Skocz do zawartości
IGNORED

TRI of Japan - TRV-A300SE- Opinie

kleszek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał okazję słuchać tego wzmacniacza? Wzmacniacz miał dobrą opinię na highfidelity.pl jednak chciałbym poznać zdanie kogoś kto osobiście miał okazję zetknąć się z tym urządzeniem. Bardzo podoba mi sie jego wygląd jednak jak wiadomo najważniejszy jest dźwięk a tego jak na razie nie było dane mi posłuchać. Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/41942-tri-of-japan-trv-a300se-opinie/

Gra u mnie od kilku dni - ale dostałem do odsłuchu nowy, prosto z japońskiego pudełka, więc tak naprawdę dopiero sie dociera - za jakiś tydzień będę w stanie napisac więcej. Pierwsze wrażenia - jak najbardziej pozytywne - wykonanie bardzo dobre, faktycznie jest niebrzydki (choc to rzecz gustu). Dźwięk - inny niż z mojego PP na 300B - instrumenty dłużej wybrzmiewają, góra jest nieco bardziej śpiewna - ale podkreslam, że dźwięk ciągle się jeszcze zmienia z dnia na dzień, więc poczekam jeszcze parę dni z oceną. Słychać spore róznice między lampami - do końca nie wiem, jakie lampy są pakowane oryginalnie, bo są obrendowane "TRI" - natomiast dobrze wygrzane i ValveArty i Shuguangi (na razie) grają od nich lepiej.

• 1 rok później...

Witam.

Odświeżę troszkę watek aby nie zakładać nowego.

Czy kolega pal55 lub ktokolwiek kto trochę zna temat Single-Ended mógłby mi doradzić czy po Amplifonie WT30-II (i w stosunku do WT40-II) monobloki TRV-M300SE będą znaczącym krokiem do przodu w klasie dźwięku? Amplifona sprzedałem bo chciałem spróbować zestawów aktywnych APS AEON. Ale jakoś mi jednak nie podeszły nawet przez lampowe pre. I ku lampce znów się jednak zwracam.

Serdecznie pozdrawiam

Jarosław

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Serdeczne dzięki za odzew.

Tak więc trzeba będzie się za lampą SE rozglądać. :) Tri okrutnie podrożało od 2008r. Ale może za czymś tańszym powęszę na początek. Yaqin MS-300B może.

Pozdrawiam

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Witaj,

zerknij na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TRAFOMATIC TWO

Ukryta Zawartość

Warto jeszcze zerknąć na JAG 300B

Ukryta Zawartość

To ciekawe propozycje i sprawdzone. Co do produktów z Chin bywa różnie. Można trafić dobrze, ale może być i dramat. Jeżeli potrafisz się posługiwać lutownicą i znasz się na układach lampowych - to czemu nie.

Robert

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.