Skocz do zawartości
IGNORED

Bojkot olimpiady w Pekinie

Fan Karajana

Rekomendowane odpowiedzi

Byla olimpiada w Chinach i napewno bedzie kolejna :)

Co nie zmienia faktu ze panstwa zachodnie sieja propagande przeciwko panstwu ktoremu sie lepiej powodzi :)

te forum dziwnie dziala, wyskoczyl mi ten temat, no coz niedlugo bedziemy calkiem z tylu za Chinczykami...

Teraz Olimpiada w Londynie - również proponuję bojkot, bo Anglicy przez setki lat okupowali pół świata i wciąż okupują Ulster, Falklandy i jakieś jeszcze wyspy na Karaibach... :)

Nie oglądajcie Olimpiady w TV! A już Boże broń - nie jedźcie do Londynu!

Mnie bojkot nie dotyczy, bo jako prawdziwy dżentelmen brzydzę się wszelkimi formami zbędnej aktywności fizycznej i już samo oglądanie w TV spoconych i dyszących ludzi, którzy biegają, podnoszą ciężary i okładają się po ryjach napawa mnie wstrętem.

Więc tak czy owak - oglądać nie zamierzam.

Ale Wy, kochani miłośnicy wolności z poprzedniej strony - bojkotujcie transmisje! W czym gorszy uciemiężony przez Koronę irlandzki katolik od dyszącego pod chińskim butem (trampkiem? :) ) Tybetańczyka?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mieszkańcy Ulsteru w wolnych wyborach głosowali za pozostaniem w Wlk. Brytanii. Tybetańczycy nie dostali szansy wyboru swojego państwa. Brytyjczycy zajeli Irlandię w średniowieczu, kiedy w Europie granice były zmienne, a jedne państwa napadały na drugie. Chińczycy zajeli Tybet w II poł. XX wieku. Brytyjczycy obecnie nie eksterminują katolików w Ulsterze, eksterminacja Tybetu trwa caly czas. Irlandczycy podkładają bomby, Tybetańczycy podpalają własne ciała.

Ty tyle, jeśli chodzi o różnice.

A to ktoś coś mówił, czy to drzwi skrzypieli? :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wolne Falklandy! Wolne Falklandy!!

Precz z okupacja i wykorzystywaniem przez Anglikow!

:))

Ogolnie zawsze mozna z wszystkiego zrobic propagande pasujaca do swoich interesow.

A wiadomo, Chinczycy deptaja nam po pietach no i niestety juz sa lepsi od nas :(

Dlatego znalazlo sie paru durniow na swiecie i podniacaja sie tematem Tybetanczykow i jakiegos goscia w okularach w pomaranczowej sukienca.

Chińczycy to tak naprawdę ponad 50 narodowości. Bardzo różnych od siebie nie tylko pod względem budowy ciała, ale także zwyczajów i kultury.

Przed zajęciem Falklandów przez Brytyjczyków, była to ziemia niczyja. Nigdy faktycznie nie należały do Argentyny. Sięgając po Falklandy, Argentyńczycy powinni najpierw swój kraj oddać Indianom.

Byla olimpiada w Chinach i napewno bedzie kolejna :)

Co nie zmienia faktu ze panstwa zachodnie sieja propagande przeciwko panstwu ktoremu sie lepiej powodzi :)

te forum dziwnie dziala, wyskoczyl mi ten temat, no coz niedlugo bedziemy calkiem z tylu za Chinczykami...

Państwa zachodnie to akurat nie sieją propagandy przeciwko Chinom bo kręcą z nimi interesy to po pierwsze a po drugie bo się zwyczajnie o te swoje interesy w Chinach boją. Dlatego jak trzeba było zniszczyć komunizm w Europie to im poświęcenie Polski i nałożenie embarga nie zajęło duzo czasu. Za to czerwony reżim w Chinach jest dobry bo pozwala zarabiać i daje nadzieję na otwarcie ogromnego rynku dla zachodnich kapitalistów.

Do bojkotu to raczej nawoływały organizacje pozarządowe i może nieliczni politycy.

Chiński sposób uprawiania polityki gospodarczej wykorzystuje pazerność kapitalistów zachodnich na ich własną szkodę. Wiec jeśli ktos tak bardzo nienawidzi czerwonej ideologii Chin powinien zacząc bojkot od bojkotowania towarów Chińskiej produkcji.

Tylko wówczas nie poczyta Audiostereo... mało jest albowiem kompów pozbawionych w 100% chińskich części.

Ostatni taki to była znamienita Odra 1305... :)

Są jeszcze tajwańskie. Gdzieś do 2005 roku przewazajaca ilość cześci komputerowych była z tajwanu i Korei. Chińskie były mniej chętnie sprowadzane do Europy.

Może nie wiesz, ale do 2001 roku istniała fabryka podzespołów komputerowych pod Wrocławiem, z kanadyjsko-tajwańskim kapitałem kierowana przez Polaka z Kanady. Produkowali wtedy płyty główne ATX pod marką SONO. jak widac w Polsce też mozna było.

Tak więc jeśli zaczętoby bojkotować Chińskie produkty, to produkcja bardzo szybko wróciłaby do Europy. Z korzyścią dla nas wszystkich, a nie tylko gapienia sie w telewizor na stekajacych z wysiłku olimpijczyków.

Mimo wszystko potencjał Chin kontynentalnych nie ma obecnie równych sobie na planecie. Kraj tej wielkości, z taką ekonomią, z bronią atomową... diabli wiedzą, co będzie dalej.

No nie ma. kapitaliści z zachodu sami stworzyli tego "potwora".

Tym niemniej, gdyby masowo zaczęto bojkotować produkty z Chin to kapitał zachodni szybko wróciłby z produkcja do Europy. Znacznie szybciej niż z niej uciekał. Zreszta już teraz obawy producentów i importerów chińskiego smiecia widać po tym ze nie umieszczaja napisu o kraju pochodzenia produktu. ostatnio na komplecie noży kuchannych ładnie wygladających znalazłem napis "designet by Poland" a pod spodem "importer" - i tu nazwa jakiejś spólki zarejestrowanej w Warszawie. Wiec niechęć klientów to chińskiej produkcji jest znana.

Niestety przed tym zalewem chińskich towarów trudno uciec, bo trzebaby zrezygnowac z wiekszości przedmiotów codziennego użytku. Dlatego ja sam mam tylko taka zasadę że nigdy nie kupię drogiego urzadzenia produkowanego w Chinach. Mam przynajmniej tę nadzieję że jak najmniej przyczyniam sie do utrwalania Chińskiego dumpingu cenowego i rezimu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.