Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny i kable do zestawu Harman/Kardon

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obecnie zestaw odtwarzacz HD970 i ampli stereo HK3380...moje Heco są jednak zbyt kobylaste do tego 80watowego ampli...dają radę...przesterowań nie zaobserwowałem ale widać że trochę dynamika i kontrola sie zmniejszyła...kolumny te sa dla mnie za duże ( pokój 28m2)...poszukuje wiec podłogówek 2 lub 2,5 drożnych czyli dwa głośniki i tweeter...kolumny mają mieć wysoką efektywność ponad 90db ( oraz najlepiej 8ohm) i kosztować maxymalnie do 1400 za parę. Zastanawiałem sie poważnie nad mission m34i ale nie mam pojęcia jak one zagrają z zestawem Harmana który wysokie ma wycofane...boje sie kupować w ciemno..w grę wchodzą tez dali concept 6, oraz JBL E80 ( te niestety sa za drogie ok 1600zl)...A wiec jakie jeszcze kolumny mam brac pod uwage i jaki interkonekt polecacie do 80zl ( 2 x 1m) do polaczenia HD z HK?? obecnie mam calkiem solidny gruby ekranowany interkonekt zakupiony w media markecie thomson costam costam metalowe wtyki itp...czy wimiana go an jakiegos klotza cos poprawi ???....

Witam Cię. Tak sie składa ze posiadam podobny ampli - 3480 i tez miałem ten dylemat. ostatecznie zakupiłem wspomniane missiony po namysłach i "konsultacjach". Mysle , że to dobrana para, nie tylko w mojej opinii. Wysokie faktycznie bez wielkiej finezji, ale czytelne i ładne. Gra to w sposób wywazony, dynamiczny, przyjemny w długim słuchaniu. W moich odczuciach - niedosyt basu - ale gra to narazie z dvd 22. Podobnie jak Ty jestem aktualnie na etapie doboru kabli - do tej pory grałem z Alphardem 2 x 6 mm - ale dżwiek zgaszony, bez przestrzeni. Aktualnie posiadam IMG Stage Line pozyczonego od kolegi - brzmienie żywe, swieże, duża szczegółowość, przestrzeń, ale... gubią bas tzn. jakby go obcinały. Zastanawiałem sie nad Klotzem w bi-wire 2x4 +2x1,5 - ale to ponoć te same kable , tylko że z innym dielektrykiem co skutkuje w brzmieniu bardziej miekkim i fizjologicznie tonalnym brzmieniem. Mam więc dalej zagwozdke. Po włożeniu starych AST 75 fajne brzmienie, ale za ciepłe i czuć mały przekrój (kompresja pradowa)Co do IC - posiadam Klotza LaGrande, Sommera XXL Spirit oraz Profigolda 4201 - zdecydowanie wygrał Sommer - Klotz w tym układzie tłumi brzmienie, dzwiek sprawia wrażenie porwanego, lepiej wypadł Profigold , ale brak przestrzeni; zas Sommer - przestrzeń, dynamika, piekna scena i stereofonia , czyste , wrecz kryształowe wysokie. Co do głosników wydaje mi sie ze nie dostaniesz lepszych w tej cenie - sprawdż w skapcu - podobno można je kupić już do 1400 zł; mżesz też pohandlowac sie na allegro. Może moje spostrzeżenia sie Tobie przydadzą. Chetnie skorzystam z Twoich spostrzeżen. Aha.. jeszce polecano Tonsile Maestro , ale ja tego zastawu nie słuchałem. Pozdrawiam.

Jeszcze ktoś ma jakieś propozycje??...mission m34i czy jbl e80 czy jbl e60 oto jest pytanie...a może dali concept6 mają więcej basu niż missiony??...nie musi przenosić mebli ma byc słyszalny..miekki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.