Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem wyżej. Miałem DCD 6-ileś tam z 10-15 l. temu. Grał dynamicznie, nie okazywał oznak mulenia ale Marantz 63 i paru innych nie nie miało co z nim robić! Po prostu przestało mi się chcieć na nim słuchać.

ciągłe zmiany ...

muda44 to juz stary frustart forum. Lepiej zlewac jego biadolenie. Mial w zyciu sto NADów C320, dwa pionierki PD cos tam i jakiegos Krela, a rznie wszedzie znawce.

I co najważniejsze - mierzy wszystkich swoją miarą:

Na rafał735r bierz poprawkę bo handluje tymi tanimi Denonami a resztę sobie sam dopowiedz .

PS. Miałes nie zwracać uwagi na moje posty wiec dotrzymaj słowa chociaz raz. Czy jeszcze masz tam jakiś żalik do mnie?

Edytowane przez rafal735r

?👈

Panowie, rafał i muda, skończcie te samcze walki, skumulujcie energię dla wspólnego dobra, stać Was na to :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Chodzi tylko o fakt że od lat handluje starymi Denonami więc nie jest mu na rękę polecać to co nowe a potencjalnie zainteresowany tematem powinien to wiedzieć i niech sam wyciągnie z tego odpowiednie dla siebie wnioski . Zresztą najpierw te nowe trzeba mieć żeby cokolwiek porównywać .

Oczywiście w jego odpowiedzi można było jak zawsze spodziewać się idiotycznych , mijających się z prawdą wstawek niezwiązanych z tematem .

Tak, może należałoby zakończyć te bezpodstawne spory. Wiadome od zawsze, że lepsze jest wrogiem dobrego. Ja i tak DCD-685 zostawię bo front panel jest w sklepowym stanie i nie chcę płacić powyżej 1000 PLN na nowe CD. Nawet porównując Kenwooda KA-4040R i Denona PMA-720AE (nowego) stwierdzam, że Kenwood jest wykonany lepiej, że nie wspomnę o Pioneerze A-777. Niestety, wszystko teraz robią chińczycy. Tylko zastanawia mnie fakt dlaczego ten sprzęt nie jest tańszy, skoro tak drastycznie obniżono koszty produkcji. Odpowiedź jest prosta: duże korporacje mają to gdzieś: po co obniżać cenę (wraz z zyskiem) skoro i tak znajdzie się kupiec zachęcony opłaconymi w prasie Audio testami. Prawda jest taka, że po przeczytaniu opinii o PMA-720AE od razu się na niego zdecydowałem (Yamaha A-S501 przegrała, ze względu na cenę), a tak na prawdę to bardzo przeciętny wzmacniacz nie wyróżniający się niczym szczególnym. Nie bałbym się stwierdzenia, że KA-4040R grał lepiej. Ale ten jest nowy, a to lepiej działa na psychikę. Pioneer A-777 w ogóle rozwala go na łopatki (wg mojego ucha). Niestety Kenwood ucierpiał, bo ktoś mi go przeciążył podczas mojej nieobecności i teraz przy gwałtownym wzroście mocy (przekręcenie gałki głośności) włącza się zabezpieczenie. Nawet bym nie kupował nowego wzmacniacza, bo do Kenwooda też miałem pilota.... Nie wiem skąd te wszystkie ochy i achy testujących sprzęt. Zresztą od pewnego czasu przestałem wierzyć w te recenzje, bo to jakiś bełkot voodoo. PMA-720 słuchałem na Sonus Faber Chameleon (fronty) i to brzmiało ładnie, ale kosztują one > 8000 PLN. I to nie na mój portfel niestety. Szczerze mówiąc nie słyszę różnicy między PD-207 a DCD-685. Gra to i tyle - głosu boga się na tym nie usłyszy. Ile razy widać w testach jakie badziewie pcha się do drogich zestawów. Teraz fakty. Mam kolumny zrobione na bazie Tonsil GDN 11/30 (2 szt.) i jakiś wysokotonowy Tonsila, w obudowie Tonsil Maestro Center (udało mi się to kupić w korzystnej cenie). A-777, KA-4040R grali na tym bajecznie: wszystko mi pasowało. Miałem też swego czasu Yamahy NS-333, jak zajrzałem od środka to mi się płakać zachciało. Dno, wodorosty i pięć metrów mułu. Zamiast tuby bas refleksu coś na podobieństwo wałka od nawijania papieru toaletowego, zwrotnica na płytce pilśniowej i elektrolity za 0,01 gr (wg chińskich cenników), ale kolumny po 900 PLN sprzedają. Przy większej mocy furczały (albo głośnik albo ten pseudo bas refleks). Nawet VoiceKraft miał lepszej jakości obudowy, bo też swego czasu przerabiałem je na monitorki z głosnikami HECO. Więc o czym my dywagujemy, większość tego bełkotu to tylko marketingowy blef.

Skoro chwalisz A777 to przelicz ile by on dzisiaj kosztował . Dodaj do tego że dzisiaj koszt elementów jakiegoś klocka to z 1/10 jego ceny a reszta to zyski itd .

Dlatego naprawdę dobry sprzęt kosztuje dużo , dużo więcej niż taki PMA720 chociaż cenię Denona że nawet w tych niskich modelach stosuje markowe elementy jak chociażby kondy Elna Silmic .

Nie słyszysz różnic bo reszta sprzętu te różnice zaciera co nie zmienia faktu że ja bym wolał dołożyć te kilka stów na nowy sprzęt a czas z bujaniem się z jego naprawą przeznaczył na coś ciekawszego . Ale to jest moje zdanie ;)

A co do testów to nie broniąc recenzentów to co mają napisać ? Ze wzmacniacz za 2000zł to kicha i te przyzwoicie grające to ceny znacznie przekraczające 5000zł a te dobre to tak około dychy ?

Chociaż może i powinni ale robią to w dyskretny sposób - chociażby rankingi z podziałem na klasy .

Chodzi tylko o fakt że od lat handluje starymi Denonami więc nie jest mu na rękę polecać to co nowe a potencjalnie zainteresowany tematem powinien to wiedzieć i niech sam wyciągnie z tego odpowiednie dla siebie wnioski . Zresztą najpierw te nowe trzeba mieć żeby cokolwiek porównywać .

Tak, dzieki temu wpisowki ZYSKAM klienta na sprzęt! Taki wpis mogl tylko popełnić muda, ktory z buciorami pcha każdemu zafajdanego NADa.

Jak nisko jeszcze chlopie upadniesz?

?👈

Potrafisz chociaż raz trzymać się tematu ? Czy ja tu pisze o twoim różowym BMW ?

Powiewa mi to co robisz ale nie rób z forumowiczów głupków .

W DCD-720 siedzi prawie taki sam chinski napęd jak w 685 czy 755, 655 etc. Widać małe zmiany zewnętrzne, nie chce mi sie szukać, ale nie zdziwilbym się jakby siedziała tam ta sama głowica co w tych sprzed 15lat. Jeszcze nie tak dawno w modelach 500AE,510AE siedziały identyczne napędy jak we wszystkich podstawowych Denonach, Marantzach czy Yamahah. Nawet tymi z mp3. Mozna było je sobie zamienić miejscami jak chcesz i wszędzie chodziły, zero zmian. To ten sam szajs w innym opakowaniu, podstawowe modele, ktore wyginaja się pod własnym ciężarem. Jakbym mial wydac na takiego gniota jak 720AE 1200zl to chyba musiałbym ciężko upaść na głowe.

Co oznacza PRAWIE taki sam ?

Co mają małe zmiany zewnętrzne do konstrukcji w środku ?

Laserów nie można zamieniać tak 1:1 miejscami bo trzeba je ustawiać .

Co znaczy ten sam szajs skoro tego " szajsu " nie miałeś ?

Piszesz że DCD720AE to gniot a czy widziałeś go chociaż na żywo ?

A zaraz później piszesz że trzeba na głowę upaść żeby go kupić .

Wypowiadasz się o sprzęcie którego nie miałeś i nawet nie sprawdziłeś jak jest zbudowany twierdząc że to to samo co te stare ...

Które akurat czasem sprzedajesz ...

ustawiać tj.?? kupując np.kss 240 czy jakiś inny kss213 i żeby go wymienić co ustawić?? jeżeli to nie tajemnica poprosze o chociaż krutkie objaśnienie p.s nie posiadam oscyloskopu ,żyroskopu,miernika ani innego kompasu
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Zanim taki DCD 700AE dogoni stare DCD 6...7 .... 1015,1290,1500,czy 1560 dużo wody upłynie w Odrze,a kolega po roku i 10 miesiącach gwarancji będzie sie kulał po usługach rtv i naprawiał 700 AE .

Tyle że do DCD 720 AE będzie miał serwis i dostępny napęd i laser. Do starych gratów będzie miał wybór tylko jeden: chinskie podrabiane lasery które mogą podziałac tydzień lub nawet w ogóle. Ale juz o tym pisałem. Prawda jest taka, handlarzom zależy by ciagle dyskredytowac nowy sprzęt i wypisywac jaki to stary sprzęt jest cudowny

ależ ja nie mam nic przeciwko nowemu!! tylko jak kolega napisał kilka postów powyżej -

Wiadome od zawsze, że lepsze jest wrogiem dobrego.
no oczywiście "" będzie miał serwis i dostępny napęd i laser-chinskie podrabiane lasery które mogą podziałac tydzień lub nawet w ogóle"" bo niby gdzie serwisy sie zaopatrzają??w japonii?? :)

Edytowane przez artnowy
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

bo niby gdzie serwisy sie zaopatrzają??w japonii?? :)

Taa. Co innego podróbki robione na lewo a co innego produkcja made in china pod nadzorem jakosci. Prosciej? Smartfon robiony w chinach sprzedawany oficjalnie i podróbka smartfona za ułamek ceny. Rozumiesz?

Nie wszystko obecnie produkowane jest w chinach. Poczytaj rozejrzyj sie to sie dowiesz.

Edytowane przez bartosz_55239

Co oznacza PRAWIE taki sam ?

Co mają małe zmiany zewnętrzne do konstrukcji w środku ?

Co znaczy ten sam szajs skoro tego " szajsu " nie miałeś ?

Piszesz że DCD720AE to gniot a czy widziałeś go chociaż na żywo ?

A zaraz później piszesz że trzeba na głowę upaść żeby go kupić .

Uwazasz sie za elektornika, mechanika, elektryka i nie wiem kogo jeszcze, a zadajesz takie błache i śmieszne pytania? Twoj post ładnie pokazuje kto tu na prawdę widział coś tylko na obrazku. Prawie wszystko można zamieniać miejscami o ile jest zastosowana ta sama głowica etc. Przekładałem nie raz CAŁY napęd np Yamahy do Marantza, albo np z Onkyo do Denona i wsio latało. Magia chyba jakaś?? A najlepsze że napęd z 500AE bodajże, chodził w 10 lat starszym 655. Cud nad cudami. Są wyjątki gdy coś nie chce chodzić, ale to odosobnione przypadki, a na pewno nie trzeba regulować nowych głowic takich jak KSS-213C czy 240A.

"PRAWIE taki sam" oznacza ze to chinskie g... takie same jak te sprzed kilku lat, albo nawet gorsze co juz pisałem wyżej. Nie jest to ani trwalsze - np mnóstwo nie sprawnych złomów w postaci nie tak starych DCD-510AE czy 710AE na Allegro. DCD-720 nie miałem, ale miałem np 710AE czy 510AE i to zwykle śmieci jak te stare 655, 685 etc. Najtańszy napęd, najtańsza obudowa i najtańszy dzwięk. No chyba ze 720AE to normalnie jest ogromny skok jakościowy ze głowa boli. Szkoda tylko ze w oczach mudy, bo takiego MIAŁ i musi być ZAJEB.. jak wszystko inne co MIAŁ. Wyjrzyj czasem poza klapki co je masz na oczach od lat.

Ile mozna czytac ze SM6 to najlepszy odtwarzacz, PMA-2020 to najlepszy wzmacniacz, a CDM 4/19 to najlepszy transport. Ot całe twoje doświadczenie w jednym zdaniu zawarte, a wymądrzasz sie jakbyś wszystkie rozumy zjadł.

Potrafisz chociaż raz trzymać się tematu ? Czy ja tu pisze o twoim różowym BMW ?

Powiewa mi to co robisz ale nie rób z forumowiczów głupków .

A czy ja pisze o twoim traktorze? Widze żal nadal aktywny.

Jakich głupków i z jakich forumowiczów? Znowu masz jakieś zwidy?

?👈

smartfon produkowany na licencii i pod nadzorem w chinach sprzedawany jako oryginał to oryginał!! tak samo jak wiele innych przedmiotow markowych -buty Nike ,koszulki Adidasa, podróbka to podróbka taka jak aNdidas czy inna pUMA skacząca w drugą strone!! rynek np.w turcji zawalony tym jest po brzegi granic a co do laserów oryginalnych made in Japan to nie uświadczysz już od wielu lat ;)

O co tyle wrzawy. Traktujmy się jak ludzie. Nie należy negować starych modeli ani wychwalać nowych pod niebiosa. Jeżeli ktoś sprzedaje starsze modele to przecież nie robi nic złego. Na rynku każdy towar ma swojego kupca.

Teraz z innej beczki. Zamierzam kupić sobie Magnat Quantum 673 do mojego PMA-720AE (na droższe nie chcę wydawać pieniędzy). Niestety nie mam ich gdzie posłuchać. Czy miał ktoś z nimi do czynienia? Chyba zacznę wierzyć w wygrzewanie sprzętu. Nowy PMA-720 gra już sporo lepiej niż bezpośrednio po włączeniu. Aż sam nie wierzę. Do tej pory wydawało mi się, że to tylko bajki. A może mi się słuch zaadoptował do nowego brzmienia...

Te kolumny też ciekawie wyglądają:

http://allegro.pl/kolumny-podstawkowe-seas-stx-odsluch-myslenice-i5614944000.html

ustawiać tj.?? kupując np.kss 240 czy jakiś inny kss213 i żeby go wymienić co ustawić?? jeżeli to nie tajemnica poprosze o chociaż krutkie objaśnienie

Przeważnie robi się to na oko ale później opinie że laser to podróba i się sypie . W transportach w których grzebałem potrzebna była płyta serwisowa i według niej ustawiało się " napięcia "

Przekładałem nie raz CAŁY napęd np Yamahy do Marantza, albo np z Onkyo do Denona i wsio latało.

Współczuję tym co kupili takie klamoty od ciebie po takich " przekładkach " . Latało jako to określasz , pewnie latało ale ile czasu ?

Pełen profesjonalizm :)

A później się dziwić że ludzie nie chcą kupować starych klocków które zaraz po zakupie się sypią .

DCD-720 nie miałem

Oczywiście że nie miałeś ale jak zawsze miałeś coś na ten temat do powiedzenia .

bo takiego MIAŁ

Widzisz różnicę ?

i musi być ZAJEB.. jak wszystko inne co MIAŁ

Nie wszytko o czym wielokrotnie pisałem jak i pisałem że miewam DUŻO sprzętu i to chyba NORMALNE że kupuję ten który uważam za najlepszy w danej cenie .

Chyba ze to dla ciebie za trudne .

Resztę pominę . szkoda klawiatury .

Jeżeli ktoś sprzedaje starsze modele to przecież nie robi nic złego

Nie ?

Masz wyżej przykład . Facet sprzedaje Denony w których przekłada sobie transporty i " nic się nie dzieje " . Dobitnie wypowiada się o sprzęcie którego nigdy nie miał świadomie wprowadzając w błąd .

Później ktoś na forum pisze o sypiących się laserach i awaryjnych klockach ...

Jakich głupków i z jakich forumowiczów? Znowu masz jakieś zwidy?

Z forumowiczów którym sprzedajesz złomy z przekładanymi napędami .

Z forumowiczów którzy wchodząc do tego klubu oczekują wsparcia i pomocy a otrzymują twoje rady na temat sprzętu którego nie miałeś i nawet nie znasz.

EOT.

Edytowane przez muda44
Przeważnie robi się to na oko ale później opinie że laser to podróba i się sypie . W transportach w których grzebałem potrzebna była płyta serwisowa i według niej ustawiało się " napięcia "

czyli sam nie wymienie kss-a 240 w swoim denonie??

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

O co tyle wrzawy. Traktujmy się jak ludzie. Nie należy negować starych modeli ani wychwalać nowych pod niebiosa. Jeżeli ktoś sprzedaje starsze modele to przecież nie robi nic złego. Na rynku każdy towar ma swojego kupca.

Oczywiscie nie robi nic złego ten który cos tam sprzedaje. Nawet ja ostatnio sprzedawałem Denona DCD 1500 AE tyle ze nie sciemniałem jaki to hi end, cud i jak to walcuje wszystko do 10 tysięcy. Traktujmy sie jak ludzie? To nie w polsce i nie na allegro gdzie sa prowadzone nagonki na jeleni

Witam wszystkich,

Co lepiej zagra z PMA-720AE: Castle Knight 2 czy Magnat Quantum 673?

Miałyby grać głównie muzykę rockową, czasem jazz i elektronikę.

Edytowane przez thornlab
  • 3 tygodnie później...

Zanim wystawie na allegro spytam w klubie. Moze ktos by chciał DCD-2560 w stanie nie malze idealnym? Miałem z nim pewne plany, ale wszystko poszlo w innym kierunku i nie potrzebnie tylko stoi.

?👈

Jak najlepsze, solidna integra. Budowa i funkcyjność, muzycznie to czego szukałem. Gra u mnie z Focal Aria 948 i jest O`K.

Kusi mnie jeszcze przetestować Yamahe A-S2100, ale nie ma skąd wypożyczyć na odsłuch domowy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.