Skocz do zawartości
IGNORED

KODA

tommek

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie zakupilem dzis w nautilusie w rzeszowie zestaw kina domowego firmy KODA w ktorego sklad wchodzi:

amplituner AV-502

dvd 638b

glosniki AV706 (bez suba)

za ten zestaw dalem 2400 PLN, chcialem tez zaznaczyc ze to pierwsze KD w moim zyciu takze w czytacie w tej chwili post poczatkujacego amatora :)

1) chcialem Was zapytac co sadzicie o tym zestawiku kiedys pytalem tu o zestaw Dynamicsa p500 za 1499 na zdjeciu wygladal calkiem calkiem i bylem na niego nastawiony po przyjezdzie do salonu okazalo sie ze ten dynamics jest zaje...cie maly :P wiec wybor padl na KODE co Wy na to?? w sali odsluchowej gral super zestawik u mnie w domciu rowniez wiec mysle ze chyba dobry zakup

2) pytanie : dlaczego okablowanie do glosnikow jest tak zaaaajeb... drogie?? ja akurat kupowalem kable za 4 zeta/m do tylnych i po 15 do centralnego i frontowych a byly tam za 50 zeta i jeszcze drozej bosze wiem zze to z tej miedzi beztlenowej ale te powyzej 20zl/m to z czego oni to robia :P ??

3) mam polsat cyfrowy co mi da gdy podepne go przez amplituner ????

4) to juz zupelnie amatorskie : co mam zrobic zeby podczas ogladania TV miec odsluch z KODY a nie z glosnikow z TV :P ampli mam polaczony z dvd poprzez coaxialny kabel no a dvd z tv wiadomo scart-scart ????

5) jest sens kupowac te wtyki typu banana z tego co sie orientuje to niby bez nich miedz sie szybciej utlenia pytam bo za takie gowienka 8zeta od wtyki (a mi z 8 trzeba)

https://www.audiostereo.pl/topic/4365-koda/

Tommek - słuchaj i oglądaj spokojnie. Jesli tobie sie podoba to ok. To Tobie powinno odpowiadac a nie innym. Wiesz, jesli kogos stać na Porsche itd. Z praktyki: tani sprzęt może dobrze zagrac (pewnie, że nie w katergoriach absolutnych), ale na tyle że zadowoli Cie. jesli chcesz zarazic sie wiecznym niepokojem to pochodx troche po salonach odsluchowych. Ja zaraziłem sie dobrych kilka lat temu audiofilizmem i po paru latach zorientowałem sie, że MOGĘ sluchac jedynie kilku płyt. Długo musiałem sie leczyc aby wrócic do mojej płytoteki, a mam cd-ków około tysiaca albo lepiej... Od kilku miesięcu mam dvd panasa 35 - taniocha. Ale jak dla mnie obraz jest super tez na Panasie 100Hz (co prawda jestem audiofilem a nie videofilem,ale zawsze). Co do dźwieku, to dźwie z koncertów dvd jest całkiem ok! Ilu juz ponarzekalo na dźwiek w tym sprzecie. Jest ok, ale tylko z dvd. CD juz nie bardzo da sie słuchac to znaczy mozna tylko po co. mp3 paradoksalnie lepiej. Ale i tak cd słucham z mojego cambridga z prosiaczkiem i tak zostanie na razie. W kino nie wchodze bo lubie słuchac tradycyjnie - z przodu. Pewnie wiele trace ale ja nie ogladam zbyt wielu filmów "wybuchowych" a na Kieslowskim na przykład poszukuje czegoś innego niz śpiewu ptaków za plecami... Tak więc nie przejmuj sie tymi co powiedzą Ci że tój sprzet jest itd... Słuchaj i bierz z tego radość! No i ogladaj! Wesołych Swiąt! Maciek

https://www.audiostereo.pl/topic/4365-koda/#findComment-63369

Kupiłeś to po co pytasz o opinie? Przecież nie wyrzucisz. Dźwięk słaby, ale cena atrakcyjna. Ważne, że się cieszysz. Osłuchasz się to zmienisz. Na razie ok. Co do kabli to nawet nie masz pojęcie ile może kosztować jeden metr!!! Za kable można kupić super auto. Tak tak. Po co? Są tacy co słyszą różnicę i zapłacą.

https://www.audiostereo.pl/topic/4365-koda/#findComment-63993

dobrze zrobiłeś, w tych pieniądzach koda robi najlepsze kino, kiedy w mediamarkcie (w Rzeszowie) sprzedawca włączył promocyjny zestaw sony (też chyba coś ok 2,5 tys.) myślałem że ktoś testuje jamnika z zepsutymi głośnikami

https://www.audiostereo.pl/topic/4365-koda/#findComment-64014
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Też byłem świadkiem takego testu, o ile można to tak nazwać bo warunki w MM są tragiczne. Nie zwórciłbym uwagi na gości rozkładających ten zestaw Sony, gdyby nie dźwięk, tak okropny że stanąłem, odwróciłem się aby zobaczyć co tak gra..... to po prostu "wuczało".... ktoś inny podszedł i podniósł głośnik centralny, żeby zobaczyć czy coś jest nie tak.......

później już tylko z przystanku autobusowego przyglądałem się jak próbują to upchać do samochodu....luksusowego....aż przykro się robi że tak zmarnowali pieniądze....ale jeśli to 1/5 wypłaty takiego gościa to nic nie mówię....

https://www.audiostereo.pl/topic/4365-koda/#findComment-64029
  • 2 tygodnie później...

siema.kupiłem dokładnie ten sam zestaw.AV-502+638B.KOLUMNY 706.KONIECZNIE MUSISZ DOKUPIĆ SUB. TEN CO JEST W ZESTAWIE ZAMIENIŁEM NA SW 1000.TO NAPRAWDE DOBRY SUB.(JAKOSC/CENA)

TEZ JEST TO OJ PIERWSZY ZESTAW I JESTEM Z NIEGO BARDZO ZADOWOLONY. dałem za to 3400 i nie załuje.w tym przedziale cenowym nie znalazłbys niczego lepszego.pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/4365-koda/#findComment-67184

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.