Skocz do zawartości
IGNORED

AMPLITUNER dla Mission m34i, canton GLE4

frommert

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuję budżetowego amplitunera dla następującego zestawu głośników:

Mission 3C2i, tylne to Cantony GLE401. Wszytko spięte 30 metrami kabla Monitor Atmos Air 195 subwoofer to Velodyne CHT-10R .Salon z jadalnią ok.30m.

Budżet to niestety tylko 1200zł.

Harman Kardon odpada bo nie wskazane jest podłączanie go do karty dźwiękowej.. Totalnie nie wiem co wybrać, lubię dobry film a do tego dużo muzyki, głównie mocne rockowe brzmienia i jazz.. sporo analogów.

Co do yamahy to nie wiem czy rozbuja taki zestaw kolumn. Znalazłem Marantza SR 3001 w dobrej cenie ale jestem w totalnej kropce..

będę wdzięczny za pomoc

cyt. "Harman Kardon odpada bo nie wskazane jest podłączanie go do karty dźwiękowej."

... to nie Twoje słowa więc nie zarzucam nic Tobie ale ... ŻE CO ? Pierwsze słyszę!

Co do ampli - widzę że Yamaha 661, Marant 4002 i Denon 1908 wypadają w pomiarach (i odsłuchach) praktycznie tak samo dobrze (polecam przeczytać AUDIO nr. 2 2008r) ... Szkoda że nie ma pomiarów nowych onkyo bo wydają się ciekawe.

Harman Kardon 247 ma nieco lepsze tłumienie i mniejsze THD ... ale nie ma chyba bi-amp więc ostatecznie fronty może kontrolować i tak nieco gorzej.

Ja osobiście słuchałem Denon 1908 i bez problemów obsługiwał KEF Q1 mające spadki impedancji do 3,5 Ohm (absolutnie nie było uszczuplenia basu) ... tylko że kosztuje trochę sporo ... ale Yamaha 661 mieści się w budżecie ... podobnie jak Onkyo 506 o którym akurat nic nie wiadomo ale Onkyo podobno dobra firma więc jakiś przyzwoity poziom być powinien.

Mój HK145 ma poprzepalane układy scalone na wejściach analogowych od podłączenia do karty dźwiękowej na PCI Expres.. Słychać tylko przeraźliwy pisk. Konsultowałem to z serwisem HK w Katowicach i zostało to potwierdzone. Przynajmniej dla modelu HK AVR145 podłączanie do kraty dźwiękowej może skutkować właśnie takim syfem..

Może ta karta daje po prostu większe napięcie a nie standardowe ~2V ? Cudów nie ma .... nic się w cudowny sposób nie przepali niezależnie czy to karta PC na PCIE,PCI czy audiofilski odtwarzacz jeśli parametry elektryczne sygnału wyjściowego są w normie !!!

Zmierz co wypluwa Twoja karta i sprawdź czy jest w normie.

A już pomijam fakt że ampli mozna połaczyć np. kablem OPTYCZNYM :]

Kyle, oczywiście że wolałbym optyczny, ale od wyjście z karty do amplitunera mam 8 metrów długości a kabel puszczony w ścianie..

Jak oceniacie tego Marantza SR 3001?

Znalazłem też w ogłoszeniach Cambridge Audio 540R za 1200pln...

Ampli Cambridge świetnie się sprawdzi w stereo ale pełnego mięsistego basu nie oczekuj...no chyba że wspomóc to subwooferem. Ale ogólnie Najtańszy ampli kina cambridge miażdży najtańsze Harmany, Marantze i Onkyo..za 1200zl kupuj :)

mama możliwość kupienia w dobrej cenie następujących amplitunerów:

1. Technics SA-DA10

2. ONKYO TX-SR 600E

możecie powiedzieć o nich coś więcej? będę wdzięczny za pomoc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.