Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o takich parametrach audio:

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

Pięęęęknie ... a teraz przejdźmy do pasma przenoszenia, liniowości, poziomu podbarwień, realnej niebajerowanej przez Dolby Virtual @#$%% przestrzeni stereofonicznej, biorąc pod uwagę fakt że "satelity" są w niewystarczającej odległości od siebie w stosunku do dystansu z jakiego oglądamy/słuchamy TV.

O SONY S-master czytałem - cyfrowy energooszczędny wzmacniacz ... 50 W sub w płaskim TV to też sporo ... co nie zmienia faktu że dźwięk nie będzie dobry - czysta fizyka ;)

Z samego S-Master to bym się nie podśmiewał gdyż parę lat temu firma Sony dostała za tę technologię nagrodę EISA.

Posiadam mini wieżę Sony CPZ-1 właśnie ze wzmacniaczem s-master i uwierz mi że poza Yamahą Pianocraftem nie słyszałem lepiej brzmiącej mini wieży oczywiście w swojej cenie.

A odnośnie tych systemów dzwieku w telewizorach to faktycznie są bajery i tutaj s-master nie pomoże.

Ja sie nie śmieję z S-master ;) Jest OK ... nawet był wyższej klasy wzmak stereo na S-master ... i do tego energooszczędny.

... śmieję się tylko z tych głośników w płaskich TV ... choćby ich fizycznego oddalenia od siebie - bazy stereo nie będzie przy np. 2,75m z jakiej oglądamy taki TV ... dodatkowo gdzie tam precyzyjnie dostrojona obudowa głośników itd. - o to mi chodziło

Dziękuję za wypowiedzi. A więc jest to wzmacniacz cyfrowy dający dobry dźwięk, prawie jak najlepszy wśród maluchów Pianocraft - rzeczywiście potwierdzam że odnoszę wrażenie iż trudno o lepszy sygnał a i moc jest duża, bez żadnych problemów gra naprawdę bardzo głośno na pełnym wecu. Głośniki są zapewne najsłabszym ogniwem, choć są stosunkowo duże i prawie dostatecznie oddalone od siebie z racji dużej długości telewizora. Otóż włączałem ten system foniczny dla potrzeb testu wraz z odrębnym kompletem audio (grały jednocześnie) i wyłączając komplet audio nie miałem dużej różnicy, a najlepszy efekt uzyskiwałem o dziwo gdy grały oba (taka powiedzmy pełnia dźwięku), nie wtedy gdy grał tylko komplet audio opisany w moim profilu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.