Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre są komentarze odnośnie wyroku - niby tylko 2 lata w zawiasach na 5, ale burak parędziesiąt tys PLN musi zapłacić od razu, a jeszcze czeka go proces cywilny o odszkodowanie. Spóźni się z jakąś wpłatą i idzie w tiuremnyj zamok.

misiomor, 21 Gru 2009, 16:27

>Obroża z elektrodami i generatorem wysokiego napięcia, z radiowym pilotem -

>pozwalająca na przełączenie pieska w mod "suspend".

Po co zaraz WN, wystarczy generatorek z przetwornikiem ultradźwiękowym.

WN owszem ale dla właścicieli posów, te bydlęta (właściciele) nie słyszą ultradźwiękow.

Większości ludzi do zaniechania niepożądanego działania wystarcza ból - przykładowo wywoływany przez kapsaicynę z gazu pieprzowego (znam się na tym - lubię ostre żarcie, kapsaicyna nie robi nic poza uruchamianiem receptorów bólu/obtarcia i to tylko u ssaków) czy też przez dźwięk w natężeniu powyżej progu bólu.

Szarżującego amstaffa ból nie powstrzyma. Za to impulsy elektryczne przerywające łączność mózg - nogi już dadzą radę.

subagazi

Gównodowodzący,nareszcie można sie z tobo zgodzić.

Bydlęta to nie psy a ludzie,którzy te psy tak ułożyli.Celowo.Ich właściciele.Do kasacji ich.

"Jestem za odstrzeliwaniem każdego psa bez smyczy i kagańca poza posesją właściciela."

Życie w miastach nabrałoby wtedy rumieńców. Oprócz codziennych doniesień o pogryzieniach, Misiomor mógłby wtedy wklejać raporty o "collateral damages" w parkach i na ulicach. "Czwartek: odstrzelono dwanaście psów, plus babcię w parku i dziecko trafione rykoszetem. Straty w normie, raport zaakceptowany."

>> gutten, 7 Sty 2010, 11:19

Z doniesień z Sycylii wynika że jedyne ofiary wśród ludzi były skutkiem ataków ze strony psów. Jakoś karabinierzy dobrze radzą sobie ze strzelaniem tylko do psów. Chociaż co do polskiej policji to w sumie nie wiadomo, pamiętamy wszyscy jak tygrys zastrzelił weterynarza.

Nie wiem jak tobie, ale mnie jakoś niespieszno do przenoszenia sycylijskich zwyczajów na polski grunt. Zwłaszcza tych dotyczących strzelania.

Zresztą włoscy carabinieri mają taryfę ulgową bo, jak twierdzi moja żona, mają piękne mundury, seksowne oficerki i są zniewalająco przystojni. Natomiast widok polskiego dzielnicowego z nadwagą, w przepoconej koszuli, który celuje do burka z przerdzewiałego P-64... ani to sycylijskie, ani estetyczne, ani bezpieczne.

Wojsko już jest chronione przez prywatne firmy ochroniarskie. Czekamy, aż policja wynajmie firmę, która będzie ją wyręczała używając broni niezardzewiałej.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Oszalałeś? Żeby kogoś postrzelili? Mój dzielnicowy zwierzył mi się, że strzela raz do roku, na służbowej strzelnicy, cały jeden magazynek :-) A jak masz układy w kadrach to dostaniesz stosowny wpis o zaliczeniu nawet nie wyciągając broni z kabury. Tak jak w przypadku testów sprawnościowych.

wszystko rozbija sie o poszanowanie wolnosci drugiego czlowieka, jesli ja sam nie sram na chodnik to takze nie chce robic slalomu miedzy gownami czyichs milusinskich, jesli nie rzucam sie na przechodniow z pazurami i zebami nie chce byc narazony na atak milusinskiego bez smyczy i kaganca, nie interesuje mnie czy ten pies mial zle dziecinstwo, zlego pana, trudnosci w zyciu plciowym, czy tak trudno to zrozumiec? czy tak trudno zrozumiec , ze wolnosc to takze obowiazki? czy tak trudno zrozumiec , ze nie chce przemykac chylkiem przez osiedle w strachu , ze jakies bydle mnie zaatakuje lub moich najblizszych? czy tak trudno zrozumiec , ze nie chce na kazdym kroku widziec rozsmarowanych na chodniku psich gówien? po co te tysiace wpisów o niczym?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

elektryku, w ciemnej ulicy to pies nic niezrobi, ale od człowieka to się wiele spodziewaj,łącznie z pobytem w szpitalu. Mój sąsiad miał obsesję wobec psów ,jak wielu tu na forum, wszystko mu nie pasowało, ale żaden pies go nie pogryzł, a dostał w dynie za to ,że nie poczęstował małolatów papierosem.

no i w kolko to samo, czasami sie zastanawiam czy bocznica nie powinna byc dostepna po przejsciu jakis testow na inteligencje on line , najgorsze sa te bezsensowne wrzuty nie na temat...

>> gutten, 7 Sty 2010, 12:31

Kobiety wszędzie podobne - Polkom podobają się Włosi, za to Włoszki robią maślane oczy do wysokich i postawnych północnych europejczyków.

Może i nasi stróże prawa za dobrze nie strzelają, jednak było parę przypadków kiedy skutecznie i bez ofiar robili porządek z puszczonymi luzem pitbullami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wlasciwa reakcja na problem puszczonych samopas psów w terenie ...niestety relacja dziennikarska tylko ze strony wlasciciela psa, ale mysle, ze wystarczajaca

modrzew

mialem Cie za troche bardziej rozumnego....

Ukryta Zawartość

electro

Ja tylko wyciągnąłem wnioski z Twojego wpisu.Nic poza tym.Nie wszyscy ludzie trzymają psa w bloku.

Np.ja.Pies biega po dość dużej działce wokół domu.Co do właścicieli amstafów to sie zgadzam.Unicestwić ich,nie psy.Pies może być normalny i nie normalny,tak jak ludzie.Zbyt dużo w tym wątku uogólnień.

modrzew

mnie Twoj pies i Twoja działka nie interesuje, ja pisalem o okreslonej sytuacji wiec wybacz , ale nie rozumiem nadal Twojej idiotycznej wrzutki nie na temat....

tradycyjnie ten sam schemat - nie wiadomo co się stało. to był taki dobry pies. która to już ofiara w tym roku?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są psy i psy,są ludzie i ludzie.Jedni i drudzy zabijają.Nie można jednak uogólniać.

Nie każdy człowiek jest mordercą i nie każdy pies.A więc,te przykłady niczego nie uzasadniają.

te przykłady pokazują, ze nigdy nie wiadomo kiedy pies przyniesie śmierć - i zawsze są to takie "dobre i spokojne" pieski. Więc rozwiązanie nasuwa się samo - eliminacja dużych i groźnych ras tak jak ma to miejsce już w niektórych krajach. Za kilka lat mogło by to przynieść efekty.

Seba78

Dokładnie tak samo jak człowiek, a później mówią o takim " to był bardzo miły sąsiad, uczynny, staruszkę przez pasy przeprowadził, pomagał nosić zakupy, a później taka tragedia......."

Jeśli eliminować to dzikie hodowle, taką jak dzika hodowla w Krzyczkach, to była hodowla pitbuli których rodzice jeździli a walki, podobnie jest mastino napoletano.

Nawet z pudla można zrobić psa na walki (rozmawiałem z kimś kto dokładnie zna ten temat) np: w meksyku labrador jest na pierwszym miejscu na czarnej liście psów najbardziej agresywnych.

Owszem, z takie psa już nic nie będzie, jest potencjalnym zagrożeniem, musiał walczyć o jedzenie w klatce z innymi psami, więc jak przejdziesz koło niego to będzie chciał zabić, żył w psich slumsach wiec logiczne.

Winni są ludzie którzy chcą tanio kupić psa, z rynku, z netu, jest popyt to i jest podaż, jak od 50 zeta można kupić psa określonego jako rasy agresywnej to jaki problem, ludzie przestanie kupować tanie psy (nadmieniłem hodowlę powyżej) to problem sam zniknie w końcu.

Zawsze jest winny człowiek, nie zwierzę, to człowiek wpływa na rozmnażanie i rozpowszechnianie rasy, a raczej jej mieszańców co jest jeszcze bardziej niebezpieczne, bo każda rasa ma przypisany określony charakter, a jeśli psy się miesza to nigdy nie wiadomo jaka mieszanka z tego i wyjdzie i tym samy ludzie nie wiedzą jak psa o mieszanym charakterze wychowywać.

Na psy tak na broń powinno być pozwolenie i rejestracja, microchip, dokumenty, i np:DNA, kiedy pies kogoś zaatakuje to badają ranę, wbijają w program i DNA musi się pokryć i wtedy wiadomo że winny jest znów człowiek który swego psa nie upilnował.

Seba78

>>te przykłady pokazują,że nigdy nie wiadomo...

W przypadku pedofili,morderców różnej maści-również...a przypadków dużo więcej.Też eliminacja?

Przez Unie zabroniona!Ale za kilka lat mogło by to przynieść efekty.

to nie jest wina psa tylko czlowieka, ktory trzyma zwierze w kojcu czy jakiejstam klatce, szczuje, drazni, karmi odpadkami czy jakimis pomyjami, a tak jest czesto na polskiej wsi, pies ma byc zly no i czasami jest zly, dlatego nalezy przestrzegac prawa jesli chodzi o wyprowadzanie itd., a wypadkow sie i tak nie uniknie , bo do czasu kiedy beda zyc ludzie na ziemi bedzie ludzka glupota, a prymityw czy glupek nie bedzie mial mądrego psa...

za zwierze odpowiada wlasciciel, nie moze byc tak jak w tym watku niektorzy proponuja, ze ma psa i jest git, ale gowno tego psa to juz nie jego problem, jak pusci bez smyczy i kaganca to tez nie problem wlasciciela, za psa odpowiada wlasciciel , bo teoretycznie jest od tego psa madrzejszy, tylko teoretycznie oczywiscie....w praktyce jest roznie...

Temat powinie brzmieć "Uciążliwi posiadacze niewychowanych psów", "Nieodpowiedzialni właściciele psów" "Lekkomyślni właściciele psów" czy coś w tym rodzaju.

Pies taki, jaki właściciel ma wpływ na niego, i czy psa szkoli (jaki pies za 100 złotych to go nie stać), czy uczy (pewnie zbyt leniwy bo uważa że pies się powinien wyszkolić sam, powinien urodzić się mądry), i uczy zachowania na smyczy czy bez niej.

Normalnie wychowany pies w rodzinie, czy przez osoby które maja pojecie, będą przyjacielskie dla ludzi i nie powinny ich atakować. Nie pisze o takich przypadkach jak znajduje się na własnym terenie, ogród, dom.

=>we, 10 Sty 2010, 22:40

Temat powinien brzmieć "Debile którym pozwolono posiadać psa"

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Moim zdaniem chętni na posiadanie psa powinni pół roku chodzić na zajęcia kończące się państwowym egzaminem.Oczywiście badania lekarskie przed rozpoczęciem kursu obowiązkowe

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.