Skocz do zawartości
IGNORED

Co do 1000 zł - kolumny i wzmak.

thomson14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kiedyś zawracałem tu na forum wam głowe, co zamiast pianocrafta. Z pianocrafta juz wyrosłem, ale chcę sobie kupic jakies przyzwoite kolumny do kwoty podanej w temacie. Słucham głównie rocka, metalu i czasami jakiś film z kompa obejrze. Mój metraż to ok 11 m2. Moje typy to: Wharfedale diamond 9.2 ; JBL ES 30 ; Klipsch Synergy B 2. Wzmak jakiś do tego też by sie przydał, myslałem o jakims soniaczu, ale nie wiem kompletnie jakim. Doradźcie coś Szanowni Forumowicze :)

https://www.audiostereo.pl/topic/42593-co-do-1000-z%C5%82-kolumny-i-wzmak/

nie do końca łapię - 1 tys na kolumny + wzmacniacz, czy po 1 tys. na każdy z elementów systemu? jeśli 1 tys. na oba, to sorki ale wątpię żeby to miało szanse zagrać lepiej od pianocrafta. chyba, że zestaw ma grać po prostu głośniej...

co do twoich typów dotyczących kolumn, to słyszałem jedynie wafle. w swojej cenie są z pewnościa b. dobre. tak naprawdę sporo zależy jednak od tego jakiego rodzaju muzyki słuchasz. do ostrego rocka np., to raczej one nie bardzo się nadają.

Tzn źle się wyraziłem. Chodziło mi o 1000 zł na same kolumny. Ale z tego co widze to za tą kaske z lekką górką można wyrwać Wharfedale 9.2 + dobry wzmak sony. Ten mój rock nie jest taki ostry, tak za bardzo nie mam ulubionej muzyki, rock lekko przeważa.

z calym szacunkiem ale te wafle sie nie umywaja, moze bedziesz miec wiecej basu, ale srednica i soprany beda spooro gorsze.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Z ok. 900 zl moze uda ci sie jeszcze kupic kolumny KEF Q1, jest teraz ich wyprzedaz (nowych).

A wzmacniacz do nich to moze cos z uzywanych, np starego/dobrego/taniego SONY z serii TA F400...500R z Allegro,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.