Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden odświeżony, 720A, jest z końca lat '80,. Seria AE powstała po 2000 roku. Oznaczenie jest przypadkowe. Ile masz do wydania?

Nic nie mam :)

Posiadam kolumny STX Electrino 150, które podobno wybitnie grają z Denonami, a zwłaszcza PMA-720AE. Nawet producent paruje taki zestaw u siebie na stronie.

Chciałem to zweryfikować,

Ciąg cyfr ;)

Czyżby to świadome działanie Denona?

No już się jeden mógł na tym przejechać, bo kupił 720A pod STX. Filmiki na YT :)

A może granie Denona robi swoje.

Ja też jestem ciekawy w które modele lepiej inwestować, stare czy z literkami AE. Póki co taka odpowiedź nie padła a pytanie kolegi krz zostało zasypane postami nie na temat.

Panowie mam denonka 2200W.Chciałbym podłaczyc do niego wzmacnicz denona 720 lub inny. Pytanie czy jest taka mozliwosc? Ma on jakies 2 strefy ale niewiem do czego sa

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

rafal735r jako "stary wyjadacz" mógłbyś jednak uchylić rąbka tajemnej wiedzy i doświadczenia kolegom i poopowiadać o tych słynnych plusach i minusach starych i nowych modeli z serii 7***...

Nie daj się dłużej prosić :-)

To chyba każdy wie i nie jest żadną tajemnicą. Przykład podałem, a jeżeli oczekujesz porównania brzmienia to nie udziele ci takiego, bo raz że nie miałem obu na raz domu, a dwa że więcej miałem wyższych modeli i to na ich brzmieniu i różnicach się skupiałem. Wzmacniacze z serii 7XX nie leżały w kręgu moich poszukiwań i ciekawości.

?👈

Panowie mam denonka 2200W.Chciałbym podłaczyc do niego wzmacnicz denona 720 lub inny

Zrazilem sie do tych serii

Od 1015, 1550, (a w przypadku wzmacniaczy -od PMA 1500 podobno (bo sam nie sluchalem ich u siebie) lepiej bo zasilacz solidniejszy

Przeszedlem na inna opcje

PS

Kiedy wymagasz porady podawaj tez symbole literowe (pelne)

Czasami literka na koncu jest najwazniejsza, hehe :)

PPS

Przypomnialo mi sie - czemu:

- mnostwo scalakow a przy tym radiator z byle blaszki

na 12 godzine

Czyli powiedzmy do połowy skali ?

Przy czym skala jest logarytmiczna czyli (wyciagnawszy suwak z kieszeni) zerknijmy :

-polowa skali to okolo pewnie ~30 - 32 % znamionowej mocy dostepnej zasilaniu bez zadymienia :)

Edytowane przez xetras

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

co do porównania starych z nowymi, będę miał niedługo stary amplituner stereo dra-935r, z początku lat 90-tych, ponoć najlepszy w historii firmy obok 1035r, ciekaw jestem jak będzie wygladał na tle współczesnego wzmaka pma-1510ae...

notabene 1510ae i 1520ae są świetne i grają chyba identycznie i nie wiem dlaczego ale wg mnie lepiej od starszych 1500ae i 1500r...

co do porównania starych z nowymi, będę miał niedługo stary amplituner stereo dra-935r, z początku lat 90-tych, ponoć najlepszy w historii firmy obok 1035r, ciekaw jestem jak będzie wygladał na tle współczesnego wzmaka pma-1510ae...

Słabo raczej.

?👈

no i nici, już go miał nie będę :(

marantz pm-78 zastąpił mi denona 1500ae, teraz denon 1510ae zastąpił marantza... nie wiem, albo słuch mi się zmienia w zależności od nastroju/pory roku, albo faktycznie 1510ae i 1520ae grają bardziej muzykalnie, mniej sucho od poprzedników...

Miałem bardzo długo (jak na mnie ;) ) 1510ae

Baaardzo fajny i niedoceniany wzmak

W jaki sposób?

Np. daje możliwość "takiego niedomówienia" (że zacytuję klasyka) w opisie aukcji.

Edytowane przez mrb

Żaden odświeżony, 720A, jest z końca lat '80,. Seria AE powstała po 2000 roku. Oznaczenie jest przypadkowe. Ile masz do wydania?

Ok, a jakbym napisał, że szukam czegoś w podobnej kwocie do 720AE. Najlepiej do 1k zł, ale w używkach?

Mógłby być nawet jakiś vintage, ale przydałby się pilot.

Zakładam, że nawet jeśli zestaw Electrino 150 + PMA-720AE jest wybitny w swojej cenie, to można znaleźć dużo lepszy wzmacniacz w starszych seriach.

W wg mnie warto, wystarczy postawić oba wzmaki obok siebie. W 1055R widać oszczędności nawet z zewnątrz. 1500R często pojawuia się za 1000-1100zł. Regularna cena 1300zł, moim zdaniem warto dać te 1200zł.

?👈

Witam.

Kolego Rafal735r prześledziłem sobie watek, i trafiłem na posty gdzie malowałeś pokrywę od Denona, rzuciło mi się w oczy że środek tego wzmacniacza był nieskazitelnie czysty, wiec mam pytanie, jak udało Ci się go tak wyczyścić w środku? Czy jest na to jakiś zloty sposób czy trzeba rozebrać cały wzmacniacz i wszystko z osobna przeczyścić?

A to moje Denonki.

100_9301.jpg

Kurcze nie pamiętam jaki to model, ale wiem ze wspominałeś ze malowałeś pokrywę na kolor matiza :) a potem dałeś zdjęcie wnętrza tego wzmacniacza.

Dokładnie tak, wznak robi za końcówkę w kinie.

PMA-2000R, on był czysty od kiedy go kupiłem. W przeciwieństwie do monobloków sprzed miesiąca. Foto jest chyba na stornie wcześniej.

Lakier normalny, MOTIP, samochodowy. :)

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.