Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Amplifona WL25

d@rek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję dobrych (odpowiednich do lamy) kolumn do WL25, pomieszczenie ok 19m2, dośc mocno wytłumione, mam na uwadze kilka głośników : projekt Akkusa na Usherach - X3, lub używane: Vienna Mozart oraz intrygujące mnie Zoller Imagination ver.2. mój budżet to max. 3000zł, poprzednie moje kolumny to ESA Vivace i chciałbym, żeby nowe były co najmniej o pól klasy lepsze od nich. jeżeli ktoś ma jakieś sugestie lub inne propozycje to będę wdzięczny.

pozdrawiam d@rek

https://www.audiostereo.pl/topic/43625-kolumny-do-amplifona-wl25/

Stosunek kolumn esa jakosc/cena jest bardzo dobra więc w cenie uzywanych es innych lepszych kolumn nie znajdziesz. Co do projektu akkusa i głosników ushera. Miałem kiedys kolumny esa continuum które zastąpiłem kolumnami usher x719 (bardzo podobnie wygladajace głosniki). Na forum wiele osób mi pisało ze usher to swietne głosniki ale byli i tacy którzy pisali ze zamiajac esy (głosniki scan speak) na kolumny usher (głosniki podróbki scan speaka - opinia jednego z uzytkowników) - robie krok wstecz. Powiem tak ze ushery grały u mnie 3 miesiące. Na pczatku mi sie podobały nawet komus je poleciłem na forum za co przepraszam. - dzwiek przestrzenny (pierwsze podłączenie super) ale rozjasniona srednica i sporo za duzo wysokich tonów co dawało wrazenie nienaturalnosci dzwięku i męczenia. W esach srednica była nasycona ciepła i lepszy bas.

W cenie 3 tys mozesz jesli umiesz zrobic kolumny z akustyka (tez ostatnio myslałem nad zrobieniem modelu rr2) ale postanowiłem jednak ze dozbieram troche kasy i kupie jakiejs wysokiej klasy kolumny (nowe bądz uzywane)i mysle nad tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bo pozostałe elementy czyli cd i wzmacniacz mam.

Mozesz zadzwonic do akustyka (wystarczy wpisac akustyk w google )i napewno doradzi Ci który projekt wybrac a ma ich naprawde sporo i z mojej wiedzy są sprawdzone zresztą ponoc akustyk robi projekty dla esy.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Witam

Poszukiwania zakończone, nabyłem głośniki MIMO Studio 16hertz, słucham ich dopiero kilka godzin w moim systemie, a już jestem bardzo zadowolony, dobra stolarka, wykonanie, a dźwięk - nie ma co porównywac do moich starych Vivace, przepaśc w każdym aspekcie. Głośniki łatwe do wysterowania tak samo jak ESY. Myślę, że się polubiły z moim Amplifonem.

Pozdrawiam d@rek

Musiały lepiej zagrac bo MIMO są na lepszych głosnikach niz Vivace. Ale gdybys kupił esy na lepszych przetwornikach niz MIMO np na scan speakach efekt byłby odwrotny i esy by zagrały lepiej (no chyba ze głosniki były by juz za trudne do wysterowania a ze scan spaekiem mogło by tak byc).

Za 4 tys (bo mniej wiecej tyle co kojaze kosztuja/kosztowały studio 16hertz) to na zastosowane głosniki cena jest niska a przynajmiej nie wygórowana.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.