Skocz do zawartości
IGNORED

Prawdziwy hi-end

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

XYZPAJAC

Proszę o wszechwiedzący znawco jakie zastosować kable do systemu,który by przebił twój hihi hi hi-end ,z pewnąscią twojego systemu nie przebije nic,a ja myśle ,że w ślepym teście mógłby z twoim super hiper sprzęciorkiem konkurować głos od.. słuchawki telefonicznej ..no bo poco przepłacac ,chyba jesteś realistą.

?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zawsze sie zastanawiam skąd biorą się takie durne wątki, gdzie jeden drugiemu udowadnia że Manta zagra lepiej od np Aero Capitole, a jakaś Yamaha z dolnej półki o ile nie bije na głowę Maca to nawiązuje z nim równorzedną walkę.

Jedyne wyjaśnienie tego fenomenu jakie mi przychodzi do głowy to po prostu zwykła nasza polska bieda.To ona rodzi takich apostołów low endu.

Bieda, która rodzi kompleksy i każe na bose stopy zakładać ostrogi...

XYZPawel

>Pooooszło, jeden baran mniej :)

>Jakby mu się chciało jednak uderzać w klawiaturę :)))

>Kto chętny następny ?

Ja.

Durny temat i niedouczony teoretyk. Proponuję wyszukiwarkę, wpisz "Linkwitz" autor "graaf", na szczęście jego wpisy zostały zachowane. Poczytaj, skonfrontuj jego poziom wypowiedzi z twoim i wyciąg wnioski, jeśli to w twoim przypadku w ogóle możliwe. Żegnam.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>>XYZPawel

>>Poczytaj sobie, co znaczy słowo wiara.

Do chwili obecnej nie pouczyłeś mnie kolego co znaczy słowo wiara. Bazując na własnych, dostępnych mi lekturach nie mogę zauważyć niewłaściwego użycia przez siebie tego terminu.

Może ty masz inne źródła, q więc proszę ponownie o wyjaśnienie tego terminu nasz miszczu-językoznawco.

XYZPawel, 25 Kwi 2008, 17:56

>Niezłe trollowisko się robi :))

>Jak mi się znudzi to będę blokował... ostrożnie... bo będę cierpliwość tracił.

Władza krręci, uff, ale miło!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Coś mi mówi że XYZPawel chce zająć na tym Forum miejsce śp Senicza.

Pawełku.

Senicz jaki był taki był, ale był pierońsko inteligentnym typem owładniętym swoją idee fixe, a nie prostym trollem jak Ty.

A teraz prosze - zbanuj mnie.

>Jako użytkownik .... prosze uprzejmie o 'bana'.

>A teraz prosze - zbanuj mnie.

Nie tak, panowie, nie tak! Nie psujcie zabawy, skazani powinni się bać, oburzać, prosić o łaskę, a nie z entuzjazmem rzucać pod topór!

Gość

(Konto usunięte)

Cocine

>Czy autor wątku ustalił co to jest "PRAWDZIWY HI END" ?

>Najlepiej (mam prośbę) by opisał własnymi słowami co się kryje pod terminem tytułowym wątku.

A jest w ogóle definicja hi-endu ?

Te zablokowane barany mają jedną: cenę, im wyższa, tym większy hi-end. Koniec definicji.

Tak więc hi-endem może się stać budżetowy Pionek wsadzony do Goldmunda, albo wąż ogrodowy w Velumie. Tak robi sie "hi-end".

W ostatnim Audio jest recenzaj B&W i Monitor Audio, po 10kzł, hi-end ? Jasne, szkoda tylko, że te kolumny mają 8dB góry i doliny, i grają od 50Hz, to jest hi-end ?!?

A ten zestaw, który pokazałem, ma niski bas (od 30Hz, -3dB), płaską charakterystykę i niskie zniekształcenia, czyli to co powoduje, że kolumny *wiernie* przetwarzają muzykę, aha i grają znacznie bardziej dookólnie niż zwykłe skrzynki, co powoduje lepsze "znikanie" kolumn.

No i ten zestaw kosztuje (przy samotnym zrobieniu skrzynki), ok 11kzł, więc tani to on nie jest. A głośniki tam użyte, to szczyt technologiczny.

No, ale nikt tego nie zrecenzuje w Stereophile, więc brak tam pieczęci guru... Więc to musi być low-end... Biedne baranki, oj biedne.

Większośc wpisów w tym wątku, to erupcja ciemnoty i kompletny brak samodzielnego myślenia, szkoda.

Paweł

Gość

(Konto usunięte)

Jak odsieję plewy, to może coś tu zostanie...

Gdy rolnik gdy piele swój ogródek, to upaja się władzą ? Wątpie. Czy jak wyrzucacie ze swojego domu chama, który się upił i cię obraża, to się upajasz władzą ? Eeee. To mi się podoba w forum, że czasami działa moderator, i można czyścić swój ogródek.

Możecie się ze mną nie zgadzać, możecie ze mnie pokpiwać, ale zachowujcie sie z kulturą, nie są to chyba zbyt wygórowane warunki ?

A jak Senicz był piekielnie inteligentny, to jestem królowa Elżbieta...

A co powoduje, że Macintosh jest taki super ? Owszem, to jest bardzo dobry wzmak, dobrze zrobiony, ale można mieć taki za znacznie niższą kwotę, tylko że bez takiego napisu :))

>Większośc wpisów w tym wątku, to erupcja ciemnoty i kompletny brak samodzielnego myślenia, szkoda.

Zgadza się, bardzo dobrze określiłeś swoje wpisy.

Ściślej powinno być: "większość wpisów XYZPawel" - o ile to tylko nie dowcip znanego forumowicza którego bardzo cenię, ale ponieważ te wpisy inteligencją nie zachwycają to taką możliwość wykluczam.

Trochę sensu poproszę.

>A jak Senicz był piekielnie inteligentny, to jestem królowa Elżbieta...

Nie jest dane tobie to zrozumieć, i tyle.

Trochę sensu poproszę.

Zauważyłem we wpisie skierowanym do mnie, ze pod terminem Hi-end rozumiesz cenę. Wychodzi więc że nie znasz pojęcia tego terminu. Znam trochę urządzeń tanich a hi endowych jak i całą masę drogich a low endowych. Jak z powyższego widać nie wszystko co się świeci to złoto:)

Dla uzmysłowienia co to jest hi-end, proponuję byś odszukał wpis Robtango. Perfekcyjnie ujął słowami co oznacza ten magiczny większości termin.

Gość

(Konto usunięte)

Cocine

Chyba dość jasno, określiłem, kto uważa cenę za hi-end, i co ja uważam, za hi-end, proponuję uważniej czyta zanim się odpowie.

Ja nie muszę sobie *uzmysławiać* co to jest hi-end, wybacz kolego ale zajmuję się tym naprawdę długo, więc podaruj sobie takie teksty.

Paweł

To dlaczego "puszczają" Ci zwieracze-> ten ton wypowiedzi który cytuję:...Ja nie muszę sobie *uzmysławiać* co to jest hi-end, wybacz kolego ale zajmuję się tym naprawdę

>długo, więc podaruj sobie takie teksty.

Zadałem pytanie i nie otrzymałem odpowiedzi. Wszyscy obserwują i oczekują byś swoimi słowami wyjaśnił pojęcie terminu Prawdziwy Hi-end. Czy Twoim zdaniem to kolcki są hi-end, system czy może brzmienie.

Oczekuję dyskusji na poziomie a nie utraty kultury i kłótni.

Wyjaśnij proszę plizzzzzzzzz!

>XYZPaweł

Jedna prośba, pisz o tym co udało ci się choć raz usłyszeć a nie o tym czego się naczytałeś. Jak ktoś będzie miał taką potrzebę to sam sobie znajdzie różne opisy do których dajesz linka. Nie tylko ty kolego potrafisz posługiwać się wyszukiwarką.

Aby się dobrze zrozumieć - ja nie wiem jak gra konstrukcja do której dałeś linki. Może gra wybitnie może nie. Dopóki się tego nie usłyszy to można jedynie wierzyć a nie wiedzieć.

Jak będziesz już po odsłuchach to daj znać. Wtedy wszyscy z zainteresowaniem przeczytają o twoich wrażeniach .

pozdrawiam

A i skorzystam z okazji. Widzę, że dzielnie walczysz z wpływem wszelkiego okablowania na brzmienie systemu.

Może czas wymienić sprzęt na lepszy? Na tym najbardziej popularnym (dostępnym w MM) to faktycznie zmiany okablowania nie są słyszalne.

życzę sukcesów w dalszych poszukiwaniach i odsłuchach

Gość

(Konto usunięte)

Fakt, że na tym forum jest strasznie dużo Voodoomaniaców, ale są też rozsądni ludzie, może byłoby ich więcej, gdyby ich szamani nie odstraszali ? Czas to zmienić i wprowadzić trochę rozsądku do tego forum :))

Clo2

Masz chłopie problemy z czytaniem, ale OK. Hi-end to sprzęt, który maksymalnie *wiernie* odtwarzał *muzykę*, nie *grał*, bo to nie jest gitara, ale wiernie odtwarzał, każdy sprzęt, który spełnia ten warunek, jest hi-endem, ten sprzęt spełnia ten warunek, nie muszę go słyszeć, żeby wyrobić sobie zdanie (nie na 100%, ale dużo).

Paweł

>Clo2

>Masz chłopie problemy z czytaniem, ale OK. Hi-end to sprzęt, który maksymalnie *wiernie* odtwarzał

>*muzykę*, nie *grał*, bo to nie jest gitara, ale wiernie odtwarzał, każdy sprzęt, który spełnia ten

>warunek, jest hi-endem, ten sprzęt spełnia ten warunek, nie muszę go słyszeć, żeby wyrobić sobie

>zdanie (nie na 100%, ale dużo).

>

>Paweł

I doczekaliśmy się "inteligentnej" odpowiedzi forumowego guru.

Przebłyski inteligencji tak mnie olśniły ,że długo będę pod wrażeniem.

PawelXYZ szanuj swój umysł , żeby na dłużej starczył.

"Senicz jaki był taki był, ale był pierońsko inteligentnym typem owładniętym swoją idee fixe, a nie prostym trollem jak Ty."

I to piszą ludzie którzy jeszcze kilka miesięcy temu traktowali Senicza jak zwykłego przygłupa i mieszali go z błotem.

Rzygać się chce.

Gość

(Konto usunięte)

kolmen

>I doczekaliśmy się "inteligentnej" odpowiedzi forumowego guru.

>Przebłyski inteligencji tak mnie olśniły ,że długo będę pod wrażeniem.

>PawelXYZ szanuj swój umysł , żeby na dłużej starczył.

Zajmijmy się rozbiorem tego, charakterystycznego dla wielu tutaj, zdania.

Ta wypowiedź jest:

niegrzeczna, sugeruje brak inteligencji u mnie; nazywa mnie forumowym guru, chociaż nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, rozdarta wewnętrznie - raz jestem "inteligenty", raz inteligenty; niedookreślona: co autor miał na myśli pisząc, żebym szanował swój mózg ? Żebym nie trwonił czasu na dyskusje z takimi jak on ? Szczerze mówiąc, wątpię, żeby autora stać była na taką samokrytykę...

I to wszystko, nawet pół wyrazu merytorycznej dyskusji, NIC, kompletnie NIC. Czy nie szkoda miejsca na serwerze na takie posty, oczywiście TAK. Werdykt:

Hall of sheep :)))

Pawelek to kolejna nawiedzona budżetówka. Przeżyliśmy na tym forum takich wielu śmisznych bidoków.Zaczął ponoć oszczędzać. W ciągu kolejnych 25 lat może coś uskłada i będzie go stać na coś sensownego, ale po takim czasie będzie już głuchy jak pień, na razie to tylko kołek.

Gość

(Konto usunięte)

Accu

Masz poczucie, że rozmawiasz same ze sobą ?

Jak Ci kultury nie starczy, to dołączysz do kolegów.

Czy może będziesz oryginalny tutaj i powiesz coś do rzeczy ?

Czekam z niecierpliwością.

Chochla

Już żałuję, że Ci odpisałem w innym wątku, jesteś zwykłym bucem.

Hall of sheep :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.