Skocz do zawartości
IGNORED

PA-012 Odsłuch/Ocena

Hammond

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę Wam przedstawić jedeną z moich konstrukcji "DIY" - końcówkę mocy PA-012.

Projekt ten rozwijałem i doskonaliłem wiele lat aż do obecnej postaci, która też nie jest ostateczna.

Strona techniczna jest przedstawiona w wątku z działu DIY:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczytałem i przyswoiłem wiele wątków o klonach oraz forumowych konstrukcjach i jestem pewny,

że mój projekt może śmiało z nimi konkurować zarówno pod względem brzmienia jak i samego

rozwiązania układowego.

Uważam, że może również w tych samych kategoriach konkurować z fabrycznymi konstrukcjami budżetowymi

jak i tymi troszkę droższymi.

Oczywiście moja opinia nie jest obiektywna i dla tego zdecydowałem się poddać moją konstrukcję

forumowej ocenie. Zbudowałem więc egzemplarz testowy i chętnie go wypożyczę do odsłuchu aby poznać

Waszą opinię, którą chętnie bym widział na tym forum, w tm wątku. Oczywiście oprócz opinii chciałbym

poznać też wrażenia z odsłuchu - słabe i lepsze jego strony, porównania z innymi konstrukcjami jak

i konfigurację testową.

Wzmacniacz posiada moc 40W dla 8om i wzmocnienie 26dB.

Posiada zabezpieczenie głośników przed pojawieniem się napięcia stałego na wyjściu, jak i sam wzmacniacz

jest zabezpieczony przed zwarciem. Projektowany był dla 8om więc na kolumnach 4om proszę go nie "katować"

zbytnio ponieważ radiatory może mież trochę zbyt małe. Proszę w każdym razie przy nietypowym obciążeniu

kontrolować temperaturę.

Aby go w pełni wysterować wystarczy odtwarzacz CD z wyjściem regulowanym, tudzież pasywny przedwzmacniacz.

Poniżej przedstawiam zdjęcia "testera". Jest w miarę estetycznie wykonany i sądzę, że nie trzeba go się wstydzić.

Proszę jednak pamiętać, że jest to tylko egzemplarz do testów.

Zainteresowanych odsłuchem zapraszam. Chętnie odpowiem na merytoryczne pytania.

P.S. Uprzedzając pewne sugestie chcę oznajmić, że wiem gdzie jest dział ogłoszeń i jak mam taką potrzebę

to z niego korzystam. Wątek ten zakładam ponieważ chcę aby więcej osób poznało moją konstrukcję, a przede

wszystkim rozwiązania którymi chciałbym zainteresować.

post-14123-100005651 1207237843_thumb.jpg

post-14123-100005652 1207237838_thumb.jpg

post-14123-100005653 1207237834_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41541-pa-012-ods%C5%82uchocena/

>rochu, 3 Kwi 2008, 18:23

Dla Ciebie? Bocznica.

Spodziewałem się takiego poziomu dyskuji. Jest wiele osób, które odwiedzają to forum

tylko po to aby się popisać.

Gdyby komuś się nie chciało czytać tego wątku to powtórzę, w dziale DIY też jest wątek ale od strony technicznej. Tutaj nie chcę zaśmiecać informacjami technicznymi.

A na wątek w dziale "sponosorowane" mnie nie stać. Co mam niby sponsorować?

ja jestem ciekaw brzmienia, ale wolnej gotowki nie mam niestety zeby zalozyc za kaucja ;)) jak i kolumny zapewne za slabe do tego sprzeta ;]

ktos juz Hammond wypozyczyl go? mozna spodziewac sie w najblizszym czasie jakiejs recki tego sprzeta? ;)

Hammond, 3 Kwi 2008, 18:38

>Dla Ciebie? Bocznica.

Dla Ciebie też.

Twoje "o mnie" jak i Twoja strona (www.futuretrek.elektroda.eu) świadczą o tym że nie jesteś hobbystą lecz po cichu prowadzisz działalnośc gospodarczą.

Cytat z Twojej strony:

"Ale oczywiście każdą z płytek przeze mnie zaprojektowanych i przedstawionych mogę sprzedać.

Zmontowaną i uruchomioną, lub samo PCB i dokumentacja do samodzielnego montażu.

Przy projektach są ceny, które w pewnych granicach można negocjować. Jestem otwarty na propozycje."

Zakładając ten wątek liczyłeś nie na podzielenie się bezinteresownie swoją wiedzą i doświedczeniem czy też pochwalenie się własnym sukcesem.

Założyłeś ten wątek aby złowić potencjalnego naiwnego klienta i to w najbardziej żałosny i perfidny sposób.

ps.

rochem sie nie przejmuj, to taki pies ogrodnika...

narazie cisza w temacie, ale gdyby konstrukcja byla klonem czegos za 10k zl to od razu by byli chetni klonowac, nowego cos sie nie chce promowac... :/

potrzeba tutaj zapalenca co przetestuje ten sprzet i da uczciwa recenzje ;))

>p.f.pawlikowski, 3 Kwi 2008, 18:44

Niestety, jest to świeża akcja.

"Tester" czeka na pierwszego chętnego.

PA-012 posiada kilka (dosłownie) osób, ale nie wiem czy zdołam je "zmusić" do recenzji na forum.

Zresztą wykonanie jest inne, najlepiej więc aby ktoś konkretnie wysłuchał i ocenił ten sprzęt,

który jest wykonany specjalnie do testów. To też jest ważne dla mnie abym miał punkt odniesienia.

Będzie to wtedy bardziej miarodajne.

za freeko pokazane sa schematy, wiec o co chodzi?

czy tez mozliwosc wypozyczenia za nie tak chyba duza kase co dla niektorych... ?

rozumiem, ze mozna byc wkurzonym na darkula ktory to chwalil swoja konstrukcje, wolal cholendarnej sumy za niego a zdjecie bylo jedno z daleka zaby przypadkiem ktos nie dorzal co w srodku jest... ale w tym wypadku Hammond jak dla mnie niewiele rozni sie od np Pana Pitera Daniela, ktory duzo pomoze, doradzi ale i zarabia z osobna na swojej wiedzy.. i to jest jak najbardziej uczciwe... i oby takich osob wiecej... bo to klonowanie to do usranej smierci bedzie...

>p.f.pawlikowski, 3 Kwi 2008, 19:06

Dzięki za dobre słowo.

Spodziewałem się ataków po założeniu tego wątków, ale czytanie tego nie sprawia mi przyjemności.

To prawda, że liczę na zainteresowanie innych tym sprzętem i zawarte na mojej stronie informacje też są prawdziwe w tym ten cytat wyżej. Jeżeli sprzedam jakiś twór przeze mnie wykonany, to przynajmniej mam fundusze na dalsze prace. Czy to jest coś nienaturalnego?

Przecież nie podaję tutaj linków do mojej strony, ani nie agituję do zakupów moich rzeczy.

Chcę jedynie zainteresować swoją konstrukcją i proponuję porównanie z innymi sprzętami.

Prawdą też jest że udostępniam schematy, zdjęcia i technologię i opis zachęcając do samodzielnej budowy z moją pomocą, więc jednak aż tak perfidny nie jestem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No nie to juz jest skandal. Nie stac Cie na watek sponsorowany? Wstyd i zenada. W rubryce "projekty" na swojej stronie pod kazdym z nich masz drobnym drukiem podana cene. Np: PA-012 ver.2 - płytka wzmacniacza mocy. Jeden kanał. Układ oparty o symetryczny układ wejściowy ze sprzężeniem prądowym i symetrycznym układem sterującym w układzie kaskody. Zawiera układ DC Servo dla dokładnego ustalenia zera na wyjściu. Stopień prądowy zawiera tranzystory bipolarne. Wskazane napięcie zasilania +/-24V do +/-39V. Oczywiście przy innych elementach możliwe inne napięcia zasilania.

Wymiar płytki 175mm x 125mm.

Cena PCB - 90zł - kpl. 2szt

Zmontowany i uruchomiony układ - od 300zł - kpl. 2 szt

I co nie jest to dzialalnosc gospodarcza? Zglaszam watek do moderacji.

radmorowo-technicsowy ciulacz:(

voodoo master wszedl ;))

nooo hammond teraz jak BilGates zrobi kapochy jak woz siana ;)

watek dotyczy wypozyczenia a nie handlu, co jest z wami?

ps. Hammond, jak mieszkasz blisko Krakowa, ew. gdzies w podkarpackiem to moze moglbym odwiedzic ;) dobry wzmacniacz rozrusza kazde kolumny i pokaze klase w sobie...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pawlikowski za krotko tutaj jestes zeby mnie obrzucac inwektywami tylko dlatego ze nie podzielam twojej pasji do gownianych Diorek czy Radmorow. Jak jestes z Krakowa zapraszam - przekonasz sie czego sluchamy. Przykre ze cierpisz na pomrocznosc jasna i nie potrafisz odroznic bezinteresownej pomocy od formy zarobku.

PS Diory i Radmory przerabialem jakies 20 lat temu i przerobilem je na tyle dokladnie zeby do tego nie wracac.

>discomaniac71, 3 Kwi 2008, 19:39

Zrobiłem Ci coś abyś miał prawo mi ubliżać? A może wlazłem na twoje prywatne poletko?

G.. Cie obchodzi co mam napisane na mojej stronie i co prywatnie robię.

Zachowujesz się jak gówniaż i jak widzę wykopali Cię już z wielu wątków. Ja też Cię wykopię.

Idź sobie drutów posłuchaj.

Zresztą mam to w d...

Żadnego udostępniania i wypożyczania sprzętu już nie ma.

Schematów też już nie będę udostępniał.

Nie warto. Zmarnowałem tylko czas.

Tak sie sklada ze discomaniac71 jest na forum od ponad 1500 dni i ma na swoim koncie ponad 7000 wpisow. Prowadzi krakowska grupe odsluchowa i wie co mowi. Zreszta to samo zasygnalizowal powyzej rochu. Watek zostal zalozony po to zeby szukac jelenia na projekty na poziomie Radmora czy Technicsa (aczkolwiek nie wszystko co sygnowane marka Technics jest kaszana np dzielony zestaw z serii 1000 koncowka SE-A 1 czy deck RS-B 100 sa wyjatkami). Tak ze dobrze sie stalo ze temat zostal zgloszony do moderacji (sam za chwile zrobie to samo) inaczej z tego forum zrobi sie smietnik pelny amatorow pseudo dzialalnosci gospodarczej ktorzy nawet przyparci do muru twierdza ze oni? nigdy!. A tak naprawde tylko czekaja az zglosi sie chetny na taki "projekt".

Tak tak p.f.pawlikowski Sony ES to kupa gowna za to Tonsile SD 524 i Klotz GY 106 to high-end. Nie mowiac o Diorze 504 LOL. Wytrzyj dziecko mleko spod nosa - musisz sie jeszcze duzo nauczyc:) Ale nie martw sie jak dalej bedziesz pil mleko BEDZIESZ WIELKI:)

ehheeh dziecko, ;)) mocny w gebie jestes a na ulicy wachalbys ziemie... wyrazilem swoja opinie w nie inny sposob jak sam disco...

co z tego ze zalozyl konto wczesniej i ze prowadzi grupe odsluchowa? przyszlo mu sie urodzic wczesniej to juz nie jego zasluga...

sprzet mam taki na jaki mnie narazie stac i wyciagam z niego max ile sie da... a skoncze studia, zaczne zarabiac bedzie inaczej... narazie cieszy mnie to co mam.

bald! mieszkasz ze mna w jednym miejsce, zawsze moge Cie znalezc ;)

Poprosiłem moderatora o zamknięcie wątku.

Sprawa skończona, trzeba mieć sporo zdrowia żeby uczestniczyć w takich dyskusjach.

Teraz nie dziwię się natawienia sp. Senicza co do niektórych użytkowników.

nie masz przeciez jaj... uschly Ci i masz kompleksy ktore wylewasz na forum... to jaki to masz sprzet?

to ost post, nie bede z Toba dyskutowal, wlasnie mnie olsnilo ze nie ma sensu... zreszta preferuje uderzanie w twarz a nie w klawe... ;)

>discomaniac71

Od kogo jak od kogo ale od forumowicza z takim stażem to już można wymagać więcej ogłady i wyważenia w wyrażaniu swoich myśli.Od takich ataków jak Twoje to forum czasami przybiera postać tzw bagienka.

Wstyd , naprawdę wstyd.Wydawało by się ... taki duży.

Latwo jest prezyc klate bedac anonimowym. Pogrozki jakie otrzymalem na priva od uzytkownika p.f.pawlikowski kieruje do moderatora z wnioskiem o upomnienie. Nie mam zamiaru tolerowac gowniarzerii i chamstwa. Jestesmy ludzmi na poziomie a "element" trzeba niwelowac z grupy.

Fajny watek.

W tytule jest odsłuch i ocena, a w środku ani śladu jakiejkolwiek

działalności audiofilskiej.

Jakoś mam wrażenie, że wściekła reakcja co poniektórych Kolegów jest

niewspółmierna do domniemanej działalności handlowej konstruktora.

Niektórzy bywalcy uprawiają tu od lat kryptoreklamę połączoną z handlem

i takich wrzasków jakoś nie pamiętam.

P.S.

I najważniejsze. Ktoś zdążył posłuchać tego wzmacniacza?

Ja nie zdążyłem nawet obejrzeć schematu :-(.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.