Skocz do zawartości
IGNORED

Squeezebox - wymiana doświadczeń itp.

Rekomendowane odpowiedzi

po drugim reboocie routera SB jest widziany przez NAS Synology DS210+. trochę mocno obciąża procesor NAS-a, ale generalnie działa Pozostało mi jeszcze zmuszenie do pracy iPada, na którym nie mogę póki co sterować SB (aplikacja Logitecha Squeezebox Center).

u mnie czasem SB nie laczy sie z zadna stacja radiowa - czy to jest jakas lokalna przypadlosc? czy moze globalny syf?

Raczej globalny syf związany z problemami mysqueezebox.com, skąd squeezeboxy pobierają adresy stacji radiowych.

hififreak.wordpress.com

po drugim reboocie routera SB jest widziany przez NAS Synology DS210+. trochę mocno obciąża procesor NAS-a, ale generalnie działa Pozostało mi jeszcze zmuszenie do pracy iPada, na którym nie mogę póki co sterować SB (aplikacja Logitecha Squeezebox Center).

mi darmowa aplikacja logitecha działa ok na ipadzie

co do syfu stacji radiowych ogólnie często serwery strumieniujące są mocno obciążane bo radio internetowe mocno się popularyzuje , osobiście używam deezera , mam zainstalowaną apkę na sbt i program do kontroli sbt na ipadzie świetnie to obsługuje, dodatkowo jest włączona funkcja przeszukiwania deezera jego stacji po frazach więc jest ciekawie bo można fajną muzykę w dobrej jeszcze jakości wyszukać większość strumieni na deezer z tego co widzę to 320,

Focal + Naim

po małych problemach udało mi się wszystko doprowadzić do porządku.

na iPadzie również. o dziwo na sprzęcie Apple (iPad, MacbookPro) obsługa SB Center działa o wiele szybciej niż z poziomu Windows 7.

• 3 tygodnie później...

Witam

Czy ktoś ma doświadczenie w modyfikacji Toucha tak aby wykorzystać wyjście USB do wysyłania sygnału do daca . Zainstalowałem EDO i niestety dac nie zgłasza się w menu tylkozawiesza . Modyfikację robiłem zgodnie z instrukcjami i za każdym razem bez sukcesu .

A dlaczego w taki sposób? 3.2 ma coaxiala. Po co kombinować?

Bo wejście usb w moim dacu Audio -gd3.2 jest lepsze no i mam też inne źródła cyfrowe i potrzebuję więcej możliwości podłączenia

Jesli macie postawiony Media Server na Win7. Zachęcam do odpalenia win7 w trybie awaryjnym z obsluga sieci. Ładowane są tylko podstawowe sterowniki. U mnie wyraźnie jest lepiej.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

czy wie kto czemu jak chce odpalic jakas stacja radiowa przez SB to moge to zrobic przez witryne a jak chce zrobic to samo z LMS to ni c...a!!!

czasem odpali czasem nie - wiek ktos co jest powodem tego focha?

Czy ktoś integrował sbt z xbmc jako server plików?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 2 tygodnie później...

Ja po prośbie jak mawiają niektórzy :)

Zamierzam zmienić telefon.

Wybrałem wstepnie coś takiego:

Ukryta Zawartość

Mam pytania:

- czy mogę z tego telefonu sterować SBT, jeśli tak to co muszę zaintalować i jak?

- jak moge "komunikowac się" telefonem z NAS-em QNAP,

- czy aplikacja Poweramp pozwoli mi odsłuchiwac po wifi pliki FLAC z Qnapa?

Z góry dzieki za wszelakie podpowiedzi

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Jutro ma do mnie dotrzeć nowy tablet Samsunga. Używam Itoucha i programu Ipeng. Wiem że jest wersja Ipeng na Ipada ale nie mogę znaleźć wersji Squeezecommander'a na tablet. Czy ktoś może z szanownych forumowiczów używa tablet z zainstalową wersją Squeezecommandera. No i czy podobnie to wygląda jak Ipeng na Ipoda.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ja używałem, kupiłem ale wkurzylo mnie że autor porzucił projekt. Na szczęście jest OrangeSqueeze i wsparcie jest świetne - polecam.

Wysyłane z mojego Xperia S za pomocą Tapatalk 2

Piszę tutaj, bo w wątku o zasilaczach, zamiast odpowiedzi jest kopanina z Tomankiem ile to warte...

Zastanawiam się jaki wpływ ma dobry zasilacz na SB gdy ten jest wykorzystywany tylko jako transport z zewnętrznym DAC.

Pytanie kieruję do osób, które miały okazję to sprawdzić czy słyszeć.

Używałem dobrego zasilacza przy rDacu i miał bardzo duży wpływ na dźwięk, ale wiadomo to DAC

A jak zmienia brzmienie przy SQ jako transporcie?

U mnie słychać, ja mam robiony na zamówienie zaś kolega ma zasilacz Tomanka. Na początku odnosi się wrażenie, że dźwięk jest lekko przymulony. Jednak to tylko pierwsze wrażenie dżwięk nabiera większej kultury i rozdzielczości. Pogadaj z Tomankiem może da na próbę. Kolega miał go na testy i zdecydował się na zakup.

Edytowane przez Lucky

Nie ma innej metody niż odsłuch u siebie. Wejdź na stronę Tomanka, tam są warunki na jakich wypożycza zresztą bardzo korzystne. Sam sprawdzisz, u mnie kolega słyszał zmiany natychmiast, ja potrzebowałem dużo czasu by to docenić :-)

Tak, wszystko względne. Wypożyczę od Tomanka w takim razie. Skłaniam się jednak ku wersji mini za 300 zł. Bo 600 zł to kwota, którą wolałbym dołożyć gdzie indziej.

A to jest wersja za 300? Bo dla mnie 600 to tez zbyt wiele na zasilacz do systemu nad sprzedażą którego myślę. Hmm.

Wysyłane z mojego Xperia S za pomocą Tapatalk 2

Brak miejsca zmusił mnie do wymiany dysku twardego w serwerze NAS a zarazem reinstalacji Squezeboxservera. Zainstalowałem LMS w wersji 7.7.2 i za cholerę nie mogę się pozbyć wyświetlania artysty i tytułu albumu na playliście w przeglądarce. Bezpośrednio na SB ustawiłem formatowanie tytułu i działa a w przeglądarce uparcie wyświetla artystę i tytuł albumu pomimo prawidłowego ustawieniu formatu w ustawieniach interfejsu dla przeglądarki. I jeszcze jedno. Jest sposób na wyświetlenie w linijce tytułu albumu czasu trwania albumu?

Witam,

Czy ktoś z was być może modyfikował swojego SB Touch'a ? Jeśli tak to czy dało to jakiś efekt na plus ?

Znalazłem w google pewną firmę [ z polski ] która oferuje modyfikację SB Toucha, lecz cena ich usług chyba do najtańszych nie zależy ( choć mogę się mylić ).

Co oferują :

opcja standardowa:

wymiana kondensatorów w urządzeniu, wymontowanie części analogowej, zmiana aplikacji wyjścia cyfrowego, poprawa zasilania.

Opcjonalnie zasilacz zewnętrzny, gniazdo wyjściowe RCA wbt + zegar precyzyjny

Cena:

Koszt modyfikacji 650 pln + 640 pln zasilacz + opcjonalny zegar precyzyjny 680 pln

gniazdo WBT 120 pln.

Pytania:

1. Czy znacie być może kogoś, kto mógłby dokonać podobnych modyfikacji w przystępnej cenie ? ( dostarczenie części z mojej strony )

2. Co waszym zdaniem z tej wyżej napisanej listy warto wymienić ? [ SB byłby podłączony do Protagonista po coaxie ]

Z góry niezmiernie dziękuję,

Pozdrawiam,

Wojtek

Nie wiem czy warto. Mam SBT z zainstalowanym modem soundchecka 3.0 plus plugin Triode i zmiany w pliku tt zaproponowane przez SBGK. Serwer postawiony na linuxie dedykowany do audio. Dźwięk jest sporo lepszy od SBT ze sklepu. Jedynie mam zasilacz zrobiony na zamówienie przez p. Adam od Protagonista po to podstawa. Podłączony po coaxialu SBT do Protagonista na lampach Amperex Bugle boy zostawia w tyle cdeki za ciężką kasę.

Edytowane przez Lucky

Nie wiem czy warto. Mam SBT z zainstalowanym modem soundchecka 3.0 plus plugin Triode i zmiany w pliku tt zaproponowane przez SBGK. Serwer postawiony na linuxie dedykowany do audio. Dźwięk jest sporo lepszy od SBT ze sklepu. Jedynie mam zasilacz zrobiony na zamówienie przez p. Adam od Protagonista po to podstawa. Podłączony po coaxialu SBT do Protagonista na lampach Amperex Bugle boy zostawia w tyle cdeki za ciężką kasę.

Co to jest ten plugin Triode? (cos pisza ze zwiazany ze spotify?) z kad pobrac plugin?

Ps. w Polsce nie ma spotify jeszcze wiec po co ten plugin?

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli odtwarzasz na SBT pliki 192/24 teraz masz 96/24. No nie mów, że o tym nie słyszałeś :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi