Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zamienić dvd na uzywanego cd

tomeus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W domu mam stosunkowo dużo płyt ( i gromadze ich coraz więcej ). Do tej pory jako "czytacza" cd uzywałem dvd samsunga DVD-P355. Dźwięk jest jaki tako ale drażni mnie dosyć dość głośny napęd ( słychać przy małych głośnościach ). Czy warto go zamienić na jakiś tani budżetowy używany CD. Prosze o nie rozpisywanie się, chce tylko szybką odpowiedz :)

tani = 150 - 200 zł

Jak coś to myslałem o H/K HD 710.

a moim zdaniem niekoniecznie,

może się okazać, że wcale lepiej nie zagra, nie znam tego szajsunga, ale wiele DVD nie ustępuje tańszym CDkom, chciałbym zobaczyć wtedy twoja minę :-) jak wydasz ze dwie stówki :-)

Anatol, właśnie po to założyłem ten temat :D Aby nie kupować rzeczy generalnie mi zbędnej. Jak bym wydał 200 zł i sie okazało że nawet nie poczuje różnicy pomiędzy cd a dvd to bym był naprawde zły :D

Posiadam najwyższy model sony 9000ES i fonicznie nie ma szans z dwunastoletnim marantzem CD16 exl.Sonka dosłownie kaleczy ucho w porównaniu z tym staruszkiem.Niestety dvd nie ma szans z cd,piszę oczywiście o odtwarzaniu standardu cd.

tomeus, 6 Kwi 2008, 21:19

>Anatol, właśnie po to założyłem ten temat :D Aby nie kupować rzeczy generalnie mi zbędnej. Jak bym

>wydał 200 zł i sie okazało że nawet nie poczuje różnicy pomiędzy cd a dvd to bym był naprawde zły :D

ja słuchałem sporo DVDików i te markowe, np. z przetwornikami audio 96/192 (jak np. wiele modeli Panasonica) grają nie gorzej niż najtańsze CDki, a pewnie chcesz kupić na Allegro to i posłuchać nie możesz :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" 96 kHz / 24 bitowy przetwornik audio"

Czyli to gra dobrze jak na dvd ? Nie wiem jak jest dobrze bo nigdy nie miałem nic innego oprocz kompa podłaczonego :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście, że warto! Akurat pracuje w sklepie ze sprzętem audio-video i wiem jak są robione tanie odtwarzacze DVD (do 1000zł) To kupa siajsu, dobre dla niewymagających osób które chcą sobie coś tam obejrzeć! Poza tym czytnik wieloformatowy taki jakim jest DVD będzie zawsze ustępował czytnikom typowym dla odtwarzania tylko formatu muzycznego, i nie ma się co sugerować przetwornikami, bo to akurat jest ułamek tego, co może wpłynąć na dzwięk! Pamiętajcie o dobrym zasilaniu, szklanej soczewce, cichym napędzie, odpowiedniej konstrukcji która tłumi drgania i całej kupie elektroniki która odpowiada za dzwięk! Odtwarzacze które się teraz robi ważą może 1,5kg - 2,0kg :))))) Pomijam te które mają całe obudowy plastikowe :) Śmiech na sali... POzdrawiam! Rafał.

Kuba mój wpis jest dla osób na poziomie, mających jakieś pasje, także nie musisz się produkować - ten temat nie dotyczy Ciebie:) Jak chcesz bardzo zwrócić na siebie uwagę są inne, bardziej konstruktywne sposoby! :) Jakbyś nie wiedział jakie znaczenie ma słowo - "konstruktywny" to sprawdz np. w googlach:) Pozdrawiam! :))

W moim przypadku odtwarzacz dvd SONY DVP 9100 ES( cena ok 1600 euro) czyli najwyzszy model polegl na placu boju z DVD Philipsa za 200 zl, natomiast Philips owy nie gra gorzej od najnizszego CD-ka Yamahy CDX 396, ktorego to tez ongis posiadalem. Byc moze w konfiguracji sprzetu z niskiej polki nie ma , az tak drstycznej roznicy choc pewnie wsrod najtanszych cdkow znajdzie sie pare perelek byc moze jakis starszy denon, marantz, philips etc

Nic tylko tak jak juz ktos tu wyzej Ci poradzil pozostaje pozyczyc jakis odtwarzacz cd i samemu sie przekonac.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.