Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (Pro)Tonsil upadnie

tkirmuc

Rekomendowane odpowiedzi

darkul, no ja nie zobacze, to na 100% nie kupie.. to jak w tym kawale o zydzie i lotto... daj mi icek szanse kup los....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Neostradamus,

Słabo szukałeś - już jedna konstrukcja na GDN 17/100 powstała:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ARGOS, 11 Maj 2008, 23:21

>Tkirmuc - jeśli jedyne co miałeś do zakomunikowania to jest to, ze nie dało rady posłuchać Siest w

>punkcie sprzedaży to faktycznie chyba pomyliły ci się fora. Skorzystaj z łaski swojej z

>wyszukiwarki, jeśli msz IQ>50 to ze znlezionych wpisów wywnioskujesz że to co naskrobłeś o słabej

>dystrybucji to już dawno wszyscy wiedzą i leją na to, a nawet sami organizują odsłuchy i nie płaczą,

>że jest jak jest, nikt nie wieszczy szybkiego końca. Ameryki nie odkryłeś i nikomu nie pomogłeś i

>jeszcze idziesz w zaparte krytykujac firmę mimo, że wypożycza sprzęt, co własnie jest najbrdziej

>cenioną przez użytkowników tego forum formą weryfikowani sprzętu pod kątem zakupu. A jeśli nie

>czujesz się audiofilem to istnieją odpowiednie tematy na forum gazeta.pl , tam się możesz wypłakać i

>podyskutować jak to się wali polska gospodarka i czy jest to żydomasoński spisek czy też nie. Tutaj

>takie wpisy zawsze będą odbierne jako prowokacja wymierzona w producenta.

Bardzo przepraszam. Bardzo. Że też się ośmieliłem w ogóle. No wstyd mi. Obiecuję, że już nie będę. Nie wyrzucisz mnie? Bardzo proszę! Nie chciałem urazić wszystkich Guru Audiofilskich swoim amatorskim zachowaniem. Wybaczcie.

>j.w.

Niektórzy czasem uszu nie myją i można się pomylić...

>M.Wroński.

Proponuję zastanowić się nad sobą.

Mnie taka bryja nie interesuje.

Tym bardziej od strony szemranych konkurencji.

Jak to Tonsil w głowach zamieszał co poniektórym.

Żenada towarzysze. Coraz smutniej na tym forum.

Neostradamus, 16 Maj 2008, 00:48

Ja pierdziu! Ale dogłębna analiza ekonomiczna na podstawie wyglądu nabiegunnika! Nawet prawdziwy Nostradamus tak nie bredził :)))

Może rozjaśnię koledze w głowie... Nabiegunnik wygląda jak wygląda zapewne dlatego, że jest do cewki o średnicy 35mm. A takie były stosowane w głośnikach o średnicy 20cm. Dużo starszych niż konstrukcje 13cm głośników wykorzystujących 25mm cewki.

Tak naprawdę kolega nie wie jak on wygląda, bo to co w nim najważniejsze jest niewidoczne na zdjęciu. Nie mówiąc już o tym, że do tych najważniejszych rzeczy wygląd się nie zalicza.

A jeśli za mało ci aplikacji tego głośnika w necie (w końcu jest w sprzedaży aż od 24 stycznia 2008), to śmiało możesz ten brak uzupełnić pokazując jakąś fajną aplikację.

PS. Jak Tonsil upadnie, to Darkul weźmie się wtedy za budowę najlepszych na świecie zestawów głośnikowych. Planowane są hi-endowe tuningi CAT oraz Sonabów :)))

Darkul jaki widzisz cel w udowadnianiu nam, że jesteś super bogaty i posiadasz wiedzę która nam się nawet nie śniła (pominę ten nieudany wzmacniaczyk na opie i mosfetach)?. Udowadniasz tylko jedno. Nie ważne jaka firma.. ważne ile kosztuje! :)

>Bardzo przepraszam. Bardzo. Że też się ośmieliłem w ogóle. No wstyd mi. Obiecuję, że już nie będę.

>Nie wyrzucisz mnie? Bardzo proszę! Nie chciałem urazić wszystkich Guru Audiofilskich swoim

>amatorskim zachowaniem. Wybaczcie.

Wiesz, tu nie chodzi o wybaczenie czy nie, tylko o to co masz do powiedzenia. Sorry, ale jeśli to, że polscy producenci mają kulawą dystrybucję to zupełnie tak samo jak bys przekonywał, że trawa jest zielona. Nic z takiego ględzenia nie wynika a jeśli nie msz do powiedzeni nic konkretnego to poszukaj sobie innego forum albo najpierw rozpoznaj temat jak chcesz dzielić się ze wszystkimi swoimi przemyśleniami, może wtedy będą one cokolwiek warte i kogokolwiek będą interesować. Na razie pachnie to marną prowokacją.

>Argos

Ja do ichniej dystrybucji się nie czepiam.

Mają sklep w necie i kilka sklepów..może więcej.

Mi tylko chodzi o to że gigant jakim jest bez wątpienia i śmiechu Tonsil tak dziwnie działa.

Tonsil ma olbrzymie hale i możliwości produkcyjne.

Aż dziwi fakt że mają tak skromną ofertę.

Natomiast ceny wcale nie są tak atrakcyjne gdy porównamy ich przetworniki z kilkoma innymi producentami.

Nie ma się czym podniecać.

Proponuję spokojnie podchodzić do zdania innych ludzi.

Wcale nie muszę się z kimś zgadzać.

Proszę mi wskazać kolumny do 2000 Zł Tonsila które mnie w tej cenie oczarują.

Ja przedstawię kontrkandydatów. Wszystko na temat.

Tja...

JBL Northridge 1580,-

JBL Balboa pon 2000,-

Dali Ikon 1900,- całkiem fajne.

Jamo C407 1800,-

Yamaha NS7900 1450,-

Yamaha NS8900 1600,-

Heco Vita 700 1600,-

Jest tego sporo.

Kilka rodzimych manufaktur też ma ciekawe propozycje, tylko trzeba pogadać.

Z wyżej wymienionych polecam Dali Ikon.

Są dostępne od ręki.

Za dodatkowe 1000,- są bardzo przyzwoite RLS.Są warte dopłaty...

Nie sztuka dziamać , sztuka to znaleźć czas na słuchanie.

darkul, 16 Maj 2008, 22:56

>JBL Northridge 1580,-

>JBL Balboa pon 2000,-

Teraz to przysrałeś porównując ten szajs do Siest (1600zł), to gówno gra zdecydowanie gorzej od Premium(900zł)i Maestro II 18(1200zł).

Nowe, podłogowe Dali Ikon za 1900zł - gdzie?

Te Yamahy, Heco i Jamo to co najwyżej z Maestro i Premium mogą sobie "powalczyć", ale myślę, że i tak to jednak Tonsil wyszedłby z tej "walki" zwycięsko.

>darkul

wymienieles pierwsze lepsze smieci, albo kolumny za znacznie wyzsza kase... opanuj sie!

heco nie są złe, ale do Siest troszke im mimo wszystko brakuje...

ps. gdzie słuchałeś wogóle Siest?

darkul, 16 Maj 2008, 21:13

>Proszę mi wskazać kolumny do 2000 Zł Tonsila które mnie w tej cenie oczarują.

>Ja przedstawię kontrkandydatów. Wszystko na temat.

Waszym zdaniem, coś takiego jak Eltex Symphony 8.4 jest warte rozważenia?

• Redaktorzy

"Nowe, podłogowe Dali Ikon za 1900zł - gdzie? Te Yamahy, Heco i Jamo to co najwyżej z Maestro i Premium mogą sobie "powalczyć", ale myślę, że i tak to jednak Tonsil wyszedłby z tej "walki" zwycięsko."

Posłuchać, posłuchać! Redakcja pomoże, tylko żeby ktoś faktycznie miał ochotę na takie spotkanie, a nie tylko tak, żeby gadać. Przede wszystkim potrzeba kogoś, kto może Siesty zorganizować.

Heco Victa i 1600zl? Chyba 900zl za parę. Do tego można dołożyc Magnat ALtea 7 i Quantum 505, 605 i 507. Canton GLE 407. Czy ktos mial stycznosc z kolumnami Klipsch F-2???

?👈

>Argos

Ja do ichniej dystrybucji się nie czepiam.

A czy jak gzieś napisałem że sie czepiasz?

>>Mi tylko chodzi o to że gigant jakim jest bez wątpienia i śmiechu Tonsil tak dziwnie działa.

Tonsil BYŁ gigantem, od tego czasu kilka razy upadł i reaktywował się.

>Tonsil ma olbrzymie hale i możliwości produkcyjne.

Aż dziwi fakt że mają tak skromną ofertę.

Bardzo dobrze, że okroił ofertę. Może własnie o to chodzi żeby nie porywać się z motyką na słonce , sprzedać stare hale w których trzymany jest przestarzały sprzęt i skupić się na kilku nowoczesnych konstrukcjach jakie się ostatnio pojawiły.

>>Natomiast ceny wcale nie są tak atrakcyjne gdy porównamy ich przetworniki z kilkoma innymi producentami.

Na przykład z jakimi?

>>Nie ma się czym podniecać.

Proponuję spokojnie podchodzić do zdania innych ludzi.

Wcale nie muszę się z kimś zgadzać.

To nie ja pierwszy zaczłąłem z ciebie szydzić. Przeczytaj sobie mój pierwszy wpis adresowany do ciebie. Był ultraspokojny, ale sorry, nie pozwolę żeby ktoś sobie z tego powodu mną wycieral dupę, a zwłaszcza ty.

>>Proszę mi wskazać kolumny do 2000 Zł Tonsila które mnie w tej cenie oczarują.

Ja przedstawię kontrkandydatów. Wszystko na temat.

Ja pier**lę, ale ty jesteś szybki... Własnie od pocztku proszę, żebyś podał przykłdy konkurencyjnych wyrobów które w tej cenie oferują więcej. Jakie ja mam ci podawać przykłdy, cały wątek jest o Siestach, one są punktem odniesienia. Ale pewnie nie zauważyłeś by byłeś zjęty dosrywaniem. I nikt nie obiecywal ze cię oczarują, dawno temu już pisałem ze żaden hi-end z tego nie będzie bo to nie ten pułap cenowy (podobnie jak tuningowana Manta), to po prostu dobra propozycja w cenie 1600 i jak kogoś nie stać na coś lepszego to lepiej żeby kupił to niż produkt zachodniej marki wyprodukowany w Chinach. Wszyscy oprócz ciebie się z tym zgadzają więc to twoja opinia jest obrazoburcza i ty powienienś pierwszy przedstawić jakiekolwiek dowody na jej słuszność.

Konkurencja dla Siest, w bardzo podobnej cenie samej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak juz napisano najlepszy jest odsłuch.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.