Skocz do zawartości
IGNORED

W imieniu Site - Piotr Welc

administrator

Rekomendowane odpowiedzi

>paavo, 28 Kwi 2008, 23:25

>> Jaro_747

>

>Niepotrzebnie jesteś zniesmaczony. Dyskusja jest IMO uprawniona, a z czasem sytuacja się wyklaruje.

Nie jestem zniesmaczony dyskusją. Nawet nie twierdzę, że ktoś nie ma racji, a inny ja ma.

Każdy może wziąć zabawki i iść gdzie indziej, ale czy koniecznie musi nawalić na odchodnym

do piaskownicy?

Jestem Europejczykiem.

> Jaro_747

Ależ nikt tu nie "wali" do piaskownicy. Jesteś niesprawiedliwy. To forum tworzyły tysiące użytkowników, niektórzy byli autorami setek bądź tysięcy merytorycznie cennych wpisów (nie ja), niektórym z nich się to nie podoba - czy nie mogą wygłosić swoich racji? Czy trzeba ich redukować do Atoposa, obrażać, banować? Zastanów się proszę.

Ależ ja nie piszę o wszystkich!

Problem jest w tym, że kilka osób nakręciło spiralę wzajemnych

pretensji, roszczeń i urazów. Jestem pewny, że przy innym podejściu wiele spraw

można by załatwić całkiem inaczej.

Jestem Europejczykiem.

Może można by załatwić całkiem inaczej, ale zwekslowanie tych pretensji jako "trollowanie", "czarny PR" czy zarzuty sformułowane przez Piotra Welca jest w moim przekonaniu grubą niesprawiedliwością.

>paavo, 29 Kwi 2008, 00:00

>Może można by załatwić całkiem inaczej, ale zwekslowanie tych pretensji jako "trollowanie", "czarny

>PR" czy zarzuty sformułowane przez Piotra Welca jest w moim przekonaniu grubą niesprawiedliwością.

Przepraszam, nie znam tego tekstu i szczerze mówiąc nawet nie chce mi się go szukać.

Może po prostu zmęczył się tym szarpaniem za nogawki?

Żeby była jasność: ni swat mi on, ni brat. Nie znam, uczuć nie żywię.

Ale czytałem tu sporo idiotycznych, bo już nawet trudno powiedzieć,że niesprawiedliwych

opinii o nim, że o zaczepkach nie wspomnę. Jak rozumiem tego nie bierzemy pod uwagę?

Jestem Europejczykiem.

> Administrator

Sprawdź PW pls.

> Jaro_747

Zakup AS to nie handel żywym towarem. Piotr Welc powinien wziąć pod uwagę rozmaite opinie forumowiczów, również te nieprzychylne. Dla własnego dobra, znaczy się (tzn. dla dobra własnej inwestycji) ;-)

>soso, 28 Kwi 2008, 18:21

>Idea Redakcji jest szczytna - czyste forum. Wiekszosc jest ZA. Doskonale.

>

>Nie bede teraz pisal co nalezy zrobic bo juz swoje zdanie wyrazilem - po co sie powtarzac. Za to cos

>ogolnego mysle warto wspomniec by Redakcja przemyslala i moze wyciagnela wnioski.

>

>Banowanie ludzi, odwolywanie sie do regulaminu itp. sa to z akcje dajace sie usprawiedliwic i mozna

>na nie wynalezc 100 argumentow za. Grozba jednak istnieje. Napisze gornoltnie, ze to grozba faszyzmu

>i komunizmu wisi nad Forum.

>

>Faszyzm czy komunizm opieral sie na potepionym obecnie zalozeniu, ze sa rasy lepsze i gorsze, rowni

>i rowniejsi. Taka grozbe zawsze nalezy brac pod uwage by nie zbladzic. Dzis jest tak, ze ktos moze i

>w dobrej wierze decyduje, kto jest cacy a kto be. Niestety, kryteria przyjete nie sa jasne bo zaleza

>od interpretacji. Stad jedni sa banowani, inni nie. Niektore niskie wpisy istnieja inne sa kasowane.

>Rodzi sie frustracja zbanowanych i wymazanych, rosnie buta podskakiwaczy. Zaczyna sie szukanie

>sprawiedliwosci i powodow.

>

>Redakcjo, przemyslcie problem wolnosci slowa w kontekscie Forum i poszukajcie dobrego rozwiazania.

>Jezeli takowego nie znajdziecie Forum stanie sie coraz to mniej przyjemnym miejscem na Ziemi.

>Pokazcie swoj profesjonalizm!

>

>pzdrw

>

>soso

To żeś chłopie rzeczywiście górnolotnie pojechał. Jakby tu był faszyzm to nikt by nikogo nie banował tylko zwyczajnie bojówki by pojechały zrobić z tym czy owym porządek raz na zawsze. W przypadku zaś komunizmu zwyczajnie byś nie dostał talonu na internet, a jeśli byś dostał to takie forum jak to byłoby zakazane ze względu na szerzenie kapitalistycznej zgnilizny a za wpis jak powyżej od razu dostałbyś dwa lata obozu pracy. To tak tytułem przypomnienia aby nabrać odpowiedniego dystansu i zachować właściwe proporcje.

Policja też nie łapie wszystkich złodziei ale jakoś nikt o zdrowych zmysłach nie proponuje aby ją likwidować. Oczekiwanie że jakaś grupa moderatorów pod wezwaniem sprawiedliwie ukarze wszystkich łamiących regulamin wedle obiektywnych i nie podlegających wolnej interpretacji kryteriów jest cokolwiek naiwne. Ja rozumiem że obecna aktywność redakcji ma głównie charakter prewencyjny mający poprzez uciszenie co bardziej krzykliwych trolli wprowadzić jakiś poziom spokoju i przewagi merytorycznej i kulturalnej wymiany zdań nad prymitywnym awanturnictwem i odreagowaniem frustracji.

Wolność w czystej formie lansowana tu przez niektórych jest jak woda destylowana - tyleż doskonała co bezużyteczna.

Szczerze mówiąc wydaje mi się, że wszystkie istotne argumenty w tej sprawie

zostały już dawno wymienione a teraz mamy do czynienia ze swoistym sportem

pod nazwą "kto lepiej i celniej dokopie kapitaliście".

Kilka osób wmanipulowało obydwie strony w aferę z której nie sposób się wycofać.

Jestem Europejczykiem.

>paavo, 29 Kwi 2008, 00:47

>No, akurat kapitalista to sobie poradzi. Jeśli potrafi :-)

To znaczy, że wobec niego obowiązują inne zasady? Trochę mi to bolszewią trąci.

Jestem Europejczykiem.

Musi sobie poradzić. Przeciwko komu miałaby się skierować siła mas gdyby sczezł był bezpowrotnie? Już to zresztą przerabiano nie tak znowu dawno i coś mało chętnych na powtórkę.

> Jaro_747

Jakie zasady? Banuje skolko ugodno, pisze w swoich wątkach co chce i blokuje dalsze wpisy jak chce, a Ty wciąż narzekasz na nierównie traktowanie i bolszewię??? Pobudka!!! *

* A w zasadzie trzeba iść spać ;-)

>paavo, 29 Kwi 2008, 01:04

>a Ty wciąż narzekasz na nierównie traktowanie i bolszewię???

Nie zauważyłem, żebym gdzieś pisał o jakimś nierównym traktowaniu.

Napisałem jedynie, że zasada "bogatego po łydkach" jest bolszewicka.

I nie narzekam, tylko piszę, że to mi się nie podoba.

Jestem Europejczykiem.

przepraszam za offtopa - ale ma pytanie. właśnie kupiłem kamienicę w centrum wrocławia, odnowiłem fasadę, choć może trochę niezgodnie z zaleceniami konserwatora zabytków (chciał mnie wykiwiwać na te drogie okna i gzymsy) i teraz zastanawiam się nad wymianą lokatorów. macie jakieś sugestie? jeszcze raz przepraszam za offtopa ale zależy mi na odpowiedzi, a widzę, że to najlepiej rozwijający się i najlepiej czytany temat. sam przed chwilą założyłęm inny (taki o słuchawkach wysokiego lotu) ale mi go ktoś pewnie przez nieuwagę skasował.

serdecznie pozdrawiam

a w temacie: łubu-dubu - "jest pięknie, kiełbaski są, jest piwo, jest telewizja" (szulkin)

No, ja proponuję wprowadzić zasadę nieodżałowanej pamięci Gospodarza Domu Anioła. Mieszkać mogą tylko ci lokatorzy, którzy codziennie wykonają kantatę na Twoją cześć. Ci, co nie potrafią śpiewać, niech klaszczą, przynajmniej będzie nowocześnie.

>paavo, 29 Kwi 2008, 01:17

>No, ja proponuję wprowadzić zasadę nieodżałowanej pamięci Gospodarza Domu Anioła.

Teraz w kapitalizmie to się na bruk wyrzuca.

Jestem Europejczykiem.

Zbig, 29 Kwi 2008, 00:43

>To żeś chłopie rzeczywiście górnolotnie pojechał.

Chlopie, nie lapiesz dowcipu. Sa po prostu pewne ograne numery takie jak odpowiedzialnosc zbiorowa (w wydaniu forumowym oznacza, ze ktos pisze czasami do rzeczy a czasami nie a i tak dostaje bana) czy rowni i lepsi (sa ludzie na forum, ktorzy rzucaja zgnilym miesem i wciaz na forum sa) i tego nie powinno byc. Wszystko.

Nie uwazam, ze Redakcja moze wszystko bo nie moze. Ale jezeli robi niezreczne ruchy to warto przemyslec sprawe i poprawic sie.

Jestem za stabilizacja, ciagloscia i budowaniem lokalnej kultury (w tym wypadku forum) i dlatego nie tak latwo daje sie przeciagnac na inne miejsca. No ale jezeli bedzie caly czas jatka to naprawde w koncy wielu sie tym zmeczy. Juz takich zmeczonych sporo wybylo.

Nie moze byc tak, ze zly pieniadz wypiera dobry bo zostana same zabazgrane papierki. Redakcja utonie.

pzdrw

soso

>soso, 29 Kwi 2008, 01:32

Wracam do swojej myśli, że zupełnie niepotrzebnie nakręciła się

spirala zbrojeń i czasem błahy problem powoduje zupełnie nieadekwatną reakcję.

Dla kogoś patrzącego z boku to jakaś niezrozumiała paranoja tyle, że zacietrzewieni

uczestnicy zupełnie tego nie dostrzegają.

Jestem Europejczykiem.

Piotr Welc

"To jest Forum poświęcone tematyce Audio Stereo - a nie Forum Nienawiści."

Przeczytane na forum

"Kraśko wnuk Wincentego Kraśki z KCPZPR syn Baśki Czajkowskiej zaorderowanej przez Kwaśną Lewą Goleń

i Lis- znany z obiektywizmu kumentator, który jak człowieka Honoru gościł w swym programie Urbana

a dopierniczał i dopiernicza do jednej bramki- w duchu niezależności mediów"

????????

shukenja, 28 Kwi 2008, 21:01

>chochla, moje posty niczego nia maja usprawiedliwac, sa wynikiem postronnych obserwacji natrect

>jakie pozorujesz tutaj ty i tobie podobni kumotrzy spod piwbnego baru.komuchow nie lubie ale ty tego

>i tak nie zrozumiesz, zasleples histeria.

shukenja zobacz- twój wpis jest skierowany w próżnię. CIEĆ-Redakcja znowu tnie niewygodne dla siebie wpisy. Mnie wyciął, histeria wiosenna ciecia trwa.

bardzo dobrze pisze jaro_747, ale potrafi też tak, i to personalnie

mały wybór z dokonań ww. forumowicza z ostatnich dni

"Trochę mnie jednak dziwi twoja tępota umysłowa.

Znów ci się popieprzyło!

Całkiem cię powaliło.

Po kiego grzyba wypisujesz te debilizmy? Od wiersza ci płacą?

Ty masz biedaku jakąś fiksację.

Hoduj to sobie w domku i nie zawracaj głowy innym.

Piszesz w kółko to samo, wszystkim już się od tej pisaniny rzygać chce, a ty jesteś sobą cały zachwycony.

Puknij się czymś z boku, bo ci się płyta zacięła :-).

Ty jacusiu jesteś lotny jak gazy trawienne :-).

Chyba się porzygam!!! Ciągle to samo!

Cymbałem to ty jesteś, bo mierzysz świat swoją wsiową miarą i wychodzi ci coś dziwnego.

Od dawna podejrzewałem, że dla ciebie myślenie to niepotrzebny balast który starasz się odrzucić :-).

Chyba ty debilu!

Czy jesteś taki głupi, czy taki bezczelny?

Czołem młocie!!!

Cienki krętacz!!!

Wybaczam ci cienki fiucie!"

Jezu!! za ten smród to mnie zaraz wytną!Z samego żródła dowiedziałem się, że robią to jakieś dwie panienki całkowiecie spoza forum, zaznajomione z regulaminem i obznajmione z internetowym savoir vivrem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.