Skocz do zawartości
IGNORED

Parada oszustów

Yul

Rekomendowane odpowiedzi

No Panowie niezłe jaja się tu robi - jest coraz ciekawiej, czujecie się jak w Big Brotherze? ;)

Rochu wpadł na dobry pomysł - na dzień lub kilka powstrzymać się od pisania - trudne zadanie, ale myślę, że w mniejszym czy większym stopniu do zrealizowania. Drugi sposób - zrobienie przez jeden dzień maksymalnego śmietnika - setki, tysiące chorych wpisów/postów itd. Myślę, że równie skuteczne.

A Droga Redakcja niech sobie robi jajecznicę, ja jestem coraz mocniej zniesmaczony tym, co się tutaj wyprawia.

Pozdrawiam,

Szanowna Redakcjo

Od ustalania winy w Polsce istnieją organy sądownicze i współpracująca z nimi Policja i prokuratura. Nie wiem na jakiej podstawie Redakcja poczuwa się do roli jednego z tych podmiotów.

Forum to istnieje tak długo i ma taką wartość dlatego właśnie, że praktyki takie o jakich był wątek były bezlitosnie piętnowane. Nie przypominam sobie abyz tego tytułu pojawił się jakikolwiek proces, choć niektórzy sprzedawcy, np osławionej listwy PAL usiłowali takimi forumowiczom grozić za zdemaskowanie wartości ich produktu.

W sprawie o jakiej mówimy nie zauważyłem, aby padły jakiekolwiek dane osobowe, nie sądze wiec aby jakiekolwiek sąd zajął się sprawą w oparciu o nick osoby z Allegro.

Jeżeli jednak osoby te uznałyby, że poczuły się oczernione w w/w wątku zawsze mogą zwrócić się do Policji lub Sądu o ochronę swoich dóbr. W takim przypadku Policja zwraca się z prosba do właściciela forum o ujawnienie danych osoby która dokonywała wpisu, a Redakcja dane takie ujawnia w postaci logow z serwera z danymi zawierającymi IP z jakich dokonywano wpisow. Dalsze ustalenie delikwenta jest wylacznie formalnoscia. Policja/Sąd lub Prokuratura w takim przypadku moze sie rowniez zwrocic o usuniecie rzeczonych wpisów.

Odnosnie meritum

W przypadku powtarzania się praktyk usuwania wpisów na niniejszym forum rowniez deklaruje natychmiastowe zaprzestanie swojej aktywnosci na nim. Naprawdę jest wiele miejsc w Internecie, gdzie również można podyskutowac o sprawach poruszanych a tym forum bez cenzury nowego NadRedaktora.

.

KOPIA zniszczonego tutaj przed chwila mojego wpisu :

.

>Redakcja

A ja wlasnie znam takiego "Administratora", ktory bez przedstawienia

jakichkolwiek dowodów, nazwal wielokrotnie, publicznie na tym Forum,

wymienionego PO NAZWISKU uzytkownika :

"POTWIERDZONYM PRZEZ SPECJALISTE SCHIZOFRENIKIEM PARANOIDALNYM" !

Tylko dlatego, że ten pozwalał sobie wyrazać inną opinię niż większość !

Wyjaśniam to w maksymalnie przystępnej dla Adminów formie,

bo widzę, że zwyczajnie nie dociera. Czy teraz dotarło?

Sami zaświniliście to Forum, które teraz jeszcze będzie musiało

być oczyszczone z takich jak Wy !

Proponuję w tym przynajmniej zachowywać się jak dorośli ludzie,

ODPOWIEDZIALNI za swoje słowa.

Administrator ten nazywal sie : Alek Rachwald (nick : jozwa maryn)

Zycze chwile refleksji, a nastepnie - szybkiej rezygnacji z powierzonych funkcji !

.

>>>Redakcja,

"...żeby jeden, albo grupka forumowiczów, dla ubarwienia dyskusji nazywała wielokrotnie publicznie innego forumowicza oszustem, bez przedstawienia żadnych dowodów, tylko dlatego, że pozwolił sobie wyrazić inną opinię niż większość w danym wątku..."

Szanowna Redakcja wprawdzie dużo pisze (i blokuje), ale czyta to już mniej uważnie. Przypomnę, że sprzedajacy "naciął" WOY-a na lampy NOS które nie były NOS-ami, a następnie chciał doprowadzić do sytuacji aby kupujący odesłał mu lampy a on zatrzymał pieniądze. Czyli aby miał i lampy i pieniądze, krótko mówiąc, aby był w 100% panem sytuacji. Co miałby w tym momencie kupujący (WOY)? NIC! Co mógłby w praktyce zrobić kupujący? Iść z tym na policje, która z uwagi na kwotę (110 zł) zapewne wypięłaby na niego dupę. Te zasady które chciał narzucić sprzedający są po prostu bandyckie! Czy Redakcja wogóle przemyślała to wszystko ? Ja coś podejrzewam, że to nie jest dobry dzień Redakcji.

Geneza postępowania Redakcji to jest taka, że Redakcja nie kupuje na allegro i w związku z tym kompletnie "nie kuma bazy". Redakcja kupuje tylko nowe, w wyperfumowanym sklepie i z szemranymi śmuńdkami z allegro nie miała nigdy do czynienia. Redakcja jest po prostu ZA BOGATA.

Wypada pamietac jedno - to jest Polska !!!! nie elegancja Francja....

tylko w tym kraju jest mozliwe ze np za granicami kraju - tj Anglia, Norwegia, itp swoj swojego oszuka...czyli polak polaka... przykre ale prawdziwe .... trzeba nauczyc sie z tym zyc, byc bardziej przezornym i uczyc sie na bledach..... na roznych ludzi mozna trafic.... nie wszedzie beda tak wporzadku ludzie jak np na tym forum

>>>Lunatic,

A żebyś wiedział! Jak Polacy zaczęli jeździć do Norwegii, to Norwegowie szybko zaczęli budować przechowalnie bagażu na stacjach kolejowych. Wcześniej można było postawić walizkę, i stała sobie spokojnie i tydzien czasu.

Byc może to się kiedyś zmieni, ale na pewno nie pomoże temu zamykanie wątków w których demaskuje się oszustów.

a mi się nasuwa taka refleksja - kupujemy lampy - niech sprzedawca oznaczy je nalepką której nie da się zerwać bez jej zniszczenia - wtedy przynajmniej jest dowód że to jego lampy , sprzęt - plomby , wysyłki - tylko z opcją sprawdzenia zawartości , coś nie pasi - spisywać protokół w obecnosci poczty

nie opowiadam się za żadną ze stron - dla ścisłości (no może po za faktem że wysyłka 25 zeta ciut droga ale z drugiej strony gdyby gość chciał np 100 a kupujący zgodziłby się tyle zapłacić - też jakby nie widzę problemu)

a cenzury nie lubię - to tak na marginesie

LunaticAllegro, 6 Kwi 2008, 22:50

>Wypada pamietac jedno - to jest Polska !!!! nie elegancja Francja....

>

>tylko w tym kraju jest mozliwe ze np za granicami kraju - tj Anglia, Norwegia, itp swoj swojego

>oszuka...czyli polak polaka...

widać, że się słabo orientujesz, oszukiwanie swoich to pierwszy i najprostszy stopień, wszyscy oszukują swoich łącznie z Cyganami i Żydami,

jak ty to sobie wyobrażasz, jedzie Polak do Anglii i kogo oszuka, jeśli oczywiście jest oszustem?

Anglika? jak to zrobi?

• Redaktorzy

Przepraszam za PONOWNE wpisanie się w tym wątku, zamiast wysłanie dodatkowego wyjaśnienia każdemu z dyskutantów na PW, ale tak mam pewność (?) że do wszystkich dotrze. Widzę, że to, co napisałem poprzednio, jednak okazało się niezrozumiałe. Podejmuję ostatnią próbę wyjaśnienia rzeczy, która wcześniej wydawała mi się oczywista. Może użyłem za małych liter (czy mam użyć liter DRUKOWANYCH?).

Otóż wątek, o którym mowa, zawiera oprócz kwestii nierzetelności handlarza z Allegro, napaść osobistą na jednego z forumowiczów (tomka-77cośtam, nie pamiętam liczby), który dlatego, że wyraził opinię inną, niż większość wpisujących się w wątku, został nazwany oszustem i utożsamiony z (być może nieuczciwym) handlarzem. Oczywiście żadnych dowodów nie przedstawiono. Następnie wywiązała się gorsząca awantura, nie mająca nic wspólnego z tematem, ani niestety z dobrem założyciela wątku. Z rozpędu jeden z dyskutantów założył nawet niezwłocznie dwa inne wątki, w których nazwał tomka oszustem. Bez podania żadnych dowodów, DLA ZABAWY. Dlatego, i TYLKO dlatego omawiany wątek został zamknięty - jako jedyny poświęcony temu zdarzeniu. Jest jeszcze ten oraz jeden na Bocznicy. Proszę z nich korzystać.

Skończyłem. Jeśli jeszcze ktoś tego nie zrozumiał, to proponuję popytać kolegów. Pozdrawiam i żegnam na dziś.

>>>Redakcja,

Że przy okazji się dostało? To po jaką cholerę nadymał ten balon? Po kiego diabła podbijał ten bębenek? Po co wspierał (czy tam , tego od którego cała ta sprawa się zaczęła)? Po co pisał, że takie są "procedury", "standardy". Jak dla mnie "procedura" którą zastosował sprzedawca lamp w stosunku do VOY-a jest całkowicie oszukańcza. Czy on dziecko jest, ten cały tomek7776?

.

KOPIA zniszczonego przez JOZWE MARYNA wpisu :

.

>Redakcja

A ja znam wlasnie takiego "Administratora", ktory bez przedstawienia

jakichkolwiek dowodów, nazywal wielokrotnie, publicznie na tym Forum,

Tylko dlatego, że ten pozwalał sobie wyrazać inną opinię niż On czy większość !

Wyjaśniam to w maksymalnie przystępnej dla Adminow formie,

Zycze chwile refleksji, a nastepnie szybkiej rezygnacji z powierzonych funkcji !

.

jestem zorientowany i wiem ze - Polska to zajeb....wredny kraj.... a ludzie sa jak psy ogrodnikow - sam nie zje ale komus tez nie da...

oczywiscie sa wyjatki ale takich to z lupa szukac...

.

KOPIA zniszczonego własnie przez JOZWE MARYNA wpisu :

.

>Redakcja

A ja znam właśnie takiego "Administratora", który bez przedstawienia

jakichkolwiek dowodów, nazywał wielokrotnie, publicznie na tym Forum,

Administrator ten nazywal się : Alek Rachwald (nick : jozwa maryn)

Zycze chwilę refleksji, a następnie szybkiej rezygnacji z powierzonych Wam funkcji !

.

.

KOPIA zniszczonego wlasnie przez JOZWE MARYNA wpisu :

.

>Redakcja

A ja znam wlasnie takiego "Administratora", ktory bez przedstawienia

jakichkolwiek dowodów, nazywal wielokrotnie, publicznie na tym Forum,

Zycze chwile refleksji, a nastepnie szybkiej rezygnacji z powierzonych Wam funkcji !

.

Nie powinnismy zwracac uwagi na anonimowych tchórzy,

bojacych sie wystepowac nawet pod wlasnym - nickiem !

Wszelkie decyzje zwiazane z NISZCZENIEM watkow,

powinny byc podejmowane na OSOBISTA ODPOWIEDZIALNOSC !

>"Redakcja"

>

Czy ktoś sobie tutaj nagle wyobraził, ze administrator jakiegokolwiek forum pozwoli,

żeby jeden, albo grupka forumowiczów, dla ubarwienia dyskusji nazywała wielokrotnie

publicznie innego forumowicza oszustem, bez przedstawienia żadnych dowodów, tylko dlatego,

że pozwolił sobie wyrazić inną opinię niż większość w danym wątku? Wyjaśniam to w maksymalnie przystępnej dla niektórych formie, bo widzę, że zwyczajnie nie dociera. Czy teraz dotarło?

Sami zaświniliście tamten wątek, który teraz jeszcze będzie musiał być oczyszczony z inwektyw. Proponuję w tym przynajmniej zachowywać się jak dorośli ludzie, odpowiedzialni za swoje słowa.

To pierwszy i ostatni wpis redakcji w tym wątku. Życzę powodzenia i trochę refleksji.

>

.

.

>Redakcja

A ja znam własnie takiego "Administratora", ktory bez przedstawienia

Administrator ten nazywał sie : Alek Rachwald (nick : jozwa maryn)

Zycze chwile refleksji, a nastepnie szybkiej rezygnacji z powierzonych Wam funkcji !

.

Nie powinniśmy zwracać uwagi na tchórzy,

którzy ukrywając się pod nickiem "Redakcja"

niszczą nasze wpisy.

Ządajmy OSOBISTEJ ODPOWIEDZIALNOSCI za niszczone wpisy,

albo - ZAKAZU niszczenia jakichkolwiek !

>"Redakcja"

>

Czy ktoś sobie tutaj nagle wyobraził, ze administrator jakiegokolwiek forum pozwoli,

żeby jeden, albo grupka forumowiczów, dla ubarwienia dyskusji nazywała wielokrotnie

publicznie innego forumowicza oszustem, bez przedstawienia żadnych dowodów,

tylko dlatego, że pozwolił sobie wyrazić inną opinię niż większość w danym wątku?

Wyjaśniam to w maksymalnie przystępnej dla niektórych formie, bo widzę, że zwyczajnie nie dociera.

Czy teraz dotarło? Sami zaświniliście tamten wątek, który teraz jeszcze będzie musiał być oczyszczony z inwektyw.

Proponuję w tym przynajmniej zachowywać się jak dorośli ludzie, odpowiedzialni za swoje słowa.

To pierwszy i ostatni wpis redakcji w tym wątku. Życzę powodzenia i trochę refleksji.

>

.

.

>Redakcja

.

>"Redakcja"

>

tylko dlatego, że pozwolił sobie wyrazić inną opinię niż większość w danym wątku?

Wyjaśniam to w maksymalnie przystępnej dla niektórych formie, bo widzę, że zwyczajnie nie dociera.

Czy teraz dotarło? Sami zaświniliście tamten wątek, który teraz jeszcze będzie musiał być oczyszczony z inwektyw.

Proponuję w tym przynajmniej zachowywać się jak dorośli ludzie, odpowiedzialni za swoje słowa.

>

.

.

>Redakcja

.

>"Redakcja"

>

>

.

KOPIA zniszczonego przez JOZWE MARYNA wpisu :

.

>Redakcja

.

Gość

(Konto usunięte)

Vires, 6 Kwi 2008, 21:07

>osobiście nic, ale braku tolerancji i przekonania o swojej wyższości nie cierpię :) A iście

>jacchowe zachowania podchodzą pod powyższe :)

Tolerancji dla miszmaszu głupoty z niewiedzą (tzw. vires coctail)u mnie nie znajdziesz.

A co do wyzszości, no cóż ci mogę powiedzieć, w twoje odczucia nie mam zamiaru ingerować ;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.