzystorach Philipsa. Grał cudownie, a do tego był kwadrofoniczny. Szkoda że nie miałem wtedy odpowiednich płyt, teraz mam Dark Side oryginalne kwadrofoniczne wydanie winylowe, do tego przed paroma dniami kupiłem Machine Head deep Purpli na SACD w oryginalnej kwadrofonoicznej wersji z 1972 roku- brzmi cudownie, chociaż juz nie na Radmorze. Jak kroś napisał nasz krajowy sprzęt z tamtych lat był super, a teraz to dzieciaki na forum wypisują bzdety ale nie ma się co przejmować, pewnie są porąbani i słuchają kabli.

Odnośnie producenta z wątku- ten agresywny najazd rozumiem jako reakcję allegrowiczów na pojawiającą się konkurencję. Ludzie z Allegro są beznadziejni (chodzi mi o tych z naszego Forum). Powinni swoje wymyslane wątki zamieszczać w dziale sponsorowane, a ego nie robią. Do tego ostro atakuja wszystko co moze im zaszkodzic w interesach. ostatnio juz 2 krotnie sprzątnęli mi sprzed nosa The Wall na winylu, po czym po kilku dniach te same płyty pojawiły się z innym opisem za wielokrotnie wyższą cenę.

Z innej beczki- są przecież ludzie sprzedajace kity wzmacniaczy lampowych itp. czy oni też są źli ? Po zmontowaniu takiego wzmaka miałem brumy itp. i nie byłem do końca zadowolony, ale ile zabawy przy tym miałem to moje. Chętnie kupiłbym wzmacniacz założyciela wątku za sensowna cenę i napisał recenzję (ale gotowy bo mam teraz za mało czasu i pasji do zwykłych tranzystorów), ale chyba juz za późno, a szkoda.

Podsumowując- ludzie ogłaszajcie się z podobnymi sprawami, zawsze znajdzie się kilku idiotów którzy się rozpłaczą, ale co tam. Lepsze nasze niz zachodnie (ups chińskie).

Pozdrawiam

.... a jak do amplitunera radmora dolożylem nowy stereodekoder to się chciało słuchać... ale zrobiłem tak żeby nie uszkodzić starego antyka tj, płytka wchodziła w podstawkę starego układu scalonego stereodekodera... ale to były fajne czasy. super radio!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>asfanter, 5 Kwi 2008, 09:05

>Chętnie kupiłbym wzmacniacz założyciela wątku za sensowna cenę i napisał

>recenzję (ale gotowy bo mam teraz za mało czasu i pasji do zwykłych tranzystorów), ale chyba juz za

>późno, a szkoda.

Zapraszam do wątku w dziale DIY:

Ukryta Zawartość

W tym wątku zrobił się zbyt duży bałagan i ni widzę sensu tytaj kontynułować dyskusji.

Wszystkich innych sensownie piszących i przychylnych mojemu projektowi

rónież zapraszam do w/w wątku na DIY.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam!

W moim podstawowym wątku dotyczącym PA-012 w dziale DIY

Ukryta Zawartość

zaczęły się pojawiać opinie z odsłuhu mojego wzamcniacza.

Może kogoś zainteresują.

Tylko proszę bez niepotrzebnej filozofi.

Zapraszam serdeczmie do poczytania.

Bogdan

Ukryta Zawartość

trochę się tu osób nakrzyczało, niepotrzebnie... co do punktu odniesienia to jest takowy. Wzmacniacz naprawdę dobrze gra. Mamy w jeleniej takowy porzyczony od kolegi hammonda - niebawem bierze go kolega qman, teraz jest u Micke13. Gra bardzo dobrze - i powiem szczerze lepiej go nie porównywac z sony ES bo będzie wstyd... dla sony:) porównywanie tego do japońszczyzny to nieporozumienie:)

PS - nie mam prowizji od chwalenia itd. Po prostu uważam, ze gra to rewelacyjnie i już.

w ogóle to jest krzyk jak salon każe sobie płacić za słuchanie sprzętu. Tu jest krzyk jak kolega, który za bardzo nie ma z czym porównac prosi uczciwie o porównanie i wyporzyczenie:) jak widać na forum chodzi głównie o ponarzekanie:) no przej..ne w tym kraju... ciagle pada i pada a lato bywa niegorące:)

Tak, trochę się tu zrobiło szumu jak wokół tych nowych słuchawek Creative-a za niecałe dwie stówy które ponoć zbliżają się do Hi-Endów. Szkoda ze gawiedź zamiast spokojnie zdecydować się na porównanie, które kosztuje tyle co zwrotna kaucia za sprzęt, snuje swoje wywody wzięte z sufitu :]

I love the sound of crashing guitars

W dziale DIY, w wątku poświęconym mojemu wzmacniaczowi pojawiły się kolejne oceny.

Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam do lektury:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

No i co warto bylo? Kto tu sie okazal malym czlowieczkiem? Hammond wzial pieniadze i zwinal zagle a sprawa zakonczy sie pewnie na policji. Mam nadzieje ze tym wszystkim obroncom "ucisnionego" jest teraz lyso.

>p.f.pawlikowski

Sytuacja taka trafia się żadko, choc wogóle nie powinna. Ale skoro Bald, nie masz nic senswnego do powiedzenia poza wszczynaniem awantur to poprostu sobie odpuśc, temat do dyskucji nad problemem zniknięcia, jest specjalnie utworzony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.