Skocz do zawartości
IGNORED

Squeezebox - wymiana doświadczeń itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Na nieuków i imbecyli, którzy nie mają pojęcia o czym piszą jest tylko jedna rada - ignorować. Ale tym razem nie odpuszcze

Zobacz sobie fote wnętrza zasilacza od cyfroniki potem doucz się o budowie zasilaczy i wtedy będziesz mógł się zaśmiewać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hłe, hłe

Imbecyla i niedouka łatwo poznać po tym, że nie potrafi pisać po polsku, chłystku.

Ukryta Zawartość

e wzgledu ze same klutnie tutaj sie odbywaja ostatnio ponawiam pytanie bo nie dostalem odpowiedzi, wprawdzie jedna na PW dostalem ale chcialbym miec troche wiecej propozycji zanim podejme decyzje o zakupie

ok wiec jaki zasilacz kupic do squezeboxa zeby dal poprawe dzwieku i byl tani, co polecacie?

z

chwilowy brak działalności w audio.

Mam pytanie odnośnie SBT. Czy jest możliwe wskazanie w programie Squeezbox server dwóch różnych źródeł z muzyką. Mam muzę na dwóch dyskach i jak to zrobić aby widział dwa dyski.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość rochu

(Konto usunięte)

Prawie kupiłem iPad-a ale wiem, że to być może kretynizm dawać jakieś dwa koła za pilota do SBT.

Nie mniej obsługa SB doprowadza mnie już do szału.

Zatem rozglądam się za jakimś tabletem w roli sterownika do SB.

Ekran 9-10 cali, przy okazji może użyję tego jako czytnika e-booków.

Macie jakieś typy?

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Mam pytanie odnośnie SBT. Czy jest możliwe wskazanie w programie Squeezbox server dwóch różnych źródeł z muzyką. Mam muzę na dwóch dyskach i jak to zrobić aby widział dwa dyski.

jeżeli korzystasz z serwera na SBT to nie. natomiast na kompie wystarczy wrzucić do folderu żródłowego skrót do drugiego dysku/folderu.

Prawie kupiłem iPad-a ale wiem, że to być może kretynizm dawać jakieś dwa koła za pilota do SBT.

Macie jakieś typy?

A nie lepiej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Jeśli kupisz na firmę to dodatkowo odliczą ci vat. Korzystając z kodów promocyjnych można jeszcze zejść z ceną. Darmowa przesyłka - po zapłacie kurier po 2 dniach puka do waszych drzwi.

Ukryta Zawartość

Tablet będzie bardziej uniwersalny jeśli ktoś będzie chciał to wykorzystać... ;) Można sobie wrzucić ebooka, sprawdzić coś w necie, itp. a tu mamy tylko pilota kosztującego połowę tego co cały Squeezebox...

Też myślę nad jakimś niedrogim tabletem np. na androidzie - o ile się nie mylę jest program sterujący SB pod ten system?

Gość rochu

(Konto usunięte)

A nie lepiej: http://www.logitech.com/en-gb/special-offers/blemished-box/devices/7609 ?

Jeśli kupisz na firmę to dodatkowo odliczą ci vat. Korzystając z kodów promocyjnych można jeszcze zejść z ceną. Darmowa przesyłka - po zapłacie kurier po 2 dniach puka do waszych drzwi.

Nie lepiej.

Miałem to-to z SB Duet.

Za mały wyświetlacz a bateria taka sobie.

Mnie chodzi o mniej-więcej o taki efekt:

http://www.youtube.com/watch?v=dFzhW3qozlI

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Super, dzięki! ;)

Widzę też, że użytkownicy chyba wyżej cenią Squeeze Commander

Ukryta Zawartość

Dobrze, że jest w czym wybierać ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez m0d
Gość rochu

(Konto usunięte)

Super, dzięki! ;)

Widzę też, że użytkownicy chyba wyżej cenią Squeeze Commander https://market.android.com/details?id=de.cedata.android.squeezecommander&feature=related_apps

Dobrze, że jest w czym wybierać ;)

Mnie jednak bardziej przekonuje iPeng for iPad.

img_0099.png

Wygląda ciekawie, tyle że mam podobne zdanie jak Ty:

;)

Myślałem o jakimś tanim tablecie na androidzie, np.

Ukryta Zawartość

Tyle, że jak popatrzyłem wstępnie na opinie w sieci, to np. ludzie zgłaszają problem z korzystaniem z Android Market...

Nie uśmiecha mi się kupowanie byle bubla, a z drugiej strony nie mam zamiaru wydać nie wiadomo ile kasy (zapewne sporo więcej niż na samego SB) na zabawkę służącą jako pilot...

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie uśmiecha mi się kupowanie byle bubla, a z drugiej strony nie mam zamiaru wydać nie wiadomo ile kasy (zapewne sporo więcej niż na samego SB) na zabawkę służącą jako pilot...

Poniżej 1500 zł ciężko kupić coś sensownego.

Dzisiaj przejrzałem nieco net pod kątem jak wyglądają interfejsy tabletowych programów do sterowania SB.

To co zobaczyłem, raczej rozczarowuje.

Macie jakieś typy?

Witam.

Ja na co dzień używam zamiennie ( co pierwsze wpadnie mi w rękę :)) Iphona i Samsunga Galaxy Tab z 7" wyświetlaczem.Jak na tablet Samsung jest bardzo poręczny,fajnie obsługuje się SBT a oprogramowanie nie sprawia żadnych kłopotów.

Pozdrawiam.

jeżeli korzystasz z serwera na SBT to nie. natomiast na kompie wystarczy wrzucić do folderu żródłowego skrót do drugiego dysku/folderu.

Dzięki Romeksz, bardzo mi pomogłeś :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Poniżej 1500 zł ciężko kupić coś sensownego.

Dzisiaj przejrzałem nieco net pod kątem jak wyglądają interfejsy tabletowych programów do sterowania SB.

To co zobaczyłem, raczej rozczarowuje.

Kupujesz używany najtańszy ipod touch. Do tego za kilka euro ipeng (wersja na ipoda) i pozamiatane.

Używam takiego zestawu od 2 lat - steruję nim 2 squeezboxami.

"dobrze ustawiony serwer" - panuje opinia, że squeezboxy powinny dostawać czysty PCM z serwera i same nie dekodować np. z FLACa do PCM. Ponoć większe wykorzystanie mocy procesora w sb przkłada się na większy wpływ (pogorszenie) na jakość audio na wyjściu. Nie testowałem, ale jest to imho możliwe. Ja na wszelki wypadek nie dekoduje na sb :-). Jedynym problemem jest to że pchasz większą ilość danych przez sieć.

Pewnie to bylo miliony razy ale moglby ktos laikowi powiedziec jak sie ukatywnia dekodowanie na serwerze? Wchodzac w ustawienia SB przez SB server widze w zakladce "player" i tabie "audio" opcje "mp3 streaming method" ale watpie ze to to... Z gory dzieki!

a ja mam inne pytanie mam na nasie zainstalowany sewer squezeboxa i jak wejsc na jego ustawienia?

Chodzi o ustawienia squezecenter zeby bylo cjasne i jasa ktoey nie ma oprogramowania w stylu zainstalujesz otworzysz konfigurujesz... q sumie to raczej temat dla sieciowcow i linuksowcow...

a ja mam inne pytanie mam na nasie zainstalowany sewer squezeboxa i jak wejsc na jego ustawienia?

Na jakim konkretnie NASie? ;) To jakaś niezła "egzotyka" chyba, skoro nie ma dostepu do konfiguracji...

Edytowane przez m0d

Na jakim konkretnie NASie? ;) To jakaś niezła "egzotyka" chyba, skoro nie ma dostepu do konfiguracji...

cos takiego...

Ukryta Zawartość

nie zasiadalem i nie grzebalem w nim wiec nie wiem czy nie ma dostepu w kazdym razie nie kojare zeby dalo sie wejsc w ustawienia squezeserwer, a jak sie da to napiszcie jak

Ukryta Zawartość

A ma to jakiś panel sterowania dostępny np. przez przeglądarkę w jakimś komputerze podpiętym do tej samej sieci lokalnej? Zwykle w ten sposób przebiega dostęp do ustawień tego typu urządzeń (a także routerów i podobnych). Zajrzyj do instrukcji jak ktoś już wyżej napisał.

Druga sprawa do dostęp do konfiguracji samego serwera dla SB - przykładowo w ReadyNAS Ultra, którego używam, po zalogowaniu się do jego panelu sterowania przechodzimy do zakładki Usługi -> Usługi przesyłania strumieniowego, odnajdujemy tam pozycję SqueezeCenter i klikamy przycisk Konfiguracja, co skutkuje otwarciem w kolejnym oknie/zakładce przeglądarki dostępem do sterowania i ustawień SB.

Edytowane przez m0d
Gość romeksz

(Konto usunięte)

nie kojare zeby dalo sie wejsc w ustawienia squezeserwer

http://192.168.1.67:9000/ - ale coś takiego ci działa? tzn. zamiast mojego adresu lokalnego NAS, wpisz swój.

twój.adres.lokalny.nas:9000 - to co jest ważne, to :9000

a jak już się otworzy Squeezebox Server, to w prawym dolnym rogu masz Settings.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ale coś takiego ci działa? tzn. zamiast mojego adresu lokalnego NAS, wpisz swój.

twój.adres.lokalny.nas:9000 - to co jest ważne, to :9000

a jak już się otworzy Squeezebox Server, to w prawym dolnym rogu masz Settings.

tak taka konfiguracje mam wszystko ok... chodzio mi tylko ze nie moge otworzyc Squeezebox Server na nasie (w przegladarce) nie wiem jak to otworzyc ... no jak wlacze nasa bo dzisiaj to juz nie mam tak czasu sie tym zajmowac to jeszcze dokladnie poszukam i porobie screeny gdybym nie znalazl

Ukryta Zawartość

No to innej konfiguracji miał nie będziesz ;) Skrót z panelu sterowania NASa i tak powienien przekierować Cię dokładnie do tego miejsca, potem wystarczy wcisnąć Ustawienia i masz dostęp do konfiguracji serwera.

No to innej konfiguracji miał nie będziesz ;) Skrót z panelu sterowania NASa i tak powienien przekierować Cię dokładnie do tego miejsca, potem wystarczy wcisnąć Ustawienia i masz dostęp do konfiguracji serwera.

to to mam myslalem tylko ze moge otworzyc sam program serwera squezebxa w przegladarce nasa ale teraz sprawdzalem jeszcze raz ale nie da sie...

• Pokaż nowe odpowiedzi