Skocz do zawartości
IGNORED

Neostrada- zmiana prędkości....

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam neo 512 na 24 miesiące (przez pierwsze 12 płaciłem 33 zł, a teraz płacę 66 zł).

w sierpniu kończy mi się umowa.

czy juz teraz mogę zmienić prędkość na 1 mb ?

nie wiem czy to możliwe bo w opcji 1 mb jest taka promocja- 15 zł za pierwsze 2 miesiące a potem 65 Zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/41948-neostrada-zmiana-pr%C4%99dko%C5%9Bci/

wiesz co u mnie tez jest i sprawdziłem:

Internet Student 512 kb/s 49,00 zł

Internet Sprint 2 Mb/s 69,00 zł

Internet Turbo 10 Mb/s 89,00 zł

Internet Ultra 20 Mb/s 149,00 zł

nie ma 4 mb i w cenniku (od 10 kwietnia 2008) internet jest na czas nieokreślony- dlatego dosyć drogo.

może pisałeś o Aster?

Tu jest przegląd ofert.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość ata77

(Konto usunięte)

tpsa ma jedna z nadrozszych ofert na rynku ale najlepsze lacza. U mnie w kablowce 10mb tez 89 zł. Gadałem z instalatorem, do lata pewnie bedzie za 65. Moim zdaniem warto poczekac. Umowe brał bym na rok nie dluzej, zapiernicza to w takim tempie, ze nikt nie wie co bedzie za 2 lata.

@ ata77

Takie same łącza jak TP, a często znacznie lepsze, ma teraz każdy operator działający na zasadzie BSA (Bitstream Access) na uwolnionej petli lokalnej - która nie należy już do tego francuskiego monopolisty. Dlatego mamy do wyboru: Dialog, Netię, Multimo (GTS Energis), a wszystko to na łączu TP, zaś jakość często o wiele lepsza ze względu na nowszą niż TP infrastrukturę (sieć szkieletową) i lepsze nią zarządzanie, to o wiele lepszy wybór niż bycie skazanym na pazerność francuskich możnowałdców transferujących zamiast bitów, głównie szmal z Polski do Paryża.

Ukryta Zawartość

dziwi mnie to że w tym linku ceny sa tak niskie.

z linku 1 mb od netii kosztuje 61 zł (12miesieczy) i 52 (24 miesiące)

a w cenniku z oficjalnej strony netii- 134 zł!! (domyślam sie ze to przy umowie na czas nieokreślony, ale innego cennika nie ma)

teraz mam mętlik we łbie.

Ukryta Zawartość

marcin,

dowiedz się o tzw. promocje - to jest cennik standardowy, natomiast UPC ma ciągle jakieś promocje - wiosenne, letnie, etc :) - różnica potrafi być spora

ja np. za 2Mb + telewizja + darmowy telefon na rozmowy lokalne i miedzymiastowe (oprócz komórek) płacę 160 zł

Neo mozesz przedluzac na 3 miesiace przed koncem umowy. Predkosc powinna sie zwiekszyc tak do 5 dni od podpisania aneksu..chociaz nie musi.

Co do innych opcji poza neo na zasadzie Bitstream Access, to generalnie ta sama technologia. Tak samo dziala, nizsza cena kosztem gorszej obslugi posprzedaznej.

Podsumowujac najpewniejsza i najlepsza jest neo, rowniez najszerszy zakres mozliwosci (videostrada, voip =, video na zyczenie), jesli masz kase i chcesz miec spokoj ciala i ducha to wez neo, jesli chcesz zaryzykowac i przyoszczedzic troche kasy to wez cos innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.