Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękujemy za zdjęcia :)

Focie setu :)

Nie myslałes tuner dać i CD w szampanie? 3 dni temu sprzedałem złote TU-255 za 200zł. Jak ta końcówka sprawuje się w stereo? To jest chyba raczej pod kino robiona. Porównywałeś ją z czymś?

Edytowane przez rafal735r

?👈

Pomyliłem się o 20 euro :)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Koncowke porownalem z Nadem C 370 i.... Nad dobry wzmach ale polegl tak jak Marantz pm 7200 jeszcze bede porownywal z kilkoma Arcamami kumpel ma 3 wzmachy. Kupilem takie dwie koncowki z mysla o budowie kina ale.... lezaly sobie w schowku wkoncu je wyjelem i tak sie zaczelo...z Dnonami DCD 1550 mam juz chyba z 8 lat i tez w sumie lezy w boxie schowany bedzie do sprzedania. Poluje na zlotego Daba czarnego tu kupilem za 10 funa wiec cena smiech na sali. Jak pisalem to moj drugi system pierwszy to ELECTROCOMPANIENTY I Jim Laby Arie. Zakupy tychDenonow to w sumie przypadek ale Fajny nawet Bardzo fajny. Z premedytacja kupilem tylko DVD 5000 i zostaje ze mna na baaaaardzo dlugo ;-). Zreszta nie dlugo POA tez beda szukaly nowego domu. Mam apetyt na poa 6600a i Dap 5500 Albo na POA 8000 jednak z tymi ostatnimi to cena powstrzymuje ale....... sami wiecie jak to jest. Jak poslucham i bedzie miod to zakupie ale to pozniej teraz przeprowadzka bo zakupilem z zona domek tez w Milton . Wracajac do POA 8000 to jak sie mi spodoba ich brzmienie to Electro pojda do sprzedania.

Edytowane przez nissio100

Koncowke porownalem z Nadem C 370 i.... Nad dobry wzmach ale polegl tak jak Marantz pm 7200. Kupilem takie dwie koncowki z mysla o budowie kina ale.... lezaly sobie w schowku wkoncu je wyjelem i tak sie zaczelo...z Dnonami DCD 1550 mam juz chyba z 8 lat i tez w sumie lezy w boxie schowany bedzie do sprzedania. Poluje na zlotego Daba czarnego tu kupilem za 10 funa wiec cena smiech na sali. Jak pisalem to moj drugi system pierwszy to ELECTROCOMPANIENTY I Jim Laby Arie. Zakupy tychDenonow to w sumie przypadek ale Fajny nawet Bardzo fajny. Z premedytacja kupilem tylko DVD 5000 i zostaje ze mna na baaaaardzo dlugo ;-). Zreszta nie dlugo POA tez beda szukaly nowego domu. Mam apetyt na poa 6600a i Dap 5500 Albo na POA 8000 jednak z tymi ostatnimi to cena powstrzymuje ale....... sami wiecie jak to jest. Jak poslucham i bedzie miod to zakupie ale to pozniej teraz przeprowadzka bo zakupilem z zona domek tez w Milton . Wracajac do POA 8000 to jak sie mi spodoba ich brzmienie to Electro pojda do sprzedania.

O - Electrocompaniet - to od lat jedno z moich ulubionych slow.Co masz tej firmy-tak z ciekawosci ? ahoj

Rafal DCD 1550 mialem o wiele wczesniej jak te koncowki . Poa kupilem z mysla o budowie kina. Ale z czasem rozmyslilem sie wiec bawie sie w stereo. Wkrotce pewnie je sprzedam bo chce monobloki POA 6600 A I DAP 5500 najczesciej sa czarne ciezko upolowac zlote. W zasadzie kolor monoblokow zadecyduje o tym jaki kolor bedzie mial ten systemik. No chyba ze trafie za godna cene POA 8000. ;-)

Taki sobie jest. Mialem go z 10lat temu i przez ostatni rok też, ale już jako transport. Pamiętam że zmieniłem go na 980 i ten drugi był wiele lepszy, szczególnie na górze. 755AR ma potencjał, ale trzeba by go trochę przerobić żeby wyciągnąć z PCM1702 to co trzeba.

?👈

Poa 8000 raczej ciężko do dostania. Może lepiej integre S10 MKII lub III jak już na grubo.

Wiem ze ciezko dostac POA 8000 ale pokazuja sie tu w uk raz poraz i to za calkiem dobre pieniadze. Ale twoja sugestie tez wezme pod uwage. Jeszcze biore pod uwage POA 6600A . A moze taki set ;-) POA S 10 finanse to wytrzymaja ale czasu potrzeba . zobacze co wpadnie w lapska Edytowane przez nissio100

Mam niedaleko i mogę podjechać odsłuchać osobiście, myślicie że warto pakować się w sprzęt w którym były tyle dłubane ?

Chłopie, bierz, to mega okazja. A ten tuning to prawie HiEnd.

No tylko czy uda się zdemontować to ala drewno , bo wolę całe czarne obudowy- bez dziur.

Wygląda jak by było przykręcone na org śrubki. Pewne można zdjąć te dziadostwo. Koleś zrobił sobie DCD-3520EX :)

?👈

Byłem, odsłuchałem , odtwarza nagrywane CD, tylko że jedna z płyt została w środku i umarł w butach.

Nie można było wysunąć tacki, rozebraliśmy więc go i płyta leżała jak należy, ręcznie wysunęliśmy tackę z płytą, niestety sprzęt już nie ruszył, tzn. tacka nie działa to i czytać płyt nie chcę.

Umówiliśmy się że jak sprzęt będzie ok to zadzwoni do mnie.

Co to może być, podpowiecie ???

Napisano 12.03.2016 - 15:39

Użytkownik smax dnia 12.03.2016 - 14:03 napisał

http://www.ebay.de/itm/Denon-PMA-2000-AE-Verstarker-TOP-Zustand-aus-1-Hand-/252309975254?hash=item3abed8b0d6:g:-dYAAOSwyjBW2u92

Obstawiamy,za ile się sprzeda. Ja daje 610 euro .

Pomyliłem się o 20 euro :)

Za taką kwotę świetny (dosłownie i przenośni) piec :). Sam bym go kupił na testy, gdybym wcześniej wpadł na tę ofertę. Chociaż gdzie ja bym go tylko postawił.

Odnośnie serii PMA-20xxAE. Gdzieś przeczytałem, że warte uwagi są 2000 i 2020, ale nie 2010. Czy wiecie może z czego to wnika?

Serwo się chyba zblokowało. Ten mechanizm w serio 80,90 nie był mega dopracowany i miewał takie zajawki

Czyli trzeba coś wymieniać czy nie, jakie koszta, resety nic nie pomagały.

Nic groźnego.

Czyli mam się nauczyć z tym żyć jeśli go kupię ? A wszystko na to wskazuje bo mam pierwszeństwo, po naprawie oczywiście.

Co mam podpowiedzieć właścicielowi, gdzie czego szukać i jak to naprawić ?

Mówił że to co wymienić to uproszczenie a jednocześnie unaturalnienie dźwięku, ominął układ Lambda i dźwięk jest bardziej naturalny a dokładane bity to ponoć bzdura- chwyt marketingowy ?

Tu jeszcze raz opis co wymienił, mało co zostało do wymiany, może teraz to wymieni i będzie śmigał bezawaryjnie ;)

http://allegro.pl/denon-dcd-1290-bcm-i6068805571.html

Ale klocek jak kobieta po przejściach. Rany.

To dobrze czy źle ;)

Edytowane przez OTTO

Za taką kwotę świetny (dosłownie i przenośni) piec :). Sam bym go kupił na testy, gdybym wcześniej wpadł na tę ofertę. Chociaż gdzie ja bym go tylko postawił.

Odnośnie serii PMA-20xxAE. Gdzieś przeczytałem, że warte uwagi są 2000 i 2020, ale nie 2010. Czy wiecie może z czego to wnika?

Myślę że to tylko marketingowy bełkot, ktoś miał na zbyciu 2000ae to napisał że lepszy od 2010ae itp.

A jak widzicie 2000R mkIV na tle 2000R i 2000ae? :)

Witam oto ostatni nabytek. PRA S10 PRE

To był komplet? Fajnie się prezentuje. Masz może fotki wnętrza? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Otto nie żeby coś, ale może poszukaj innej oferty na ten cd raczej niegrzebany..bo nieco mam wątpliwości co do bezawaryjności.

Dziwne bo w sumie pomiędzy 2000r 2000ae2010/2020 są nie tak duże różnice podobne schematy, i baza materiałowa..nowe wzmacniacze mają nowsze mosfety na wyjsciu

tym niemniej 1520ae brzmi nieco inaczej niż 1500ae i 1500r... może przez te nowsze mosfety? nieco mniejsza moc rzeczywista w 1510ae i 1520ae w porównaniu z 1500ae i 1500r to też pewnie sprawka tych nowszych mosfetow...

Edytowane przez costa brava
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.