Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

martens, 16 Cze 2008, 11:45

>rafal996, 16 Cze 2008, 10:51

>

>>Napisał, napisał. To mój guru :)

>>

>>Tekst ów popełnił pan Jerzy Sarota.

>

>A niech mnie licho, faktycznie popełnił

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>czwarty akapit od dołu.

Oo, nie wiedziałem że to jest gdzieś dostępne. Ja sobie skopiowałem ten felieton, bo wielce mnie zawsze raduje jego czytanie. Czytam sobie jak mi smutno i zaraz się humor poprawia ;)

Ukryta Zawartość

Skrystalizowały się dwa skrajne obozy - jedni słyszą wpływ gniazdek sieciowych, drudzy twierdzą, że wszystkie wzmacniacze brzmią tak samo... :)

Jakież to jeszcze "figle" umysł ludzki potrafi płatać?... :)))

Do jednych i drugich - da się z tego wyleczyć. Być może nie jest to łatwa droga, ale chyba warto...

rafal996, 16 Cze 2008, 12:04

>Oo, nie wiedziałem że to jest gdzieś dostępne. Ja sobie skopiowałem ten felieton, bo wielce mnie

>zawsze raduje jego czytanie. Czytam sobie jak mi smutno i zaraz się humor poprawia ;)

Wstawiłem w google pierwszą frazę jak poniżej

"Trudno byś, Czytelniku, porównał dźwięk pralek, kup jednak"

i wyrzuciło ten felieton na pierwszej pozycji, google rulez :-)

Może specjalne miękkie zapałki - do odsuwania uszu od głowy, celem poprawienia subiektywnego odbioru basu oraz tonów średnich i wysokich przez aparat słuchowy audiofila. Czy ktoś testował już to rozwiązanie ?

No i podobno LSD dobrze wpływa na wrażenia odsłuchowe, dużo lepiej niż kable i audiofilskie gniazdka...

Jeśli macie ochotę poczytać ofertę handlową pewnej firmy to proszę:

Ukryta Zawartość

Kondycjoner uziemienia i inne cuda. A obok cennik.

Życzę miłej lektury :-)

Ukryta Zawartość

>=> zyzio

>Dokładnie - a jak nie wierzysz to sobie zmierz napięcie na obudowie przy różnych położeniach wtyczki :)

Zyzio, jak Ty masz napięcie na obudowie to gazu do serwisu bo masz przebicie!

Ludzie, stuknijcie Wy się w głowę zanim będziecie pisać takie brednie.

Czy ktoś z Was słyszał kiedyś o czymś takim jak transformator? Pewnie nie, a Ci co słyszeli pewnie wypruwają trafo i zastępują je zgrzewką płytek holfi...

Ręce opadają.

Zwróćcie uwagę ile razy w różnego rodzaju kwiecistych opisach paranormalnych zjawisk zachodzących po zastosowaniu tego czy innego ulepszacza (ewentualnie po przekręceniu wtyczki w kontakcie, bo to akurat nic nie kosztuje) występują słowa klucze: "poprawa", "jakość", "komfort", "brzmienie", "dźwięk" itp. odmieniane przez wszystkie przypadki, a ile jest o jakichkolwiek konkretach. Odsiewając grafomański bełkot i pseudo naukowe teorie, zostaje jedno wielkie NIC poza "może powodować" i "powinno ulec poprawie". Ale co konkretnie i dlaczego? A tego nie wie nikt i na tym właśnie polega cały pic ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

> Edward, 16 Cze 2008, 14:22

>Jeśli macie ochotę poczytać ofertę handlową pewnej firmy to proszę:

>

Ukryta Zawartość

>Kondycjoner uziemienia i inne cuda. A obok cennik.

>Życzę miłej lektury :-)

BUCHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Dawno się tak nie ubawiłem :D

Aż mnie brzuch boli! :D

Edward, to jest mistrzostwo! :D

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No ten cennik:):):)

Acoustic Revive

CENNIK

Model (oznaczenie) Opis Cena

RD-3 demagnetyzator 1.300 zł

RL-30 MK 3 duży demagnetyzator do płyt kompaktowych, winylowych i urządzenie do wygrzewania kabli 5.400 zł

RGC-24 kondycjoner uziemienia 1.300 zł

RIQ-5010 / RIQ-5010W podkładki izolujące pod sprzęt 1.600 zł

(komplet 4 szt.)

QR-8 kwarcowe wygaszacze rezonansów 360 zł

(zestaw 8 szt.)

DSIX-1.OPA kabel cyfrowy 3.300 zł (1 m)

4.000 zł (1,5 m)

DSIX-1.OBPA zbalansowany kabel cyfrowy ze wzbudnicą izolującą 3.300 zł (1 m)

4.000 zł (1,5 m)

FCS-8 filtr szumu (na kabel) 150 zł

(zestaw 8 szt.)

YST-64 podstawa antywibracyjna 1.400 zł

WS-1 korektor akustyki pomieszczenia 500 zł

RR-77 generator ultraniskich częstotliwości 1.450 zł

RIO-5 II generator jonów ujemnych 2.200 zł

REM-8 likwidator pola elektromagnetycznego 1.400 zł

RCI-3 podkładka pod kable ze specjalnego drewna 330 zł

BSIP-2F zaślepki do gniazd XLR redukujące wibracje 400 zł

(zestaw 2 szt.)

SIP-8F zaślepki do gniazd RCA redukujące wibracje 700 zł

(zestaw 8 szt.)

jar1, 16 Cze 2008, 14:37

>A sam się stuknij w baniak - ale najpierw zmierz, bo wtedy dopiero przywalisz odpowiednio. :-)))

Przy prawidłowej instalacji elektrycznej w mieszkaniu (z prawdziwym uziemieniem), prawidłowym podłączeniu urządzenia, napięcia na obudowie nie ma.

Ukryta Zawartość

przepisane pewnie bez zrozumienia

Ukryta Zawartość

Czy jest do tego generatora jakiś głośnik , przetwornik itp, czy (jeżeli jest to rzeczywiście generator z krwi i kości) taka częstotliwość nie jest szkodliwa dla zdrowia, czy takie urządzenie ma jakiś atest, homologację itp ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O ludzie, prawie się popłakałem ze śmiechu :))) Genialne strony.

Za niezbędne uważam posiadanie generatora jonów ujemnych i kwarcowego wygaszacza rezonansów. Bez tego w ogóle nie słychać dźwięku.

No to jeszcze coś :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> Edziu

Działają płytki Holfi, kondycjoner uziemienia, ścierczka XLO, MCKenic żółty, płyty demagnetyzujaco-wygrzewajace - to wszystko działa...., nie działały m.in. opaski "Energy" na kable, niespecjalnie demagnetyzer Furutecha, podstawki pod kable, vibrapody.....

A właśnie przez takie durne wątki ludzie nie dzielą się swoimi doświadczeniami, bo wiedzą że zaraz zostaną zakrzyczani przez trollowisko.....

Gość

(Konto usunięte)

zyzio, 16 Cze 2008, 18:02

>Działają płytki Holfi, kondycjoner uziemienia, ścierczka XLO, MCKenic żółty, płyty

>demagnetyzujaco-wygrzewajace - to wszystko działa...., nie działały m.in. opaski "Energy" na kable,

>niespecjalnie demagnetyzer Furutecha, podstawki pod kable, vibrapody.....

>A właśnie przez takie durne wątki ludzie nie dzielą się swoimi doświadczeniami, bo wiedzą że zaraz

>zostaną zakrzyczani przez trollowisko.....

Najlepiej nie brać udziału w durnych wątkach... A jeszcze lepiej się publicznie nie chwalić, że się dało nabić w butelkę...

Najlepiej tak jak prezes PIS: kto przeciwko nam, ten wróg !!! (troll ;)

= XYZPawel

LOL

A może ja chciałem zostać nabity w butelkę, padam, gdy widzę jak znajomi szukają szczeny na podłodze i pytają czy zmieniłem system od poprzedniego razu gdy u mnie byli :))))) A u mnie wszystko to samo, jeno podrasowane gadżetami, ha ha

zyzio a tobie nie trzeba dopiąc do szyji jakiego...kondycjnera.A chocby kamien na szyje.Zebys na dno szedł....równo.On tez rozprasza energie wody.Jakby was było wiecej- to mozna bedzie wyciagnąc jakies wnioski .Ku..a to jakies ZOO???

rafal996, 16 Cze 2008, 17:13

>O ludzie, prawie się popłakałem ze śmiechu :))) Genialne strony.

>

>Za niezbędne uważam posiadanie generatora jonów ujemnych i kwarcowego wygaszacza rezonansów. Bez

>tego w ogóle nie słychać dźwięku.

a mnie wręcz przeciwnie, nie do śmiechu, nie wiedzałem, że ja do tej pory nie słyszę kabli, bo właśnie nie miałem generatora jonów ujemnych i kwarcowego wygaszacza rezonansów

zyzyio czasami zamiast wymiany- lepsza jest informacja, ze jeszce wszyscy nie zwariowali.Podczas takiej wymiany szlenstwo zaczyna sie rozpowszechniac.szkoda ze tego jonizatora nie posłuchał stemur a nawet elboreth.Pewne czynniki pojawiły by sie w basie.Znamienne ze gazety nie pisza o tym.Chyba wiedza ze nie mozna az tak przeginac pały.

zyzyio a nie jest w istocie odwrotnie.pier..lita w kólko o tych kablach a jeszce zadna opinia nie została potwierdzona.Wiemy ze graja ale przynajmnie zróbta liste jakie jak graja.To bedzie od czego zaczać.ja ciagle słysze szum w uszach i nie wiem czy to ja -czy wiatr.

Mułs - wytnij se włosiska z uchów, moze usłyszysz :))) W załączeniu nożyczki klasy cut-end :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.