Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny stereo do 2000zł komplet

astral699

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu zakładałem podobny temat, ale od tamtej pory moje budżety troche sie zmieniły i moge sobie na chwile obecna na cos ciutke droższego pozowlic.

Na co warto zwrócic uwage ? Przedział cenowy 1000-2000zł za komplet kolumien. To musi być sprzęt który bede mógł postawic na regale - max wysokosc kolumny 80cm. Kolumny podłogowe mnie nie interesują. Ewentulanie jakieś mocne, solidne monitory lub cos w tym stylu.

Wzmacniacz jakim dysponuje to Yamaha AX-540

Metraż pokoju około 10m2

Wstepnie bardzo mi sie spodobało brzmienie Paradigm Titan Monitor V5

A może Monitor 3v4 albo B&W 602 s3 (o ile sa jeszcze gdzies dostepne do odsluchu) :)

Co byście proponowali, moze cos innego, lepszego ? Muzyka jaka bedzie grana na tym sprzecie to trance, techno, hardcore i pokrewne.

Jestem z warszawy jakby co.

rosiu82, 10 Kwi 2008, 22:24

>a to tak trudno użyć wyszukiwarki?

Tyle ostatnio tego typu tematów, że mógłbyś rzeczywiście z wyszukiwarki skorzystać. Czy to aż takie trudne?

10m2? i chcesz kolumny wstawic? dobre satelitki w zupelnosci wystarcza... chyba ze lubisz drgac wraz z glosnikiem...

przy takim podejsciu mozesz nie znalezc chetnych na tym forum do pomocy... no niestety...

osobiscie polece Ci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale powyzej 1k zl moze juz cos lepszego sie znalezc niz te saty...

Ukryta Zawartość

Nie, nie jest ciezko uzyc wyszukiwarki, myslicie ze tego nie zrobiłem ? ehhh...

Przejrzałem różne tematy, ale nie bylo w nich tego o co mi chodzi.

Tak, do pokoju 10m2 chce wstawic kolumny. Najlepiej mocne, tak zeby sąsiadom 5 pieter wyzej talerze w półek leciały ;]

Oczywiscie zartuje, ale naprawde lubie soboie glosno posluchac muzyki i zwykle "satelitki" nie spelniaja moich oczekiwań.

Do tej pory jade na czyms pokroju tonsili altusów 200.

Chce cos mniejszego, ale nie do przesady i o lepszej jakosci dzwieku.

Ja slucham m.in Techno, ale nie wiem czy sluchamy tego samego Techno, bo dla mnie Techno to muzyka undergroundowa(zadna tv czy radio komercyjne nie gra techno). Polecam Paradigm, w 10m2 beda az nadto za duze;) No chyba ze szukasz czegos do lupanki, ale to nie moja broszka bo to juz techno-polo.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

jesli dozbierasz do atc scm7 albo harbethow 3 (tych nie polecam na polke) to mozesz byc szczesliwym czlowiekiem. niestety to wyzszy zakres cenowy. z atc moglbys zaznac prawie audiofilskiego szczescia nawet w tak malym pokoju i na polce a nie standach...

jednak jesli dwa tysiace wchodza w gre to radze znakomite sluchawki i wzmak. wybor ogromny, ja nie jestem specjalista. znajdziesz paru na forum.

jesli jednak maja byc kolumny to moze dynaudio 42 z zatkanymi basrefleksami, acoustic energy evo1.

jednak polecm albo dozbierac do atc scm7 lub harbeth3 + standy albo sluchawki+wzmak. ta druga opcja jest bezpieczniejsza.

pozdr

parmezan

Napisałeś że podobają Ci się Paradigm monitor 5 - no to już wiesz co chcesz tu możesz sie co najwyżej dowiedzieć co sie podoba innym a chyba nie o to chodzi.

Ja mam pokój 15m2 kupiłem siesty front (2x 13cm) myślałem że mają mało basu dopóki nie wstawiłem ich do pokoju 30m2. Przestrzeń i bas jak z innych kolumn oczywiście na +. Jak na moje potrzeby grają dobrze choć odkąd je słyszałem w większym pokoju to już nie jest tak fajnie. Tak więc rozmiar jest ważny;)

DawidM, 10 Kwi 2008, 22:39

>Ja slucham m.in Techno, ale nie wiem czy sluchamy tego samego Techno, bo dla mnie Techno to muzyka

>undergroundowa(zadna tv czy radio komercyjne nie gra techno). Polecam Paradigm, w 10m2 beda az nadto

>za duze;) No chyba ze szukasz czegos do lupanki, ale to nie moja broszka bo to juz techno-polo.

Słucham wszystkiego praktycznie. Tego techno typu łupucupu, jazda elo jazda, jeffa milesa, acid techno,hardteka, minimalnego techno itp. Zalezy od nastroju.

parmenides, 10 Kwi 2008, 22:45

>jesli dozbierasz do atc scm7 albo harbethow 3 (tych nie polecam na polke) to mozesz byc szczesliwym

>czlowiekiem. niestety to wyzszy zakres cenowy. z atc moglbys zaznac prawie audiofilskiego szczescia

>nawet w tak malym pokoju i na polce a nie standach...

>jednak jesli dwa tysiace wchodza w gre to radze znakomite sluchawki i wzmak. wybor ogromny, ja nie

>jestem specjalista. znajdziesz paru na forum.

>jesli jednak maja byc kolumny to moze dynaudio 42 z zatkanymi basrefleksami, acoustic energy evo1.

>jednak polecm albo dozbierac do atc scm7 lub harbeth3 + standy albo sluchawki+wzmak. ta druga opcja

>jest bezpieczniejsza.

>pozdr

>parmezan

2000zł to maxymalny budżet jaki moge przeznaczyc na sprzet.

Opcja słuchawki + wzmacniacz jest przeze mnie praktykowana od dawna, ale wyłącznie po godz. 22:00 zeby dac sąsiadom odpocząc od beat'u :D

W dzien zdecydowanie bardziej wole sie cieszyc dzwiekiem z kolumien :)

jeszcze sie rozejrzyj za tez za

Ukryta Zawartość

naprawde godne rozpatrzenia:) I dosc uniwersalne kolumny. Co do Muzyki preferowanej to ja tez prawie wszystko z tym ze bez "jazdy" i tych wszystkich pseudo techno utworow pokroju Kalwi&Remi. Z tym ze teraz to liczy sie najbardziej Mnml, Tech-house i Elektro.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

no chyba ze sie ma elektronike ktora to lagodzi;) to fakt, sa troche "rozdzwieczane", ale lepsze to niz mialy by byc stlumione i grac stara brytyjska szkola, czyli tylko srednica, zadnych szczegolow;) Poza tym, jak zawsze polecam odsluch przed zakupem.

Polecam takze przesluchanie, polskiej firmy ktora produkuje kolumny, chodzi mi o BMN. Naprawde za niewielkie pieniadze mozna miec bardzo dobre kolumny.

polecam kolumny Audio Academy Hyperion IIIs, kupiłem roczne na gwarancji za 2000 zł , brzmienie bardzo ciekawe w tej cenie jest to jeden z lepszych wyborów, pomijam wykonanie bardzo solidne w naturalnej okleinie ( waga 1 szt to 22 kg solidnej roboty) nowe jak dla mnie drogie bo kosztują 3300 zł

>ale lepsze to niz mialy by byc stlumione i grac stara brytyjska szkola, czyli tylko srednica, zadnych >szczegolow;) Poza tym, jak zawsze polecam odsluch przed zakupem.

Jak to pieknie zabrzmialo , od dzisiaj nikt juz nie kupi sprzetu audio od anglikow bo gra tylko srednica jak mój odwarzacz mp3.Ja wole piekna srednice niz piszczaca gore.W jazzie np wiekszosc

przekazu to srednica.Co do odsluchu to roznie bywa bo nie kazdy mieszka w stolicy gdzie jest duzy

wybor sklepow i polek sklepowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.