Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (Pro)Tonsil nie ma konkurencji?

naprawiak

Rekomendowane odpowiedzi

Redakcja, a kto odpisałz Pro Tonsila, Przemysław Koserczyk? Ja miełem przyjemność korespondować z nim kilka miesięcy temu i była tobardzo miła i sympatyczna wymiana zdań.

W sieci znalazłem wywiad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jest w tym wywiadzie również pozytywnie o Audiostereo, oto fragment:

"Dziękuję za zainteresowanie naszym zakładem i pytania. Na forum można znaleźć sporo ciekawych pomysłów, których realizacja z pewnością przyniesie pożytek Pro Tonsilowi i klientom. Popularność głośnika GDN13/40/2 i GDWK10/80 wśród uczestników forum Audiostereo miała spory wpływ na powstanie Siesty i w stronę osób, które wykazały się życzliwością i cierpliwością kieruję słowa podziękowania."

Czylie reasumując czekamy nadal na Omegę . Od 3,5 roku tylko powtarzam zeby nie podzieliła losów VipArtów i Prestige

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Pan Koserczyk z ProTonsilu odpisał na wszystkie moje maile, z różnymi - często pewnie dziwnymi - pytaniami. Także jeżeli chodzi o kontakt z producentem (a tu de facto twórcą projektu) - lepiej być nie może.

To bardzo dobrze o nim świadczy, z tego co wiem to, oprócz pracy w Protonsilu, ma jeszcze wiele różnych innych zajęć. Wg mnie wykonuje dużo dobrego dla pozytywnego wizerunku firmy.

rosim, 19 Maj 2008, 22:24

>>Jest w tym wywiadzie również pozytywnie o Audiostereo, oto fragment: "Dziękuję za zainteresowanie naszym zakładem i pytania. Na forum można znaleźć sporo ciekawych pomysłów, których realizacja z pewnością przyniesie pożytek Pro Tonsilowi i klientom. Popularność głośnika GDN13/40/2 i GDWK10/80 wśród uczestników forum Audiostereo miała spory wpływ na powstanieSiesty i w stronę osób, które wykazały się życzliwością i cierpliwością kieruję słowa

>podziękowania."

• Redaktorzy

No proszę jaki esej. I to wszystko oczywiście o Tonsilach. Jeśli sobie tego życzysz, Redakcja może oczywiście nie testować Tonsili, może nie publikować żadnych informacji, ba, może nawet usunąć wątek o Tonsilach. Wszystko, żeby tylko zadowolić Qubrika. Tylko nie wiem, co na to ci, których interesują Tonsile, nie zaś gierki Qubrika.

Ale dla wyjaśnienia tej części wpisu, której Redakcja nie doczytała, ośmielę się zauważyć, że nie tyle chodziło testowanie Siest przez Redakcję (i tak wiem jaka to będzie recenzja), co o uczestnika Audiostereo mającego duzy udział w inspirowaniu P. Koserczyka do powstania Siest... Takiego jednego, o nicku na literę L., którego aż strach jest tu pisać :)))

o k**wa dawno takiego gówna nigdzie nie czytalem,przepraszam za słownictwo ale członki opadaja,temat ktory mnial prostowac tema i cooo nic wyzywanie sie od pedałów i gejów,czemu to ma slużyc i poco!!?

czy to forum dla niedorozwojów umysłowych,jeden idiota sie znajdzie i napisze jakies bzdury i rusza lawina gówna nikomu i doniczego nie potrzebna

rochu, 21 Maj 2008, 00:44

Rochu, przeczytaj uważnie wywiad którego fragment przytoczyłeś.

Inspiracją do powstania Siest było zainteresowanie głośnikami GDN13/40/2 i GDWK10/80 które użyte są w TOTM MITE.

A to właśnie Lancaster rzucił na Audiostereo pomysł klonowania Totemów i organizował pierwsze zamówienie głośników, pomiary, parowanie itd.

Dzięki wątkom o klonowaniu Totem Mite tak wzrosła popularność tych głośników. Zresztą teraz Tonsil wznowił inne legendarne głośniki – GDN13/40/8 – GTC13/40/1 i GDN16/50/6. o których wspominałem przy kilku okazjach jako o bardzo dobrych wersjach głosników używanych w konstrukcjach 2 firmowanych kiedyś markami Denon i Heco.

Systex założył cały temat o klonowaniu, także Zoltar7 bardzo się udzielał w tematach o klonach Totem Mite i Staff

Miało być - fragment wywiadu który przytoczył Rosim - Chodzi o wpis z tego wątku:

Rosim 19 Maj 2008, 22:24

W sieci znalazłem wywiad:

Ukryta Zawartość

Jest w tym wywiadzie również pozytywnie o Audiostereo, oto fragment:

"Dziękuję za zainteresowanie naszym zakładem i pytania. Na forum można znaleźć sporo ciekawych pomysłów, których realizacja z pewnością przyniesie pożytek Pro Tonsilowi i klientom. Popularność głośnika GDN13/40/2 i GDWK10/80 wśród uczestników forum Audiostereo miała spory wpływ na powstanie Siesty i w stronę osób, które wykazały się życzliwością i cierpliwością kieruję słowa podziękowania."

Ukryta Zawartość

syf syf Pablo

dlatego pytałem się redakcji czy ktoś tutaj cokolwiem moderuje, bo jak czytuje forum to mam coraz bardziej wrażenie ze czytam forum onetu gdzie małe zakompleksione dzieciaki trzepią sie przed kompem/sprzętem/wzmakiem czy kablami

moderuję dwa fora sportowe, jedno największe w Pl a drugie chyba najbardziej kompetentne, ale jestem w ciężkim szoku ;-)

zdr

• 11 miesięcy później...

Qubric,,pawlikowski,RADUL 18 Maj 2008, 22:33

Skoro już zostałem trollem, czyli osobą nie zgadzającą się z tubami firmy Tonsil w ramach misji firmy proponuję zablokować mnie również i w tym temacie. Czekam z niecierpliwością. I proponuję zrobić to szybko, gdyż ludzie moga dowiedzieć sie jeszcze parę ciekawych rzeczy. Nie za bardzo byście tego chcieli.

To świadczy tylko o was, waszym języku i sposobie podejmowania dyskusji. Naprawdę Tonsil jest w tarapatach mając takich piewców. Beznadziejnych.

I nie obawiajcie się. Nie założę konkurencyjnego wątku do szkoda mi czasu zajmować się byle czym.

Jesteście jednak beznadziejni. Nie potraficie przyznać się się szarości i marności. Do upadku.

A Qubrick to taki bullterier Tonsila. Szkolony na najgorszych forach. Mocna rzecz. Tylko lekko głupawy i bez polotu.

Dziękuje za uwagę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

rafal996, 6 Maj 2009, 12:24

więc w jakim celu i ty się odzywasz? chcę zaprosić pawlikowskiego do rozmowy o Tonsilach. Nie będzie mnie nikt od trollów wyzywał skoro nie pieję na jedną stronę. To jest wolne forum.

więc jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie wtrącaj się.

Ty nie masz nic do powiedzenia. Zaśmiecasz każdy temat o Tonsilu bezsensownym, pozbawionym treści szczekaniem. Spotkałem już wielu przeciwników Tonsila, którzy mieli różne argumenty na poparcie swoich tez. Ty nie masz żadnych.

Acha, bym zapomniał. Tak, jestem pracownikiem Tonsila. Razem z Qubrickiem siedzimy sobie teraz i strugamy obudowy do Altusów. Teraz on struga, a ja piszę, potem się zamienimy.

rafal996, 6 Maj 2009, 12:58

Fakt. Nie ma to jak elokwencja Qubricka i sposób argumentacji w jego wydaniu. Jesli dołączasz sie do nich to bardzo proszę. Osoby te we wszystkich wątkach pakują się ze swoimi Tonsilami. Dlatego ja chętnie z nimi dyskutuję. Zabronisz mi? Masz jakieś argumenty? Więc jeśli nie to prosze cię nie wtrącaj się.

I nie szczekam a wypowiadam swoje zdanie.

kolega sittek wyczerpał swoje możliwości dobry tydzień temu, a obecne trolowanie jest nie do przyjęcia, myślę, że wszyscy tutaj obecni się z tym zgodzą...

ps. to banowanie to taka fajna sprawa :P

discomaniac71, 18 Maj 2008, 13:11

>Krzysiek zgadzam sie z Toba w 100% ale lepiej nie narazaj sie lobby Tonsilowskiemu. Milion razy

>pisalem ze wyroby tej formy chwala ludzie malo osluchani i posiadacze sprzetu z niskiej polki ktorzy

>swoja przygode z audio dopiero zaczynaja.

Nie ma jednego obiektywnego gustu i choćby nie wiem jakim forumowym góru się nie było, to nie można sobie uzurpować prawa do jedynej słusznej opinii.

Moje pierwsze kolumny, które naprawdę mnie rozczarowały, to były kolumny marki Sansui. Wprawdzie jakiś niski model, ale jednak. Tak dziadoskich skrzynek w Tonsilu w życiu nie widziałem, choć pewnie tutaj na forum wszyscy by się zarzekali że musza być lepsze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.