Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

jerry224, 27 Cze 2008, 00:55

>Stopień zaangażowania XYZ w zakładanie kontrowersyjnych tematów i animację dyskusji mógłby

>wskazywać na elementy wspólne z listą płac site.pl

ja tu społecznie pokutę odprawiam, za lata audiofili..

Ale napisz do site.pl, może mi zapłacą :)) jestem za. Ale obawiam się, że moje poglądy nie są w smak ŻADNEJ firmie pdrodukującej sprzęt, bo każda ma sprzęt z różnych pozycji cenowych. Oczywiście poglądów nie zmienię.

Gość

(Konto usunięte)

:))))

Co to jest hajend ? :)

str. 12

http://www.audiostereo.pl/Rozbierane_zdjecia_naszych_urzadzen_26753.html

CD MBL za 9 tys., a w środku Marantz 60000 OSE (za 2kzł ?), plus audiovoodoo (i zaklejone napisy, może to przez to ?), oczywiście :)) Bo Marantz gra kiepsko a MBL super :)))))

Ludzie, właśnie tak dajecie się po rogach walić...

XYZPawel, 27 Cze 2008, 08:14

>:))))

>Co to jest hajend ? :)

>

>str. 12

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>CD MBL za 9 tys., a w środku Marantz 60000 OSE (za 2kzł ?), plus audiovoodoo (i zaklejone napisy,

>może to przez to ?), oczywiście :)) Bo Marantz gra kiepsko a MBL super :)))))

>

>Ludzie, właśnie tak dajecie się po rogach walić...

I znowu cos przeczytales i cytujesz - sluchales wogole tych cd`ekow, pewnie nie, no ale to i tak gra tak samo jak moja mini wierza :)

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Miałem już nie pisać ale..

Ludzie, przez 16 stron argumentów/kontargumentów temat nie został rozwiązany, a dlaczego?

Może dlatego że założyciel wątku XYZPaweł słyszy, widzi, smakuje i czuje tak jak pozostali uczestnicy dej "dyskusji", ale dla Niego, to forum, taki temat, jest doskonałym miejscem zbierania informacji o zachowaniach międzyludzkich i sposobie postrzegania i reagowania na bodźce.

On te bodźce wywołuje, my reagujemy, im mocniejsze, tym nasze reakcje wg. niego powinny być silniejsze, nawet do tych nieprzewidywalnych.

Może jest studentem psychologi i w ten sposób zbiera materiały do swojej pracy, a sam temat jest tylko "przykrywką" dla uzyskania pełnych danych.

Można by wysnuć wniosek że jesteśmy królikami doswiadczalnymi.

To nie boli, a badanie trwa.

Pozdrawiam.

a wiesz, że też o tym myślałem ;)

z tym, że od drugiej strony. jak już kończą się argumenty, ktoś zostaje maksymalnie wyśmiany to nagle pada stwierdzenie że pisze pracę z psychologii czy socjologii i tylko się zgrywał.

to dość powszechne.

z tym, że Paweł nie ma żadnych argumentów oprócz tego co w gazecie napisali.

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 27 Cze 2008, 11:00

>z tym, że Paweł nie ma żadnych argumentów oprócz tego co w gazecie napisali.

Dobre, dobre :))) Badania naukowe to są "żadne argumenty". Lubie głosy astrologów :))) Zawsze można się pośmiać ;)

I przypominam, że mam zapewne dłuższe doświadczenie z audio niż Ty :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel

27 Cze 2008, 11:06

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 108 / 737 / 0

pawcio, 27 Cze 2008, 11:00

>z tym, że Paweł nie ma żadnych argumentów oprócz tego co w gazecie napisali.

Dobre, dobre :))) Badania naukowe to są "żadne argumenty". Lubie głosy astrologów :))) Zawsze można się pośmiać ;)

I przypominam, że mam zapewne dłuższe doświadczenie z audio niż Ty :)

Ale tylko zapewne i sa to wylacznie Twoje domysly. Sam napisales ze zaczales w 1991 roku. To bylo mimo wszystko bardzo niedawno. Patrzac po tym czego sluchales (czytajac Twoje wpisy) doswiadczenie masz bardzo male i dotyczy ono jedynie sprzetu budzetowego. Zastanawiam sie wiec na jakies podstawie wysnuwasz swoje wnioski... Mysle ze jest to jedynie powielanie opinii The Audio Critic.

Słuchajcie, szukacie powodów, jakimi kieruje się ten gościu, a sprawa wydaje się być banalna. Przecież takie fora, to jedyne miejsca, gdzie ten człowiek może bez końca snuć swoje pieprzenie. "Na podwórku" po pięciu minutach dostałby kopa w dupe i poszedł z płaczem do domu. A tu, raz że nic mu nie grozi, to jeszcze duma go rozpiera, że potrafi w końcu zaangażować jakąś sporą grupę ludzi do dyskusji. Dajmy już luz.

aktywny ten nasz Pawelek :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Sprawdź swoje uszy :)) A może zdasz ? ;)

Uszy sprawdzałem nie raz. Wzmacniacze które mam w domu na moich kolumnach rozróżniam bez problemu, mogą grać na jednakowym poziomem głośności, mogą grać na różnych, może być po ciemku, może być w południe, mogę leżeć, mogę siedzieć, mogę chodzić, stojąc na głowie jeszcze nie próbowałem. Chyba jestem kiepskim materiałem na taki test :(

A Ty jakie masz wyniki? Sprawdzałeś???

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

SR_71, 27 Cze 2008, 12:22

>Znaczy sie, ze to internetowa pier**la i tyle. :-)

Czy inwalida przyspawany do komputera?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>I przypominam, że mam zapewne dłuższe doświadczenie z audio niż Ty :)

Mój dziadek też ma takie doświadczenie, od prawie 40 lat słucha radia na tym samym odbiorniku i wciąż jest zadowolony! Chyba go muszę zaprosić do dyskusji... tfu, chciałem powiedzieć trollowania.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 27 Cze 2008, 11:46

>Ale tylko zapewne i sa to wylacznie Twoje domysly. Sam napisales ze zaczales w 1991 roku. To bylo

Nie umiesz uważnie czytać, od 91 byłem "oficjalnym" audiofilem, jeśli chodzi zainteresowanie, to dodaj do tgo 10 lat...

Gość

(Konto usunięte)

Less, 27 Cze 2008, 12:25

>Czy inwalida przyspawany do komputera?

Brak Ci podstawowej kultury. Gdbym był naprawdę inwalidą, jak bym się poczuł ?

Myślisz czasem ? Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że nigdy.

Gość

(Konto usunięte)

Czytam tak te Wasze wypowiedzi i w sumie szkoda czasu na czytanie ich. Same inwektywy. Merytoryki 0,5%.

Jeśli nie macie nic do powiedzenia, to po cholerę piszecie ? Po co pisać po raz 1000: ja słyszę ?!? To wiem z pozostałych 999 wypowiedzi.

Mi byłoby wstyd brać udział w dyskusji bez żadnych argumentów. Jak byłem po Waszej stronie to się bardziej starałem.

Nie chcę zabierać głosu w temacie założonego wątku.

Zaglądam z ciekawości w tą zakładkę i zadałem sobie pytanie:

Co bym zrobił aby moja strona www. osiągnęła tak znakomite wyniki wyświetleń w google.

Wniosek:

1.Wyprowadzam z firmy sporą kasę dla specjalistów pozycjonujących strony www .

2.Zatrudniam takiego XYZ który robi to znakomicie za 1/100 w.w. kosztów, lub mniej.

Jeżeli cię uraziłem Pawle, przepraszam bardzo, ale powinieneś z tego całkiem niezle żyć.

arturP

XYZPawel, 27 Cze 2008, 14:41

>Mi byłoby wstyd brać udział w dyskusji bez żadnych argumentów. Jak byłem po Waszej stronie to się

>bardziej starałem.

I z pewnością przytaczałeś wtedy równie "naukowe" argumenty", jak teraz. A że prawa fizyki przez te 10 lat diametralnie się zmieniły, to i Twoje opinie oczywiście także... Wszak trza być na bieżąco. Kto wie, może za 10 lat okaże się, że pralka i lodówka, to te same urządzenia i tylko umysł nam płata takie figle.

Drogi xyz to czy jesteś audiofilem trzeba by sprawdzić w ślepym teście. To czy w twoim wypadku słuchanie a słyszenie i ocena poszczególnych urządzeń wymagają udowodnienia że słyszysz i to trzeba zrobić oczywiście w ślepym teście. Ja cieszę się że jesteś jednym z najmniej naiwnych ludzi na ziemi i chcesz tym zarazić innych to wspaniałe. Ale to czy w tej całej dyskusji właśnie Ty masz rację możemy sprawdzić tylko w jeden sposób chyba domyślasz się jaki....

>Ta zakładka to żer dla reklamodawców i pochodnych. Opanujcie się koledzy.

Artur, chyba masz rację: to dość zręcznie sterowana dyskusja jakich wiele na Onecie. XYZ ma zbyt dużą wiedzę w temacie, gdyby był rzeczywiście tak głuchy jak to opisuje to za nic by go dobre audio nie przyciągnęło. A przy okazji - gratuluję odgród!

Co do reklamodawców - zauważ że XYZ odpowiada tylko kilka osób. Założę się że większość z nich, podobnie jak ja, reklamy ma skutecznie odfiltrowane.

Sorry, Redaktorze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.