Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo znaczne...

1520ae przy 8 omach 99W i aż 169 przy 4 omach.

2010, który miał deklarowaną moc odpowiednio 80W/8 i 160W/4 uzyskał w testach 136W dla 8 omów i aż 225W dla 4 omów...

Tu zapewne będzie podobnie...

Pytanie, dlaczego kitajce tak zaniżają realną moc swoich pieców?

Edytowane przez canonierka

Także tak uważam, czytałem kiedyś recenzję poprzedników, gdzie były robione pomiary, i wyszło watów dużo więcej niż w papierach, co wcale nie musi oznaczać ...

Co masz na myśli " kartonowe 120W ". Pozdrawiam. -:)

No takie na papierze tylko :) Moj tez ma tylko 80W na kanał :)

dcf7485227c98001441bcb4c301211d9_1.jpg

?👈

Witam

Jak oceniacie końcówke mocy denon poa-3000 ?

Miał/ma ktoś? Jak ogólnie z dynamiką gry końcówek denona modele poa- 3000 poa -3000z

Czy do muzyki hard rocke heavy metal by była okej?

?

No takie na papierze tylko :) Moj tez ma tylko 80W na kanał :)

dcf7485227c98001441bcb4c301211d9_1.jpg

Piekne ma bebechy, a i fotka dobrej jakosci .

P.S. Jeszcze tej obudowy nie pomalowales ?

"szprajem" poleci?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Przecie to fota z przed roku.

Właśnie że on się nie grzeje.

P.S. Jeszcze tej obudowy nie pomalowales ?

Dawno już. Lakier Daewoo Matiz. Trochę za złoty niż oryginał, ale weź i dobierz.

?👈

Przecie to fota z przed roku.

Właśnie że on się nie grzeje.

Dawno już. Lakier Daewoo Matiz. Trochę za złoty niż oryginał, ale weź i dobierz.

Zgadza sie - nie latwy temat.Ale maszyna klawa jak cholera.ahoj

Ale jaja, jeszcze rano jak pisalem wcześniejszego posta cena była chyba jakos koło 9tys:

http://allegro.pl/denon-pma-2500ne-hi-end-rozliczymy-twoj-sprzet-i5938871128.html

?👈

było chyba za 8499, myślałem zatem naiwny że 2020 stanieje, a tu stary myk, stare zostanie pewnie po staremu do wyprzedania a nowe cena w kosmos.

Ciekawe czy ktoś zdążył kupić :)

było chyba za 8499, myślałem zatem naiwny że 2020 stanieje, a tu stary myk, stare zostanie pewnie po staremu do wyprzedania a nowe cena w kosmos.

Ciekawe czy ktoś zdążył kupić :)

Wątpie, może ktoś coś pisał na meila to dali większą cenę.

?👈

Ciekawe jak wypadnie w sponsorowanym tescie :) a jesli chodzi o moc i pobor to czy dobrze widzialem na 2500 pobor 310W a na 2020 360W ?

info o mocy wklejam:

"Jakiekolwiek nieukontentowanie rozwieją nasze pomiary, gdyż rzeczywiste możliwości PMA-2020AE są daleko większe, moc sięga aż 136 W przy 8 omach i 247 W przy 4 omach, i to niezależnie od trybów mono czy stereofonicznego - dzięki konstrukcji dual-mono. Czułość wzmacniacza jest minimalnie wyższa od standardu 200 mV (0,18 V), odstęp od szumu na przyzwoicie wysokim poziomie (87 dB), dynamika wynosi 108 dB."

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Nie rozumiem tych cen kiedy pma 2020 u nas w kraju kosztował 10000 zł ja kupiłem swojego za 1850€ wtedy to jakieś 7400 zł (nowy ze sklepu- Irlandia).

Edytowane przez Maka73

Przecież jest, w cenie sugerowanej 2499€, 20% rabatu to chyba wszędzie można dostać a jak się dociśnie to ...

Ceny w Polsce idą do góry bo to jest uzależnione od waluty, zloty był 3 miesiące temu dużo mocniejszy

Dawniej nowy model zastępował półkę cenową starego. Teraz każdy nowy model wskakuje na wyższy poziom.

Powodem jest klient, po prostu mamy i wydajemy coraz więcej pieniędzy.

Widać to w każdej branży.

Miałem wczoraj okazję chwilę posłuchać PMA2020ae z kolumnami PMC twenty24

Fajne granie. Szybki i szczegółowy a z niskimi tonami robi co chce.

Był tam też PM11s3 ale z innymi kolumnami też PMC twenty26. Jest mniej dynamiczny i ogólnie spokojniejszy ale też fajnie grajacy, choć nie wiem czy warty +2000€

Wieczorem słuchałem ten sam utwór na innych kolumnach ale ze wzmacniaczmi PMA1510ae, PM8003 i klon E450 tobtylko klon dorównuje lub może na dobrych kolumnach przewyższa 2020ae ale funkcjonalność nie ta.

Edytowane przez sylwek.k

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Miałem wczoraj okazję chwilę posłuchać PMA2020ae z kolumnami PMC twenty24

Fajne granie. Szybki i szczegółowy a z niskimi tonami robi co chce.

Był tam też PM11s3 ale z innymi kolumnami też PMC twenty26. Jest mniej dynamiczny i ogólnie spokojniejszy ale też fajnie grajacy, choć nie wiem czy warty +2000€

Wieczorem słuchałem ten sam utwór na innych kolumnach ale ze wzmacniaczmi PMA1510ae, PM8003 i klon E450 tobtylko klon dorównuje lub może na dobrych kolumnach przewyższa 2020ae ale funkcjonalność nie ta.

Podoba mi się, że podajesz elementy toru odsłuchu. Pragnę jedynie zauważyć, iż PCM twenty 24 i twenty 26 to dwie różne kolumny, a ta druga kosztuje prawie trzy razy tyle, mimo, iż tego samego, dobrego producenta specjalizującego się w budowie linii transmisyjnej. Na wyższych pułapach cenowych, kiedy podążamy w kierunku neutralności muzyka odtwarzana jest bardziej naturalnie, bardziej spokojnie, nie jest jednoznacznie ekspansywna na skrajach pasma i przez to słuchacz skupia się na najważniejszym zakresie, mianowicie homogenicznej średnicy z obecnymi wokalami i precyzyjnym ogniskowaniem instrumentów w przestrzeni, ale i w środku sceny. Wspominam o tym, ponieważ, PCM twenty 24 gra troszkę inaczej, bardziej akcentuje właśnie skraje pasma dokładnie tak jak i Denon PMA 2020ae. A PCM twenty 26 jest bardziej liniowy, dokładnie tak jak i Marantz PM11s3. Z tego tytułu doświadczyłeś dwa różne brzmienia, a na pewno dało się zauważyć w pierwszych minutach odsłuchu inną wielkość/ilość basu, nawet na tych samych nagraniach.

PS. Szkoda, (tak myślę), że nie miałeś możliwości posłuchania na PMA 2020ae dobrej realizacje fortepianu oraz, i głosu kobiecego. Wtedy ewentualnie wiedziałbyś co mam na myśli pisząc powyższe (wtedy skraje pasma nie odgrywają aż tak znaczącej roli, można wtedy ewentualnie wychwycić pogrubienie niższego środka lub ewentualne koniugacje w kierunku wyższej średnicy).

Edytowane przez Darth Vader

Tak to prawda a różnica w cenie jest tylko dwukrotna :) 4500 do 9500€. Niestety nie było możliwości porównania w tym samym towarzystwie. Nawet jeśli 26 są bardziej kulturalne to tylko na korzyść pma2020ae. Bo bardziej liniiwe kolumny tylko go troszkę uspokoją w kierunku pm11s3 , który gra ponoć bardziej naturalnie. Napewno wczoraj bardziej spokojniej.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Panowie,

Pewny sklep z Denonkami na pokładzie za naszymi rubieżami, z dostawą do PL potrzebny...

W DE widzę interesującą mnie pozycję o sześć stówek taniej niż u nas.

Tylko pewnie krzyżacka gwarancja u nas nie honorowana, więc czy warto?

musiałbyś odesłać sprzęt na gwarancji do naprawy do kalifatu berlińskiego :)

I to jest problem...

Bo dotykany łapami, które skażone były wcześniej wieprzowiną, nie podlegałby gwarancji... :D

Tylko brać :)

https://www.hifi-schluderbacher.de/de/denon-pma-2020ae-11769.html

Polska to dziki kraj.Dystrybutor twardo trzyma cenę :)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.