Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Czas podzielić się wrażeniami z obcowania z nowym wzmacniaczem Denona PMA 2020. Pierwsza i chyba najważniejsza rzecz, gdybym miał go kupić drugi raz nie zrobiłbym tego. Niby wysokie tony są niezłe, bas punktowy i faktycznie mocny, średnica niezbyt nachalna i dobra stereofonia. Jednak całości brakuje tego czegoś co miał creek, jakiejś takiej muzykalności sprawiającej, że chce się słuchać muzyki pomimo słyszalnych niedociągnięć. Denon jest poukładany ale zbyt jasny i beznamiętny. Może jak się dłużej wygrzeje to coś się zmieni, ale szanse są marne bo specyfika grania pozostanie. Pewnie niezbyt długo u mnie zagości.

Ciekawa opinia, mój znajomy poszedł do salonu audio, poprosił o włączenie najpierw zestawu Denona, potem Marantza, na koniec kupił... Creeka właśnie:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Narazie swojego PMA-2000R posluchalem krotko i mam podobne wrazenia. Jest mega detal, separacja etc, ale nie wiem czy z nim wytrzymam. Zawsze wyzej ceniłem muzykalność, ciepło, barwę... Mimo tego ze ten piec od pierwszych minut pokazuje ze jest naprawde niezly to nie wiem czy to bedzie tylko krótki romans czy dłuższy związek. Myśle ze w salonie audio cieżko do tego dojśc w tak krótkim czasie :)

Zostaje jeszcze kwesta źródła, może połączenie go z dość kluchowatym i mega muzykalnym DCD-3000, DCD-S10 spowoduje że będzie to co potrzeba!

?👈

Wtedy obawiam się ze moze byc jeszcze gorzej. Dla mnie juz te Magnaty graja za "audiofilsko" tj. liniowo. Znow pokazaly ze to niby zwykły Magnacik, a nadal pokazuje na co go stac. Bas zwarty, szybki (nie moj gust za bardzo), wysokie wchodza wyzej jak nigdy, ale cale szczescie nie jazgoczą. Super separacja dzwiekow.

Chce zmieniac kolumny na cos z przedziłu 5tys, ale to bedzie dreptanie w miejscu. Pozostaja uzywki... A z uzywkami wiadomo jak to jest... Pol Polski przejade i wroce z niczym. Moze jak zepne ten piec z docelowym CD/DAC bedzie lepiej, tj. bas sie troche wypełni.

Edytowane przez rafal735r

?👈

tomter po 150h jest nie do poznania od tego jak grał przez pierwsze 20 godzin. Wiem ciężko w to uwierzyć, ale cierpliwości....

Tak słyszałem, lecz powoli tracę nadzieję na poprawę.

Gość

(Konto usunięte)

Czas podzielić się wrażeniami z obcowania z nowym wzmacniaczem Denona PMA 2020. Pierwsza i chyba najważniejsza rzecz, gdybym miał go kupić drugi raz nie zrobiłbym tego. Niby wysokie tony są niezłe, bas punktowy i faktycznie mocny, średnica niezbyt nachalna i dobra stereofonia. Jednak całości brakuje tego czegoś co miał creek, jakiejś takiej muzykalności sprawiającej, że chce się słuchać muzyki pomimo słyszalnych niedociągnięć. Denon jest poukładany ale zbyt jasny i beznamiętny. Może jak się dłużej wygrzeje to coś się zmieni, ale szanse są marne bo specyfika grania pozostanie. Pewnie niezbyt długo u mnie zagości.

...dźwięk w Twoim systemie...w innym może być zupełnie odwrotnie...

A na jakich kolumnach słuchasz?

Bo nabyciu Kefów serii R właśnie tylko wzmacniacze rozdzielcze, grające z chirurgiczną precyzją się sprawdzają.

Koloryzujący, czy grający hybrydowo odpada.

Witam u mnie denon 2020 gra z kef r300 I jest bardzo dobrze (jak dla mnie) takie bezpieczne polaczenie nie za ostro ale zamuly tez nie ma

Kurde ja jak patrze na tego swojego gniota to przy podlogowkach wyglada jak monster, a jak ma jeszcze napedzac takie monitorki to chyba nawet letni nie jest?

?👈

muda, poprostu zaakceptowales te granie. Ot tyle i az tyle.

Nie chce tu wysuwac wnioskow , bo zaraz znow rozpeta sie krucjata przeciw mnie. Potem jakis duren zraportuje i tyle bedzie.

?👈

Zacytuję co napisałem w klubie Kef, bo dyskusja na ten sam temat:

Zjawisko wygrzewania jest dla mnie na poziomie kabli. Nasz mózg już po prostu tak działa, że nawet jak czasem nie ma różnicy, to on ją znajdzie na siłę... I wierzymy w to. Cieszymy się z poprawy, no i o to chodzi :)

Jeżeli chcemy naprawdę poprawić dźwięk, to najważniejsza adaptacja akustyczna. Zjawisko potwierdzone prawami fizyki.

Po prostu tak czasem jest, że nowy sprzęt zagra nasze ulubione płyty inaczej, i jak ktos niedawno przyznał, wtedy często zmieniają się nasze ulubione "kawałki". Jedne płyty brzmią gorzej, inne lepiej.

I to właśnie te "odkrywcze zestawy" które nie powalają na początku, są najlepsze.

Systemy efekciarskie dobre przy pierwszym wrażeniu mogą okazać się męczące w najbliższym 300godzinny "rozgrzaniu".

Zacytuję co napisałem w klubie Kef, bo dyskusja na ten sam temat:

Zjawisko wygrzewania jest dla mnie na poziomie kabli. Nasz mózg już po prostu tak działa, że nawet jak czasem nie ma różnicy, to on ją znajdzie na siłę... I wierzymy w to. Cieszymy się z poprawy, no i o to chodzi :)

Jeżeli chcemy naprawdę poprawić dźwięk, to najważniejsza adaptacja akustyczna. Zjawisko potwierdzone prawami fizyki.

Po prostu tak czasem jest, że nowy sprzęt zagra nasze ulubione płyty inaczej, i jak ktos niedawno przyznał, wtedy często zmieniają się nasze ulubione "kawałki". Jedne płyty brzmią gorzej, inne lepiej.

I to właśnie te "odkrywcze zestawy" które nie powalają na początku, są najlepsze.

Systemy efekciarskie dobre przy pierwszym wrażeniu mogą okazać się męczące w najbliższym 300godzinny "rozgrzaniu".

I z tym sie zgodze dlatego staram sie kupowac klocki za rozsadne pieniadze. Jak mnie nie przekona gonie dalej. Nie przekonuje sie do niego na sile na zasadzie -zaplacilem to musi dobrze grac i tyle ma dobrych opinii. Jak za dzieciaka - plyta kupiona "na pale" ktora okazla se do d... Słuchalo sie na sile, bo nie bylo wyjscia. Zaoszczedzona kasa poszla, neta nie było. Sluchalo sie az sie spodobala. Do dzis wydaje sie ta najlepsza - czy to nie sentyment?

?👈

muda, poprostu zaakceptowales te granie. Ot tyle i az tyle.

Może się przyzwyczaiłes?

Jaja sobie Panowie robicie czy co ?

Co to mój pierwszy wzmacniacz i pierwsze lepsze STEREO ?

Kłania sie tu brak Waszego doświadczenia z nowym sprzętem .

Nie przekonuje sie do niego na sile na zasadzie -zaplacilem to musi dobrze grac i tyle ma dobrych opinii

W moich wpisach znajdziesz opisy wielu sprzętów które były chwalone na forum , sprzęty " uznawane " , poważane a ja je zjechałem .

Zjechałem , sprzedałem i kupiłem coś innego . Innego , o czym pisałem . Innego , często tańszego i w moich progach grającego lepiej .

Nic sobie nie wmawiam . Stać mnie na zmiany i kupno droższego sprzętu niż mam . Od dawna nie powala mnie " znaczek " na froncie bo jak się okazuje można taniej i dużo lepiej .

Nie sztuką jest wywalanie masy kasy na sprzęt ale złożenie zestawu grającego niemal jak te najlepsze za ułamek ich kwoty ;)

PMA-2020 AE wygląda zaś tak:-)

denon-pma-2020ae.jpg

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Faktycznie masz za krótką szafkę :)

Jakby się postarali to by to upchnęli w obudowę z 1500R, ale przecież czymś musi się różnić :) Tym bardziej że ma tylko 10W więcej na kanał. Te 5 kilo więcej to chyba ciężar samej obudowy. Musieli inaczej porozmieszczać elementy i wyszło im jak wyszło, patent ergonomiczny z 1500R jest jednak nie do zastąpienia :)

Edytowane przez costa brava

Dla mnie dobra głębokość wzmacniacza to tak ze 40 cm, z zaciskami głośnikowymi i gajgą "volume".

tomter zostaw go na noc włączonego na minimalnej głośności. U mnie po kupnie chodził bez wyłączenia pierwsze 4 czy 5 dni :-) Dopiero po ponad 100h zacząłem już go wyłączać na noc ale dalej pracował od rana do nocy. Naprawdę ostra góra znika w nim po ponad 100h grania.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.